Разединеният пазител

Отломък от същата първична мощ, която подхранва самите Ancients. Зет, Arc Warden, се е заклел най-сетне да види края на сблъсъка между Radiant и Dire, чрез обединение или изтребване.

Нападайте самотни врагове с бликаща енергия или изопачавайте пространството, за да генерират защитно поле около съюзниците. Призовете Spark Wraith, който патрулира дадена площ, за да изпълни враговете със зловредна магия. В последствие се създава двойник на Зет, редом с предмети и всичко останало, за да съкрушите неприятелите си.

Flux

Изпълва самотна вражеска единица със завихрена, летлива енергия, забавяйки скоростта ѝ на движение и нанасяйки щети през време. Ефектът става безмълвен, ако около целта има друга вражеска единица.

Magnetic Field

Генерира кръгово изопачаващо поле от магнитна енергия, която предоставя избягване и бонус скорост на атака за съюзнически герои и сгради в рамките на ефекта.

Spark Wraith

Призовава Spark Wraith, който бавно се материализира и патрули целева зона, докато в обсега му попадне враг. След като бъде намерена цел Spark Wraith се слива нея, нанасяйки магически щети.

Tempest Double

За кратко пренагласяйки отломъците си в единна форма, Arc Warden е способен да създаде своя перфектен електрически дубликат. Той може да използва всички текущи предмети и заклинания на Arc Warden. При създаването му, всички достъпни предмети и нормални умения няма да са в изчакване.

Научете още
 

Tempest Helm of the Thundergod

Arcana артикул за Zeus

Изкован от чуковете на Селестар и пропито с енергиите на Ancients. Този шлем е на правилното място връз веждите на самия Господ в небосвода. Неверниците ще тръпнат, докато същинският гръм се разнася из цялото бойно поле!

Arcana включва:

Когато е екипиран, този артикул дава следните персонализирани подобрения на Zeus:

— Нов базов модел, текстура и съвсем нови анимации —

— Нови ефекти и озвучаване за Thundergod’s Wrath —

— Специален ефект при убийството на врагове покосени с Thundergod's Wrath —

— Специален Blink ефект и озвучаване, когато се използва Blink Dagger —

— Персонализиран портрет, икона на героя, такава в мини картата и за умението —

— Променено озвучаване —

— Колесница от буреносни облаци, на която Негово Величество да се понесе —

— Анимирана чат емотикона —

Купете сега

Ако го закупите преди 31 декември, ще получите този артикул с качеството „EXALTED“.

Прочетете комикса

Имали ли сте честа Zeus да благослови ушите Ви с историята, с това как на времето бил забавлявал бордей от най-очарователните създания, когато… Не, не, не този случай. Историята беше за това как загубил половината си сили.
Това е разказ за това как си възвърна част от тях.

Кликнете на изображението, за да продължите

Сваляне като CBR
 

Ново в това обновление

Пустинен терен

Предоставян на всички Compendium собственици от International 2015, етапната цел за пустинния терен прави своя дебют в Dota 2. Редом с обширните визуални промени е направена основна ревизия на съществения набор от инструменти, използвани при създаването му. Това предоставя дори още повече средства, чрез които всички творци на персонализирани преживявания да реализират своите идеи в игралното поле.

Пустинен музикален пакет

Композиран от Matt Hawken Music, този пакет с тематична пустинна музика достига посредством обществената Steam работилница, като идеалния съпровод към новия пясъчен терен.

Ултра качество на сенките

Играчите вече могат да избират „Ултра качество на сенките“ в менюто за „Видео настройки“. Те се рендират при двойно по-висока резолюцията от предишната поддържана. Ултра настройката предлага още по-жизнени сенки на героите и терена. Независимо от картата, типа на терена или атмосферния ефект.

Colosseum

Нова пустинна карта

Картата Desert Colosseum е достъпна за всички. Тя представя свеж дизайн за нивото на популярния персонализиран игрален режим, както и смъртоносен капан от скална канара. Кликнете на раздела „Аркадни“, за да опитате новата карта или някой от другите многообещаващи режими в разрастващата се колекция от персонализирани игри!

Nested съкровище II

Купувачите на тази съблазнителна съкровищница ще намерят друго имане приютено в нея! То е изпълнено с нов подбор от миналогодишните съкровища. Също така, Nested съкровището II предлага шанс да получите Set Redemption Token. Той може да се ползва за избиране на всеки друг не рядък артикул, намиращ се в останалите възможни съкровища.

Ново в клиента

Статистики за героите

Независимо дали е с цел ученолюбиво подобряване или възможности за самохвалство, след като сте смачкали някого, подробният запис на подвизите Ви може да бъде удачен. Прегледайте статистиките си на съответната страница от галерията за всеки даден герой или вижте обширен списък в профила Ви.

Лесен достъп до „Оръжейната“

Поддържането на „Оръжейницата“ за модерния герой не е лесно задание. Дори по-зле, преравянето из прашни гривни и ръждясали мечове в търсене на почти забравени съкровища е работа за оръженосеца. С новата емисия за активност в „Оръжейната“, можете да спестите време и уволните оръженосеца, тъй като ще имате директен достъп от всяко меню в клиента до всички наскоро придобити артикули.

Едно място за всичките Ви покупки

Не всички от най-добрите магазини са тайни. Вече достъпен от горното меню в Dota 2 клиента, посетете новия раздел „Магазин“, за да се запасите с набори на герои, глобални артикули, както и най-новите отличени съкровища.

Лични чат канали

Създайте чат канали с ограничено членство. Поканете приятелите, враговете си и всеки, който искате… или пък недейте! Можете да създадете канал, който е само за Вас.

 

Ново в 6.86

Промяна на картата

По повелята на природата и бойните следи, земите около реката се промениха. Проучете нови пътища от двете ѝ страни, предоставящи удачни възможности за атака или бягство на Radiant и Dire. Усвояването на тези пътеки може да определи дали връщането Ви към фонтана ще е посредством телепортация или иззад воала на смъртта.

Ново — Мистериозна руна

От началото на битката догде нечий Ancient загине, героите влизат в сблъсъци за контрола над мистичните енергии, които се появяват около речните брегове. Сега, една нова сила се формира в руна. Ценно притежание за заклинатели и бойци, мистериозната руна изпълва уменията на своя ползвател с тайнствени енергии. Намалява изчакването за всички заклинания и необходимата им мана.

Нови предмети

Faerie Fire

Срещу оскъден дар, придобивате благословията на феите. Интензивният блясък от Faerie Fire предоставя на притежателите увеличени щети срещу неприятелите им и може да се консумира за възстановяване на здравето.

Dragon Lance

Притежава силата и възможностите на Wyvern ездач. Dragon Lance дарява еднакво количество сила, скорост на атаката и щети. Също така удължава обсега на атаката за всички далекобойни герои, които я носят в битка.

Aether Lens

Aether Lens подсилва маната и устойчивостта към магия за своя носител, а също така предоставя подобрено регенериране на здраве. Тъй като оптичната леща действа като фокусна точка за мистериозна сила, заклинателят придобива увеличен обсег на магиите си и изходните щети.

Iron Talon

Предлагайки бонуси за бронята и Quelling Blade, Iron Talon се присъединява към списъка от съществени инструменти на бойното поле. Макар да не представлява заплаха за вражеските герои или древните горски зверове, пронизителния удар на Iron Talon всява боязън у всички по-малки твари, както и случайното дърво.

Допълнения към Captains Mode

Вече не сте задоволени от това да гледате сблъсъка отдалеч, трима герои навлизат в бойното поле. Oracle, Terrorblade и Earth Spirit вече са достъпни в Captains Mode.

Нови местоположения за неутрални лагери

Горските твари са разширили своята територия. Добавени са два неутрални лагера към картата. Един близо до тайния магазин на Radiant, а другия до този на Dire. С добавеното от тях злато и опит в общия баланс, битката за ресурси придобива нова форма.

