A Meghasadt Őrző

Zet, az Arc Warden, aki ugyanazon ősi erő széthasadozott töredéke, mint maguk az Ősök, megesküdött, hogy végre dűlőre viszi a Radiant és a Dire közti viszályt, újraegyesítéssel vagy megsemmisítéssel.

Támadj magányos ellenségeket áradó energiával, vagy torzítsd a teret, hogy védőmezőt hozz létre szövetségesek körül. Idézz meg egy Spark Wraith-t, hogy egy területen járőrözve ellenségeket keressen, akikbe ártalmas mágiát olthat, majd hozz létre másolatot Zetből, tárgyaival és mindenével együtt, hogy ellenfeleid fölé kerekedj.

Flux

Örvénylő, illékony energiával burkol be egy ellenséges egységet, lassítva mozgását és időarányos sebzést okozva neki, ha egyedül van. Másik ellenséges egység közelsége elfojtja ezt a hatást.

Magnetic Field

Egy körkörös torzítóteret hoz létre mágneses energiából, amely a benne levő szövetséges hősöknek és épületeknek kitérés- és támadássebesség-bónuszokat ad.

Spark Wraith

Megidéz egy Spark Wraith-et, amely lassan anyagi formát ölt és egy célzott területen kísért, míg ellenség nem ér a hatósugarába. Miután célpontot talált, a szellem egyesül azzal, mágikus sebzést okozva.

Tempest Double

Széthasadt darabjait rövid ideig egybegyűjtve Arc Warden képes önmaga egy tökéletes elektromos másolatát létrehozni. A másolat képes használni Arc Warden összes jelenlegi tárgyát és képességét. A másolat létrehozásakor az összes elérhető tárgya és alapképessége újra van töltődve.

Tudj meg többet
 

A Viharisten Viharsisakja

Titokzatos tárgy Zeus számára

E Celestarr Kalapácsaival kovácsolt, és az Ősök energiáival átitatott sisak megtalálta méltó helyét magának a Mennyek Urának homlokán. A hitetlenek megremegnek majd, mikor a valódi mennydörgés átrobog a csatatéren!

A Titokzatos tartalma

Felszerelve ez a tárgy a következő fejlesztéseket biztosítja Zeusz számára:

- Új alap modell, textúra és teljesen új animációk -

- Új effekt és hang a Thundergod’s Wrath-nak -

- Különleges ölés-effekt a Thundergod's Wrath-tel megölt ellenségeknek -

- Különleges Blink effekt és hang a Blink Dagger használatakor -

- Egyedi portré, hősikon, minitérkép ikon és képességikon -

- Módosított hang -

- Egy viharfelhő harci szekér, melyen Őfelsége utazik -

- Animált csevegés-hangulatjel -

Megvásárlás

Ha december 31-ig vásárolod meg, 'FENNKÖLT' minőséget kapsz erre a tárgyra.

Olvasd el a képregényt

Részesített már Zeus ama kegyben, hogy elmesélte, amikor a legbűbájosabb lényekből szórakoztatott egy odúnyit, midőn... Nem, nem is azt. Az az volt, amikor elvesztette képességei felét.
Ez annak története, hogyan szerezte vissza némelyiküket.

Kattints a képre a továbblépéshez

Letöltés CBR-ként
 

Új ebben a frissítésben

Sivatagi terep

A The International 2015 Összefoglaló birtokosainak megadott Sivatagi Terep célkitűzés bemutatkozik a Dota 2-ben. A kiterjedt látványbeli változások mellett az e terep létrehozásához használt eszközkészlet átdolgozása minden egyedi játékot készítőnek még több erőforrást ad ahhoz, hogy elképzeléseit a játéktér részévé tegye.

Sivatagi Zenecsomag

Ez a Matt Hawken Music által komponált sivatagi témájú zenecsomag a Steam Közösségi Műhelyből érkezik, tökéletes kísérőjeként az új Sivatagi Terepnek.

Ultra árnyékminőség

A játékosok most már választhatnak Ultra Árnyékminőséget a Képbeállítások menüben. A korábban támogatott felbontás kétszeresével megjelenítve az Ultra beállítás még élénkebb hős- és terepárnyékokat kínál a pályától, tereptípustól vagy időjárás-effekttől függetlenül.

Colosseum

Új sivatagi pálya

A mindenkinek elérhető Desert Colosseum pálya friss pályatervezést, és egy halálos sziklacsapdát ad a népszerű egyedi játékmódhoz. Kattints az Árkád fülre az új pálya, vagy bármelyik másik feltörekvő játékmód kipróbálásához az egyedi játékok növekvő gyűjteményéből!

Kincses Kincs II

Az e kínzó kincsesláda megvásárlói egy másik kincset találnak majd benne! Megtöltve a tavalyi év kincseinek friss sorával, a Kincses Kincs II esélyt ad arra is, hogy egy Szett Beváltó Zsetont kapj, aminek használatával bármelyik kiválasztható a többi lehetséges kincs által tartalmazott nem ritka tárgyak közül.

Újdonság a kliensben

Hősstatisztikák

Akár szorgalmas fejlődéshez, akár egy alázás utáni hencegéshez, tetteid részletes jegyzéke mindig jól jöhet. Nézd meg statisztikáidat minden egyes hős galériaoldalán, vagy egy átfogó listát a profilodon.

