Представяме
двама нови герои

Pangolier

С мъничко стил ще постигнете много

 Ръкопашен Carry Nuker Disabler Durable Escape Initiator

Изпълнен с желание да се устреми към опасността на мига, Pangolier преуспява при подриването на вражеското придвижване, поставяйки се в центъра на хаоса. Изкусно напътствайки своето острие между процепите в бронята и отблъсквайки атаките, като изстрелва своите защитни люспи, този грациозен фехтовач винаги е готов да се търкулне в битката.

Най-изтънченият войн на света?
Няма никакво съмнение…

Мъжете и жените, които съставляват галантните ниванци, живеят в ежедневие изпълнено с фехтовки, премятане от полилеи и натрапчива романтика. И макар всички да се придържат към кредото, че „Приключенският живот е единственият такъв, който си заслужава да бъде изживян“, подвизите на Донте Панлин все пак успяват да надигнат веждите на дори най-хедонистичните фехтовачи.

Няма чудовище, което не би покосил. Няма създание, което не би ухажвал. Няма тиранин срещу, когото не би се опълчил. И никой благородник не е защитен от среброустия му език.

Pangolier — Умения

Swashbuckle

Pangolier се втурва към нова позиция, нападайки враговете в целевата посока с множество бързи намушквания. Нанася физически щети и прилага ефекти при попадение.

Shield Crash

Pangolier скача във въздуха и пада с трясък обратно на земята. Враговете около него поемат наранявания и му предоставят временно намаляване на щетите, колкото повече герои е ударил.

Heartpiercer

Pangolier перфектно разгадава своите врагове. Умело плъзвайки острието си покрай защитите им, така че атаките му да имат шанс за забавяне на целта и напълно да обезсилят вражеската броня след кратко отлагане.

Rolling Thunder

Pangolier се свива на кълбо с магически имунитет и отпрашва напред, нанасяйки щети и зашеметявайки всякакви врагове, които удари. Shield Crash също може да се използва, докато това умение е активно, за да прескачате препятствия. Има кратък период за изпълнение.

Dark Willow

Мъничко пакости не са убили никого

 Далекобойна Support Nuker Disabler Escape

Лекият трепет от сенките вероятно ще е всичко, което даден враг би видял от Dark Willow. Тъй като тя избягва преследвачите и контролира движението на своя неприятел с хитрите трикове на феите. Позовавайки се на мощ, която е далеч по-антична от всяка научна магия, тя приковава враговете си на място, преди да отприщи пълния гняв и ужас от света на феите връз тях.

Тези мишени няма да разберат откъде им е дошло…

Децата обичат да разказват истории относно причудливите приключения на феите… Това е така, защото децата не знаят, че повечето феи са злобни мижитурки. А в света на злобните феи има малко имена, които биват изговаряни с повече презрение, от това на Мирешка Сънбрийз. Отроче на търговски крал на феите, Мирешка израснала в Ревтел. Нация от главорези, където манипулирането и убийствата са нещо нормално. Но макар да била доста веща в навигацията на етикета, неизречените закони и социалните ритуали, които прониквали във всеки аспект на живота ѝ, тя намирала това за доста скучно. И тъй, Мирешка направила онова, което повече бунтарски деца биха сторили. Изгорила семейния имот и отпрашила със своя домашен дух Джекс, така че да живее като странстваща се мошеничка.

Bramble Maze

Dark Willow създава къпинов лабиринт, който се лепва върху враговете, минаващи през гъсталака. Нанася им щети и прилага вкореняване.

Shadow Realm

Dark Willow се оттегля в Shadow Realm. Не може да бъде прицелена и придобива увеличаващи се бонус магически щети за своята следваща атака, колкото по-дълго се таи в сенките.

Cursed Crown

Dark Willow поставя прокълната корона на феите връз даден враг. След четирисекундно отлагане, целта и всякакви други врагове наблизо биват зашеметени.

Bedlam

Спътникът на Dark Willow, Джекс, обикаля около нея, нанасяйки щети на близките врагове. Не може да се използва, докато Terrorize е активно.

Terrorize

Спътникът на Dark Willow, Джекс, всява страх у нейните врагове, принуждавайки ги да побегнат към техния фонтан. Не може да се използва, докато Bedlam е активно.

Dark Willow — Умения

Също така в това обновление

Etienne's Revenge

Спомагателно оръжие с персонализиран ефект и озвучаване за Swashbuckle

Sunbreeze Birthright

Артикул за колана с персонализиран Bramble Maze ефект

Pholi the Squire

Куриер и самозван оръженосец на Донте

Curious Snaptrap

Сорт Wards, който нявга бил отглеждан само от кралските особи на Ревтел

Thorns and All и Foolish Gallantry

Присмехи за Dark Willow и Pangolier

Emblems of the Dueling Fates

Комплект с Immortal

Купете сега 9,99 $ 14,99 $
33% отстъпка до 30 ноември, 2017

Сезони с класиране

В това обновление преработихме начина, по който функционира оценяващата система за играчи с и без класиране. Променихме я към шестмесечна сезонна система. Тези редовни сезони ще гарантират, че рейтингът (MMR) е скорошен и точен за играчите, което ще доведе до по-качествени мачове за всички.

През всеки сезон всички играчи ще печелят медал за своя профил спрямо пиковото умение за дадения такъв. Има седем различни медала, а в рамките на всеки медал има напредък от пет звезди, с които да се сдобиете преди следващия. Текущият Ви медал, наред с този от предходния сезон, ще бъдат изобразявани на всички играчи преди всеки мач.

При старта на всеки сезон всички играчи ще рекалибрират своя рейтинг, който ще бъде отсят от предходния им такъв. Текущата историческа стойност на рейтинга Ви преди сезона ще бъде записана и избираема в профила Ви. А играчите с класиране ще продължат да са способни да следят своята текуща сезонна стойност на рейтинга.

С цел да дадем на всички шанс да се приготвят, първият сезон ще започне след две седмици.

Подобрение на системата за ръководства

Ръководствата за героите могат да се преглеждат в раздела „Обучение“, позволявайки на играчите лесен достъп до изобилното обществено Dota 2 познание относно билдове за предмети, умения и таланти за всичките 115 герои. Също така можете да провличате, пускате и анотирате, за да създавате или редактирате своите ръководства. Дори можете да ги публикувате за останалите играчи. Всяко ръководство посочва обновлението и обхващаната роля, така че вече няма да се чувствате изгубени в битката.

Турбо режим

Dota 2 Turbo е добавен към опашката за търсене. Този нов игрален режим се придържа към същите правила като All Pick, но скъсява времето за мачовете, като предоставя повече злато и опит на героите, прави защитните кули по-слаби и намалява времето за прераждане. Отпуснатите правила на Turbo и системата за пазаруване отвсякъде позволяват неангажиращи, бързи мачове, перфектни за изпробване на нови герои и стратегии или въвеждане на приятели към Dota 2 в по-щадяща среда.

Обновление на Ability Draft

Ability Draft е обновен с чисто нов интерфейс за подбора. Плюс това, играчите вече могат да разменят реда на бързите клавиши за уменията и да чатят със своите съотборници по време на подбора. Също така добавихме поддръжка за петнадесет герои, които преди бяха неподходящи и поправихме ненормалното поведение с множество други. Мислите ли, че можете да изградите божествен набор от убийствени умения? Вредете се в търсенето на мачове и разберете дали е така.

Преработен модел на Ancient Apparition

Калдр изглежда по-свежо отвсякога с дебюта на новия модел за героя Ancient Apparition и околните му ефекти.

Пинг рулетка

С новите допълнения към функционалността на пинга, играчите имат повече комуникационни инструменти отвсякога. Вече можете да използвате пинг рулетката, за да предадете целите при придвижване на героя Ви, да сигнализирате места за Wards, както и да давате класическите команди за атака/отстъпление. Пинговете ще се показват на картата и мини картата, съпътствани от назоваване на местонахождението в отборния чат.

Пакет с озвучаване Bladeform Legacy

На всички, притежаващи Bladeform Legacy Arcana за Juggernaut, ще бъде предоставен нов пакет с озвучаване за героя, който можете да екипирате, подменяйки гласа на Juggernaut по подразбиране със специална Arcana версия. Juggernaut вече говори с мощта от античното потекло на почитани воини. След като отново са свързани към земята на живите, тези предшественици от острова на Маските вече нивга не ще замълчат.

Игрални обновления

Общи промени

  Подбор

  • All Pick — редът на подбора вече е: А — ББ — АА — ББ — АА — Б;
  • Всеки ден 10 герои се избират автоматично като бонус такива за него. Те Ви предоставят безплатно Mango, когато бъдат избрани (то не може да се продава);
  • Произволното избиране вече не предоставя бонус злато. Вместо това избира герой от бонус набора такива за дена и предоставя допълнителен Iron Branch (в добавка към Mango);
  • Повторното избиране на герой е премахнато.

  Алеи

  • Средната алея вече няма допълнителен ръкопашен крийп;
  • Крийповете вече се срещат по-близо до съответната безопасна алея на всеки отбор;
  • Предоставяният опит на врага при отказване (когато играчът е бил отказан) е намален от 70% на 25%;
  • Придобиваният опит от отказващия е намален от 30% на 25%;
  • Когато неутралните крийпове убият такива от алеята, вече се счита за същата ситуация, както ако са били покосени от вражески такива. Не се води отхвърляне и предоставя пълен опит. Трябва самите Вие да отхвърлите крийпа, респективно и неговия опит;
  • Общият опит от дадена вълна (четирите крийпа) е увеличен от 210 на 240:
   • Опитът от ръкопашни крийпове е увеличен от 40 на 57;
   • Опитът от далекобойни крийпове е намален от 90 на 69 (резултата от двете промени е 240).
  • Плячката от ръкопашен крийп е увеличена с 4;
  • Плячката от далекобоен крийп е увеличена с 12 (общото злато за вълна е увеличено с 24);
  • Появата на първия неутрален крийп е променена от 30 секунди на 1 минута;
  • Базовата плячка от опит за убийство на герой (частта, когато не е асистенция) за ниво 1 — 5 е намалена от 100/120/140/160/180 на 30/60/90/120/150 (все още получавате допълнително опит за убийства на герои от формулата за асистенции);
  • Обсегът за опит е увеличен от 1 300 на 1 500;
  • Необходимият опит за преминаване от ниво 1 до 2 е намален от 240 на 200;
  • Необходимият опит за преминаване от ниво 2 до 3 е увеличен от 360 на 400;
  • Здравето на кулите от първия ред е увеличено от 1 400 на 1 600.

  Town Portal Scrolls

  • Героите вече стартират с TP Scroll. TP Scrolls стартират с време за изчакване в началото на играта.

  Shrines и Glyph

  • Shrines — намиращите се в базата вече са премахнати. Подменени са от декоративни сгради;
  • Glyph — вече причинява крийповете Ви да са неуязвими за времетраенето на Glyph.

  Крийпове

  • Siege Creep — допълнителният вече се появява на 30 минути, вместо на 40;
  • Siege Creep — здравето е увеличено с 50;
  • Поправено е, че допълнителните крийпове в алеята се появяваха минута по-късно (онези при 15/30/40/45 минути за ръкопашни/ръкопашни/далекобойни/ръкопашни);
  • Крийпове в алеята — количеството на подобряването им вече е ограничено до мега крийпове (преди, ако дадена продължеше над ~4 часа, беше възможно крийповете да бъдат по-силни от мега).

