Eonen lang smelten de sterren boven hun energie samen, catastrofale vuren van een supernova voortgebracht door ieder op zijn beurt om hun nageslacht de hemel te laten sieren. Door deze tijdloze smeltkroes kwam de ster genaamd Phoenix tot leven. Cycli lang leerde en bestudeerde dit zelfbewuste licht en per toeval nam het kennis van een voortdurend conflict met kosmische gevolgen. Dus nam de zoon der zonnen een aardse vorm aan, gretig om zijn warmte daar te laten schijnen waar het moment het donkerst lijkt.
Icarus Dive - Zwaai naar voren in een krachtige boog, waarbij alle vijanden in je pad schade oplopen en worden vertraagd.
Fire Spirits - Offer gezondheid op om geesten op te roepen die gelanceerd kunnen worden op je vijanden om ze gedurende een periode in brand te zetten.
Sun Ray - Offer gezondheid op om vijanden te raken en geallieerden te genezen met een straal van brandend licht.
Supernova - Word een kern van fuserende energie die nabije vijanden brandt en, indien het af kan gaan, vijanden verlamt en je kracht vernieuwt.
Nieuw in deze update
Overname herhalen
Verzamel je vrienden en herschrijf de geschiedenis! Vanaf nu kan je de controle overnemen in elke herhaling die gemaakt is na de New Bloom-update en de rest van het spel naspelen vanaf dat moment. Druk tijdens een herhaling op de Overnemen-knop om een lobby aan te maken waar iedereen kan kiezen welke held ze gaan overnemen. Hervat de wedstrijd en wordt de persoon die het tij keert van een favoriete pro-wedstrijd, ontdek een manier om te ontsnappen aan een onmogelijke set-up of herbeleef het vechten van een geliefd team opnieuw en opnieuw.

Overnames worden beschouwd als een nieuwe spel en hebben aparte herhalingen die opgenomen worden vanaf het moment dat je de controle overneemt.
BINNENKORT IN DE DOTA-WINKEL
Treasure of Vermilion Renewal
Open de geschenken der hernieuwing en je kunt misschien een van deze items ontdekken
Curse of the New Season
De roerende New Moon doordringt felheid met een nieuw vorm.
Charming Assassin Curls
De Western Wails waarderen schoonheid en efficiëntie even veel.
Healing Fount of the Lost Isles
De heelkunsten van vergane landen hebben geen van hun potentie verloren.
Nieuwe uitrusting voor de nieuwe bloom
Ember Crane-set
Blessings of Lucentyr-set
Strength of the Demon Stone-set
Gemaakt door de Dota-community; gekozen door de Dota-community.
De werklieden van de Dota Workshop zijn hard bezig geweest met het smeden van nieuwe items om het New Bloom Festival te vieren. Nu zal het resultaat van hun werk in de Dota-winkel beginnen te arriveren. Deze items zullen gedurende het evenement verschijnen, dus kom regelmatig terug om te zien welke nieuwe craties zijn toegevoegd!
Extra functies
Items die gekocht zijn terwijl je dood was kunnen nu verkocht worden, als dat item gekocht werd tijdens dezelfde dood. Voormalig konden items niet verkocht worden terwijl je dood was.

Een geallieerde ward zal nu zijn effectief bereik tonen als het geselecteerd is.

Als je ALT ingedrukt houdt en op een vaardigheid klikt zal er nu een contextgevoelige ping worden gegeven voor die vaardigheid. Dit kan worden gebruikt om aan te geven of de vaardigheid klaar is voor gebruik, of je niet genoeg mana hebt of om de resterende afkoeltijd weer te geven.