Az ég csillagai megszámlálhatatlan eónon át egyesítették erejüket, mind a maga idejében árasztva ki egy szupernóva áradó tüzét, hogy csillag-utódokkal jelölje meg az eget. Ebből a kortalan kohóból omlott a létezésbe a Phoenix nevű csillag. E tudatos fény hosszú ciklusokon át figyelt és tanult, és véletlenül tudomást szerzett egy elhúzódó, kozmikus jelentőségű konfliktusról. Így a napok újszülött fia földi formát öltött, alig várva, hogy melegen ragyoghasson bárhol, ahol a legsötétebbnek tűnik a helyzet.
Icarus Dive - Lendülj előre egy ív mentén, lassítva és sebezve minden ellenséget az utadban.
Fire Spirits - Az életerődből feláldozva szellemeket idézel meg, amiket az ellenfeleidre küldhetsz, hogy időarányosan égessék őket.
Sun Ray - Áldozd fel életerőd, hogy egy perzselő fénysugárral égesd ellenségeid, és gyógyítsd szövetségeseid!
Supernova - Válj az egyesítő energia magjává, ami megégeti a környező ellenfeleket, és ha felrobban, megbénítja az ellenségeid, valamint újratölti az erődet.
Új ebben a frissítésben
Visszajátszás-átvétel
Szedd össze barátaid, és írjátok át a történelmet! Mostantól átvehetitek az irányítást az Új Virágzás frissítés után létrehozott bármely visszajátszás fölött, majd attól a pillanattól kezdődően lejátszhatjátok a meccs maradékát. Visszajátszás közben nyomd meg az Átvétel gombot egy olyan váró létrehozásához, ahol mindenki kiválaszthatja, melyik hőst személyesíti meg. Indítsd tovább a meccset, és légy te az, aki fordít egy kedvenc profi meccsen, menekülési módot fedez fel egy lehetetlen felállásból, vagy élj át egy nagyra értékelt meccset újra meg újra.

Az átvételek új meccsnek számítanak, és külön visszajátszásuk van, mely attól a ponttól kerül rögzítésre, ahol átvettétek az irányítást.
JÖN A DOTA ÁRUHÁZBA
Cinóber Megújulás Kincse
Bontsd fel a megújulás ajándékait, és talán felfedezel egyet a következő tárgyak közül:
Az Új Évszak Átka
Az Új Virágzás sürgölődése új alakkal ruházza fel a vadságot.
Bájos Orgyilkos Fürtök
A Nyugati Sirámok a szépséget és a hatékonyságot egyenlő mértékben értékelik.
Az Elveszett Szigetek Gyógyító Kútja
A letűnt földek gyógyítási művészete mit sem veszített hatékonyságából.
Új felszerelés az Új Virágzásra
Parázs Daru Szett
Lucentyr Áldásai Szett
A Démonkő Ereje Szett
A Dota közösség készítette; a Dota közösség választotta ki.
A Dota Műhely kézművesei szorgalmasan munkálkodtak tárgyak kovácsolásán az Új Virágzás Fesztivál megünneplésére. Munkájuk gyümölcse most kezd beérkezni a Dota Áruházba. Ezek a tárgyak esemény-szerte felbukkannak majd, ezért nézz vissza gyakran, hogy lásd, milyen új alkotások kerültek be!
További jellemzők
A halál ideje alatt megvásárolt tárgyak mostantól eladhatóak, ha az a tárgy ugyan azon a halál ideje alatt lett megvásárolva. Korábban holtan nem lehetett tárgyakat eladni.

Egy szövetséges Ward kijelölése most már megjeleníti annak hatósugarát.

Az ALT nyomva tartásával egy képességre kattintás most már környezetfüggő jelzést küld arról a képességről. Ez használható annak jelzésére, hogy a képesség használatra kész, nincs hozzá elég manád, vagy hány másodperc van még hátra az újratöltődéséből.