  Механики на бронята

  • Формулата за бронята е коригирана от 0,06*броня/(1+0,06*броня) на 0,05*броня/(1+0,05*броня);
  • Бронята за ловкост е преизчислена от 1/7 на 1/6;
  • Кули от първи ред — бронята е увеличена от 14 на 17;
  • Кули от втори и трети ред — бронята е увеличена от 16 на 19;
  • Кули от четвърти ред — бронята е увеличена от 24 на 29;
  • Roshan — базовата броня е увеличена от 15 на 18;
  • Декоративни сгради — бронята е увеличена от 12 на 14;
  • Shrines — бронята е увеличена от 20 на 24;
  • Ancient — бронята е увеличена от 15 на 18;
  • Ръкопашни бараки — бронята е увеличена от 15 на 18;
  • Далекобойни бараки — бронята е увеличена от 10 на 12 (тези промени са в унисон с общото намаляване на щетите от сгради преди изменението в гореупоменатата формула).

  Базови структури

  • Кули от четвърти ред — премахнато е регенерирането на здраве (преди имаше 3);
  • Ancient — регенерацията на здраве е увеличена от 3 на 8.

  Промени в картата

  • Средната алея за Dire е преработена (и двете страни вече могат да вървят по ръбовете, без да бъдат удряни);
  • Рампите на средната алея са коригирани, така че да са по-тесни;
  • Shrines в средната алея са преместени по-близо до площта на джунглата
  • Shrines и руните на изобилието в трудна алея са разменени;
  • Теренът в трудната алея е коригиран, така че да бъде по-широк;
  • Основните руни на изобилието в джунглата са преместени по-близо към площта на лагера до безопасната алея (по-близо до речните рампи);
  • Площта на джунглата до безопасната алея на Dire е преработена;
  • Трудният лагер до безопасната алея е коригиран (предимно може да се изтегля към трудната алея или за свръзка към малкия лагер);
  • Премахната е една от рампите, отиваща надолу към лагера в джунглата близо до всяка от безопасните алеи;
  • Премахнати са следните места за Wards: Radiant Ancient/Roshan, долната руна на Radiant, основната джунгла на Dire (близо до лагера на Ancient крийповете);
  • Направени са множество незначителни корекции, свързани с дърветата и видимостта;

  • Долната подсилваща руна е изместена малко по-нагоре в реката;
  • Коригирана е рампата към джунглата до безопасната алея на Dire, така че да е по-тясна;
  • Средните и трудните лагери в основната джунгла са разменени (трудният лагер сега е онзи, най-близо до кулите от 2 ред на средната алея);
  • Коригирани са позициите на дърветата пред мястото за издърпване на малкия лагер за Radiant;
  • Направени са незначителни корекции на дърветата върху ниската земя пред рампата на Radiant, водеща до трудната алея на Dire (близо до сините кристали, проходимостта около тези дървета вече е възможна);
  • Намален е размера на рампата, слизаща към джунглата на Radiant до безопасната алея от страната на трудната такава на Dire;
  • Коригирана е позицията на трудния лагер в безопасната алея на Radiant, така че да е малко по-нагоре;
  • Незначително е намален размера на рампата, слизаща под тайния магазин на Radiant;
  • Изместена е рампата в трудната алея на Dire (онази, която е свръзка към трудния лагер в безопасната алея на Radiant) леко вдясно;
  • Трудният лагер на Radiant (близо до кулата от 2 ред в средната алея) вече не е в яма;
  • Незначителни корекции за разположението на дърветата, рампите и терена над и около основната джунгла на Dire;
  • Коригирана е рампата, слизаща надолу от Ancient лагера на Radiant към горната част на реката.

  Roshan

  • Третото убийство на Roshan вече пуска използваем Refresher Orb за еднократно консумиране. Времето за изчакване е, независимо от Refresher Orb.

  Време за прераждане

  • Броячът за прераждане на герои от ниво 1 — 5 е преизчислен от 8/10/12/14/16 на 5/7/9/13/16.

  Агресивност на неутралните крийпове

  • Неутралните крийпове вече спят нощем. Имат нулев обсег на агресия, докато спят;
  • Премахнати са специалните изключения за агресия при изтегляне на неутрални от дадени герои (при Chaos Knight, Earth Spirit, Morphling, Pudge, Clockwerk, Rubick и Tiny);
  • Агресията към крийповете в алеята вече зависи спрямо това в чия площ за появата на неутрални се намират (включено за традиционните лагери до безопасната/трудната алея, които могат да се изтеглят).

  Captains Mode

  • Captains Mode вече има допълнителна забрана в първата фаза (общо 6 забрани в режима).

  Илюзии

  • Илюзиите вече нанасят 80% по-малко щети на Roshan, вместо да умират незабавно, когато го атакуват;
  • Илюзиите вече се възползват от регенерацията на здраве и мана;
  • Roshan Slam — щетите са увеличени от 70 + 5/мин. на 70 + 8/мин.

  Фонтан

  • Фонтан — щетите са увеличени от 190 — 199 на 220 — 240;
  • Фонтан — регенерацията на мана е увеличена от 4% точки мана + 14 мана в секунда на 6%;
  • Фонтан — регенерацията на здраве е увеличена от 4% to 5%.

  Капитал

  • Ранговият фактор за капитала (колко злато получават най-богатите спрямо най-бедните герои от асистенции) е променен от 0,75->1,25 на 0,7->1,3.

  Hex

  • Hex — вече не може да бъде разсейвано.

  Потребителски интерфейс

  • Добавен е индикатор върху инвентара, за да се показва състоянието на заглушаване;
  • Добавена е нова опция, така че да се изисква спиране, за да прекъснете своите изпълняващи се умения.

  Уникални модификатори на атаката

  • Премахнати са останалите уникални модификатори на атаката;
  • Lifesteal — вече не е уникален модификатор на атаката (натрупва се кумулативно);
  • Arcane Orb — вече не е уникален модификатор на атаката;
  • Mana Break — вече не е уникален модификатор на атаката (не се натрупва с Mana Break от Diffusal Blade);

  Други промени

  • Премахнати са ограниченията по скалите за Rubick, Magnus, Dark Seer и т.н.;
  • Премахната е свободната проходимост на скалистите терени за Pudge и Vengeful Spirit;
  • Roshan — вече се подобрява на всяка минута вместо на всеки 4 (бонусите са преизчислени, така че крайния резултат е същият, но става по-плавно);
  • Поправено е, че източниците на атаки от магически щети не се блокираха от бариерните типове умения (Pipe, Hood, Flame Guard);
  • Подобрена е отчетливостта на броя натрупвания върху иконите за бъфове;

  • Героите със стойност за обръщане от 0,4 са подобрени на 0,5 (Mirana, Puck, Razor, Shadow Shaman, Tidehunter, Witch Doctor, Warlock, Beastmaster, Veno, Wraith King, Viper, Clinkz, Enchantress, Spectre, Spirit Breaker, Lone Druid, Elder Titan, Oracle и Winter Wyvern);

  • Вече можете да виждате стойностите за регенериране на мана (преди можехте да вижда само стойностите за регенериране на здраве previously could only see HP regen values);

  • Регенериращата руна е променена от 100/67 точки здраве/мана на 6% макс. точки здраве/мана.

  Умения на неутрални крийпове

  • War Stomp на Neutral Centaur — точката за изпълняване е намалена от 0,5 на 0,4;
  • War Stomp на Neutral Centaur — нужната мана е намалена от 100 на 50;
  • Thunder Clap на Neutral Furbolg — точката за изпълняване е намалена от 0,5 на 0,4;
  • Thunder Clap на Neutral Furbolg — нужната мана е намалена от 100 на 50;
  • Tornado на Neutral Wildkin — точката за изпълняване е намалена от 0,75 на 0,4;
  • Mana Burn на Neutral Soulstealer — точката за изпълняване е намалена от 0,5 на 0,3;
  • Desecrate на Neutral Prowler Shaman — точката за изпълняване е намалена от 0,9 на 0,4;
  • Slam на Neutral Thunder Lizard — точката за изпълняване е увеличена от 0 на 0,3;
  • Ensnare на Neutral Dark Troll Warlord — точката за изпълняване е намалена от 0,5 на 0,3;
  • Ensnare на Neutral Dark Troll Warlord — нужната мана е намалена от 150 на 75;
  • Raise Dead на Neutral Dark Troll Warlord — точката за изпълняване е намалена от 0,5 на 0,3;
  • Chain Lightning на Neutral Harpy Storm — точката за изпълняване е намалена от 0,5 на 0,3;
  • Ensnare на Dark Troll Warlord — добавен е „снаряд“;
  • Purge на Neutral Satyr — вече действа на единици под влиянието на Cyclone;
  • Cloak Aura на Neutral Centaur и Hellbear — върху герои е увеличено от 5% на 10%.

Променени предмети

  Куриер

  • Куриер — цената е увеличена от 100 на 200;
  • Куриер — земната скорост на движение е увеличена от 350 на 380;
  • Летящ куриер — скоростта е увеличена от 430 на 450;
  • Летящ куриер — подобрението вече не може да бъде закупено. Сега куриерът се подобрява автоматично след 3 минути;
  • Летящ куриер — вече има щит на куриера вместо умението Haste (200 време за изчакване, времетраене: 2);
  • Куриер — вече не може да запълва Bottle;
  • Куриер — вече не може да се купува повече от веднъж.

  Магазин

  • Следните предмети са премахнати от страничния магазин: Quarterstaff, Orb of Venom, Blades of Attack, Sage's Mask, Stout Shield, Ring of Regeneration, Ring of health, Bottle (1 заряд);
  • Следните предмети са добавени в страничния магазин: Ring of Protection;
  • Следните предмети са добавени в тайния магазин: Voidstone, Ring of Health, Bottle (пълен заряд).

  Подпомагащи

  • Observer Wards — цената е увеличена от 60 на 80;
  • Observer Wards — плячката опит е увеличена от 25 на 100;
  • Tango — цената е преизчислена от 125 за 4 употреби на 150 за 5 употреби;
  • Smoke of Deceit — цената е увеличена от 50 на 80.

  Разни

  • Gauntlet — цената е намалена от 150 на 135;
  • Slippers — цената е намалена от 150 на 135;
  • Mantle — цената е намалена от 150 на 135;
  • Wraith Band — рецептата е намалена от 170 на 165;
  • Bracer — рецептата е намалена от 175 на 165;
  • Null — рецептата е увеличена от 155 на 165;
  • Wraith/Bracer/Null — вече не предоставя +3 щети от атака. Сега предоставят допълнително +1 към основния атрибут;
  • Veil — вече не предоставя +6 щети;
  • Veil — бонус интелектът е увеличен от +12 на +14;
  • Dagon — вече не предоставя +9 щети;
  • Dagon — бонус интелектът е увеличен с +2;
  • Drums of Endurance — вече не предоставя +3 щети;
  • Drums of Endurance — бонус силата е увеличена с +1;
  • Rod of Atos — вече не предоставя +6 щети;
  • Perseverance — вече не предоставя +10 щети;
  • Linken's Sphere — вече не предоставя +15 щети;
  • Refresher Orb — вече не предоставя +20 щети;
  • Refresher Orb — регенерацията на мана е увеличена от 250 на 300%;
  • Lotus Orb — вече не предоставя +10 щети.

Aether Lens — предметът е преработен

  Предишно:

   Предоставя:
    +220 обсег на изпълнение;
    +250 мана;
    +100% регенерация на мана;
    +6% увеличаването на заклинанията.

  Настоящо:

   Предоставя:
    +250 обсег на изпълнение;
    +450 мана;
    +125% регенерация на мана.

