Професионалното Dota 2 средище

2021

Пътят към International
Съревнователният сезон за 2021 придобива нова форма, докато отборите се изправят едни срещу други в регионални лиги и турнири от професионалното Dota 2 средище по целия свят. Това ще включва 2 регионални лиги из 6 различни региона, както и 2 Majors. Всички от тях предлагат точки от професионалното Dota 2 средище, за да се определят дванадесетте директни покани към The International.

FAQ

Как се печелят точки? ОБНОВЕНО
Точките се печелят от най-добрите 6 отбора, играещи в горната дивизия на регионалните лиги. Както и най-добрите 8 отбора участващи в Majors.
Каква е точковата стойност на Majors и регионалните лиги? ОБНОВЕНО
През този сезон точковата стойност на Majors е 2 700, а регионалните лиги са 1 150.
Как се разпределят точките спрямо турнирните резултати? ОБНОВЕНО
Информация относно разпределянето на точките може да бъде намерена тук.
Отборите или играчите печелят точки?
Точките вече се печелят от отборите.
Ако даден играч смени своя отбор, пренася ли своите точки със себе си?
Не.
Колко отбори получават директни покани към The International 10 от точки?
Дванадесетте отбора на върха, които имат най-голям общ брой точки, получават директни покани към The International 10. Останалите поканени отбори ще бъдат определени чрез регионални квалификации (по 1 за регион).
Точките ли определят поканите към регионалните квалификации за TI? ОБНОВЕНО
Не. Всеки отбор, който вземе участие в регионална лига от сезон 2, ще участва в регионалните квалификации. Това ще е така, стига да не са заменени повече от двама играчи през последния сезон на отбора. Това означава, че тази година няма отворени квалификации за The International, за да се предотвратят преките пътища за квалификация, но въпреки това всички лиги ще разполагат с отворена квалификация за местата в долната им дивизия.
Колко отбора се квалифицират за даден Major? ОБНОВЕНО
Всяка регионална лига квалифицира минимум 2 отбора за Majors. А някои региони ще се сдобият с 3 или 4.
Има ли други начини за квалифициране към Major? ОБНОВЕНО
Не. Можете да се квалифицирате към даден Major, само ако сторите това посредством регионалните лиги.
Може ли даден отбор да играе със заместници?
Да. По време на лигата, даден отбор може да играе със заместващ за 4 от 7 мача. Всеки отбор, които играе със заместващ през Major, ще си навлече 40% наказание над спечелените точки от този турнир.
Може ли даден отбор да премахне играч след квалифициране в Major? ОБНОВЕНО
Да. Въпреки това, даден отбор, който премахне играч след осигуряване на слот в Major, ще разполага с 20% удържане от точките, придобити по време на това събитие, в допълнение към нормалното наказание.
Кога отборите вече ще са неспособни да разменят играчи? ОБНОВЕНО
Отборите могат да освобождават играчи от края на лигата чак до вторника след Major в 22:00 часа българско време, получавайки 15% наказание към точките им до този момент. Отборите, вземащи участие в Major, ще получават наказание и за точките им от самия Major, както е упоменато по-горе, ако променят състава преди неговия край. След този период отборите вече не могат да освобождават играчи от своите състави. Въпреки това, отборите все още могат да добавят играчи, ако не разполагат с пълен набор от 5 участници до 22:00 часа българско време в неделята една седмица след приключването на сезонния Major. На този етап всички отбори ще бъдат считани за заключени. Това разделение е предназначено, за да предотврати освобождаването на играчи в последната минута, без да им се дава възможност за присъединяване към нов отбор.
Какъв е форматът за Majors и лигите? ОБНОВЕНО
Информация относно форматите на Major и лигите може да бъде намерена тук.
Какво става, ако даден отбор не изиграе своите мачове в лигата? ОБНОВЕНО
На даден отбор се позволява да играе с до един заместник, стига той да не се съревновава в отбор от лига в същата или по-висока дивизия. Ако даден отбор не разполага с достатъчно играчи, за да изиграе мач, то той ще го загуби служебно. Така ще бъде отчетена загуба. Даден отбор, който загуби служебно 2 или повече мача в някой сезон, ще бъде автоматично премахнат от останалата част на съревнованието.
Могат ли отбори от еднаква организация да играят в същата лига? ОБНОВЕНО
Да. Но въпреки това, както и през предходните години, само един отбор от дадена организация може да се класира за TI. Ако два отбора от еднаква организация се класират за The International, тя трябва да премахне всичките си връзки към единия или само най-добрият отбор ще бъде приемлив.
Къде мога да се регистрирам?
Можете да се регистрирате като управител или играч в даден отбор чрез съответната страница.