Обновления на героите

Когато битката взема обрат, мъдрият герой също се променя. Death Prophet, Faceless Void, Riki, Lone Druid и Doom имат нови умения. Проверете списъка с промените по-долу за още подробности.

ОБЩИ

 • Добавена е мистериозна руна:

  ◦ Причинява намаляване с 30% за изчакването на всички заклинания, а нужната мана е намалена с 50%;

  ◦ Трае 50 секунди;


 • Възнаграждението за крийпове се увеличава с 1 злато за всеки нормален цикъл на подобряване. Т.е. на всеки 7 минути и 30 секунди;

 • Щетите на катапултите срещу герои са увеличени от 75% на 85%. Кулите и катапултните единици нанасят приблизително 13% повече щети на героите.
  Ето например, щетите от кули ниво 1 срещу героите са ефективно увеличени от 82,5 на 93,5;

 • Базовото здраве на героя е увеличено от 150 на 180;

 • Крийповете вече пристигат малко по-близо до горната Dire кула и долната такава на Radiant;

 • Наличните герои в Random Draft са увеличени от 24 на 50;
 • Random Draft е добавено към търсенето на мачове с класиране;
 • Random Draft вече използва същите механики за подбора, както при All Pick с класиране;

 • Centaur Courser: вече има натрупваща се аура за устойчивост към магия (20% за единици, 5% за герои). Това е неутрален крийп от Centaur лагера;
 • Hellbear: вече има натрупваща се аура за устойчивост към магия (20% за единици, 5% за герои). Това е неутрален крийп от Hellbear лагера;
 • Dragonhide Aura: натрупването на броня е увеличено от 2 на 3;
 • Ancient Dragons: бронята е намалена с 1;
 • Неутрални Ancient крийпове: вече се държат като нормални неутрални единици и разпределят опита между всички герои в обсега на ефекта;

 • Добавено е ново умение, Fireball, за Ancient Black Dragon:

  Fireball
  =======

  ◦ Прицелва дадена площ и хвърля огнен взрив към нея. Възпламенява площта на ефект в рамките на 300 за 10 секунди. Нанася 85 щети за секунда;

  ◦ Изчакване: 10;
  ◦ Нужна мана: 100;
  ◦ Обсег на изпълняване: 1 000;


 • Frenzy на Ancient Thunderhide: вече може да прицелва единици;
 • Mana Aura на Hill Troll Priest: увеличено от 2 на 3;
 • Purge на Satyr Banisher: изчакването е намалено от 5 на 3 секунди;
 • Unholy Aura на Satyr Tormenter: регенерацията на здраве е увеличена от 4 на 6;
 • Shockwave на Satyr Tormenter: разстоянието е увеличено от 800 на 1 200;
 • Shockwave на Satyr Tormenter: скоростта е намалена от 1 050 на 900;
 • Shockwave на Satyr Tormenter: щетите са увеличени от 125 на 160;
 • Dark Troll Summoner и Hill Troll: обсегът на атака е намален от 500 на 400;
 • Dark Troll Summoner: щетите от атаката са увеличени с 6;

 • Roshan: базовата броня е увеличена с 1;
 • Roshan: базовото време за атака е увеличено от 1,0 на 2,0;
 • Roshan: вече има +100 скорост на атаката; Все още напада със същата честота, но се влияе по-малко от отрицателната скорост на атака;

 • Добавена е команда за патрулиране;
 • Вече сте способни да изведете насочващия курсор, ако сте заглушени. Но вместо това получавате грешката още при насочване, а не когато кликнете на бутона;
 • Уменията с площ на ефекта, които прицелват единична мишена, вече имат нов интерфейс; Умения като Frost Nova, Storm Bolt и т.н.;

 • Началното време преди подбора в All Pick с класиране е намалено от 15 на 5;
 • Кулите вече нямат много незначително възнаграждение от опит (преди разполагаха с 25 опит, който се разпределяше поравно в площта);

 • Някои незначителни типове щети и брони са опростени:

  ◦ Премахнат е лекият тип атака и следните единици са преместени към стандартния (ефективно 40->50% срещу структури): Centaur Conqueror, Hellbear, Hellbear Smasher, Wildwind Ripper, Satyr Tormenter, Ancient Granite Golem, Ancient Black Dragon, Forged Spirits, Spiderlings и Warlock's Golems;

  ◦ Премахнат е слабият тип броня и следните единици са преместени към деликатния (подобно на крийповете): Beastmster's Hawk;

  ◦ Основният и силният тип броня са комбинирани (като това, което редица неутрални единици ползват): Kobold Soldier, Vhoul Assassin, Ghost, Hill Troll Berserker, Hill Troll Priest, Harpy Scout, Harpy Stormcrafter, Beastmaster's Boar, Undying's Tombstone, Pugna's Netherward, Templar Assassin's Psionic Trap, Techies' Land Mine, Techies' Stasis Trap и Techies' Remote Mine.
Терен

 • Добавен е нов труден неутрален лагер за всеки отбор близо до съответните им тайни магазини;
 • Добавена е малка рампа от тайния магазин на Radiant точно към площта над мястото за Ward;
 • Трудният Radiant лагер е преместен по-близо до Dire Offlane;
 • Трудният и средният лагер в джунглата на Radiant са разменени;
 • Добавена е нова пътечка от средната алея към джунглата на Radiant;
 • Добавена е рампа, свързваща джунглата на Radiant към площта в близост до Roshan;
 • Създаден е проходим път към Ward за руната от страната на Radiant;
 • Създадено е ново място за подвеждащи маневри зад тайния магазин на Dire;
 • Теренът около горната кула на Radiant от втория ред е разширен;
 • Долната руна е преместена малко по-нагоре;
 • Средната кула на Radiant от първия ред беше преместена назад;
 • Коригиран е обсега за появяване на крийпове в малкия лагера на Radiant;
 • Добавено е ново място за Ward близо до Ancient крийповете на Radiant (не разкрива горната руна);
 • Създадена нова пътека, водеща до място за Ward под тайния магазин на Radiant;
 • Преместена е рампата на Radiant, водеща до горната руната, така че да е по-далеч от нея (малко по-близо до средата алея);
 • Преместена е рампата на Dire, водеща до горната руна, така че да е по-близо до нея;
 • Незначително е коригиран терена и рампата при слизане от Ancient крийповете на Radiant;
 • Подобрена е възможността за подвеждащи маневри в терена около страничния магазин на Dire;
 • Добавен е път през дърветата в страничния магазин на Radiant Offlane при движение на юг. Добавени са и пътеки за подвеждащи маневри;
 • Добавено е ново място за Ward вдясно на кулата от първи ред на Radiant;
 • Добавени са няколко дървета вдясно от рампата, водеща надолу от Ancient крийповете на Radiant (покривайки видимост вляво от нея);
 • Dire вече са способни да влязат в джунглата през средната рампа на Radiant, продължавайки отстрани, без да са в обхват за разсейване на техния Smoke;
 • Добавена е нова пътечка над горния страничен магазин на Dire;
 • Създаден е нов път в средата на дългата колона дървета до площта на долната кула от втория ред на Radiant;
 • Добавен е проходим път до мястото за Ward близо до долната руна;
 • Намален е размера на обсега за издърпване на трудния Dire лагер до безопасната алея;
 • Добавена е проходима пътека от скалите над горната руна към площта на Dire вдясно от нея;
 • Добавена е нова пътека южно от долния страничен магазин;
 • Добавени са няколко дървета в базата на Dire между средните и горните кули по протежение на ръба;
 • Коригирани са пътеки за подвеждащи маневри в близост до място за Ward около трудния лагер на Radiant;
 • Добавено е ново място за подвеждащи маневри южно от долния труден лагер на Radiant;
 • Добавено е скришно място в средната алея на Dire близо до ръба на тайния магазин;
 • Добавени са няколко дървета под горната кула от втория ред на Radiant;
 • Коригирани са дървета вляво от Dire Offlane (влияейки над видимостта за герои, идващи от ляво);
 • Добавена е пътечка над Ancient лагера на Radiant (водеща до новото място за Ward);
 • Незначително е коригирано мястото за тайния магазин на Dire;
 • Малко е коригирана проходимостта на терена около контура, в долния ляв ъгъл, където се намира мястото за Ward на Radiant;
 • Коригирано е разположението на дърветата за високата площ в дясно от средния лагер на Radiant;
 • Рампата на Radiant е преместена малко назад към долната руна;
 • Добавени са скришни места в групираните дървета над предишния труден лагер на Radiant (това вече е средният лагер на Radiant);
 • Малкият лагер на Radiant е незначително побутнат надолу;
 • Средният лагер на Radiant е незначително преместен надолу и дърветата в близост са коригирани;
 • Добавено е ново скришно място в долната алея на Dire, за по-високата площ вдясно от Ancient крийповете на Dire;
 • Незначително е коригирана позицията за средната рампа на Radiant;
 • Добавено е ново място за подвеждащи маневри вдясно малкия лагер на Radiant;
 • Коригирана е пътека между дърветата и са добавени няколко скришни места над горната кула от втория ред на Dire.ГЕРОИ

