Întrebări frecvente despre sumarul conduitei și prioritatea scăzută

Î. Ce este un sumar al conduitei?

Îţi spune câte abandonuri, reclamaţii şi recomandări ai primit în ultimele tale 25 de jocuri.

Î. De ce aţi adăugat sumarele conduitei?

Pentru a comunica mai bine jucătorilor efectul comportamentului lor asupra altora. Pentru cei mai mulți jucători, asta înseamnă să oferi o confirmare asupra faptului că se descurcă bine și încurajare pentru a continua tot așa.

Pentru jucătorii perturbători, asta înseamnă să-i informăm câte rapoarte au primit. Cu puțină speranță, astfel se vor clarifica două neînțelegeri dese:

  • Mulți jucători perturbători nu-și dau seama cât de inadecvat este comportamentul lor comparat cu cel al restului comunității. Sumarul conduitei afișează procentajul rapoartelor tale, comparat cu cel al restului comunității.
  • Mulți jucători care primesc penalități de prioritate redusă din cauza raportărilor excesive subestimează câte rapoarte au primit și de câte au nevoie pentru a primi o penalitate. Pentru acești jucători, sistemul se aseamănă unui teren minat: doar un meci în care coechipierii se pun toți împotriva ta fiindcă joci mai rău sau că ai ales un erou care nu le convine și ajungi în prioritate redusă.
Î. Cât de des primesc un nou sumar al conduitei?

Îţi vom actualiza sumarul conduitei la fiecare 10 jocuri sau imediat dacă primești o penalizare de prioritate scăzută.

Î. Dacă primesc o penalizare de prioritate scăzută, sumarul meu al conduitei va arăta doar jocurile care au contribuit la acea penalizare?

Nu, sumarul conduitei va arăta mereu ultimele 25 de jocuri. Este posibil ca unele evenimente din meciuri care nu au fost incluse în sumarul conduitei să fi contribuit la penalizare şi este posibil ca unele meciuri afişate în fereastră să nu fie relevante pentru penalizare, mai ales dacă fişa de scor conţine activitate care a contribuit la o penalizare anterioară de prioritate scăzută. Scopul raportului este de să îţi dea o idee generală despre cum comportamentul tău îi afectează pe ceilalţi, nu de a specifica pragul de la care încep penalizările.

Î. Numărul de reclamaţii la adresa mea este afişat ca "<3". Ce înseamnă asta?

Ai fost reclamat de 0, 1 sau 2 ori. Te descurci foarte bine, ține-o tot așa!

Î. Cum îmi dau seama dacă am avut un progres perfect, fără reclamaţii?

Nu poţi. Ştim că unii jucători trimit reclamaţii nefondate care perturbă sistemul. Am proiectat sistemul fiind conştienţi de existenţa acestor perturbaţii şi dorim să ne asigurăm că jucătorii nu sunt afectaţi de acestea.

Î. Am avut un joc slab şi un grup de patru jucători m-au reclamat doar din răutate. Acum sunt în matchmaking cu prioritate scăzută. Vi se pare cinstit?

Este adevărat, uneori jucătorii trimit reclamaţii din răutate, iar uneori jucătorii dintr-un grup se aliază împotriva unui jucător din afară. Am proiectat sistemul cu toate aceste lucruri în minte. Luăm în considerare o penalizare de prioritate scăzută doar dacă se stabileşte un tipar de comportament perturbator prin reclamaţii provenite din mai multe surse, pe durata mai multor meciuri. Concluzia comportamentală îţi arată numărul de meciuri în care ai fost reclamat, numărul de grupuri distincte (inclusiv grupuri de o persoană) care te-au reclamat şi numărul total de reclamaţii.

Î. Am fost deconectat din cauza unor circumstanțe pe care nu le-am putut controla, iar astfel se pune ca și cum aș fi abandonat jocul. Acum sunt în prioritate scăzută. E corect așa?

Știm că se întâmplă, așa că am adăugat și puțină păsuire pentru problemele ocazionale. O singură abandonare nu te va pune în prioritate redusă.

E incredibil de frustrant când ești pedepsit pentru ceva ce nu e sub controlul tău. Modelul nostru ia în considerare două elemente. În primul rând, trebuie să fim corecți cu ceilalți nouă jucători, al căror meci a fost ruinat, indiferent de cauză. În al doilea rând, este extrem de dificil să determinăm cu siguranță dacă ai fost deconectat cu intenție sau nu. Am fi dorit să tratăm altfel deconectările intenționate față de cele neintenționate, dar din păcate o asemenea regulă ar face ca jucătorii să scoată cablul de internet în loc să folosească butonul pentru a părăsi meciul.