Πρωταθλήματα Dota

2021

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ INTERNATIONAL
Η ανταγωνιστική σεζόν του 2021 παίρνει νέα μορφή, καθώς ομάδες αντιμετωπίζουν η μία την άλλη σε περιφερειακά πρωταθλήματα και τουρνουά σε όλον τον κόσμο στο Dota Pro Circuit, διαθέτοντας 2 περιφερειακά πρωταθλήματα σε 6 διαφορετικές περιφέρειες καθώς και 2 Major που προσφέρουν πόντους DPC για να καθοριστούν οι δώδεκα απευθείας προσκλήσεις στο International.

FAQ

Πώς κερδίζονται οι πόντοι; ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ
Οι πόντοι κερδίζονται από τις κορυφαίες 6 ομάδες που παίζουν στην Υψηλότερη Κατηγορία των περιφερειακών πρωταθλημάτων καθώς και από τις 8 κορυφαίες ομάδες που παίζουν στα Major.
Πόσους πόντους αξίζουν τα Major και τα περιφερειακά πρωταθλήματα; ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ
Αυτήν τη σεζόν, τα Major αξίζουν 2700 πόντους και τα περιφερειακά πρωταθλήματα αξίζουν 1150 πόντους.
Πώς κατανέμονται οι πόντοι βάσει των αποτελεσμάτων του τουρνουά; ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ
Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την κατανομή πόντων εδώ
Οι ομάδες ή οι παίκτες κερδίζουν πόντους;
Οι πόντοι τώρα κερδίζονται από τις ομάδες.
Αν ένας παίκτης αλλάξει ομάδα, οι πόντοι του παίκτη πηγαίνουν μαζί του;
Όχι.
Πόσες ομάδες λαμβάνουν απευθείας προσκλήσεις στο International 10 από πόντους;
Οι κορυφαίες δώδεκα ομάδες με το μεγαλύτερο σύνολο πόντων λαμβάνουν απευθείας προσκλήσεις για το International 10. Οι άλλες προσκεκλημένες ομάδες θα καθοριστούν από περιφερειακά προκριματικά (1 ανά περιφέρεια).
Καθορίζουν οι πόντοι τις προσκλήσεις για τα περιφερειακά προκριματικά του International; ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ
Όχι. Οποιαδήποτε ομάδα συμμετέχει στο περιφερειακό πρωτάθλημα της σεζόν θα συμμετέχει στα περιφερειακά προκριματικά εφόσον δεν αντικαταστήσει περισσότερους από δύο παίκτες από την ομάδα της προηγούμενης σεζόν της. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ανοικτά προκριματικά για το International φέτος για να αποφευχθούν παρακάμψεις πρόκρισης, ωστόσο όλα τα πρωταθλήματα θα έχουν έναν ανοικτό προκριματικό για τις θέσεις στις Χαμηλότερες Κατηγορίες τους.
Πόσες ομάδες προκρίνονται σε ένα Major; ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ
Κάθε περιφερειακό πρωτάθλημα προκρίνει κατ' ελάχιστο 2 ομάδες για τα Major, με μερικές περιφέρειες να παίρνουν 3 ή 4.
Υπάρχουν άλλοι τρόποι για πρόκριση σε ένα Major; ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ
Όχι, μπορεί να προκριθείτε σε ένα Major μόνο με πρόκριση μέσω περιφερειακών πρωταθλημάτων.
Μπορεί μια ομάδα να παίξει με αναπληρωτές;
Ναι. Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, μία ομάδα πρέπει να παίξει με αντικαταστάτη για 4 από τους 7 αγώνες. Οποιαδήποτε ομάδα παίζει σε Major με αντικαταστάτη θα επισύρει ποινή 40% στους πόντους που αποκτήθηκαν σε αυτό το τουρνουά.
Μπορεί μία ομάδα να αφαιρέσει έναν παίκτη αφού προκριθεί σε ένα πρωτάθλημα Major; ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ
Ναι. Ωστόσο, η ομάδα που αφαιρεί έναν παίκτη αφού εξασφαλίσει μία θέση σε ένα πρωτάθλημα Major, θα υποστεί αφαίρεση 20% στους πόντους που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του συμβάντος σε συνδυασμό με την κανονική ποινή.
Πότε σταματούν οι ομάδες να έχουν τη δυνατότητα αλλαγής παικτών; ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ
Οι ομάδες μπορούν να αφαιρούν παίκτες από το τέλος του πρωταθλήματος μέχρι και την Τρίτη μετά το Major στις 10μμ ώρα Ελλάδος, λαμβάνοντας μία ποινή 15% στους πόντους τους μέχρι και εκείνη τη στιγμή. Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Major θα λαμβάνουν ποινή στους πόντους τους από το Major επίσης, όπως αναφέρεται παραπάνω, εάν αλλάξουν ρόστερ πριν τη λήξη του Major. Μετά από αυτήν την περίοδο, οι ομάδες δεν μπορούν πλέον να απελευθερώνουν παίκτες από τα ρόστερ τους. Ωστόσο, οι ομάδες μπορούν ακόμη να προσθέτουν παίκτες εάν δεν έχουν πλήρες σετ 5 παικτών μέχρι και τις 10μμ ώρα Ελλάδας την Κυριακή μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του Major της σεζόν, οπότε και όλες οι ομάδες θα θεωρηθούν κλειδωμένες. Σκοπός αυτού του διαχωρισμού είναι να προστατέψει τους παίκτες από το να αφαιρεθούν τελευταία στιγμή χωρίς να τους δοθεί η δυνατότητα να μπουν σε νέα ομάδα.
Ποια είναι η μορφή των Major και των πρωταθλημάτων; ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ
Πληροφορίες για τη μορφή των Major και των πρωταθλημάτων μπορούν να βρεθούν εδώ
Τι συμβαίνει αν μια ομάδα δεν παίξει στα παιχνίδια πρωταθλήματός της; ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ
Επιτρέπεται μία ομάδα να παίξει με έως και έναν αντικαταστάτη, εφόσον αυτός ο αντικαταστάτης δεν διαγωνίζεται σε ομάδα από πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας ή υψηλότερης. Εάν μία ομάδα δεν έχει αρκετούς παίκτες για να παίξει σε έναν αγώνα, δεν θα πάρει μέρος σε αυτόν τον αγώνα και αυτό θα μετρήσει ως απώλεια. Μία ομάδα που δεν θα πάρει μέρος σε 2 ή περισσότερους αγώνες σε μία σεζόν θα αφαιρεθεί αυτόματα από το υπόλοιπο του διαγωνισμού.
Μπορούν ομάδες από τον ίδιο οργανισμό να παίζουν στο ίδιο πρωτάθλημα; ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ
Ναι. Ωστόσο, όπως και σε προηγούμενες χρονιές, μόνο μία ομάδα από έναν οργανισμό μπορεί να προκριθεί στο International. Εάν δύο ομάδες από τον ίδιο οργανισμό προκριθούν στο International, ο οργανισμός πρέπει είτε να διακόψει όλες τις επαφές με τη μία από τις ομάδες ή μόνο η κορυφαία ομάδα θα έχει δικαίωμα συμμετοχής.
Πού μπορώ να εγγραφώ;
Μπορείτε να εγγραφείτε ως διαχειριστής μιας ομάδας ή ως παίκτης στη Σελίδα εγγραφών.