Battle Fury — рецептата е променена

 • Battle Fury — вече изисква Demon Edge вместо Claymore + Broadsword (струва 400 по-евтино);
 • Щетите от атака са намалени от 55 на 50;
 • Cleave — разстоянието е увеличено от 570 на 625;
 • Cleave — крайният радиус е увеличен от 300 на 330.

Boots of Speed:

 • Boots of Speed — скоростта на движение е намалена от +45 на +40.

Boots of Travel:

 • Boots of Travel — обсегът за приоритизиране на сгради е увеличен от 325 на 700.

Bloodstone — рецептата е променена

 • Bloodstone — вече изисква Perseverance вместо Soul Ring + рецепта;
 • Първоначалните заряди са увеличени от 12 на 14;
 • Вече не лекува в площ около героя Ви, когато той умре.

Butterfly:

 • Flutter — времетраенето е намалено от 4 на 2 секунди;
 • Flutter — вече не преустановява избягването.

Desolator:

 • Desolator — намаляването на бронята е намалено от -7 на -6.

Diffusal Blade — предметът е преработен

 • Вече не разсейва;
 • Вече няма ограничение на зарядите;
 • Вече не позволява подобряване;
 • Времето за изчакване е увеличено на 15 секунди.

Drums of Endurance:

 • Активната бонус скорост на атака е увеличена от 25 на 35.

Ethereal Blade:

 • Скоростта на „снаряда“ е увеличена от 1 200 на 1 275.

Skadi:

 • Вече не изисква Orb of Venom.

Force Staff:

 • Времето за изчакване е увеличено от 20 на 23.

Glimmer Cape:

 • Glimmer Cape — вече не може да бъде разглобено.

Hurricane Pike:

 • Hurricane Pike — вече изисква Wraith Band вместо рецепта на стойност 500 злато.

Iron Talon — предметът е премахнат

 • Iron Talon — е премахнат от играта.

Javelin:

 • Вече предоставя 25% точност;
 • Цената е намалена от 1 500 на 1 100;
 • Вече не предоставя +10 щети;
 • Процедурата за точност вече нанася 100 магически щети (изобразяват се над главата).

Basher:

 • Цената на рецептата е увеличена от 750 на 1 150;
 • Вече не предоставя +10 щети;
 • Bashes — не могат да бъдат избегнати;
 • Процедурата за щетите е увеличена от 85 на 100 (изобразяват се над главата).

Abyssal Blade:

 • Вече не предоставя +10 щети;
 • Bashes — не могат да бъдат избегнати;
 • Процедурата за щетите е увеличена от 85 на 100 (изобразяват се над главата).

Monkey King Bar — предметът е преработен

  Предишно:

   Изисква:
    Demon Edge (2 200);
    2x Javelin (3 000);
    Общо: 5200.

   Предоставя:
    +66 щети;
    +True Strike;
    +35% шанс за процедурни 160 магически щети и мини зашеметяване за 0,01.

  Настоящо:

   Изисква:
    Hyper Stone (2 000);
    2x Javelin (2 200);
    Общо: 4 200.

   Предоставя:
    +60 скорост на атака;
    +75% точност + 60 същински щети от процедура (атаката за процедура на точността, също така влияе на същинските щети, прониква през имунитет срещу заклинания)

Linken's Sphere:

 • Не можете ръчно да се прицелите в себе си с Linken's Sphere.

Magic Wand — рецептата е променена

  Предишно:

   Изисква:
    Magic Stick (200);
    2x Ironwood Branch (100);
    Circlet (165);
    Общо: 465.

   Предоставя:
    +4 към всички статистики.

  Настоящо:

   Изисква:
    Magic Stick (200);
    2x Ironwood Branch (100);
    Enchanted Mango (100);
    Общо: 400.

   Предоставя:
    +2 към всички статистики;
    +1,5 регенерация на здраве.

Necronomicon — предметът е преработен

 • Mana Burn — премахнато от Necronomicon Archer;
 • Necronomicon Archer ниво 3 — вече предоставя Purge (забавяне + разсейване, прицелва се само към врагове). Време за изчакване: 15.
 • Предишно:

   Изисква:
    Staff of Wizardry (1 000);
    Belt of Strength (450);
    Рецепта (1 200);
    Общо: 2 650.

   Предоставя:
    +8/12/16 сила;
    +15/21/24 интелект.

  Настоящо:

   Изисква:
    2x Sage's Mask (650);
    Belt of Strength (550);
    Рецепта (1 300);
    Общо: 2 500.

   Предоставя:
    +10/15/20 сила;
    +100/125/150% регенерация на мана.

Poor Man's Shield — предметът е премахнат

 • Poor Man's Shield — е премахнат от играта.

Orb of Venom:

 • Щетите през време вече не разсейват консумативи, нито пък преустановяват Blink (функционира като Poison Sting).

Pipe of Insight:

 • Barrier — когато е активно, вече влияе на сгради.

Ring of Regen:

 • Цената е намалена от 325 на 300;

Satanic — рецептата е променена

 • Вече изисква Claymore вместо Mithril Hammer.

Sentry Wards:

 • Sentry Wards — вече не се появяват автоматично пред Observer Wards, когато купувате предмета.

Silver Edge:

 • Вече не прилага намаляване на вражеските щети;
 • Бонус скоростта за движение е увеличена от 20% на 25%.

Smoke:

 • Времето за изчакване, докато стане наличен е намалено от 11 на 10 минути.

Solar Crest:

 • Точността е увеличена от 35% на 40%.

Soul Ring — предметът е преработен

  Предишно:

   Изисква:
    Sage's Mask (325);
    Ring of Regen (325);
    Enchanted Mango (100);
    Общо: 750.

   Предоставя:
    +3 регенерация на здраве;
    +50% регенерация на мана.

   Sacrifice — време за изчакване: 30

  Настоящо:

   Изисква:
    Ring of Regen (300);
    2x Gauntlets of Strength (270);
    Рецепта (185);
    Общо: 755.

   Предоставя:
    +6 сила;
    +2 регенерация на здраве;

   Sacrifice — време за изчакване: 25

Stout Shield:

 • Блокирането на щети е увеличено от 16/8 на 18/9.

Urn of Shadows:

 • Urn of Shadows — типът на щетите е променен от същински на магически;
 • Urn of Shadows — щетите са увеличени от 150 на 200.

Vladmir's Offering:

 • Vladmir's Aura — вече се натрупва с Ring of Aquila/Ring of Basilius.

Meteor Hammer — нов предмет

  Изисква:
   Ogre Axe (1 000);
   Staff of Wizardry (1 000);
   Ring of Regen (300);
   Sage's Mask (325);
   Общо: 2 625.

  Предоставя:
   +12 сила;
   +12 интелект;
   +4 регенерация на здраве;
   +1,5 регенерация на мана.

  Активно:
   Изпълнява се за 3 секунди. Призовава метеорит, който удря с площ на ефекта от 300 за 1,75 секунди. Прилага 6 секунден дебъф, който нанася 60 щети в секунда на сградите (115 на тези, които не са структури). Обсег за изпълняване: 600. Време за изчакване: 40. Нужна мана: 125. Имате видимост над площта на сблъсъка, докато трае изпълняването. При сблъсъка на метеора се унищожават дървета. Нужни са 0,5 секунди, докато метеора се приземи.

Aeon Disk — нов предмет

  Изисква:
   Vitality Booster (1 100);
   Energy Booster (900);
   Рецепта (1 750);
   Общо: 3 750.

  Предоставя:
   +250 здраве;
   +250 мана;
   +25% статус на устойчивост (Намалява времетраенето на ефекти, като например заглушаване, зашеметяваме, обезоръжаване, страх и т.н. За дебъфовете, прилагащи щети в секунда със забавяне, просто намалява стойностите на забавянето, оставяйки нанасяните щети незасегнати).

  Пасивно:
   Всеки път, когато поемате щети и сте под 80% здраве, прилагате силно разсейване върху своя герой и придобивате 2,5 секунден бъф. Той намалява всички входящи и изходящи щети до нула. Време за изчакване: 100. Задейства се само при щети от играч.

Spirit Vessel — нов предмет

  Изисква:
   Urn of Shadows (875);
   Vitality Booster (1 100);
   Wind Lace (250);
   Рецепта (600);
   Общо: 2 825.

  Предоставя:
   +250 здраве;
   +30 скорост на движение;
   +2 към всички статистики;
   +2 броня;
   +1 регенерация на мана.

  Активно:
   В допълнение на това, че функционира подобно на Urn, изпълняването върху вражеска цел вече намалява нейната регенерация на здраве и лекува със 70%. А също така източва 3% от текущото здраве на целта в секунда. Изпълняването върху съюзнически герой вече усилва регенерацията на здраве и лекува с 20%. Също така увеличава здравето на целта с 1% от текущото такова в секунда.

Nullifier — нов предмет

  Изисква:
   Sacred Relic (3 800);
   Helm of Iron Will (900);
   Общо: 4 700.

  Предоставя:
   +65 щети;
   +5 броня;
   +5 регенерация на здраве.

  Активно:
   Разсейва целта и я заглушава за 5 секунди. Всеки път, когато заглушената цел бъде атакувана, тя ще бъде забавена със 100% за 0,4 секунди. Прилага забавяне при попадение на „снаряда“. Време за изчакване: 14. Нужна мана: 100. Обсег за изпълняване: 600. Скорост на „снаряда“: 1 200.

Kaya — нов предмет

  Изисква:
   Staff of Wizardry (1 000);
   Robe of the Magi (450);
   Рецепта (500);
   Общо: 1 950.

  Предоставя:
   +16 интелект;
   +10% увеличаването на заклинанията;
   +10% нужна мана и намаляване на загубената мана (влияе на неща като обгаряне, пречупване на мана и т.н.);
   Забележка: Множество инстанции не се натрупват.

Формула за регенерация

Резюме

 • Формулите за регенерация на здраве и мана са преработени. Както за здравето, така и за маната, получавате директна стойност. След това силата и интелекта усилват регенерациите на здраве и мана. Ето например, Void Stone предоставя 1,0 регенерация на мана вместо 100%.

Пояснение за статистиките

 • Площта за пояснението към статистиките Ви осведомява колко е предоставеното процентно увеличение на точките здраве/мана. Както и какви са абсолютните стойности за реген. + бонуса спрямо интелект/сила.

Формула за мана

 • Формулата за регенерация на мана е преработена, за да се променят процентните бонуси (като например Void Stone и т.н.) към плоски такива. Всяка точка интелект увеличава регенерацията на мана с 2%;

  • Предишно: (0,01 + 0,04 * интелект) * (1 + процентни бонуси) + плоски бонуси;

  • Настоящо: (база + плоски бонуси) и увеличаване с 2% за всяка точка интелект;

  • Забележка 1: Понастоящем всички герои имат база от 0,9, но в бъдеще това може да бъде коригирано за отделните случаи (подобно на сегашната базова реген. на здраве);
  • Забележка 2: Редица предмети, таланти и умения за реген. на мана са коригирани (вижте списъка по-долу);

  • Коригирани предмети:
   • Най-общо казано предметите с 50% реген. на мана, вече предоставят 0,5. Онези със 100% вече предоставят 1.0 и т.н.;
   • Други предметни стойности:
    • Perseverance: 1,5;
    • Scythe of Vyse: 2,25;
    • Battle Fury: 2,25;
    • Orchid: 2,25;
    • Bloodthorn: 2,25;
    • Eul: 2,25;
    • Linken's Sphere: 2,25;
    • Lotus Orb: 1,75;
    • Drums: 0,75;
    • Solar Crest: 1,0;
    • Aether Lens: 1,25;
    • Raindrops: 0,5;
    • Bloodstone (за заряд): 0,4;
    • Clarity Potion: 3,2;
    • Vlad: 0,65;
    • Basilius: 0,5;
    • Aquila: 0,5;
    • Bottle: 40.

