Συχνές ερωτήσεις Περίληψης συμπεριφοράς και χαμηλής προτεραιότητας

E. Τι είναι η περίληψη συμπεριφοράς;

Σας ενημερώνει για το πόσες εγκαταλείψεις, αναφορές και συστάσεις έχετε λάβει στους τελευταίους 25 αγώνες σας.

Ε. Γιατί προσθέσατε περιλήψεις συμπεριφοράς;

Για να μεταδώσουμε καλύτερα στους παίκτες το πώς επηρεάζει η συμπεριφορά τους τους υπόλοιπους. Για τους περισσότερους παίκτες, αυτό σημαίνει να τους δίνεται επιβεβαίωση πως τα πάνε πολύ καλά και ενθάρρυνση να συνεχίσουν έτσι.

Για τους παίκτες που προκαλούν ταραχή, αυτό σημαίνει πως μπορούν να δουν πόσες αναφορές δέχονται. Εάν όλα πάνε καλά, αυτό θα διορθώσει δύο κοινές παρανοήσεις:

  • Πολλοί παίκτες που προκαλούν ταραχή δεν αντιλαμβάνονται πόσο ξεστρατίζουν με τη συμπεριφορά τους από την υπόλοιπη κοινότητα. Η περίληψη συμπεριφοράς δείχνει τον ποσοστιαίο βαθμό των αναφορών σας, έτσι ώστε να μπορείτε να τον συγκρίνετε με την υπόλοιπη κοινότητα.
  • Πολλοί παίκτες που δέχονται ποινές χαμηλής προτεραιότητας λόγω πολλαπλών αναφορών υποτιμούν τον αριθμό των αναφορών που λαμβάνουν και τον αριθμό αναφορών που χρειάζεται για να δεχτούν μία ποινή. Για αυτούς τους παίκτες, το σύστημα μοιάζει με ναρκοπέδιο: μόλις ένα παιχνίδι αρκεί όπου οι συμπαίκτες σου συσπειρώνονται εναντίων σου επειδή δεν έπαιξες καλά ή διάλεξες κάποιον ήρωα που δεν εγκρίνουν και βρίσκεσαι σε χαμηλή προτεραιότητα.
E. Πόσο συχνά λαμβάνω καινούρια περίληψη συμπεριφοράς;

Θα ενημερώνουμε την περίληψη συμπεριφοράς σας κάθε 10 παιχνίδια, ή αμέσως εάν λάβετε ποινή χαμηλής προτεραιότητας.

Ε. Εάν λάβω ποινή χαμηλής προτεραιότητας, η περίληψη συμπεριφοράς θα δείχνει μόνο τα παιχνίδια που συνέβαλαν στην ποινή;

Όχι, η περίληψη συμπεριφοράς πάντοτε θα δείχνει τους τελευταίους 25 αγώνες. Μπορεί να υπήρξαν γεγονότα σε αγώνες που δεν συμπεριλαμβάνονται στην περίληψη συμπεριφοράς τα οποία να συνέβαλαν στην ποινή και μπορεί να υπήρξαν αγώνες στο παράθυρο οι οποίοι να μην έχουν καμία σχέση με την ποινή, ιδιαίτερα αν ο πίνακας βαθμολογίας περιλαμβάνει δραστηριότητα που συνέβαλε σε προηγούμενη ποινή χαμηλής προτεραιότητας. Ο σκοπός της αναφοράς είναι να σας δώσει μία γενική ιδέα για το πώς η συμπεριφορά σας επηρεάζει του υπόλοιπους και όχι να σας δείξει το ακριβές κατώφλι στο οποίο ενεργοποιούνται οι ποινές.

Ε. Ο αριθμός αναφορών μου εμφανίζεται ως "<3". Τι σημαίνει αυτό;

Έχετε λάβει 0, 1 ή 2 αναφορές. Τα πάτε απίθανα, συνεχίστε!

Ε. Πώς μπορώ να ξέρω πως είχα μία άριστη σειρά αγώνων χωρίς καμία αναφορά;

Δεν μπορείτε. Γνωρίζουμε πως κάποιοι παίκτες καταθέτουν άδικες αναφορές που προσθέτουν θόρυβο στο σύστημα. Έχουμε σχεδιάσει το σύστημά μας με αυτόν τον θόρυβο υπόψιν και θέλουμε να σιγουρευτούμε πως δεν αποσπά την προσοχή των παικτών.

Ε. Έπαιξα έναν κακό αγώνα και μία παρέα τεσσάρων μου έκανε αναφορά απλώς για να γίνουν κακοί. Τώρα είμαι σε χαμηλή προτεραιότητα. Πώς είναι αυτό δίκαιο;

Είναι αλήθεια, κάποιες φορές παίκτες κάνουν αναφορά για να γίνουν κακοί και κάποιες φορές παίκτες μίας παρέας συσπειρώνονται εναντίων ξένων. Έχουμε κρατήσει αυτά τα προβλήματα υπόψιν κατά τον σχεδιασμό του συστήματός μας. Επιβάλλουμε ποινές χαμηλής προτεραιότητας μόνο όταν διαπιστώνεται ένα μοτίβο ταραχοποιούς συμπεριφοράς, από πολλαπλές αναφορές και κατά τη διάρκεια πολλαπλών αγώνων. Η περίληψη συμπεριφοράς δείχνει τον αριθμό των αγώνων στους οποίους δεχθήκατε αναφορά, τον αριθμό των παρεών ή και προσώπων που σας έκαναν αναφορά και τον συνολικό αριθμό αναφορών.

Ε. Αποσυνδέθηκα λόγω περιστάσεων πέραν του ελέγχου μου και αναφέρθηκα για εγκατάληψη του αγώνα. Τώρα είμαι σε χαμηλή προτεραιότητα. Πώς είναι δίκαιο αυτό;

Γνωρίζουμε πως αυτά συμβαίνουν και έχουμε καθιερώσει λίγη χάρη για να μεριμνήσουμε για σποραδικές αποτυχίες. Μία εγκατάλειψη δεν θα σας θέσει σε χαμηλή προτεραιότητα.

Είναι απίστευτα ενοχλητικό να τιμωρείσαι για κάτι που δεν βρίσκεται στον τον έλεγχό σου. Το τρέχον σχέδιό μας είναι το αποτέλεσμα δύο σκέψεων. Πρώτον, πρέπει να είμαστε δίκαιοι ενάντια στους υπόλοιπους εννέα παίκτες του παιχνιδιού, των οποίων ο αγώνας καταστράφηκε, ανεξαρτήτως της αιτίας. Δεύτερον, είναι άκρως δύσκολο να επιβεβαιώσουμε με σιγουριά πως αποσυνδεθήκατε κατά λάθος και όχι σκόπιμα. Μακάρι να μπορούσαμε να φερθούμε στις κατά λάθος αποσυνδέσεις διαφορετικά από ό,τι στις σκόπιμες, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα μιας τέτοιας πολιτικής θα ήταν παίκτες που θέλουν να φύγουν από το παιχνίδι να αποσυνδέουν το καλώδιο δικτύου τους, αντί να πατάνε το κουμπί αποχώρησης από το παιχνίδι.