[[alchemist]]
 • Greevil's Greed: Bounty Rune множителят е пропорционално коригиран от 5x на 3/4/5/6x;
 • Greevil's Greed: поправено е предоставянето на всичкото злато по време на наказателната фаза при откупуване.
[[bane]]
 • Скоростта за движение е намалена от 315 на 310.
[[batrider]]
 • Базовата регенерация на здраве е увеличена от 0,25 на 2,0;
 • Flamebreak: нужната мана е намалена от 140 на 110/120/130/140.
[[beastmaster]]
 • Wild Axes: вече няма прицелване към единици;
 • Call of the Wild: изчакването е пропорционално коригирано от 40 на 42/38/34/30.
[[bloodseeker]]
 • Blood Rite: изчакването е пропорционално коригирано от 29/26/23/20 на 30/25/20/15.
[[bounty_hunter]]
 • Jinada: намаляването на скоростта за движение и атака са увеличени от 25% на 25/27/29/31%.
[[brewmaster]]
 • Drunken Haze: изчакването е намалено от 8 на 8/7/6/5;
 • Primal Split's Dispel Magic: щетите за призоваване са увеличени от 200 на 500;
 • Primal Split's Dispel Magic: изчакването е намалено от 6 на 4;
 • Primal Split's Wind Walk: изчакването е намалено от 7 на 5.
[[bristleback]]
 • Добавен е Scepter към Bristleback;

  ◦ Nasal Goo: вече не се прицелва, вместо това прилага Goo върху всички врагове около Вас в 600 площ за ефект, когато бъде изпълнено.

 • Nasal Goo: нужната мана е намалена от 30 на 25;
 • Quill Spray: максималните щети са увеличени от 400 на 450.
[[broodmother]]
 • Spawn Spiderlings: щетите са намалени от 75/150/225/300 на 70/140/210/280.
[[centaur]]
 • Return: щетите са увеличени от 30/42/54/66 на 30/45/60/75%.
[[chaos_knight]]
 • Reality Rift: бонус щетите са увеличени от 60/80/100/120 на 60/100/140/180.
[[chen]]
 • Базовата сила е увеличена от 20 на 23;
 • Penitence: нужната мана е намалена от 100 на 70;
 • Penitence: времетраенето е увеличено от 5/6/7/8 на 8.
[[clinkz]]
 • Нарастването на ловкостта е увеличено от 3 на 3,3.
[[rattletrap]]
 • Нарастването на силата е увеличено от 2,7 на 2,9;
 • Power Cogs: вече се появяват в кръг вместо правоъгълник.
[[crystal_maiden]]
 • Crystal Nova: изчакването е намалено от 13 на 12;
 • Arcane Aura ниво 4: регенерацията на мана е увеличена от 2,5/5 (съюзници/за Вас) на 3/6.
[[dark_seer]]
 • Базовият интелект е намален от 27 на 25;
 • Ion Shell: вече позволява прочистване.
[[dazzle]]
 • Poison Touch: нужната мана е намалена от 100 на 70;
 • Shallow Grave: точката за изпълняване е увеличена от 0,3 на 0,35;
 • Shallow Grave: нужната мана е увеличена от 140/130/120/110 на 150;
 • Weave: вече не предоставя 800 летяща видимост. Сега предоставя земна видимост за площта на ефекта от умението за 3 секунди.
[[death_prophet]]
 • Временно е премахната от Captain's Mode;
  ◦ Поради преработки, следните герои бяха премахнати за кратко от Captain's Mode: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki и Winter Wyvern;

  ◦ Повечето от тях ще се завърнат в Captain's Mode при по-нататъшните 6.86b/c промени.

 • Witchcraft е подменено с ново умение, Spirit Siphon;

  Spirit Siphon
  =======

  ◦ Създава духовна връзка между Вас и целта, източвайки 20 + 1/1,8/2,6/3,4% максимално здраве в секунда и забавя скоростта на движение с 6/10/14/18%. Трае 4 секунди;

  ◦ Обсег за изпълняване: 500;

  ◦ Буферно разстояние: 300

  ◦ Има 1/2/3/4 заряда, 45 секундно презапасяване; ◦ Дадена единица не може да бъде повлияна от множество инстанции по едно и също време. Не може да прицелва Roshan.
  ◦ Нужна мана: 70/65/60/55.

 • Базовата скорост на движението е увеличена от 280 на 310;
 • Crypt Swarm: изчакването е намалено от 8 на 8/7/6/5;
 • Silence: изчакването е намалено от 15 на 15/14/13/12;
 • Exorcism: броят на духовете е увеличен от 8/14/21 на 8/16/24;
 • Exorcism: честотата за появяване е намалена от 1 дух през 0,1 на 0,3 секунди;
[[doom_bringer]]
 • Временно премахнат от Captain's Mode;
  ◦ Поради преработки, следните герои бяха премахнати за кратко от Captain's Mode: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki и Winter Wyvern.

  ◦ Повечето от тях ще се завърнат в Captain's Mode при по-нататъшните 6.86b/c промени.

 • Level Death е подменено с ново умение, Infernal Blade;

  Infernal Blade
  =======

  ◦ Пасивно/автоматично изпълняващо атака умение. Мини зашеметява за 0,3 секунди и прилага 4 секундно изгаряне, което нанася 40 + 1,25/2,5/3,75/5% максимално здраве като магически щети;

  ◦ Изчакване: 16/12/8/4;
  ◦ Нужна мана: 40.

 • Базовото време за атака е увеличено от 1,7 на 2,0;
 • Scorched Earth: щетите/лечението са намалени от 12/23/34/45 на 10/20/30/40;
 • Scorched Earth: скоростта на движение е променена от 16% на 14%;
 • Doom: изчакването е увеличено от 100 на 125.
[[dragon_knight]]
 • Dragon Blood: регенерирането на здраве е увеличено от 2/3/4/5 на 3/6/9/12;
 • Elder Dragon Form: площта за ефекта на Frost е увеличена от 250 на 300.
  ◦ Същата площ за ефекта като косвените щети.
[[drow_ranger]]
 • Добавен е Scepter към Drow Ranger.

  ◦ Marksmanship: вече причинява атаките ѝ да се разцепват в целта, разделяйки се на две стрели влияещи на две произволни единици в радиус от 375. Всяка от разцепените стрели нанася 50% щети. Основната цел поема пълните щети;

  ◦ Разцепените стрели действат като нормални атаки, пренасяйки всички техни модификатори.