  • Талантите са преизчислени, за да се вземе предвид новата формула;

  • Коригирани умения:
   • Crystal Maiden — аурата върху съюзници е преизчислена от 1/1,5/2/3 на 0,8/1,0/1,2/1,4;
   • Crystal Maiden — аурата върху самата нея е преизчислена от 2/3/4/8 на 1/2/3/4;
   • Death Pulse — реген. на мана е преизчислена от 1/3/5/7 на 2/2,25/2,5/2,75.

  • Други корекции:
   • Shrine — реген. на точките мана е променена от 40 на 30;
   • Shrines — вече не увеличават своята стойност за реген. на точките мана с течение на времето.

   Здраве

  • Формулата за регенерация на здраве е преработена. Всяка точка сила увеличава регенерацията на мана с 0,7%;

   • Предишно: база + 0.06 * сила + плоски бонуси;

   • Настоящо: (база + плоски бонуси) и увеличаване с 0,7% за всяка точка сила;
   • Забележка 1: Базовата стойност за всички герои е увеличена с 1,5 в новата формула;
   • Забележка 2: Редица предмети, таланти и умения за реген. на здраве са коригирани (вижте списъка по-долу).

  • Коригирани предмети:
   • Ring of Health: 5;
   • Hood of Defiance: 6,5;
   • Perseverance: 5,5;
   • Force Staff: 5;
   • Vanguard: 5,5;
   • Abyssal Blade: 7;
   • Crimson Guard: 6;
   • Helm of the Dominator: 8;
   • Refresher Orb: 11;
   • Linken Sphere: 5,5;
   • Lotus Orb: 5,5;
   • Pipe: 6,5;
   • Pipe Insight Aura: 2;
   • Greaves Aura: 3,5;
   • Greaves Critical Heal: 12;
   • Headdress Aura: 2;
   • Mek Aura: 3,5;
   • Tranquil: 12;
   • Bloodstone: 7;
   • Armlet: 4;
   • Soul Ring: 2;
   • Ring of Regen: 1,5;
   • Veil от 6 на 5;
   • Hurricane Pike от 6 на 5,5;
   • Vladmir от 3 на 2,5;
   • Armlet — източването на живот е променено от 45 на 54;
   • Bottle: 80;
   • Urn: 35.

  • Талантите са преизчислени, за да се вземе предвид новата формула;

  • Коригирани умения:
   • Chemical Rage — реген. на здраве е преизчислено от 50/75/100 на 40/48/56;
   • Dragon Blood — преизчислено от 3/6/9/12 на 4/6/8/10;
   • Press The Attack — преизчислено от 30/40/50/60 на 30/35/40/45;
   • Feral Impulse — преизчислено от 1/4/7/10 на 1/3/5/7;
   • Reactive Armor — преизчислено от 1/1,2/1,4/1,6 на 1/1,15/1,3/1,45;
   • Satyr Tormentor — аурата е преизчислена от 6 на 5,5;
   • Inner Vitality — прагът на лечебния фактор е преизчислен от 20/40/60/80% на 22/30/38/46%;
   • Inner Vitality — нормалният лечебен фактор е преизчислен от 5/10/15/20% на 6/8/10/12%;
   • Death Pulse — множителят за реген. на здраве при убийство е преизчислен 10 на 6;
   • Death Pulse — времетраенето за реген. на здраве при убийство е преизчислено 7 на 6;
   • Death Pulse — реген. на здраве е преизчислено от 1/3/5/7 на 2/3/4/5;
   • Scorched Earth на Doom — лечението е преизчислено от 16/24/32/40 на 12/18/24/30;
   • Living Armor — преизчислено от 4/8/12/16 на 4/7/10/13;
   • Cold Embrace — базата е преизчислена от 25 на 15.

  • Други корекции:
   • Shrine — реген. на точките здраве е променена от 90 to 75
   • Shrines — вече не увеличават своята стойност за реген. на точките здраве с течение на времето.

  Промени на атрибути

  Атрибути на герои

  • Маната от интелект е увеличена от 11 на 12;
  • Скоростта на движение за всички Agility герои е намалена с 5;
  • Атрибутите сила, ловкост и интелект вече предоставят уникално преимущество към героя, ако той е респективният тип такъв (в допълнение към +1 щети).

  Преимущества

  • Сила — придобиване на +0,15% статус на устойчивост (Намалява времетраенето на ефекти, като например заглушаване, зашеметяваме, обезоръжаване, страх и т.н. За дебъфовете, прилагащи щети в секунда със забавяне, просто намалява стойностите на забавянето, оставяйки нанасяните щети незасегнати);
  • Ловкост — придобиване на +0,06% скорост на движение;
  • Интелект — придобиване на +0,15% магическа устойчивост;
  • В пространството за статистиките можете да видите какъв ефект оказва всяко от тези преимущества върху даден герой.

  Резюме на атрибути

  • Сила
   • +20 здраве;
   • +0,7% повишаване на реген. за здраве;

   • Преимущество: +1 щети;
   • Преимущество: +0,15% статус на устойчивост.

  • Ловкост
   • +1/6 броня;
   • +1 скорост на атака;

   • Преимущество: +1 щети;
   • Преимущество: +0,06% скорост на движение.

  • Интелект
   • +12 мана;
   • +2,0% повишаване на реген. за мана;
   • +0,07% увеличаване на заклинанията;

   • Преимущество: +1 щети;
   • Преимущество: +0,15% магическа устойчивост.

  Променени герои

  Дървета с таланти

 • Дървета с талантите за всички герои са преправени. Добавени са много таланти за специфични умения.
 • Abaddon:

  1. Ниво 10: +25 скорост на движение ИЛИ +20% придобиване на опит;
  2. Ниво 15: +6 броня ИЛИ +50 Mist Coil лечение/щети;
  3. Ниво 20: +15% намаляване на изчакването ИЛИ +90 щети;
  4. Ниво 25: +250 Aphotic Shield здраве ИЛИ +25% Curse of Avernus забавяне на скоростта за движение.

  Alchemist:

  1. Ниво 10: +25 скорост на атака ИЛИ +5 броня;
  2. Ниво 15: +50 щети ИЛИ +250 здраве;
  3. Ниво 20: +25% Cleave ИЛИ +200 Unstable Concoction щети;
  4. Ниво 25: -8 сек. изчакване за Unstable Concoction ИЛИ -0,2 сек. базово време за атака на Chemical Rage.

  Ancient Apparition:

  • Chilling Touch — времетраенето е преизчислено от 30 на 20/24/28/32;
  • Chilling Touch — вече не намалява скоростта за атака на съюзниците;
  • Chilling Touch — магическите щети са намалени от 50/60/70/80 на 30/45/60/75;
  • Chilling Touch — вече прилага натрупващо се 30% забавяне за 0,3 секунди.
  1. Ниво 10: +60 злато/минута ИЛИ +10% увеличаване на заклинанията;
  2. Ниво 15: +20 реген. на здраве ИЛИ -1,5 сек. изчакване за Ice Vortex;
  3. Ниво 20: +80 Chilling Touch щети ИЛИ +8% Ice Vortex забавяне/устойчивост;
  4. Ниво 25: +4% Ice Blast убийствен праг ИЛИ +4 заряда за Cold Feet.

  Anti-Mage:

  1. Ниво 10: +175 здраве ИЛИ +20 скорост на атака;
  2. Ниво 15: -1 сек. изчакване за Blink ИЛИ Blink създава неконтролируема илюзия; Създава илюзия, нанасяща 25% и поемаща 250% щети, която трае 10 секунди. Не може да бъде контролирана.
  3. Ниво 20: +300 Blink обсег на изпълняване ИЛИ +10 към всички статистики;
  4. Ниво 25: -50 сек. изчакване за Mana Void ИЛИ +30% Spell Shield.

  Arc Warden:

  1. Ниво 10: +25 скорост на атака ИЛИ +5 броня;
  2. Ниво 15: +2 сек. Flux времетраене ИЛИ +350 здраве;
  3. Ниво 20: +100 обсег на атака ИЛИ +10% намаляване на изчакването;
  4. Ниво 25: +30% кражба на здраве ИЛИ +350 Spark Wraith щети.

  Axe:

  1. Ниво 10: +8 сила ИЛИ +40 скорост на атака;
  2. Ниво 15: +3 реген. на мана ИЛИ +30 скорост на движение;
  3. Ниво 20: +20 реген. на здраве ИЛИ Атакуването задейства процедура за Counter Helix; Проверява за Counter Helix шанс върху атаките.
  4. Ниво 25: +100 Berserker's Call площ на ефекта ИЛИ +120 Battle Hunger щети в секунда.

  Bane:

  • Bane може да атакува единиците под влияние на Nightmare, без да ги събужда;
  • Всички точки за изпълнение са намалени от 0,5 на 0,4;
  • Nightmare — вече не нанася 20 щети в секунда.
  1. Ниво 10: Enfeeble краде щети ИЛИ +6 броня;
  2. Ниво 15: +150 обсег на изпълняване ИЛИ +40% придобиване на опит;
  3. Ниво 20: +100 Enfeeble намаляване на щети ИЛИ +75 скорост на движение;
  4. Ниво 25: +7 сек. Fiend's Grip времетраене ИЛИ +250 Brain Sap щети/лечение.

  Batrider:

  • Flamebreak — снарядът вече прелита по видима дъга.
  1. Ниво 10: +5 броня ИЛИ +6% увеличаване на заклинанията;
  2. Ниво 15: +300 здраве ИЛИ +2 сек. Flamebreak Burn времетраене;
  3. Ниво 20: +50 скорост на движение ИЛИ +15% намаляване на изчакването;
  4. Ниво 25: +8 сек. Firefly времетраене ИЛИ -13 сек. изчакване за Flamebreak.

  Beastmaster — героят е преработен:

  • Wild Axes е преработено:
   • Wild Axes — разстоянието на разпростиране (колко надалеч една от друга са брадвите на средно разстояние) е увеличено от 353 на 450;
   • Wild Axes — радиусът на попадение е увеличен от 140 на 175;
   • Wild Axes — нужната мана е намалена от 105/110/115/120 на 60/65/70/75;
   • Wild Axes — щетите са намалени от 70/100/130/160 на 40/70/100/130;
   • Wild Axes — времето за изчакване е намалено от 13 на 8;
   • Wild Axes — вече поставя натрупващ се дебъф върху повлияните единици. Усилва всички щети, които целта поема от Beastmaster или единиците му с 6/8/10/12% за всяко попадение на брадва. Дебъфът трае 10 секунди;
  • Primal Roar — вече причинява Beastmaster и всичките му единици да придобият 30% скорост на движение за 3 секунди;
  • Call of the Wild е преработено. Вече е единно умение.
   • Зверовете траят 60 секунди. Време за изчакване: 60. Нужна мана: 50/60/70/80
   • Ниво 1: Boar ниво 1;
   • Ниво 2: Boar ниво 2;
   • Ниво 3: Boar ниво 3 + Hawk;
   • Ниво 4: Boar ниво 4 + Hawk + произволен неутрален крийп;
   • Boar — здраве: 275/350/425/500;
   • Boar — щети на атака: 20/30/40/50 (преизчислено от 10/25/40/55);
   • Boar — забавяне: 10/20/30/40%;
   • Boar — времетраене на забавянето: 3;
   • Hawk — вече не става невидим;
   • Hawk — здраве: 350 (увеличено от 40/60/80/100);
   • Hawk — броня: 5;
   • Hawk — скорост: 450;
   • Hawk — нощна видимост: 1 000;
   • Hawk — дневна видимост: 1 000;
   • Неутрален крийп — ще се избира произволен неутрален крийп от следния списък: Alpha Wolf, Hellbear Smasher, Satyr Tormenter, Centaur Conqueror, Dark Troll Summoner.
  1. Ниво 10: +30 скорост на движение ИЛИ +25% придобиване на опит;
  2. Ниво 15: +40 Boar щети ИЛИ +7 броня;
  3. Ниво 20: +500 здраве ИЛИ +120 Wild Axes щети;
  4. Ниво 25: +2 Hawks ИЛИ +40 Inner Beast скорост на атака.

