I oräkneliga eoner har stjärnorna ovan sammansmält sin energi. När tiden är inne exploderar var och en av dem i en supernova, och lämnar i skyn spår av stjärnornas avkomma. Det var genom denna tidlösa degel som stjärnan Phoenix föddes. I långa cykler har detta levande ljus betraktat och studerat, och av en slump fått kännedom om en varaktig konflikt av kosmisk konsekvens. Därmed tog det unga solbarnet en jordisk form, ivrig att sprida sin värme där det verkar vara som mörkast.
Icarus Dive - Svep fram i en våldsam båge, vilket saktar ned och skadar all fiender i din väg.
Fire Spirits - Spendera hälsa för att framkalla andar som kan avfyras mot dina fiender för att göra skada över tid.
Sun Ray - Offra livskraft för att skada dina fiender, och hela dina allierade, med en brännande ljusstråle.
Supernova - Bli en sol som bränner fiender i närheten vilket kommer att detonera (om den tillåts) och bedöva fiender samt förnya din styrka.
Nytt i denna uppdatering
Reprisövertagande
Samla dina vänner och skriv om historien! Nu kan du ta över kontrollen i alla repriser som skapats efter New Bloom-uppdateringen, och sedan leva in i det i resten av matchen. Under en repris, klicka på knappen Överta för att skapa en lobby där alla kan välja vilken hjälte de vill ta spela. Återuppta matchen, och bli den som vänder stridslyckan i ett favoritögonblick, eller upptäcker ett sätt att fly en omöjlig situation, eller helt enkelt återuppleva en omtyckt lagstrid om och om igen.

Övertagningar betraktas som en ny match och har egna repriser, vilket börjar spelas in vid övertagandet.
KOMMER TILL DOTA-BUTIKEN
Treasure of Vermilion Renewal
Öppna upp förnyelsegåvorna och få ett av följande föremål
Curse of the New Season
Energin från New Bloom genomsyrar det vilda med en ny form.
Charming Assassin Curls
Western Wails värderar skönhet och effektivitet lika mycket.
Healing Fount of the Lost Isles
Läkekonsten från de förgångna länderna har inte förlorat sin styrka.
Ny utrustning för New Bloom
Ember Crane Set
Blessings of Lucentyr Set
Strength of the Demon Stone Set
Skapad av Dota-gemenskapen; utvald av Dota-gemenskapen.
Hantverkarna i Dota Workshop har arbetat hårt för att framställa föremål för att fira New Bloom Festival. Nu kommer frukten av deras arbete att dyka upp i Dota-butiken. Dessa artiklar kommer att dyka upp under hela eventet, så kika tillbaka ofta för att se vilka nya skapelser som lagts till!
Övriga nyheter
Föremål som köptes medan man var död kan nu säljas, om föremålet i fråga köptes under samma död. Tidigare kunde inga föremål säljas när man var död.

Markera en allierad Ward för att visa dess effektiva räckvidd.

Alt-klicka på en förmåga för att skicka ett sammanhangsenligt meddelande om den förmågan. Detta kan användas för att indikera om en förmåga är redo att användas, om du inte har tillräckligt med mana för att använda förmågan, eller för att visa hur många sekunder det är kvar på förmågans cooldown.