[[earth_spirit]]
 • Earth Spirit е включен в Captain's Mode;
 • Нарастването на интелекта е намалено от 2,4 на 2,1;
 • Boulder Smash: площта на ефекта за зашеметяване е намалена от 200 на 160;
 • Geomagnetic Grip: вече може само да издърпва съюзнически герои, когато се използва Scepter.
[[elder_titan]]
 • Earth Splitter: щетите са пропорционално коригирани от 35% на 30/40/50%;
 • Earth Splitter: нужната мана е пропорционално коригирана от 175 на 125/175/225;
 • Earth Splitter: съставът на физичните щети вече не се намалява от Damage Block.
[[ember_spirit]]
 • Fire Remnants: вече не предоставят видимост.
[[enchantress]]
 • Enchant: изчакването е намалено от 30/25/20/15 на 30/24/18/12.
[[enigma]]
 • Eidolon: скоростта за движение е увеличена от 250/250/260/260 на 260/280/300/320;
 • Malefice: щетите са увеличени от 25/40/55/70 на 30/50/70/90;
 • Black Hole: изчакването е намалено от 200/190/180 на 200/180/160.
[[faceless_void]]
 • Временно премахнат от Captain's Mode;
  ◦ Поради преработки, следните герои бяха премахнати за кратко от Captain's Mode: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki и Winter Wyvern.

  ◦ Повечето от тях ще се завърнат в Captain's Mode при по-нататъшните 6.86b/c промени.

 • Backtrack е подменено с ново умение, Time Dilation;

  Time Dilation
  =======

  ◦ Прилага дебъф на всички врагове в близост (650 площ на ефекта) за 6/7/8/9 секунди. Предизвиква спиране на времето за всички вражески умения, спирайки напредъка за изчакването им, докато имат този дебъф. Забавя движението и скоростта на атаката с 4/6/8/10% за всяко заключено умение.

  ◦ Изчакване: 34/28/22/16
  ◦ Нужна мана: 50

 • Timewalk: вече не забавя единици;
 • Timewalk: вече отменя всякакви щети поети през последните 2 секунди;
 • Timewalk: изчакването е пропорционално коригирано от 19/17/15/13 на 24/18/12/6;
 • Timewalk: нужната мана е намалена от 90 на 40;
 • Timewalk: обсегът е намален от 700/900/1 100/1 300 на 550;
 • Timewalk: точката за изпълняване е намалена от 0,35 на 0,2.
[[gyrocopter]]
 • Call Down: щетите на първата ракета са намалени от 250/300/350 на 220/285/350.
[[huskar]]
 • Berserker's Blood: бонусите се предоставят линейно от пълно до 10% здраве (вместо стъпаловидно нарастване през 7%);
 • Berserker's Blood: максималната магическа устойчивост е намалена от 42/56/70/84% на 20/30/40/50%.
[[invoker]]
 • Invoker вече започва с Invoke ниво 1 при началото на играта;
 • Invoke: вече има стандартно повишаване на нивата 6/11/16;
 • Invoker при ниво 25 (тъй като вече му липсва ниво на умение) има умение за бонус атрибут, което предоставя 6 на всички статистики;
[[jakiro]]
 • Базовите щети са увеличени със 7;
[[keeper_of_the_light]]
 • Chakra Magic: намаляването за изчакването е увеличено от 2/3/4/5 на 3/4/5/6;
 • Chakra Magic: времетраенето на бъфа е увеличено от 12 на 15 секунди;
 • Chakra Magic: вече възстановява и увеличава капацитета на маната с 75/150/225/300.
[[kunkka]]
 • Добавен Scepter към Kunkka;

  ◦ Ghost Ship: вече провлачва враговете в площта на ефекта от 200 към мястото на корабокрушението. Вече започва от позицията, където сте, вместо иззад Вас, крайната позиция остава същата;

  ◦ Враговете все още са способни да изпълняват действия, докато са влачени от Ghost Ship. ◦ Работи сходно с отблъскването от Gust на Drow Ranger.

 • Torrent: вече предоставя на отбора Ви видимост над целевата площ незабавно при изпълняване, вместо само когато се задейства;
 • Tidebringer: вече е автоматично изпълнимо умение, което се задейства само ако бъде включено или изпълнено директно върху целта;
 • Tidebringer: бонус щетите са увеличени от 20/35/50/65 на 25/40/55/70;
 • Tidebringer: площта за ефекта е пропорционално коригирана от 500/500/500/600 на 450/500/550/600;
 • Ghost Ship: нужната мана е намалена от 150/200/250 на 125/175/225;
[[legion_commander]]
 • Moment of Courage: изчакването е намалено от 2,7/2,1/1,5/0,9 на 2,6/2,0/1,4/0,8;
 • Legion Commander със Scepter: вече прави Вас и целта Ви имунни към всякакви щети, освен ако източника им е от участници в дуел;
 • Legion Commander със Scepter: времетраенето вече е 4,75/5,5/6,25.
[[life_stealer]]
 • Rage: бонусът за скоростта на атаката е увеличен от 30/45/60/80 на 50/60/70/80;
 • Feast: щетите и кражбата на живот са увеличени от 4/5/6/7% на 4,5/5,5/6,5/7,5%;
 • Infest: изчакването е намалено от 100 на 100/75/50.
[[lion]]
 • Earth Spike: нужната мана е намалена от 100/120/145/170 на 100/120/140/160;
 • Earth Spike: времетраенето е увеличено от 1,02/1,52/2,02/2,52 на 1,1/1,6/2,1/2,6;
 • Mana Drain: изчакването е намалено от 20/15/10/5 на 16/12/8/4.
[[lone_druid]]
 • Временно премахнат от Captain's Mode;
  ◦ Поради преработки, следните герои бяха премахнати за кратко от Captain's Mode: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki и Winter Wyvern;

  ◦ Повечето от тях ще се завърнат в Captain's Mode при по-нататъшните 6.86b/c промени.

 • Synergy на Lone Druid е подменено с ново умение, Savage Roar;

  Savage Roar
  =======

  ◦ Причинява враговете в 325 площ от ефекта около Spirit Bear да бягат към фонтана си с 20% бонус скорост на движение за 1,2/1,6/2/2,4 секунди;

  ◦ Изчакване: 28/24/20/16;
  ◦ Нужна мана: 50.

  Забележка: Заплетеният герой все още ще е неспособен да се движи. Spirit Bear също има това умение, но изчакването се споделя с героя Ви.

 • Spirit Bear: щетите на атаката са увеличени от 33 на 35/45/55/65;
 • Spirit Bear: скоростта на движение е увеличена от 320/320/330/340 на 320/330/340/350;
 • Rabid: времетраенето е увеличено от 10 на 18/22/26/30;
 • Rabid: скоростта на движение е увеличена от 5/10/15/20% на 10/15/20/25%;
 • True Form: бонус здравето е увеличено от 250/400/600 на 300/600/900.
[[luna]]
 • Стойността за обръщане е увеличена от 0,4 на 0,6;
 • Eclipse Scepter: интервала на лъча е намален от 0,6 на 0,3.
[[lycan]]
 • Lycan Wolves и Shapeshift: вече не предоставят критично нападение;
 • Lycan Wolves: вече придобиват осакатяване при ниво 2. Това им предоставя 20% шанс да осакатят целта, причинявайки ѝ поемането на 8 щети в секунда и загуба на 40 скорост на атаката за 4 секунди;
 • Shapeshift: вече предоставя на всички единици под Ваш контрол 40% шанс за 1,4/1,6/1,8x критично нападение.
[[magnataur]]
 • Добавен Scepter към Magnus;

  ◦ Променя Empower да е аура за съюзнически герои. Влияе на далекобойните герои за половината стойности на масовите щети и причинява нанасянето на косвени такива около целта в 200 площ за ефекта;

  ◦ Все още може да бъде изпълнявано върху единици, но не се натрупва.