  Bloodseeker:

  • Rupture — обсегът на изпълнение е намален от 1 000 на 800.
  1. Ниво 10: +25 скорост на атака ИЛИ +4 броня;
  2. Ниво 15: +300 здраве ИЛИ +75 Bloodrite щети;
  3. Ниво 20: +25% кражба на здраве ИЛИ +14% Rupture щети;
  4. Ниво 25: -6 сек. изчакване за Blood Rite ИЛИ +20 макс. Thirst скорост на движение и щети.

  Bounty Hunter:

  • Track — вече може да бъде кликвано със задържан бутон Alt, за да уведомите своя отбор колко злато има целта (тази информация вече е достъпна в пояснението за дебъфа на Track).
  1. Ниво 10: +30 скорост на движение ИЛИ +25% придобиване на опит;
  2. Ниво 15: +50 скорост на атака ИЛИ +350 здраве;
  3. Ниво 20: +75 Shuriken Toss щети ИЛИ +125% Jinada критичен удар;
  4. Ниво 25: +50% избягване ИЛИ +300 Track злато (влияе на Вас и съюзниците).

  Brewmaster:

  1. Ниво 10: +200 здраве ИЛИ +30 щети;
  2. Ниво 15: +3 сек. забавяне от Thunder Clap ИЛИ +20% магическа устойчивост;
  3. Ниво 20: +100 скорост на атака ИЛИ +1 500 здраве на Primal Split (единици);
  4. Ниво 25: -65 сек. изчакване за Primal Split ИЛИ +15% шанс за Drunken Brawler.

  Bristleback:

  1. Ниво 10: +2 реген. на мана ИЛИ +20 скорост на движение;
  2. Ниво 15: +6 макс. натрупвания на Goo ИЛИ +250 здраве;
  3. Ниво 20: +25 Quill щети за натрупване ИЛИ +20 реген. на здраве;
  4. Ниво 25: +15% Spell Lifesteal ИЛИ +20 Warpath щети за натрупване.

  Broodmother — героят е преработен

  • Spin Web — вече не предоставя невидимост;
  • Spin Web — бъфът за проходимостта/скоростта вече не се премахва, когато се поемат щети;
  • Скоростта на движение е намалена от 290 на 270;
  • Spiderling — здравето е намалено от 450 на 250;
  • Spiderlite — здравето е намалено от 175 на 100;
  • Spiders — вече имат 50% магическа устойчивост;
  • Spiders — бронята е увеличена с 8;
  • Spiders — регенерацията на здраве е увеличена от 0,5 на 2;
  • Spin Web — зарядите са увеличени от 1/2/3/4 на 2/4/6/8 (съвпадат с броя, който можете да поставите).
  1. Ниво 10: +60 Spawn Spiderling щети ИЛИ +200 здраве;
  2. Ниво 15: +35% придобиване на опит ИЛИ +20% намаляване на изчакването;
  3. Ниво 20: +60 скорост на атака ИЛИ +20 Spiders щети на атака;
  4. Ниво 25: +75 Insatiable Hunger щети/кражба на здраве ИЛИ +350 Spiders здраве.

  Centaur Warrunner:

  1. Ниво 10: +10% избягване ИЛИ +10% магическа устойчивост;
  2. Ниво 15: +75 щети ИЛИ +15% Return щети (сила);
  3. Ниво 20: +250 Double Edge щети ИЛИ +20 сила;
  4. Ниво 25: +1,5 сек. Hoof Stomp времетраене ИЛИ Придобиване на Return Aura.

  Chaos Knight:

  1. Ниво 10: +20 скорост на движение ИЛИ +5 към всички статистики;
  2. Ниво 15: +15 сила ИЛИ 12% намаляване на изчакването;
  3. Ниво 20: 150 злато/минута ИЛИ Reality Rift прониква през имунитет срещу заклинания;
  4. Ниво 25: +7 Reality Rift намаляване на бронята ИЛИ +2 макс. Chaos Bolt времетраене.

  Chen:

  • Обсегът за атака е увеличен от 600 на 650;
  • Test of Faith — телепортирането е премахнато;
  • Holy Persuasion — може да бъде изпълнявано върху съюзнически единици, за да ги изпрати у дома след 6/5/4/3 секундно забавяне и върху Вас, така че да телепортирате своите крийпове до себе си;
  • Holy Persuasion — нужната мана е преизчислена от 100 на 100/110/120/130;
  • Test of Faith — вече може да се изпълнява върху съюзници, лекувайки с преполовени стойности от щетите. Винаги прилага максималните стойности върху Вас;
  • Test of Faith — нужната мана е преизчислена от 90/100/110/120 на 60/80/100/120.
  1. Ниво 10: +20% придобиване на опит ИЛИ +125 обсег на изпълняване;
  2. Ниво 15: +7 броня ИЛИ -10 сек. изчакване за Test of Faith;
  3. Ниво 20: +180 злато/минута ИЛИ +1 000 мин. здраве на крийп;
  4. Ниво 25: +4 макс. броя Holy Persuasion ИЛИ +400 Hand of God лечение.

  Clinkz:

  • Нарастването на ловкостта е намалено от 3,3 на 2,6;
  • Death Pact — здравето е намалено от 50/70/90 на 40/60/80%;
  • Death Pact — щетите са намалени от 5/7/9% на 4/6/8%;
  • Strafe е преработено. Вече Ви предоставя +80/140/200/260 скорост на атака за 3 секунди. През това време автоматично ще отбягвате до 3 снаряда (далекобойни атаки или заклинания), стъпвайки леко встрани при попадение. Strafe приключва, ако загубите 3 натрупвания. Време за изчакване: 45/35/25/15.
  1. Ниво 10: +12% магическа устойчивост ИЛИ +5 броня;
  2. Ниво 15: +15% избягване ИЛИ +30 Searing Arrows щети;
  3. Ниво 20: +100 обсег на атака ИЛИ +20 реген. на здраве;
  4. Ниво 25: +4 сек. Strafe натрупвания/времетраене ИЛИ Searing Arrows множествен изстрел (изстрелва Searing Arrows по произволна цел наблизо).

  Clockwerk:

  1. Ниво 10: +25 скорост на движение ИЛИ +5 броня;
  2. Ниво 15: +15 сила ИЛИ +30 Battery Assault щети;
  3. Ниво 20: +20% магическа устойчивост ИЛИ +125 Rocket Flare щети;
  4. Ниво 25: -0,3 сек. Battery Assault интервал ИЛИ Rocket Flare True Sight (влияе и на Wards).

  Crystal Maiden:

  1. Ниво 10: +200 здраве ИЛИ +100 обсег на изпълняване;
  2. Ниво 15: +14% Arcane Aura намаляване на нужната/загубата на мана ИЛИ +90 злато/минута;
  3. Ниво 20: +60 Freezing Field щети ИЛИ +250 скорост на атака;
  4. Ниво 25: +300 Crystal Nova щети ИЛИ +1,5 сек. Frostbite времетраене.

  Dark Seer:

  1. Ниво 10: +12% избягване ИЛИ +90 щети;
  2. Ниво 15: +12 реген. на здраве ИЛИ +75 Vacuum площ на ефекта;
  3. Ниво 20: 300 Surge площ на ефекта ИЛИ +15% намаляване на изчакването;
  4. Ниво 25: Паралелна Wall of Replica ИЛИ +150 Ion Shell щети.

  Dazzle:

  • Poison Touch е преработено. Прицелва се в дадена единица и отприщва отрова, която се разпръсква по целите наблизо (като прицелването на Ethershock). Прилага щети в секунда и забавяне на прицелените врагове. Всеки път, когато отровена единица бъде атакувана, времетраенето на дебъфа се опреснява. Нанася 10/20/30/40 щети в секунда и забавя за 14/16/18/20%. Трае 4/5/6/7 секунди. Влияе на 4/5/6/7 цели. Време за изчакване: 35/30/25/20. Нужна мана: 80. Обсег на изпълняване: 600/700/800/900. Типът на щетите е физически. Опреснява се по същите правила за цели като Blink (единици, контролирани от играчи, и Roshan).
  1. Ниво 10: +60 щети ИЛИ +175 здраве;
  2. Ниво 15: +125 обсег на изпълняване ИЛИ +20 Shadow Wave лечение / щети;
  3. Ниво 20: +50 скорост на движение ИЛИ +30 Poison Touch щети в секунда;
  4. Ниво 25: -4 сек. изчакване за Shadow Wave ИЛИ +0,5 Weave броня в секунда.

  Death Prophet:

  1. Ниво 10: +12% магическа устойчивост ИЛИ +50 щети;
  2. Ниво 15: +150 обсег на изпълняване ИЛИ +1% макс. здраве Spirit Siphon;
  3. Ниво 20: +500 здраве ИЛИ -2 сек. изчакване за Crypt Swarm;
  4. Ниво 25: +8 духа за Exorcism ИЛИ Exorcism предоставя Haste.

  Disruptor:

  1. Ниво 10: +200 здраве ИЛИ +40 Thunder Strike щети;
  2. Ниво 15: +150 обсег на изпълняване ИЛИ -3 сек. изчакване за Kinetic Field;
  3. Ниво 20: +180 злато/минута ИЛИ +4 Thunder Strike удара;
  4. Ниво 25: -10 сек. изчакване за Glimpse ИЛИ +4 сек. Kinetic Field времетраене.

  Doom:

  1. Ниво 10: +10 Scorched Earth щети/лечение ИЛИ +25 скорост на движение;
  2. Ниво 15: +20% избягване ИЛИ +150 бонус злато от Devour;
  3. Ниво 20: +40 Doom щети в секунда ИЛИ Devour може да се прицелва към Ancients;
  4. Ниво 25: +3% Infernal Blade щети ИЛИ +100% масови щети.

  Dragon Knight:

  • Breathe Fire — вече намалява общите щети от атака, а не само основните;
  • Breathe Fire — намаляването на щетите е намалено от 35% на 25%;
  • Breathe Fire — точките за изпълняване са увеличени от 0 на 0,2;
  • Breathe Fire — разстоянието е увеличено от 650 на 750.
  1. Ниво 10: +2 реген. на мана ИЛИ +30 скорост на атака;
  2. Ниво 15: +300 здраве ИЛИ +40% придобиване на опит;
  3. Ниво 20: 2x Dragon Blood реген. на здраве/броня ИЛИ +150 злато/минута;
  4. Ниво 25: +40 сила ИЛИ +1,75 сек. Dragon Tail времетраене на зашеметяването.

