Magatartási összegzés és alacsony prioritás GyIK

K.: Mi az a Magatartási összegzés?

Ez megmondja, hogy mennyi elhagyásod volt, valamint hány jelentést és dicséretet kaptál a legutóbbi 25 játékodban.

K.: Miért került hozzáadásra a Magatartási összegzés?

Azért, hogy jobban kommunikáljuk a játékosoknak, milyen hatással van a viselkedésük másokra. A legtöbb játékosnak ez megerősítést jelent, hogy jó úton haladnak, és bátorítást, hogy így is folytassák.

A bomlasztó játékosoknak visszajelzésül szolgál, hogy tudják, mennyi jelentést kapnak. Ez remélhetőleg tisztáz két gyakori tévedést:

  • Sok bomlasztó játékos nem veszi észre, mennyire nincs összhangban a viselkedése a közösség többi tagjához képest. A Magatartási összegzés megmutatja a jelentési arányod százalékát, így összehasonlíthatod a közösség többi tagjáéval.
  • Sok játékos, aki alacsony prioritású büntetést kap a rendkívül magas jelentésszám miatt, alulbecsüli, mennyi jelentést kap, és hogy mennyi kell ahhoz, hogy büntetést kapjon. E játékosoknak a rendszer egy aknamezőnek érződik: csak egyetlen meccsnek, ahol a csapattársaid összeálltak ellened, mert gyengén játszol vagy olyan hőst választasz, amit nem helyeselnek, és máris alacsony prioritásban vagy.
K.: Milyen gyakran kapok új Magatartási összegzést?

Magatartási összegzésedet minden 10 játék után fogjuk frissíteni, vagy azonnal, ha alacsony prioritású büntetést kapsz.

K.: Ha alacsony prioritási büntetést kapok, a Magatartási összegzés csak azokat a játékokat fogja mutatni, amelyek hozzájárultak ahhoz a büntetéshez?

Nem, a Magatartási összegzés mindig az legutóbbi 25 játékodat fogja mutatni. Lehettek olyan, a büntetéshez hozzájáruló események a meccseken, amelyeket nem tartalmaz a Magatartási összegzés, és lehettek olyan meccsek is az időszak során, amelyek nem voltak relevánsak a büntetésre vonatkozóan, főleg, ha a pontkártya tartalmaz olyan tevékenységet, amely egy korábbi alacsony prioritású büntetéshez járult hozzá. A jelentés célja, hogy általános képet adjon arról, milyen hatással van a viselkedésed másokra, nem az, hogy rámutasson arra a küszöbértékre, ami már büntetést von maga után.

K.: A jelentésszámom „<3” értéket mutat. Mit jelent ez?

0, 1 vagy 2 jelentést kaptál. Remekül csinálod, csak így tovább!

K.: Hogyan tudom megállapítani, hogy tökéletesen csinálom, jelentések nélkül?

Sehogy. Tudjuk, hogy egyes játékosok tisztességtelen jelentéseket küldenek be, amelyek zajt adnak a rendszerhez. Rendszerünket e zaj létezésére tekintettel terveztük meg, és gondoskodni akarunk róla, hogy az ne vonja el a játékosok figyelmét.

K.: Volt egy rossz játszmám és egy négyfős társaság csak gonoszságból jelentett. Most alacsony prioritásban vagyok. Ez hogy tisztességes?

Igaz, a játékosok néha csak gonoszságból jelentenek valakit, és néha egy társaság játékosai rászállnak a kívülállókra. Tekintettel voltunk ezekre a problémákra a rendszerünk tervezésekor. Csak akkor ítélünk oda alacsony prioritási büntetést, amikor bomlasztó tevékenységminta állapítható meg több meccs során, több féltől kapott jelentések alapján. A Magatartási összegzés mutatja azon meccsek számát, amelyekben jelentettek, a téged jelentett egyedi társaságok számát (az egyfőseket is) és a jelentések összesített számát.

K.: Olyan körülmények miatt kapcsolódtam le egy meccsből, amelyek fölött nem volt irányításom, és meccselhagyóként jelöltek. Most alacsony prioritásban vagyok. Ez hogy tisztességes?

Tudjuk, hogy ez előfordul, és beépítettünk némi engedékenységet az időnkénti hibákhoz való alkalmazkodásra. Egyetlen elhagyás nem fog alacsony prioritásba tenni.

Hihetetlenül bosszantó olyasvalamiért büntetést kapni, ami fölött nincs irányításod. A jelenlegi kialakításunk két megfontolás eredménye. Az első, hogy tisztességesnek kell lennünk a játék másik kilenc játékosához, akik játéka tönkrement, az októl függetlenül. A második, hogy rendkívül nehéz megbízhatóan megállapítani, hogy szándékosan csatlakoztál-e le vagy sem. Szeretnénk, ha a nem szándékos lecsatlakozásokat másképp tudnánk kezelni, mint a szándékosakat, de sajnos egy ilyen irányelv eredménye az volna, hogy azok a játékosok, akik el akarnak hagyni egy játékot, a játék elhagyása gombra kattintás helyett kihúznák a hálózati kábelt.