 • Skewer: разстоянието е увеличено от 750/900/1 050/1 200 на 900/1 000/1 100/1 200;
 • Skewer: забавянето е намалено от 40% на 25/30/35/40%;
 • Skewer: времетраенето на забавянето е увеличено от 2,5 на 2,5/2,75/3/3,25 секунди.
[[medusa]]
 • Mystic Snake: вече не увеличава кражбата на мана при отскок;
 • Mystic Snake: кражбата на мана вече е 11/14/17/20% от общата.
[[meepo]]
 • Двойните щети вече не влияят на всички Meepo единици.
[[mirana]]
 • Обсегът на атака е увеличен от 600 на 630;
 • Starstorm: радиусът е увеличен от 625 на 650;
 • Sacred Arrow: вече незабавно убива първата единица, която удари, ако тя не е Ancient крийп.
[[morphling]]
 • Adaptive Strike: базовите щети са увеличени от 50/60/70/80 на 100;
 • Adaptive Strike: нужната мана е намалена от 100 на 100/90/80/70;
 • Morph: честотата е увеличена от 2/4/6/10 в секунда на 2/4/8/16;
 • Morph: вече се променя през интервали от 1, вместо 2;
  ◦ Тази промяна не влияе на самата честота за смяна, а само на плавността.
 • Hybrid: изчакването е намалено от 140 на 120.
[[naga_siren]]
 • Базовият интелект е увеличен от 18 + 1,95 на 21 + 2,0.
[[furion]]
 • Базовият интелект е увеличен с 4;
 • Treant: щетите са увеличени от 28 на 32; ◦ Това значи, че Greater Treant щетите са увеличени от 84 на 96.
[[necrolyte]]
 • Базовата броня е увеличена с 1.
[[night_stalker]]
 • Void: забавянето през нощта е намалено от 4 на 2,5/3/3,5/4 секунди.
[[nyx_assassin]]
 • Nyx Impale: времетраенето е увеличено от 1,27/1,77/2,27/2,77 на 1,6/2,0/2,4/2,8;
 • Spiked Carapace: изчакването е намалено от 23/20/17/14 на 22/18/14/10.
[[ogre_magi]]
 • Базовото регенериране на здраве е увеличено от 2,5 на 3,5.
[[oracle]]
 • Oracle е включен в Captain's Mode;
 • Fate's Edict: изчакването е пропорционално коригирано от 12 на 16/13/10/7;
 • Fate's Edict: времетраенето е намалено от 3/4/5/6 на 3/3,5/4/4,5;
 • Fate's Edict: обсега за изпълняване е пропорционално коригиран от 700 на 500/600/700/800;
 • Fortune's End: нужната мана е намалена от 130 на 110;
 • Fortune's End: вече може да се прицелва към съюзници;
  ◦ Не вкоренява или наранява съюзника, но прочиства и прилага ефекта в площта.
 • False Promise: вече не разсейва продължително след първоначалното изпълняване;
  ◦ Преди продължително премахваше всички дебъфове, включително и зашеметяванията.
 • False Promise: времетраенето е увеличено от 6/7/8 на 7/8/9;
 • False Promise: изчакването е пропорционално коригирано от 80/60/40 на 90/60/30;
 • False Promise: нужната мана е намалена от 200 на 100.
[[obsidian_destroyer]]
 • Преработено е как Astral Imprisonment работи;

  ◦ Astral Imprisonment: вече нанася щети на враговете в площта около целта, когато приключи. Самата цел също ще поеме щети, ако е враг. Нанася 75/150/225/300 магически щети. Влияе на площ от 400;◦ Вие бивате наранени веднъж от площта за ефекта на този Scepter.

  ◦ Вече не краде интелект;

  ◦ Вече може да бъде се прицелва върху крийпове.

 • Astral Imprisonment: изчакването е пропорционално коригирано от 18/16/14/12 на 20/17/14/11;
 • Astral Imprisonment: обсегът за изпълняване е пропорционално коригирано от 500 на 450/500/550/600;
 • Astral Imprisonment: времетраенето е увеличено от 1/2/3/4 на 4;
 • Essence Aura: площта за ефекта е намалена от 1 000 към стандартния радиус от 900 за аура;
 • Arcane Orb: вече краде 0/1/2/3 интелект при удар за 40 секунди (само за герои);
 • Outworld Devourer: нарастването на интелекта е намалено от 3,3 на 2,7.
[[phantom_assassin]]
 • Базовият интелект е увеличен от 13 + 1 на 15 + 1,4.
[[phoenix]]
 • Sun Ray: стойността за обръщане е увеличена от 20 на 25;
 • Supernova: щетите в секунда са увеличени от 60/80/100 на 60/90/120.
[[puck]]
 • Illusory Orb: нужната мана е намалена от 150 на 80/100/120/140;
 • Illusory Orb: изчакването е увеличено от 11 на 14/13/12/11;
 • Waning Rift: изчакването е намалено от 16 на 16/15/14/13;
 • Waning Rift: вече не заглушава само герои.
[[pudge]]
 • Scepter за Pudge е преработен;

  ◦ Намалява изчакването на Meat Hook до 4 секунди и увеличава щетите от 360 на 475.

  Забележка: Вече не предоставя предишните Scepter бонуси.

 • Dismember: щетите са променени от 75/125/175 на 60/90/120 +30/40/50% сила;
 • Dismember: вече Ви лекува за нанесените щети.
[[pugna]]
 • Decrepify: вече не забавя съюзниците.
[[queenofpain]]
 • Scream of Pain: щетите са намалени от 85/165/225/300 на 75/150/225/300;
 • Sonic Wave: скоростта за придвижване е намалена от 1 100 на 900.
[[riki]]
 • Временно премахнат от Captain's Mode;
  ◦ Поради преработки, следните герои бяха премахнати за кратко от Captain's Mode: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki и Winter Wyvern;

  ◦ Повечето от тях ще се завърнат в Captain's Mode при по-нататъшните 6.86b/c промени.

 • Permanent Invisibility е преработено, така че да включва Backstab;

  Permanent Invisibility
  ============

  ◦ Riki предоставя 0,4/0,6/0,8/1,0 щети, когато атакува в гръб;

  ◦ Време за избледняване на невидимостта: 6/5/4/3 секунди.

  Забележка: Вече не предоставя 6/8/10/12 регенерация на здраве.

 • Blink Strike е върнато към основно умение без промени;

  ◦ Щети: 20/40/60/80;
  ◦ Изчакване: 16/12/8/4;
  ◦ Нужна мана: 50.

 • Добавен е нов ултимат за Riki, Tricks of the Trade;

  Tricks of the Trade
  ============

  ◦ Riki изчезва от света за до 3/4/5 секунди, атакувайки всеки враг в гръб за 450 площ около него. Атакува веднъж, когато изчезва, а след това отново за всяка секунда, докато се появи отново. ◦ Може да бъде отменено по всяко време.

  ◦ Изчакване: 90/80/70;
  ◦ Нужна мана: 75;
  ◦ Точка за изпълняване: 0,4.

 • Нарастването на силата е намалено от 2,0 на 1,6;
 • Нарастването на ловкостта е намалено от 2,9 на 2,2;
 • Базовата броня е намалена с 1;
 • Smoke Screen: вече не забавя извъртането.
[[rubick]]
 • Fade Bolt: намаляването на щетите от атаката са увеличени от 14/20/26/32 на 20/25/30/35.
[[sand_king]]
 • Scepter за Sand King е преработен;

  ◦ Удвоява обсега за изпълняване на Burrowstrike и прилага Caustic Finale отрова върху героите.

  Забележка: Вече не предоставя предишните бонуси от Scepter.