  Drow Ranger:

  • Добавен е визуален ефект върху крийповете, когато се изпълнява Precision Aura.
  1. Ниво 10: +5 към всички статистики ИЛИ +20 скорост на движение;
  2. Ниво 15: +25 скорост на атака ИЛИ +300 разстояние/отблъскване за Gust;
  3. Ниво 20: +1,5 сек. Gust времетраене ИЛИ +20 Marksmanship (ловкост);
  4. Ниво 25: 50% намаляване на изчакването ИЛИ +20% Precision Aura щети.

  Earth Spirit:

  1. Ниво 10: +10 интелект ИЛИ +40 щети;
  2. Ниво 15: +7 броня ИЛИ +200 Rolling Boulder щети;
  3. Ниво 20: +150 злато/минута ИЛИ +15% увеличаване на заклинанията;
  4. Ниво 25: +1,0 сек. Boulder Smash времетраене на зашеметяването ИЛИ Geomagnetic Grip може да се прицелва към съюзници.

  Earthshaker:

  • Echo Slam — първоначалните щети са премахнати;
  • Echo Slam — Echo щетите са увеличени от 40/55/70 на 60/85/110;
  • Echo Slam — отскача два пъти от герои, които не са илюзии.
  1. Ниво 10: +250 мана ИЛИ +30 щети;
  2. Ниво 15: +7 броня ИЛИ +30 скорост на движение;
  3. Ниво 20: +50 Echo щети ИЛИ +400 Fissure обсег;
  4. Ниво 25: -2 сек. изчакване за Enchant Totem ИЛИ +50% магическа устойчивост.

  Elder Titan:

  • Echo Stomp — вече събужда, ако целта поеме повече от 50/100/150/200 кумулативни щети (вече няма изключение за това дали източника на щетите е от играч или не);
  • Natural Order — добавени са визуални ефекти.
  1. Ниво 10: +200 здраве ИЛИ +25 скорост на движение;
  2. Ниво 15: +30 Astral Spirit атака (герои) ИЛИ +15% магическа устойчивост;
  3. Ниво 20: +70 скорост на атака ИЛИ +100 Echo Stomp щети;
  4. Ниво 25: -75 сек. изчакване за Earth Splitter ИЛИ +100% кражба на здраве.

  Ember Spirit:

  1. Ниво 10: +150 Flame Guard абсорбиране ИЛИ +20 щети;
  2. Ниво 15: +30 Flame Guard щети в секунда ИЛИ +1 сек. времетраене за Searing Chains;
  3. Ниво 20: +10% увеличаване на заклинанията ИЛИ True Strike;
  4. Ниво 25: 2 заряда за Sleight of Fist ИЛИ -25 сек. Remnant време за възстановяване на заряди.

  Enchantress:

  • Enchant — вече премахва положителните бъфове върху вражески герои.
  1. Ниво 10: +15% магическа устойчивост ИЛИ +25 скорост на движение;
  2. Ниво 15: +50 щети ИЛИ +8 духчета от Nature's Attendants;
  3. Ниво 20: Enchant влияе на Ancients ИЛИ +100 Untouchable забавяне;
  4. Ниво 25: +25 Nature's Attendants лечение ИЛИ +8% Impetus щети.

  Enigma:

  1. Ниво 10: +15% магическа устойчивост ИЛИ +25 скорост на движение;
  2. Ниво 15: +120 злато/минута ИЛИ +15% намаляване на изчакването;
  3. Ниво 20: +400 здраве ИЛИ +70 Eidolon щети;
  4. Ниво 25: +4 Malefice инстанции ИЛИ +8 Demonic Conversion Eidolons.

  Faceless Void:

  1. Ниво 10: +8 сила ИЛИ +20 щети;
  2. Ниво 15: +100 Time Lock щети ИЛИ +300 здраве;
  3. Ниво 20: +500 Timewalk обсег на изпълняване ИЛИ +40 скорост на атака;
  4. Ниво 25: +25% Backtrack ИЛИ +175 Chronosphere площ на ефекта.

  Gyrocopter:

  • Homing Missile — точката за изпълняване е премахната;
  • Homing Missile — ще намери нова цел, ако основната такава умре. Приоритизира герои;
  • Homing Missile — скоростта е увеличена от 340 на 500;
  • Homing Missile — отлагането при изстрелване е увеличено от 2 на 3 секунди;
  • Homing Missile — вече нанася фиксирано количество щети, преизчислено от макс. 125/250/375/500 на фиксирано 100/175/250/325;
  • Homing Missile — попаденията, нужни за унищожаване са променени от 3/3/4/5 на 3/3/4/4.
  1. Ниво 10: +25 щети ИЛИ +200 здраве;
  2. Ниво 15: +3 Flak Cannon атаки ИЛИ +11 Rocket Barrage щети;
  3. Ниво 20: +50 скорост на движение ИЛИ -25 сек. изчакване за Call Down;
  4. Ниво 25: Глобално Call Down ИЛИ 3 Homing Missile заряда.

  Huskar:

  1. Ниво 10: +20 щети ИЛИ +175 здраве;
  2. Ниво 15: +15% кражба на здраве ИЛИ +10 Burning Spears щети в секунда;
  3. Ниво 20: +15 сила ИЛИ +400 Life Break обсег на изпълняване;
  4. Ниво 25: +125 обсег на атака ИЛИ 0 сек. изчакване за Inner Vitality.

  Invoker:

  1. Ниво 10: +30 Chaos Meteor щети ИЛИ +0,3 сек. Tornado Lift време;
  2. Ниво 15: +1,5 сек. Cold Snap времетраене ИЛИ +1 призован Forged Spirit;
  3. Ниво 20: +35 Alacrity щети/скорост ИЛИ Cataclysm (Изстрелва се, когато Sun Strike е почукнато два пъти. Поставя го на 90 секундно време за изчакване. Създава 2 видими Sun Strikes в обсег 175 — 250 от всеки вражески герой);
  4. Ниво 25: Deafening Blast площ на ефекта ИЛИ -16 сек. изчакване за Tornado.

  Io:

  • Relocate — времето за изчакване е увеличено от 100/80/60 на 120/100/80;
  • Spirits — максималният обсег е намален от 875 на 700.
  1. Ниво 10: +400 Spirits макс. обсег ИЛИ +60 щети;
  2. Ниво 15: Tether предоставя бонус от скиптър ИЛИ +90 Spirits щети;
  3. Ниво 20: +150 злато/минута ИЛИ Атакува целта на съюзника под Tether; Автоматично атакува всеки път, когато съюзникът Ви стори това.
  4. Ниво 25: +50 реген. на здраве ИЛИ Tether зашеметява.

  Jakiro:

  • Dual Breath — точката за изпълняване е намалена от 0,65 на 0,55;
  • Macropyre — точката за изпълняване е намалена от 0,65 на 0,55.
  1. Ниво 10: +8% увеличаване на заклинанията ИЛИ +25% придобиване на опит;
  2. Ниво 15: +250 обсег на атака ИЛИ +40 Dual Breath щети;
  3. Ниво 20: -60 Liquid Fire скорост на атака ИЛИ +150 злато/минута;
  4. Ниво 25: +1,25 сек. Ice Path времетраене ИЛИ Macropyre нанася същински щети и прониква през имунитет.

  Juggernaut:

  • Juggernaut — вече не бива заглушен, когато използва Blade Fury (но все още не може да изпълнява Omnislash. Може да изпълнява Ward).
  1. Ниво 10: +5 към всички статистики ИЛИ +20 скорост на движение;
  2. Ниво 15: +1 сек. Blade Fury времетраене ИЛИ +25 скорост на атака;
  3. Ниво 20: +10 броня ИЛИ +100 Blade Fury щети в секунда;
  4. Ниво 25: +600 здраве ИЛИ +5 Omnislash удара.

  Keeper of the Light:

  • Mana Leak — обсегът на изпълнение е намален от 550/700/850/1 000 на 400/500/600/700.
  1. Ниво 10: +25 скорост на движение ИЛИ +8% Spell Lifesteal;
  2. Ниво 15: +40% придобиване на опит ИЛИ +350 обсег на изпълняване;
  3. Ниво 20: +300 Chakra Magic мана ИЛИ +40% магическа устойчивост;
  4. Ниво 25: +200 Illuminate щети/лечение ИЛИ +2 сек. Mana Leak зашеметяване.

  Kunkka:

  • Kunkka — вече няма ограничение за използването на Quelling Blade.
  1. Ниво 10: +40 щети ИЛИ +6 броня;
  2. Ниво 15: +10 реген. на здраве ИЛИ +120 Torrent щети;
  3. Ниво 20: +100 Torrent площ на ефекта ИЛИ +25 сила;
  4. Ниво 25: Ghost Ship флотилия ИЛИ +50% Tidebringer масови щети.

  Legion Commander:

  1. Ниво 10: +25% придобиване на опит ИЛИ +8 сила;
  2. Ниво 15: +30 скорост на атака ИЛИ +50 Overwhelming Odds щети (герой);
  3. Ниво 20: +60 скорост на движение ИЛИ +10% Moment of Courage процедурен шанс;
  4. Ниво 25: +40 Duel бонус щети ИЛИ -10 сек. изчакване за Press The Attack.

  Leshrac:

  1. Ниво 10: +5 броня ИЛИ +250 мана;
  2. Ниво 15: +15 сила ИЛИ +40 скорост на движение;
  3. Ниво 20: +25% избягване ИЛИ +50 Pulse Nova щети;
  4. Ниво 25: +50 Diabolic Edict експлозии ИЛИ +3 сек. Lightning Storm времетраене на забавянето.

  Lich:

  • Chainfrost — вече се отразява при първоначалното попадение на снаряда вместо по време на изпълняване;
  • Ice Armor — забавянето е преизчислено от 24/26/28/30% на 8/16/24/32%.
  1. Ниво 10: +175 здраве ИЛИ +25 скорост на движение;
  2. Ниво 15: +120 щети ИЛИ -4 сек. изчакване за Frost Blast;
  3. Ниво 20: +120 злато/минута ИЛИ +175 обсег на изпълняване;
  4. Ниво 25: Атаките прилагат 30% забав. за скор. на движ./атака ИЛИ Ice Armor предоставя +30 реген. на здраве.

  Lifestealer:

  1. Ниво 10: +20 скорост на атака ИЛИ +200 здраве;
  2. Ниво 15: +30 щети ИЛИ +35 скорост на движение;
  3. Ниво 20: +20% избягване ИЛИ +50% кражба на здраве с Open Wounds;
  4. Ниво 25: +2 сек. Rage времетраене ИЛИ +2% Feast щети/кражба на здраве.

  Lina:

  1. Ниво 10: +100 обсег на изпълняване ИЛИ +25 щети;
  2. Ниво 15: +300 здраве ИЛИ +140 Light Strike Array щети;
  3. Ниво 20: +10% увеличаване на заклинанията ИЛИ +25/2% Fiery Soul за натрупване;
  4. Ниво 25: +175 обсег на атака ИЛИ -6 сек. изчакване за Dragon Slave.

  Lion:

  1. Ниво 10: +75 обсег на изпълняване ИЛИ +75 щети;
  2. Ниво 15: +200 Finger of Death щети ИЛИ +90 злато/минута;
  3. Ниво 20: +500 здраве ИЛИ +2 цели за Mana Drain;
  4. Ниво 25: +1 000 Earth Spike обсег ИЛИ +325 Hex площ на ефекта.

  Lone Druid:

  • Battle Cry — времето за изчакване е намалено от 60 на 45;
  • Battle Cry — времетраенето е намалено от 6 на 5.
  1. Ниво 10: +175 обсег на атака ИЛИ +250 здраве;
  2. Ниво 15: -8 сек. изчакване за Savage Roar ИЛИ +10 Spirit Bear броня;
  3. Ниво 20: +40 Rabid скорост на атака ИЛИ -25 сек. изчакване за Battle Cry;
  4. Ниво 25: 0 сек. изчакване за Entangle ИЛИ Battle Cry предоставя имунитет срещу заклинания.

