Eoni la rândul, stelele de deasupra și-au adunat energia, în timp fiecare creând focuri cataclismice de supernove și însemnând cerul cu progenituri stelare. Din acest pârjol fără veac s-a prăbușit în ființă steaua denumită Phoenix. Cicluri îndelungate, această lumină a cercetat și studiat și, din întâmplare, a aflat de un conflict de durată cu consecințe cosmice. Astfel, un fiu al sorilor a luat formă terestră, dornic să aducă lumină și căldură oriunde întâmplările sunt cele mai întunecate.
Icarus Dive - Înaintează într-un atac radial care încetinește și face damage tuturor inamicilor din calea ta.
Fire Spirits - Consumă viață pentru a chema spirite care pot fi lansate către inamici pentru a le da foc în timp.
Sun Ray - Sacrifică vitalitate pentru a-ți lovi inamicii și vindeca aliatții cu o rază de lumină intensă.
Supernova - Trasnformă-te în energie care arde inamicii de aproape care, dacă este lăsată să detoneze, îți va ameți inamicii și reîmprospăta forțele.
Nou pentru această actualizare
Preluare Reluare
Ia-ți prietenii și rescrie istoria! Acum poți lua controlul oricărei reluări create după actualizarea New Bloom și juca restul de meci din acel moment. În timpul unei reluări, apasă butonul Preluare pentru a crea un lobby unde fiecare poate alege un erou. Continuă acel meci și fi cel ce rescrie întâmplările favorite, descoperă metode de a scăpa dintr-o situație imposibilă, sau de a rejuca o luptă a unei echipe iubite iar și iar.

Preluările se consideră ca fiind un meci nou și au reluări proprii, care sunt înregistrate din momentul în care preiei controlul.
ÎN CURÂND ÎN MAGAZINUL DOTA
Treasure of Vermilion Renewal
Deblochează cadourile și vei putea descoperi unul din următoarele obiecte
Blestemul Noului Sezon
Neliniștea din New Bloom conferă ferocitate într-o nouă formă.
Charming Assassin Curls
Western Wails pun preț pe frumusețe și eficiență în mod egal.
Healing Fount of the Lost Isles
Arta vindecătoare a tărâmurilor apuse nu au pierdut nimic din potență.
Echipament nou de New Bloom
Setul Ember Crane
Setul Blessings of Lucentyr
Setul Strength of the Demon Stone
Creat de Comunitatea Dota; ales de Comunitatea Dota.
Artizanii Atelierului Steam lucrează de zor la obiecte care să celebreze festivalul New Bloom. Acum, fructele muncii lor încep să ajungă în Magazinul Dota. Aceste obiecte vor apărea pe parcursul evenimentului, așa că verificați des să vedeți ce creații noi au fost adăugate.
Caracteristici suplimentare
Obiectele cumpărate când erai mort pot fi acum vândute, dacă acel obiect a fost cumpărat în cadrul aceleiași morți. Precedent, nu se puteau vinde obiecte în timpul morții.

Evidențiind un Ward aliat va indica acum raza sa de funcționare.

Ținând ALT și făcând click pe o abilitate va cauza un ping situațional pentru acea abilitate. Acest ping poate fi folosit pentru a indica dacă acea abilitate poate fi folosită, dacă nu ai destulă mana pentru ea sau să indice secundele rămase din cooldown.