 • Базовата сила е увеличена от 18 на 21;
 • Caustic Finale: забавянето е увеличено от 25% на 30%.
[[shadow_demon]]
 • Disruption: времетраенето на илюзиите е променено от 5/6/7/8 на 6/8/10/12 секунди.
[[nevermore]]
 • Добавен е Scepter към Shadow Fiend;

  ◦ Requiem of Souls: вълните вече се връщат обратно към Shadow Fiend. Нанасят 40% щети, докато се връщат обратно;

  ◦ Всички нанасяни щети от Requiem върху герои, докато се връща, Ви лекува.

 • Базовата броня е намалена с 1;
 • Shadow Raze: нужната мана е увеличена от 75 на 90.
[[shadow_shaman]]
 • Shackles: общите щети са увеличени от 120/180/240/300 на 120/200/280/360;
 • Mass Serpent Wards: изискват 2 удара, за да бъдат унищожени.
  ◦ Преди имаха 135/150/150 здраве.
[[silencer]]
 • Curse of the Silent е заменено с ново умение, Arcane Curse;

  Arcane Curse
  =======

  ◦ Прицелва площ, причинява врагове да поемат щети през време. Всеки път, когато изпълняват заклинание, продължителността на дебъфа се увеличава. Ако някой враг е повлиян от него бъде заглушен, дебъфът се паузира (не нанася щети и времето изминава);

  ◦ Времетраене: 7 секунди;
  ◦ Времетраене на натрупването: 4 секунди (всеки път, когато се изпълнява заклинание, това се добавя към времетраенето);
  ◦ Щети в секунда: 14/21/28/35;

  ◦ Изчакване: 18/16/14/12;
  ◦ Нужна мана: 75/95/115/135;
  ◦ Радиус: 425;

  ◦ Влияе на крийпове.

  Забележка: Изпълняването на заклинания, означава същите правила като тези, които бяха за Curse of the Silent. Неща, които не са процедурно Magic Stick и не са предмет.

 • Glaives of Wisdom: вече не е уникален модификатор на атаката.
[[skywrath_mage]]
 • Concussive Shot: нужната мана е намалена от 110 на 95.
[[slardar]]
 • Amplify Damage: вече разкрива само целта, вместо площта около нея.
[[storm_spirit]]
 • Electric Vortex: нужната мана е намалена от 100/110/120/130 на 85.
[[sven]]
 • Базовите щети са увеличени с 4;
 • God's Strength със Scepter: аурата за бонус щети е увеличена от 50/75/100% на 75/100/125%.
[[templar_assassin]]
 • Refraction: вече винаги е видимо;
[[terrorblade]]
 • Terrorblade е включен в Captain's Mode.
[[tidehunter]]
 • Добавен е Scepter към Tidehunter;

  ◦ Причинява Gush да стане прицелващо земята умение, чиято вълна пътува до 1 800 обсег;

  ◦ Площ за ефекта: 240;
  ◦ Скорост на „снаряда“: 1 500;
  ◦ Изчакване: 7.

 • Anchor Smash: времето за изпълняване е намалено от 0,5 на 0,4;
 • Ravage: времетраенето на зашеметяването е пропорционално коригирано от 2,02/2,32/2,77 на 2,0/2,4/2,8.
[[shredder]]
 • Whirling Death: времетраенето на дебъфа е увеличено от 7 на 11;
 • Whirling Death: нужната мана е намалена от 70/80/90/100 на 70;
 • Reactive Armor: времетраенето е пропорционално коригирано от 16 на 14/16/18/20.
[[tinker]]
 • Laser: времето за изпълняване е подобрено от 0,53 на 0,4.
 • Laser: обсегът за изпълняване е увеличен от 550 на 650.
[[tiny]]
 • Craggy Exterior: вече се задейства при нанасянето на атаките, вместо в началото им.
[[treant]]
 • Leech Seed: нужната мана е намалена от 100/110/120/130 на 80/95/110/125;
 • Overgrowth: площта за ефекта е увеличена от 675 на 800;
 • Overgrowth със Scepter: щетите и видимостта от площта на ефекта са увеличени от 700 на 800.
[[troll_warlord]]
 • Fervor: намален от 20/25/30/35 на 15/20/25/30;
 • Fervor: максималното натрупване е увеличено от 4 на 6;
 • Ranged Whirling Axes: изчакването е намалено от 20/19/18/17 на 20/18/16/14.
[[tusk]]
 • Скоростта на движение е намалена от 305 на 300;
 • Ice Shards: щетите са намалени от 70/140/210/280 на 60/120/180/240;
 • Snowball: вече не може да издърпва единици от Blackhole или Chronosphere;
 • Snowball: натрупването на радиуса е намалено от 400 на 350.
[[undying]]
 • Tombstone Zombie: щетите са намалени от 35 на 33;
 • Tombstone: възнаграждението е намалено от 75/100/125/150 на 125/150/175/200;
 • Tombstone: вече не предоставя 44 опит.
[[ursa]]
 • Добавен е Scepter към Ursa;

  ◦ Позволява Ви да изпълнявате ултимата си, докато сте деактивирани и намалява изчакването от 50/40/30 на 30/24/18 секунди.

 • Enrage: вече не може да се преустановява.
[[vengefulspirit]]
 • Добавен бонус със Scepter към Vengeful Spirit;

  Причинява появата на Vengeance илюзия, когато умрете. Тя нанася 50%, но поема 150% щети и е способна да използва всичките Ви умения (но не и предметите). Vengeance илюзията трае, докато тя се съживи.

  Забележка: Все още предоставя Scepter бонуси на Netherswap.

[[venomancer]]
 • Venomous Gale: изчакването е намалено от 22 на 21/20/19/18.
[[visage]]
 • Stone Form: площта на ефекта увеличена от 340 на 350.
[[warlock]]
 • Базовата сила е увеличена с 4;
 • Shadow Word: времетраенето е увеличено от 11 на 12 секунди.
[[weaver]]
 • Базовите щети са увеличени с 3;
 • The Swarm Beetles: базовото време за атака е подобрено от 1,4/1,25/1,1/0,95 на 1,25/1,1/0,95/0,8.
[[windrunner]]
 • Shackleshot: вече може да се разчленява;
 • Shackleshot: скоростта е увеличена от 1 515 на 1 650;
 • Shackleshot: ъгълът е намален от 26 на 23 градуса;
 • Powershot: скоростта вече не се намалява с малко, докато минава през единици.
[[winter_wyvern]]
 • Временно премахната от Captain's Mode;
  ◦ Поради преработки, следните герои бяха премахнати за кратко от Captain's Mode: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki и Winter Wyvern;

  ◦ Повечето от тях ще се завърнат в Captain's Mode при по-нататъшните 6.86b/c промени.

 • Cold Embrace: изчакването е намалено от 17/16/15/14 на 24/21/18/15;
 • Arctic Burn: забавянето е намалено от 25/30/35/40% на 19/26/33/40%;
 • Winter's Curse: основните и вторичните единици вече имат имунитет към всички щети от техните врагове;
 • Winter's Curse: вторичните единици вече имат 50 бонус за скоростта на атака;
 • Winter's Curse: площта за ефекта е увеличена от 400 на 500;
 • Winter's Curse: изчакването е увеличено от 110/100/90 на 120/110/100;
 • Winter's Curse: времетраенето е увеличено от 2,5/3/3,5 на 3,25/4/4,75;
 • Winter's Curse: поправено е забавяне, ако първоначалната цел умре.
[[witch_doctor]]
 • Maledict: нужната мана е намалена от 120 на 105/110/115/120;
 • Maledict: обсегът за изпълняване е увеличен от 525 на 575.
[[skeleton_king]]
 • Vampiric Aura: вече може да бъде превключвана, така че кражбата на живот да е само от герои.