  Luna:

  1. Ниво 10: +20 скорост на атака ИЛИ +150 обсег на изпълняване;
  2. Ниво 15: -2 сек. изчакване за Lucent Beam ИЛИ +24 Luna Blessing щети;
  3. Ниво 20: +10 към всички статистики ИЛИ +100 Lucent Beam щети;
  4. Ниво 25: +25% кражба на здраве ИЛИ +0,25 сек. Eclipse Lucent мини зашеметяване.

  Lycan:

  • Break — поправено е, че не преустановяваше Feral Impulse.
  1. Ниво 10: +5 броня ИЛИ +20 щети;
  2. Ниво 15: +8 Feral реген. на здраве ИЛИ +12% намаляване на изчакването;
  3. Ниво 20: +8 сек. Shapeshift времетраене ИЛИ +16% Feral Impulse щети;
  4. Ниво 25: +3 призовани Wolves ИЛИ +600 Howl здраве (герой).

  Magnus:

  • Shockwave със Scepter — скоростта е увеличена от 1 575 на 1 700.
  1. Ниво 10: +25 скорост на атака ИЛИ +200 здраве;
  2. Ниво 15: +15 сила ИЛИ +75 Shockwave щети;
  3. Ниво 20: +12 броня ИЛИ +500 Skewer обсег;
  4. Ниво 25: +20% Empower щети/разсичане ИЛИ +0,75 сек. Reverse Polarity времетраене на зашеметяването.

  Medusa:

  • Stone Gaze — забавянето вече не продължава да влияе на целите, след като се извърнат настрани от Medusa;
  • Stone Gaze — вече може да бъде приложено повторно, след като ефектът изтече, ако целта продължава да е обърната към Medusa (броячът за посоката, на която героят е обърнат, се нулира, щом вкаменяващия дебъф свърши);
  • Split Shot — вече е пасивно;
  • Split Shot — снарядите са преизчислени от 1/2/3/4 на 3;
  • Split Shot — преизчислено от -20% щети на -65/-50/-35/-20%;
  • Split Shot — вече не намалява щетите за основната цел;
  • Split Shot — обсегът вече използва този за атаката Ви +100, вместо да е фиксиран на 700;
  • Split Shot — не се изстрелва, когато атакувате съюзнически единици.
  1. Ниво 10: +25 щети ИЛИ +10% избягване;
  2. Ниво 15: +30 скорост на атака ИЛИ +10% Mystic Snake кражба на мана;
  3. Ниво 20: +800 мана ИЛИ +2 сек. Stone Gaze времетраене; Това не е времетраенето на зашеметяването.
  4. Ниво 25: +7 цели за Split Shot ИЛИ Split Shot използва модификатори. Всички са процедурни неща като Skadi.

  Meepo:

  1. Ниво 10: +10% кражба на здраве ИЛИ +30 скорост на движение;
  2. Ниво 15: +10 сила ИЛИ +40 Poof щети;
  3. Ниво 20: +40 щети ИЛИ +15% избягване;
  4. Ниво 25: +700 здраве ИЛИ -4 сек. изчакване за Poof.

  Mirana:

  • Leap е преработено. Има 3 заряда. Връхлита на разстояние от 550 за заряд. Предоставя Ви скорост на движение и атака за 2 секунди. Време за възобновяване: 60/50/40/30. Нужна мана: 40. Скорост на движение: 8/16/24/32%. Скорост на атака: 25/50/75/100. Бонусът от Leap влияе само на Mirana.
  1. Ниво 10: +200 здраве ИЛИ +20 щети;
  2. Ниво 15: -5 сек. изчакване за Sacred Arrow ИЛИ +100 Leap скорост на атака;
  3. Ниво 20: +12% увеличаване на заклинанията ИЛИ +25 Mana Break;
  4. Ниво 25: +2 Sacred Arrows множествен изстрел ИЛИ -70 сек. изчакване за Moonlight Shadow.

  Monkey King:

  • Базовите щети са намалени с 3;
  • Jingu Mastery — бонус щетите са преизчислени от 75/100/125/150 на 60/90/120/150;
  • Monkey King — вече не унищожава дърветата, върху които стои, по време на Stampede от Centaur Warrunner със Scepter.
  1. Ниво 10: +150 Tree Dance площ на ефекта за видимостта ИЛИ +20 скорост на атака;
  2. Ниво 15: +300 Tree Dance обсег на изпълняване ИЛИ +75 Jingu Mastery щети;
  3. Ниво 20: +50% Boundless Strike щети ИЛИ +300 Primal Spring щети;
  4. Ниво 25: +100 Wukong's Command броня ИЛИ +1 към обръча на Wukong's Command.

  Morphling — героят е преработен

  • Базовият интелект е намален от 17 на 13;
  • Morph е преименувано на Attribute Shift;
  • Attribute Shift — честотата е преизчислена от 2/4/8/16 на 1/4/10/25
  • Attribute Shift — вече не се нуждае от мана;
  • Adaptive Strike — вече е две умения. Едно, което нанася щети спрямо ловкостта. И друго, което зашеметява/отблъсква назад спрямо силата. Когато едно от тях бъде изпълнено, другото има време за изчакване от 3 секунди;
  • Adaptive Strike (сила) — времетраенето на зашеметяването е преизчислено от 1,25/2,25/3,25/4,25 на 1,5/2/2,5/3,0;
  • Adaptive Strike (сила) — отблъскването назад е увеличено от макс. 300 на 500;
  • Morphling — скиптърът е премахнат;
  • Replicate — заменено с нов ултимат, наречен Morph. Променя героя Ви, така че да съответства на целевия враг. Копира визуалния модел, основните умения, базовата скорост на движение, обсег на атака и атрибути. Прилага леко разсейване при преобразуването. Ако умрете по време на това, Morphling загива. Можете да излезете от формата на Morph по всяко време. Трае 30 секунди. Време за изчакване: 160/100/40. Обсег на изпълняване: 600. Нужна мана: 75/100/125. Забележка: Това не е илюзия. Героят Ви променя своя облик и умения, така че да съответстват на целта.
  1. Ниво 10: +10 ловкост ИЛИ +20 скорост на движение;
  2. Ниво 15: Waveform атакува цели ИЛИ +30 скорост на атака;
  3. Ниво 20: -25 сек. изчакване за Morph ИЛИ Morph може се прицелва към съюзници;
  4. Ниво 25: +800 Waveform обсег ИЛИ +2 Adaptive Strike множествен изстрел.

  Naga Siren:

  • Ensnare — нужната мана е преизчислена от 100 на 70/80/90/100.
  1. Ниво 10: +175 здраве ИЛИ +25 скорост на движение;
  2. Ниво 15: +15 ловкост ИЛИ +14 сила;
  3. Ниво 20: +1 илюзия за Mirror Image ИЛИ -5 сек. изчакване за Ensnare;
  4. Ниво 25: -6 Rip Tide броня ИЛИ +30% избягване.

  Nature's Prophet:

  1. Ниво 10: +30 щети ИЛИ +30 скорост на движение;
  2. Ниво 15: +4 призовани Treants ИЛИ +8 броня;
  3. Ниво 20: +40 скорост на атака ИЛИ -4 сек. изчакване за Sprout;
  4. Ниво 25: Премахнато изчакване за Teleportation ИЛИ 2x здраве/щети на Treant.

  Necrophos:

  • Ghost Shroud — забавянето е намалено от 12/20/28/36 на 6/12/18/24;
  • Ghost Shroud — поеманите бонус магически щети са увеличени от 25% на 30%;
  • Heartstopper Aura — обсегът е намален от 900 на 700;
  • Heartstopper Aura — преизчислена от 0,6/1,0/1,4/1,8 на 0,5/1,0/1,5/2,0;
  • Reaper's Scythe — времето за изчакване е увеличено от 100 на 120;
  • Reaper's Scythe — нужната мана е променена от 175/340/500 на 200/350/500.
  1. Ниво 10: +10 сила ИЛИ +40 щети;
  2. Ниво 15: +30 скорост на движение ИЛИ +300 здраве;
  3. Ниво 20: +20% магическа устойчивост ИЛИ +80 скорост на атака;
  4. Ниво 25: -1,5 сек. изчакване за Death Pulse ИЛИ +0,6% Heartstopper Aura.

  Night Stalker:

  • Дневната видимост е намалена от 1 200 на 800.
  1. Ниво 10: +200 мана ИЛИ +200 здраве;
  2. Ниво 15: +15 сила ИЛИ +150 обсег на изпълняване;
  3. Ниво 20: +50 скорост на движение ИЛИ +50 щети;
  4. Ниво 25: -8 сек. изчакване за Crippling Fear ИЛИ +140 Hunter In The Night скорост на атака.

  Nyx Assassin:

  • Spiked Carapace — механиките за връщане на щети вече функционират подобно на Blademail (все още връща само веднъж за даден враг, не зашеметява при имунитет срещу заклинания);
  1. Ниво 10: +60 злато/минута ИЛИ +6% увеличаване на заклинанията;
  2. Ниво 15: +325 здраве ИЛИ +35 скорост на движение;
  3. Ниво 20: +75% Spiked Carapace щети ИЛИ +175 Impale щети;
  4. Ниво 25: +100 ловкост ИЛИ Безпрепятствена проходимост с Vendetta.

  Ogre Magi:

  1. Ниво 10: +100 обсег на изпълняване ИЛИ +60 злато/минута;
  2. Ниво 15: +300 здраве ИЛИ +90 щети;
  3. Ниво 20: +40 Bloodlust скорост на атака ИЛИ +30 сила;
  4. Ниво 25: +90 скорост на движение ИЛИ +275 Fireblast щети.

  Omniknight:

  • Guardian Angel — точката за изпълняване е намалена от 0,5 на 0,4.
  1. Ниво 10: +90 злато/минута ИЛИ +75 Purification площ на ефекта;
  2. Ниво 15: +35% придобиване на опит ИЛИ +90 щети;
  3. Ниво 20: +6 реген. на мана ИЛИ -12% Degen Aura;
  4. Ниво 25: +3 сек. Repel времетраене ИЛИ +200 Purification щети/лечение.

  Oracle:

  • False Promise — визуалните ефекти вече показват дали героят ще умре или не.
  1. Ниво 10: +1 сек. Fortune's End макс. времетраене ИЛИ +25% придобиване на опит;
  2. Ниво 15: +150 обсег на изпълняване ИЛИ +90 злато/минута;
  3. Ниво 20: +75 скорост на движение ИЛИ False Promise невидимост (0,6 сек. време за избледняване);
  4. Ниво 25: -5 сек. изчакване за Fate's Edict ИЛИ +2 сек. False Promise времетраене.

  Outworld Devourer:

  1. Ниво 10: +200 здраве ИЛИ +20 скорост на атака;
  2. Ниво 15: +15% шанс за Essence Aura ИЛИ +40 скорост на движение;
  3. Ниво 20: +20 сила ИЛИ +2 множител за Sanity's Eclipse;
  4. Ниво 25: +60 сек. кражба на интелект с Arcane Orb ИЛИ +15% Spell Lifesteal.

