ANPASSADE SPEL

Anpassade spel är en nya upplevelser som skapats av gemenskapen och kan spelas i Dota 2. Dessa spel kan vara allt mellan ett storbråk med tio Invokers, ett berättelsedrivet äventyr i en fängelsehåla, eller något annat kreativt som ingen tidigare sett. För oss representerar anpassade spel en fortsättning på traditionen som gav upphov till Dota, Team Fortress och Counter-Strike. Vi vill bygga ett ekosystem där du kan uppleva någonting nytt varje gång som du startar Dota 2.

SPELA ANPASSADE SPEL

Centralen för anpassade spel har designats för att presentera dig med ett brett utbud av upplevelser att välja mellan, vilket gör det enkelt att hitta någonting nytt och kul. Vi har även skapat funktioner som låter spelare utvärdera nya och otestade anpassade spel, vilket ger varje anpassat spel en möjlighet att hitta en publik.

POPULÄRA SPEL

Hitta snabbt en lista av de 10 mest populära spelen som spelas just nu.

FAVORITSPEL

Du kan markera ett spel som din favorit för att kunna hitta det lätt nästa gång du vill samla dina vänner för en match.

VÄNAKTIVITET

Se en lista av spel som dina vänner nyligen har spelat. Om någon av dina vänner för närvarande är i en öppen lobby, så kan du snabbt hoppa in och gå med dem härifrån.

FÖRESLAGNA SPEL

Vi vet hur viktigt det är för nya spel att få synas, snarare än att alltid gömmas bakom en dominerande uppsättning av populära titlar. Listan över föreslagna spel inkluderar ett brett utbud av spel med positiva betyg. Urvalet ändras var 30:e minut och visar samma 15 spel för alla i gemenskapen samtidigt, vilket gör det lätt för alla matcher att fyllas på snabbt.

RÖSTA PÅ SPEL

Workshoppens omröstningssystem låter spelare förhandsvisa videoklipp på olika anpassade spel att rösta på. Resultaten används som ett av mätvärdena för att avgöra om och hur ofta ett spel ska visas i listan med föreslagna spel. Både nya och gamla spel, genom rotationer i omröstningsköerna, har alltid en chans att hitta eller återfå fotfästet i gemenskapen.

ÅSKÅDA ANPASSADE SPEL

Anpassade spel-matcher kan åskådas som vilket annat spel som helst, det ger dig en chans att se dina vänner spela eller att titta på ett intressant pågående spel och avgöra om det är något för dig.

STARTSIDOR

Varje anpassat spel har sin egen startsida, som har en Spela-knapp som låter dig hitta lobbyn med lägst ping som har tillräckligt med plats för din grupp. Om det inte finns någon så kommer en ny lobby att skapas. På startsidorna finns även användbar information såsom uppdateringsnoteringar, videoklipp och vänners aktivitet. För att hjälpa till att främja gemenskapen för även det minsta spelet, så har varje anpassat spel ett dedikerat chattrum som du kan ställa in att alltid gå med i.

SKAPA OCH UTFORSKA LOBBYER

Skapa din egna lobby för ett anpassat spel för att ge dig och dina vänner ett privat ställe att spela på. Du kan också sätta den till offentlig när som helst ifall du vill få in lite fler spelare från gemenskapen. Att sätta din lobby till offentlig kommer även få den att användas automatiskt så fort någon trycker på knappen 'Spela' på det anpassade spelets hemsida, vilket hjälper dig fylla lobbyn så snart som möjligt. Vi har också integrerat en lobbybläddrare som låter dig se alla öppna lobbyer och filtrera och sortera efter speltyp, beskrivning, uppkopplingskvalitet, antal spelare kvar med mera. Denna lobbybläddrare är användbar för att samla spelare till att prova ett mindre känt spel eller för att hjälpa dig samla feedback på ditt egna anpassade spel medan det är under utveckling.

VALVE-SKAPAT ANPASSAT SPEL: OVERTHROW

Har du inte tid med en hel match Dota? Overthrow är en snabb kamp till döden i ett litet lag spel där spelare försöker få tillräckligt många mord för att vinna matchen innan tiden tar slut. Ta med en vän eller två, eller kör ensam när du smyger nära Midastronen som höjer guld- och erfarenhetsinkomsten för hjältar i närheten. Knyck guldmynt i takt med att de dyker upp, eller spring iväg för att hämta en föremålsleverans.