ПРЕДМЕТИ

НОВИ ПРЕДМЕТИ

Faerie Fire
 • Нов консумиращ се предмет — Faerie Fire

  Цена: 75 gold

  Предоставя:
  + 2 щети

  Употреба: Консумира Faerie Fire, за да възстанови 75 здраве. Изчакване: 5 секунди;


Dragon Lance
 • Нов предмет, изкован от Ogre Club и Quarterstaff

  Изисква:
  Ogre Club (1000);
  Quarterstaff (875);
  Общо: 1875

  Предоставя:
  + 10 Сила
  + 10 Скорост на атака
  + 10 Щети
  + 130 Обсег на атака (само за далекобойни герои, не се наслагва)

  Може да се разглобява;


Aether Lens
 • Нов предмет, изкован от Energy Booster, Ring of Health и Cloak

  Изисква:
  Energy Booster (900)
  Ring of Health (850)
  Cloak (550)
  Общо: 2300

  Предоставя:
  + 250 Мана
  + 8 Регенерация на здравето
  + 15 Магическа съпротива
  + 200 Обсег за изпълняване
  + 8% Магически щети


  Подобрението на обсега за изпълнение влияе само на насочените заклинания и разстоянието, отнасящо се за тях. Като например, Venomous Gale — не влияе на способностите в площ на ефект, както Poison Nova;

Iron Talon
 • Нов предмет, изкован от Quelling Blade, Ring of Protection и рецепта

  Изисква:
  Quelling Blade (200)
  Ring of Protection (175)
  Рецепта (125)
  Общо: 500

  Предоставя:
  + 2 Броня
  Бонусите на Quelling Blade

  Активно: Позволява да посочите вражеска единица, която не е играч и да премахнете 40% от текущото им здраве. Изчакване: 14 секунди.

  Забележка: Не може да посочвате ancients. Има нормално изчакване от 4 секунди, ако се използва върху дървета;

ПРОМЕНИ НА ПРЕДМЕТИТЕ
[[abyssal_blade]]
 • Щетите от баш са увеличени от 60 на 120;
 • Бонус щетите са намалени от 85 на 70;
  Следните предмети са сходни с промените си за бонус щетите и шанса за изпълнение: Abyssal Blade, Javelin, Monkey King Bar и Skull Basher.
[[courier]]
 • Изчакването за закупуване на куриер е увеличено от 7 секунди на 2 минути;
 • Цената за куриер е намалена от 120 на 100.
[[arcane_boots]]
 • Скоростта на движение е намалена с 5 и общата цена с 50 (вижте промените за Boots of Speed) Това се отнася за следните:
  Boots of Speed, Arcane Boots, Phase Boots, Power Treads и Tranquil Boots.
[[assault]]
 • Аура бонусът за скорост на атака вече въздейства и на сгради. Частта за бронята вече въздейства на сградите.
[[blade_mail]]
 • Изчакването е намалено от 15 на 13.
[[boots]]
 • Цената е намалена от 450 на 400;
 • Скоростта на движение е намалена с 5; Това се отнася за следните:
  Boots of Speed, Arcane Boots, Phase Boots, Power Treads и Tranquil Boots.
[[bottle]]
 • Цената е намалена от 700 на 660;
 • Регенерацията на здраве за една употреба е намалена от 110 на 90;
 • Регенерацията на мана за една употреба е намалена от 70 на 60;
 • Една употреба вече ви лекува за 2,5 секунди, вместо за 3 (общото количество е все още 90/60);
 • Добавен е Bottle в страничния магазин, започвайки само с една употреба.Както обикновено, ако се използва, не може да се продаде за пълната цена.
[[butterfly]]
 • Flutter скоростта на движение е увеличена от 25% на 35%;
 • Flutter времетраенето е намалено от 6 на 4 секунди.
[[clarity]]
 • Регенерацията на мана е увеличена от 170 за 45 секунди на 190 за 50 секунди; Остава същата регенерация за секунда.
[[cloak]]
 • Устойчивостта на магия е намалена от 20% на 15%.
[[crimson_guard]]
 • Crimson Guard шансът е променен от 75% да блокира 40/20 на 100% да блокира 32/16;
 • Изчакването е намалено от 70 на 60.
[[greater_crit]]
 • Критичният удар е променен от 25% шанс за x2,4 на 30% шанс за x2,2;
  Средните щети са увеличени от 35% на 36%.
[[diffusal_blade]]
 • Бонусът за ловкост е увеличен от 20/35 на 25/35;
 • Бонусът за интелект увеличен от 6/10 на 10/15.
[[ancient_janggo]]
 • Endurance бонус скоростта на движение е увеличена от 10% на 13%; Endurance е активното умение.
[[ethereal_blade]]
 • Стойността за мана е намалена от 150 на 100.
[[flying_courier]]
 • Цената е намалена от 220 на 200.
[[glimmer_cape]]
 • Базовата устойчивост на магия е намалена от 20% на 15%.
[[heart]]
 • Регенерацията на здраве е увеличена от 4% на 4.75%.
[[helm_of_the_dominator]]
 • Доминирането вече прави доминирания крийп с основна скорост на движение от 350; Доминирането е активното умение.
[[hood_of_defiance]]
 • Hood of Defiance вече и с активно умение;

  Върху героя Ви се създава магически щит, абсорбиращ до 325 магически щети.

  Времетраене: 12 секунди
  Изчакване: 60 секунди
  Цена на мана: 75.

[[branches]]
 • Може да се насочи върху земята, за да бъде посято малко щастливо дръвче, което издържа 20 секунди. 200 обхват на изпълнение.
[[javelin]]
 • Пронизването е подобрено от 20% да прави 40 щети на 25% и 85 бонус щети. Пронизването е пасивно умение;
 • Бонус щетите са намалени от 21 на 10;
  Следните предмети са сходни с промените си за бонус щетите и шанса за изпълнение: Abyssal Blade, Javelin, Monkey King Bar и Skull Basher.
[[sphere]]
 • Изчакването е намалено от 16 на 13;
 • Бонус щетите са увеличени от 10 на 15.
[[mantle]]
 • Премахнато от страничния магазин.
[[monkey_king_bar]]
 • Щетите от изпълнението на мини-баш са увеличени от 100 на 160;
 • Бонус щетите са намалени от 88 на 66;
  Следните предмети са сходни с промените си за бонус щетите и шанса за изпълнение: Abyssal Blade, Javelin, Monkey King Bar и Skull Basher.
[[necronomicon]]
 • Цената за рецептата е намалена от 1250 на 1200;
 • Necronomicon Archer обсегът на атака увеличен от 350/450/550 на 450/500/550.
[[ward_dispenser]]
 • Observer и Sentry Wards вече имат индикатор с площ на ефекта, преди да бъдат поставени; Също така ползват нов потребителски интерфейс за поставяне.
[[ward_observer]]
 • Увеличен придобит опит от 50 на 100.
[[octarine_core]]
 • Вече въздейства времето за възстановяване на зареждащи се умения.
[[orb_of_venom]]
 • Orb of Venom вече не е уникален модификатор на атаката.
[[phase_boots]]
 • Активното умение вече не се спира, докато се изпълнява;
 • Скоростта на движение е намалена с 5 и общата цена с 50 (вижте промените за Boots of Speed); Това се отнася за следните:
  Boots of Speed, Arcane Boots, Phase Boots, Power Treads и Tranquil Boots.
[[power_treads]]
 • Скоростта на движение е намалена с 5 и общата цена с 50 (вижте промените за Boots of Speed); Това се отнася за следните:
  Boots of Speed, Arcane Boots, Phase Boots, Power Treads и Tranquil Boots.
[[quelling_blade]]
 • Цената е намалена от 225 на 200.
[[ring_of_protection]]
 • Цената е намалена от 200 на 175;
 • Бонус бронята е намалена от 3 на 2.
[[rod_of_atos]]
 • Изчакването за осакатяването е увеличено от 10 на 12;
 • Осакатяването вече предоставя на единиците, атакуващи целта, 40% точност;
  Това означава, че единиците, атакуващи целта, няма да пропуснат 40% от времето.
[[sange]]
 • Maim вече не минава през имунитет срещу заклинания.
[[sange_and_yasha]]
 • Greater Maim вече не минава през имунитет срещу заклинания.
[[satanic]]
 • Времетраенето е увеличено от 4 на 4.5.
[[sheepstick]]
 • Hex изчакването е намалено от 30 на 25.
[[silver_edge]]
 • Silver Edge дебъфа вече не може да се разсейва.
[[basher]]
 • Бонус силата е увеличена от 8 на 10;
 • Щетите от баш са увеличени от 60 на 120;
 • Щетите са намалени от 25 на 10;
  Следните предмети са сходни с промените си за бонус щетите и шанса за изпълнение: Abyssal Blade, Javelin, Monkey King Bar и Skull Basher.
[[smoke_of_deceit]]
 • Цената е намалена от 100 на 50.
[[tango]]
 • Подсилените Tangoes вече издържат два пъти от времетраенето, вместо да предоставят двойно по-бързо лекуване;
 • Употребата на Tango върху Iron Branch дърво предоставя двойно повече време за лекуване.
[[tranquil_boots]]
 • Tranquil Boots бронята е намалена от 4 на 3;
 • Скоростта на движение е намалена с 5; Това се отнася за следните:
  Boots of Speed, Arcane Boots, Phase Boots, Power Treads и Tranquil Boots.
[[vanguard]]
 • Vanguard шансът е променен от 75% да блокира 40/20 на 100% да блокира 32/16.
[[veil_of_discord]]
 • Вече изисква две Robe of the Magi вместо рецепта от 900 (бонус интелектът е увеличен с 12).
[[vitality_booster]]
 • Добавен е към страничния магазин.
[[ultimate_orb]]
 • Премахнат е от страничния магазин.
[[yasha]]
 • Бонус скоростта на движение е намалена от 10% на 8%; Sange and Yasha и Manta не са променени.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРОМЕНИ

Обновена е лентата с табло отгоре:
 • Оръжейната е преместена от раздела с героите в свой собствен бутон най-отгоре (близо до този за изход);
 • Оръжейната вече има панел за преглед на артикули при задържане на курсора върху него;
 • Персонализираните игри вече могат да бъдат намирани в раздела „Аркадни“;
 • Най-отгоре вече има раздел за магазина, съдържащ отличени артикули, най-продавани, новоизлезли, такива на разпродажба и подбрани оферти;
 • Съкровищницата е преместена в раздела за магазина.
Обновен е режимът на игра „ARDM“:
 • Поправени са различни сривове в клиента, свързани с ARDM;
 • При продажба на артикули в ARDM, вече получавате 85% от покупната цена;
 • Вече можете да видите следващия си герой (и умение), веднага щом текущият Ви такъв загине.
Поправки на Steam клиента, излезли в четвъртък, 10 декември:
 • Поправен е проблем, който би причинил засечки в кадрите, особено при играчи, абонирани за множество ръководства относно героите;
 • Добавена е механика към Steam за Dota, съобщавайки ѝ, когато сте в мач, така че Steam да не прилага обновление на играта. Steam никога не сваля обновления за играта или персонализираните артикули, които вече напълно са били инсталирани, щом пуснете Dota. Също така тази промяна кара Steam да не обновява Dota, ако излезете от играта или тя се срине и се опитате да я пуснете отново;
 • Добавена е настройка, за посочване на това дали желаете да чувате музиката по подразбиране при прераждане, дори когато използвате музикален пакет;
 • Личните лобита вече могат да задават как паузата ще бъде достъпна в играта: Неограничена — всеки може да паузира; Преустановена — играчите имат определен брой паузирания; Изключена — паузиранията са недостъпни;
 • Добавена е потребителски интерфейс за прицелване на умения с площ на ефект по единици;
 • Изписването на „lmao“ в чата кара героят Ви да се смее;
 • Fountain Healing вече показва икона за бъф, докато трае;
 • Поправена е неизправност при избиране на „Без“ статистика, която не се прикачва на профилните карти;
 • Добавен е бутон за „Изчистване“, позволяващ да изчистите слот от профилната Ви карта;
 • Добавена е страница с детайлите за артикула, показваща отличителните му характеристики, достъпни за закупуване, като се включва описанието му, марката и свързаната информация за лигата, такива в комплекти, демо режим, икони за уменията и други модификатори относно артикулите;
 • Подобрен е външния вид на Prismatic Gems в оръжейната;
 • Spectator Gems вече показват лого на съответния отбор в оръжейната;
 • В екрана за персонализация вече може да избирате всички предмети в същия комплект (като определен артикул), като натиснете с десен бутон върху иконата на артикула и изберете „Избиране на предмети от комплект“;
 • Поправени са частиците, които не се показват в екрана със снаряжението на героя избора на такъв за някои от артикулите в Terrorblade's Demon Form;
 • Поправена е неизправност, когато Arcana от Legion Commander, Shadow Fiend и Techies изглежда неправилно в екрана за избиране на герой в играта;
 • Поправена е неизправност, когато артикулите от Terrorblades' Demon Form не приемат правилно цвят от Arcana color gem в екрана за персонализация;
 • Поправена е неизправност, където менюто за приятелите понякога изрязваше елементите в края;
 • Поправена е dota_spectator_auto_spectate_games;
 • Добавена е конзолната команда dota_redeem_item_code за приемане на класически Dota кодове (по-точно автографи от TI3/TI4)
 • Поправени са портретите при унищожение на Dire кулата;
 • Поправена е неизправност, когато понякога звуците от таблото се изпълняваха, докато сте в игра;
 • Поправена е настройката „Извеждане на преден план, когато бъде намерен мач“, която не работеше правилно при видео режимите за „Ексклузивно на цял екран“;
 • Поправена е неизправност, когато някои ефекти при тресене на екрана не се случваха (примерно Enigma immortal blackhole);
 • Поправена е неизправност, когато понякога героите нямаха движение на лицето в портретите;
 • Поправена е неизправност, случайни полигони биват изстрелвани от лицето на героя;
 • Поправени са статус ефектите и тези на илюзиите за Bonkers the Mad;
 • Поправена е неизправност с ефектите с частиците в пространството на екрана, когато не се изобразяват правилно в редактора на частици;
 • Поправен е срив, когато се екипират някои артикули за носене (тези, които нямаха модел за тях);
 • Поправени са причините, каращи екрана на снаряжението да показва грешната цена в пазара и бутона, който изпраща до грешната страница на пазара;
 • Поправена е неизправност, когато понякога призрачните единици се появяват в центъра на мини картата;
 • Поправена е неизправност, когато понякога част от текста в поясненията за артикулите бива изрязвана;
 • Намалена е употребата на памет, най-вече в страницата с детайлите за съкровището.
Внасяне в работилницата
 • Добавена е възможността за преглед на работата, която все още не отговаря на ограниченията при подаване (когато не може да бъде изпращана, докато грешките не са разрешени);
 • Основни подобрения по потребителския интерфейс за внасянето в работилницата;
 • Добавена е повече информация относно ограниченията при подаване (брой триъгълници и т.н.) към потребителския интерфейс за внасянето в работилницата;
 • Добавена е поддръжка за полигонна мрежа на ефекти (геометрията при сиянието на мечове и т.н.);
 • Добавена е поддръжка за внасяне на пакети с курсори и музика.
SFM
 • Избирането на герой вече може да се преглежда и създава алтернативни комплекти (Tiny, Night Stalker) и модели за замяна (Dragon Knight, Lone Druid, Lycan, Terrorblade);
 • Избирането на герой вече може да се преглежда и създава снимки на частици за определени артикули, вместо да използва винаги снимка от базовия артикул (като например, поправя сиянията от оръжието на Anti-Mage);
 • Поправени са моделите с волуметрична колизия на платовете, имащи неправилно означени кости по процедурата (Axe, Zeus).