  Phantom Assassin:

  1. Ниво 10: +150 здраве ИЛИ +15 щети;
  2. Ниво 15: +20% масови щети ИЛИ -4 поквара на бронята;
  3. Ниво 20: 20% кражба на здраве ИЛИ Stifling Dagger — две попадения;
  4. Ниво 25: +5% Coup de Grace ИЛИ +25% Blur избягване.

  Phantom Lancer:

  • Phantom Rush — вече може се превключва, за да бъде изключено (състоянието по подразбиране е включено);
  • Doppelganger — вече добавя 2 секунди времетраене към всичките Ви илюзии.
  1. Ниво 10: +10% избягване ИЛИ +20 скорост на атака;
  2. Ниво 15: +250 здраве ИЛИ +125 Spirit Lance щети;
  3. Ниво 20: +4 макс. илюзии от Juxtapose ИЛИ +500 Phantom Rush обсег;
  4. Ниво 25: -5 сек. изчакване за Doppelganger ИЛИ +30% критичен удар (x2).

  Phoenix:

  1. Ниво 10: +8% увеличаване на заклинанията ИЛИ +90 злато/минута;
  2. Ниво 15: +60 Fire Spirits щети в секунда ИЛИ +40% придобиване на опит;
  3. Ниво 20: +1 400 Icarus Dive обсег на изпълняване ИЛИ +1 сек. Supernova времетраене на зашеметяването;
  4. Ниво 25: +3 удара на Supernova ИЛИ +2% макс. здраве от Sun Ray щети.

  Puck:

  • Dreamcoil — вече не нанася 100/150/200 щети при изпълняване;
  • Dreamcoil — щетите при пречупване на връзка са увеличени от 100/150/200 на 300/400/500 (щетите със скиптър са увеличени от 200/250/300 на 400/550/700).
  1. Ниво 10: +5 броня ИЛИ +10 интелект;
  2. Ниво 15: +50 щети ИЛИ +8% увеличаване на заклинанията;
  3. Ниво 20: -5 сек. изчакване за Waning Rift ИЛИ +40% Illusory Orb разстояние/скорост;
  4. Ниво 25: +420 злато/минута ИЛИ Dream Coil скорострелност (напада всички по веднъж на 0,6 секунди в обсега на атака).

  Pudge:

  • Meat Hook — може да издърпва руни към Вас. Нужната мана се възстановява, ако е успешно;
  • Dismember — вече издърпва целта по-близо до Pudge.
  1. Ниво 10: +5 броня ИЛИ +35 Rot щети;
  2. Ниво 15: +13% Spell Lifesteal ИЛИ +75 щети;
  3. Ниво 20: +15% намаляване на изчакването ИЛИ +180 злато/минута;
  4. Ниво 25: +2,0 Flesh Heap натрупване (сила) ИЛИ +3 сек. Dismember времетраене.

  Pugna:

  • Life Drain — обсегът е намален със 100;
  • Decrepify — вече може да се прицелва към Tombstone на Undying.
  1. Ниво 10: +225 здраве ИЛИ +25 скорост на движение;
  2. Ниво 15: -1 сек. изчакване за Nether Blast ИЛИ +1 Nether Ward здраве;
  3. Ниво 20: +2 сек. Decrepify времетраене ИЛИ +25% Life Drain лечение;
  4. Ниво 25: +1,75 Nether Ward щети за мана ИЛИ +200 Netherblast щети.

  Queen of Pain:

  1. Ниво 10: +10 сила ИЛИ +25 щети;
  2. Ниво 15: +40 скорост на атака ИЛИ +12% намаляване на изчакването;
  3. Ниво 20: +650 Shadow Strike площ на ефекта ИЛИ +30% Spell Lifesteal;
  4. Ниво 25: 20 сек. Spell Block ИЛИ 1,5 сек. Fear от Scream of Pain.

  Razor:

  • Базовата скорост на движение е намалена с 5;
  • Unstable Current е преработено:
   • Пасивно: 4/8/12/16% бонус за движение (както и преди);
   • На всеки 5 секунди, произволен враг в рамките на 350 площ за ефекта ще бъде шокиран, поемайки 100/130/160/190 щети и прилагано прочистване (40% забавяне за 0,5/1/1,5/2 секунди, разсейва положителните бъфове).
  1. Ниво 10: +15 ловкост ИЛИ +200 здраве;
  2. Ниво 15: +4% Unstable Current скорост на движение ИЛИ +7 Static Link кражба на щети;
  3. Ниво 20: +10 броня ИЛИ -0,1 сек. Eye of the Storm интервал на удари;
  4. Ниво 25: +100 скорост на атака ИЛИ -0,3 сек. Unstable Current интервал.

  Riki:

  • Базовата скорост на движение е намалена с 5;
  • Вражеските единици в Smoke Screen нямат видимост;
  • Backstab — щетите вече могат да се използват в процедури, като например Critical Strike, Cleave и т.н.;
  • Backstab — щетите са намалени от 0,5/0,75/1,0/1,25 на 0,4/0,6/0,8/1,0.
  1. Ниво 10: +5 реген. на здраве ИЛИ +8 ловкост;
  2. Ниво 15: -4 сек. изчакване за Smoke Screen ИЛИ +20% критичен удар (x1,5);
  3. Ниво 20: +900 Blink Strike обсег на изпълняване ИЛИ +0,20 множител за Backstab;
  4. Ниво 25: +400 Tricks of the Trade площ на ефекта ИЛИ Cloak and Dagger не разкрива. Никакви действия не Ви изваждат от невидимостта. Все още можете да бъдете разкрити с True Sight

  Rubick:

  • Null Field — вече може да бъде превключвано между защитна и офанзивна форма. Има 30 секундно време за изчакване, след като бъде превключено. Офанзивната форма намалява вражеската магическа устойчивост;
  • Null Field — площта на ефекта е увеличена от 900 на 1 200.
  1. Ниво 10: +200 здраве ИЛИ +60 щети;
  2. Ниво 15: +100 обсег на изпълняване ИЛИ -35 Fade Bolt атака (герой);
  3. Ниво 20: +5% Null Field ИЛИ +300 земно разстояние за Telekinesis;
  4. Ниво 25: +75% увеличаване на заклинанията за откраднати такива ИЛИ -15 сек. изчакване за Telekinesis.

  Sand King:

  1. Ниво 10: +30 скорост на движение ИЛИ +200 здраве;
  2. Ниво 15: +50 Sand Storm щети в секунда ИЛИ -50 Epicenter забавяне на атаката;
  3. Ниво 20: +10 броня ИЛИ +4 пулса за Epicenter;
  4. Ниво 25: +35 реген. на здраве ИЛИ 50% Sand Storm забавяне и заслепяване.

  Shadow Demon:

  • Demonic Purge — вече работи върху единици под влиянието на Cyclone;
  • Soul Catcher — вече не разделя своя ефект. Влияе само на една единица в площта;
  • Shadow Poison — радиусът е увеличен от 190 на 200;
  • Когато даден враг умре, докато е повлиян от Soul Catcher, се създава негова илюзия под Ваш контрол. Трае, докато врагът се прероди или илюзията бъде убита. Нанася 30/45/60/75% щети и поема 200%.
  1. Ниво 10: +25% придобиване на опит ИЛИ +10 сила;
  2. Ниво 15: +25% Shadow Poison щети ИЛИ +40 скорост на движение;
  3. Ниво 20: -6 сек. изчакване за Soul Catcher ИЛИ -1,5 сек. изчакване за Shadow Poison;
  4. Ниво 25: +500 Demonic Purge щети ИЛИ +5 сек. Disruption времетраене на прокудване.

  Shadow Fiend:

  • Shadow Raze — щетите са намалени от 100/175/250/325 на 90/160/230/300;
  • Shadow Raze — вече има брояч за натрупванията при всяко попадение над враг. Причинява му да поема още 60 Shadow Raze щети за натрупване. Трае 8 секунди. Опреснява се при придобиване на натрупване. (Първото попадение прави 0 бонус щети, а следващите са по 60, 120 и т.н.)
  1. Ниво 10: +10% увеличаване на заклинанията ИЛИ +20 скорост на атака;
  2. Ниво 15: Presence Aura влияе на сгради ИЛИ +40 скорост на движение;
  3. Ниво 20: +150 Shadow Raze щети ИЛИ +20% избягване;
  4. Ниво 25: 40% намаляване на изчакването ИЛИ +3 щети за душа.

  Shadow Shaman:

  1. Ниво 10: +200 здраве ИЛИ +20% придобиване на опит;
  2. Ниво 15: -4 сек. изчакване за Hex ИЛИ +125 обсег на изпълняване;
  3. Ниво 20: +3 сек. Shackles времетраене ИЛИ +1 макс. здраве на Serpent Wards;
  4. Ниво 25: +400 Ether Shock щети ИЛИ +60 Wards щети на атака.

  Silencer:

  • Glaives of Wisdom — щетите са променени от 35/50/65/80% на 15/30/45/60%.
  1. Ниво 10: +5 броня ИЛИ +25 скорост на атака;
  2. Ниво 15: +90 злато/минута ИЛИ +2 кражба на интелект;
  3. Ниво 20: +125 обсег на атака ИЛИ +30 Curse щети;
  4. Ниво 25: +20% Glaives of Wisdom щети ИЛИ +2 сек. Global Silence времетраене.

  Skywrath Mage:

  1. Ниво 10: +25 скорост на движение ИЛИ +8 интелект;
  2. Ниво 15: -6 сек. изчакване за Ancient Seal ИЛИ +1 Arcane Bolt за изпълняване;
  3. Ниво 20: Глобално Concussive Shot ИЛИ +15% Ancient Seal намаляване на магическата устой

  Също така в това обновление

  Потребителски интерфейс

  • Снаряжението за героите вече Ви позволява да избирате между различните размери на Tiny Grow, наред с нощните и дневните форми на Night Stalker;
  • Когато пишете в чата, използването на „:“ ще изведе автоматично дописване за всички притежавани от Вас емотикони;
  • Връзките в чата вече автоматично позволяват кликване. Връзките изпратени към публични чат канали биват пренасочени посредством съответния Steam филтър;
  • Вече можете да пишете в играта със своята дружина, като използвате чат командата „/p“.

  Козметични

  • Следните герои са добавени към работилницата: Pangolier, Jakiro, Ancient Apparition и Techies;
  • Добавен е слот за главата на Phantom Lancer.

  Ability Draft

  • Нов потребителски интерфейс за подбора;
  • Добавена е поддръжка за чат по време на подбора;
  • Добавена е поддръжка за размяна на слотовете за умения;
  • Добавени са героите Dark Willow и Pangolier;
  • Добавени са пояснения за талантите на героите и базовите статистики, наред с индикатори за основните атрибути;
  • Таблото с резултатите вече ще показва подбраните умения в края на играта и когато наблюдавате повторения;
  • Следните герои са добавени към Ability Draft с ограничен набор от умения:
   • Puck;
   • Templar Assassin;
   • Chen;
   • Doom;
   • Shadow Fiend;
   • Ember Spirit;
   • Vengeful Spirit;
   • Keeper of the Light;
   • Spectre;
   • Troll Warlord;
   • Phoenix;
   • Timbersaw;
   • Elder Titan;
   • Ogre Magi;
   • Tusk.

  • Поправени са грешки, свързани със следните герои:
   • Zeus;
   • Gyrocopter;
   • Dragon Knight;
   • Treant Protector;
   • Nyx Assassin;
   • Terrorblade.

  • Добавена е поддръжка за инверсна кинематика към Dota 2, започваща с Broodmother. Проверете това видео, демонстриращо как тялото и краката ѝ се подравняват към скалната фасада, стълбите и други наклонени повърхности, по които тя се придвижва.