Dotan kilpailukausi

2021

Kohti Internationalia
Vuoden 2021 kilpakausi muuttaa muotoaan. Joukkueet ottavat mittaa toisistaan Dotan kilpailukauden alueellisissa liigoissa ja turnauksissa eri puolilla maailmaa. Siihen sisältyy kaksi alueellista liigaa kuudella eri alueella ja kaksi Major-turnausta, joista saa DPC-pisteitä, ja jonka perusteella päätetään 12 International-turnaukseen kutsuttavaa joukkuetta.

FAQ

Miten pisteitä ansaitaan?PÄIVITETTY
Pisteitä saa alueellisen liigan ylemmän divisioonan kuusi parasta joukkuetta sekä Major-turnausten kahdeksan parasta joukkuetta.
Montako pistettä Majoreista ja alueellisista turnauksista saa? PÄIVITETTY
Tällä kaudella Major-turnaukset ovat arvoltaan 2 700 pistettä ja alueelliset turnaukset 1 150 pistettä.
Miten pisteet jaetaan turnauksen tulosten perusteella? PÄIVITETTY
Pistejaosta löytyy tietoa täältä
Kuuluvatko pisteet joukkueille vai pelaajille?
Pisteitä ansaitaan nyt joukkueittain.
Siirtyvätkö pisteet pelaajan mukana, jos hän vaihtaa joukkuetta?
Ei.
Kuinka moni joukkue saa kutsun International 10 -turnaukseen pisteiden perusteella?
12 eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta kutsutaan suoraan International 10:een. Muilla joukkueilla on mahdollisuus päästä mukaan aluekarsintojen kautta (1 per alue).
Vaikuttavatko pisteet siihen, ketkä kutsutaan Internationalin aluekarsintoihin? PÄIVITETTY
Ei. Joukkueet, jotka osallistuvat kauden 2 alueelliseen liigaan, osallistuvat aluekarsintoihin, kunhan ne eivät korvaa viime kauden joukkueestaan kahta pelaajaa enempää. Tämän vuoden Internationaliin ei ole siis avoimia karsintoja, eikä siten karsinnan oikopolkuja, mutta kaikilla liigoilla on avoimet karsinnat alemman divisioonan paikkoihin.
Montako joukkuetta pääsee Major-turnaukseen? PÄIVITETTY
Jokaisesta alueellisesta liigasta pääsee vähintään kaksi joukkuetta Major-turnaukseen, joillakin alueilla kolme tai neljä.
Pääseekö Major-turnauksiin jotain muuta kautta? PÄIVITETTY
Ei. Voit karsiutua Major-turnaukseen vain alueellisten turnausten kautta.
Voiko joukkue käyttää sijaispelaajia?
Kyllä. Joukkue voi pelata turnauksen peleistä sijaispelaajalla neljä peliä seitsemästä. Jos joukkue pelaa sijaispelaajilla Major-turnauksessa, joukkue saa 40 % rangaistuksen turnauksessa ansaitsemistaan pisteistä.
Voiko joukkue poistaa pelaajan Majorin karsintojen jälkeen? PÄIVITETTY
Kyllä. Mutta jos joukkue poistaa pelaajan varmistettuaan paikan Major-turnauksesta, tapahtumanaikaisista pisteistä vähennetään 20 % normaalin rangaistuksen lisäksi.
Milloin joukkueet eivät enää voi vaihtaa pelaajia? PÄIVITETTY
Joukkueet voivat poistaa pelaajia liigan päättymisen ja Majorin päättymisen jälkeisen tiistain klo 22 Suomen aikaa välillä. Tällöin he saavat 15 % rangaistuksen siihen mennessä ansaitsemiinsa pisteisiin. Majoriin osallistuvat joukkueet saavat rangaistuksen myös Major-pisteisiinsä, kuten yllä on mainittu ennen Major-turnauksen päättymistä tehtyihin pelaajaluettelon muutoksiin liittyen. Kun Major alkaa, joukkueet eivät voi enää poistaa jäseniä pelaajaluettelostaan. Joukkueet voivat kuitenkin lisätä pelaajia, jos heillä ei ole viittä jäsentä kauden Major-turnauksen päättymistä seuraavan viikon sunnuntaihin klo 22 Suomen aikaa asti, jolloin joukkueen pelaajaluettelo katsotaan lukituksi. Tällä pyritään estämään se, että pelaaja poistetaan joukkueesta viime hetkillä, eikä hänellä ole tällöin enää mahdollisuutta liittyä uuteen joukkueeseen.
Mikä on Major-turnausten ja liigojen formaatti?PÄIVITETTY
Lisätietoa Majoreista ja turnausmuodoista löytyy täältä
Mitä tapahtuu, jos joukkue ei pelaa turnauksensa otteluita? PÄIVITETTY
Joukkueessa voi pelata enintään yksi sijaispelaaja, kunhan joukkueen sijainen ei ole saman divisioonan liigasta tai korkeammasta. Jos joukkueella ei ole riittävästi pelaajia ottelun pelaamiseen, sen pitää luovuttaa ottelu, joka lasketaan tällöin häviöksi. Jos joukkue luovuttaa kaksi tai useamman ottelun kauden aikana, se poistetaan automaattisesti kilpailusta loppuajaksi.
Voivatko saman organisaation joukkueet pelata samassa turnauksessa? PÄIVITETTY
Kyllä, mutta kuten aiempinakin vuosina, vain yksi organisaation joukkue voi päästä International-turnaukseen. Jos kaksi joukkuetta samasta organisaatiosta pääsee karsintojen kautta TI-turnaukseen, organisaation pitää joko katkaista kaikki siteensä yhteen joukkueista, tai vain parempi joukkue pääsee osallistumaan turnaukseen.
Missä voin rekisteröityä?
Voit rekisteröityä joukkueen manageriksi tai pelaajaksi rekisteröintisivulla.