Dota Pro Circuit

2021

Veien til The International
Konkurransesesongen i 2021 tar form. Lag rundt hele verden kjemper mot hverandre i regionale ligaer og turneringer i Dota Pro Circuit, med to regionale ligaer på tvers av seks forskjellige regioner samt to majorer som alle tilbyr DPC-poeng for å avgjøre de tolv direkte invitasjonene til The International.

FAQ

Hvordan får man poeng? OPPDATERT
Poeng tjenes av de seks beste lagene i øvre divisjon i regionale ligaer, samt de åtte beste lagene i en major.
Hvor mange poeng gir majorer og regionale ligaer? OPPDATERT
Denne sesongen gir en major til sammen 2700 poeng, og en regional liga gir til sammen 1150 poeng.
Hvordan fordeles poengene basert på turneringsresultatet? OPPDATERT
Du finner informasjon om poengfordeling her.
Er det lagene eller spillere som tjener poeng?
Poeng tjenes nå av lag.
Hvis en spiller bytter lag, følger spillerens poeng med?
Nei.
Hvor mange lag får direkte invitasjoner til The International 10 basert på poeng?
De 12 beste lagene med flest poeng får en direkte invitasjon til The International 10. De andre inviterte lagene avgjøres av regionale kvalifiseringer (1 for hver region).
Har poeng noe å si for invitasjoner til regionale kvalifiseringer for The International? OPPDATERT
Nei. Alle lag som deltar i sesong 2s regionale liga, deltar i regionale kvalifiseringer så lenge de ikke bytter ut flere enn to spillere fra forrige sesongs lag. Dette betyr at det ikke er åpne kvalifiseringer til The International i år for å forhindre snarveier til kvalifisering, men alle ligaer vil ha åpne kvalifiseringer til plassene i nedre divisjon.
Hvor mange lag kvalifiserer seg til en major? OPPDATERT
Hver regionale liga kvalifiserer minst to lag til majorene, og noen regioner får tre eller fire.
Er det andre måter å kvalifisere seg til en major? OPPDATERT
Nei, du kan bare kvalifisere deg til en major gjennom regionale ligaer.
Kan et lag spille med innbyttere?
Ja. Under en liga kan et lag spille med en innbytter i 4 av de 7 kampene. Hvis et lag spiller i en major med en innbytter, får laget 40 % færre poeng fra den turneringen.
Kan et lag fjerne en spiller etter å ha kvalifisert seg til en major? OPPDATERT
Ja. Men et lag som fjerner en spiller etter at de har sikret seg plass i en major, får 20 % færre poeng fra den turneringen, i tillegg til den vanlige straffen.
Når er det for sent å bytte spillere? OPPDATERT
Lag kan fjerne spillere fra slutten av ligaen frem til tirsdagen etter majoren kl. 12.00 PST, men mister da 15 % av poengene de har tjent frem til dette tidspunktet. Lag som deltar i majoren mottar en straff på major-poengene sine også, som nevnt ovenfor, hvis de endrer oppstillingen før majoren er avsluttet. Etter den perioden er det ikke lenger mulig for lag å fjerne spillere fra oppstillingen. Men hvis laget ikke har en full gruppe på fem spillere, kan de fremdeles legge til spillere frem til kl. 12.00 PST på søndagen én uke etter at sesongens major er ferdig. Etter dette vil alle lag anses som låste. Formålet med denne grensen er å forhindre at spillere fjernes fra et lag i siste øyeblikk uten at de får en mulighet til å bli med på et nytt lag.
Hvilket format bruker majorene og ligaene? OPPDATERT
Du finner informasjon om major- og ligaformat her.
Hva skjer hvis et lag ikke spiller ligakampene sine? OPPDATERT
Et lag kan spille med opptil én innbytter, så lenge innbytteren ikke konkurrerer på et annet lag i en liga i samme divisjon eller høyere. Hvis et lag ikke har nok spillere til en kamp, gir de opp kampen og den vil telles som et tap. Et lag som gir opp to eller flere kamper i sesongen fjernes automatisk fra resten av konkurransen.
Kan lag fra samme organisasjon spille i samme liga? OPPDATERT
Ja. Men som i tidligere år kan bare ett lag fra en enkelt organisasjon kvalifisere seg til The International. Hvis to lag fra samme organisasjon kvalifiserer seg til The International, må organisasjonen bryte all tilknytning til ett av lagene, ellers vil bare topplaget gå videre.
Hvor kan jeg melde meg på?
Du kan melde deg på som lagleder av et lag eller som spiller på påmeldingssiden.