Ett till Valve-skapat spelläge kommer inom de närmaste veckorna. Du är välkommen att titta genom våra filer för att se hur dessa anpassade spel gjordes, eller använda dem som startpunkt för din egen skapelse.

SKAPA ANPASSADE SPEL

UTVECKLARVERKTYG

De nya verktygen låter dig snabbt kunna skapa och iterera på dina idéer. I denna video tar en av våra designers dig på en rundtur av vår nya nivåredigerare.

HAMMER-NIVÅREDIGERAREN

Använd Hammers nya rutsystem för att snabbt lägga grunden till din karta och använd sedan de kraftfulla 3D-modelleringsverktygen för att finslipa din skapelse. En inbyggd föremålsbläddrare låter dig bläddra bland modeller, partiklar och material för att snabbt dra in dem i nivåredigeraren. Använd de kraftfulla ljusinställningarna i 3D-vyn för att se precis hur din skapelse kommer se ut i spelet.

MATERIALREDIGERARE

Skapa material och importera dem enkelt till spelet med materialredigeraren. Justera shader-parametrar och uppdatera texturer medan du ser dina ändringar direkt i spelet.

MODELLREDIGERARE

Med modellredigeraren kan du förhandsvisa en modells utseende och animationer, och även tillse speldetaljer som hitboxar och fästpunkter.

PARTIKELREDIGERAREN

Partikelredigeraren låter dig skapa eller ändra existerande partikeleffekter och förhandsvisa dem isolerat eller direkt i spelet. Spela med flera dussin av manipulatorer, modifiera rendering, justera förfallshastigheter, och förhandsvisa kontrollpunktsinställningar.

UTVECKLARKONSOL

Konsolen kommer nu med mer kraftfulla felsökningsfunktioner, flera flikar och kraftfulla filtreringsverktyg. Du kan också ha konsolen tillgänglig utanför spelet, vilket låter dig få tillgång till konsolen även efter att ha avbrutit anslutningen eller avslutat spelet.

PANORAMA-GRÄNSSNITT

Panorama låter dig använda ett webb-liknande arbetsflöde med XML, CSS, och Javascript, som kan integreras med dina Lua-spelskript. Det uppdateras också utan att behöva starta om spelet eller att behöva ladda om banan. Med Panorama kan du även skapa verklighetstrogna gränssnitt som kan inkludera partiklar och 3D-modeller, och det har ett robust inspektionsverktyg för att felsöka ditt gränssnitt. Du kan också använda inspektionsverktyget för att lära dig mer om hur våra exempel har skapats.

KRAFTFULL SKRIPTNING MED LUA

Med dess långa och väldokumenterade historia i många olika existerande spel, så ger Lua-skriptning skapare ett mångsidigt verktyg att smida sina skapelser. De flesta av spelets funktioner kan fås tillgång till med skriptning, bland annat hjälteförmågor och modifierare, skapa NPC:er och partiklar, eller till och med ändra globala inställningar. Du kan också lyssna för händelser som sker i spelet, såsom skadade eller dödade enheter, och upplockade föremål. Du kan också skapa dina egna händelser.

INNEHÅLLSEXEMPEL

Vi kommer att släppa mängder av innehållsexempel för att hjälpa dig att få ett grepp om hur du skapar dina egna anpassade spel, bland annat all källmaterial för vårt Overthrow-läge: banor, spelskript, och en mängd av avancerade Panorama-gränssnitt, allt från poängtavlor till väljande av lag. Kolla in några av våra partikelexempel för att lära dig hur de visuella effekterna av Dota är uppbyggda. Ta sedan en titt på de många befintliga Dota-förmågor vi skapat i Lua för att ge dig en idé på vad du kan skapa. Snart kommer vi att ha fler exempel.

ÄNDRINGAR SEDAN ALFAN

Vi har också gjort flera buggfixar, lagt till funktioner och API-förbättringar sedan vår senaste utgivning av alfaversionen av Workshop-verktygen. Kolla in ändringsloggen (länk) för mer information. Vi kommer att uppdatera verktygen regelbundet under betan för att ta itu med er återkoppling och tillhandahålla mer funktionalitet.

Nästa: Betan börjar, och bakom de nya teknologierna