Könnyen elérhető fegyvertár

Egy modern hős fegyvertárát rendben tartani nem kis munka. Még rosszabb a poros karvédők és rozsdás kardok közt felkutatni majdnem elfeledett kincseket - ez a munka apródoknak való. Az új Fegyvertár eléréssel az időt és az apródok fizetését is megspórolhatod, mivel az összes nemrég szerzett tárgyat közvetlenül elérheted a kliens bármelyik menüjéből.

Egylépéses vásárlás

A legjobb boltok nem mind titkosak. A mostantól a Dota 2 kliens felső menüjében elérhető Bolt fület meglátogatva felpakolhatsz hősszettekből, általános tárgyakból és a legújabb kiemelt kincsekből.

Privát csevegőcsatornák

Hozz létre csevegőcsatornákat korlátozott tagsággal. Hívd meg barátaidat, ellenségeidet, akit csak akarsz... vagy ne! Olyan csatornát hozhatsz létre, ami csak a tiéd.

 

Új a 6.86-ban

Pályaváltozás

A természet akarata és a csata sebei megváltoztatták a folyó körüli tájat. Fedezz fel új ösvényeket, lehetőségét és menekülését, mind a Radiant, mind a Dire oldalon. Ezen ösvények mesteri ismerete eldöntheti, hogy teleportálással térsz-e vissza kutatokhoz, vagy a holtak fátylán túlról.

Új - Misztikus rúna

A hősök a csata kezdetétől az Ősök végzetéig összecsapnak a folyókanyarulatok közelében létrejövő misztikus energiák uralására. Most új erő áramlik rúnaformában. A varázstudók és harcosok számára is jutalom Misztikus Rúna misztikus energiával tölti el használója képességeit, csökkentve minden varázslat újratöltődési idejét és manaköltségét.

Új tárgyak

Faerie Fire

Szerény felajánlásért cserébe nyerd el a fae áldását. A Faerie Fire intenzív izzása megnövelt sebzést ad hordozójának ellenfeleivel szemben, és elfogyasztható az életerő visszanyerésére.

Dragon Lance

Rendelkezz egy sárkánylovas erejével és hatótávjával. A Dragon Lance egyforma mennyiségű erőt, támadási sebességet és sebzést ad. Kiterjeszti bármely távolsági hős harctávját is, aki a csatába viszi azt.

Aether Lens

Az Aether Lens megnöveli hordozója manáját és fokozza mágiaellenállását, közben megnövelt életerő-töltődést is adva. Mivel a lencse a misztikus erő gyűjtőpontja, egy varázsló megnövekedett varázslási távolságot és sebzést szerez.

Iron Talon

Páncél- és Quelling Blade bónuszokat kínálva az Iron Talon csatlakozik a nélkülözhetetlen csatatéri eszközök listájához. Bár nem jelent veszélyt az ellenséges hősökre, vagy az erdő ősi vadjaira, a talon átütő csapását féli minden kisebb lény, és esetenként fa.

Captains Mode kiegészítések

Nem elégedve meg többé azzal, hogy csak távolról nézzék az összecsapást, három hős lép a csata mezejére. Oracle, Terrorblade és Earth Spirit mostantól elérhető Captains Mode-ban.

Új semleges táborhelyek

Az erdő teremtményei kiterjesztették területüket. Két semleges creep-tábor került hozzáadásra a pályához; egy a Radiant Titkos Bolt közelébe, egy pedig a Dire-éhez. Ezzel az egyensúlyhoz adott arannyal és tapasztalattal az erőforrásokért vívott csata új alakot ölt.

Hősfrissítések

A bölcs hősök a csata menetével együtt változnak. Death Prophet, Faceless Void, Riki, Lone Druid és Doom mind új képességeket kaptak. Nézd meg alább a frissítési jegyzéket a változások teljes listájáért.

ÁLTALÁNOS

 • Misztikus rúna hozzáadva.

  Hatására minden varázslat újratöltődési ideje 30%-kal, a manaköltségek pedig 50%-kal csökkennek.

  50 másodpercig tart.


 • A creepjutalom minden fejlődésnél 1 arannyal nő.Vagyis minden 7,5. percben.

 • A hősök elleni ostromsebzés 75%-ról 85%-ra növelve.A tornyok és ostromegységek megközelítőleg 13%-kal sebeznek többet a hősökön.
  Például az 1. szintű tornyok hősök elleni sebzése effektíve 82,5-ről 93,5-re nőtt.

 • A hősök alap életereje 150-ről 180-ra növelve.

 • A creepek mostantól kissé közelebb találkoznak a felső Dire toronyhoz és az alsó Radiant toronyhoz.

 • A Random Draft hőskészlete 24-ről 50-re növelve.
 • Hozzáadtuk a Random Draftot a rangsorolt játékkereséshez.
 • A Random Draft mostantól ugyanazt a választási rendszert használja, mint a Ranked All Pick.

 • A Centaur Coursernek mostantól egy összeadódó mágiaellenállási aurája van (20% egységeknek, 5% hősöknek).Ez a kicsi semleges creep a Centaur táborból.
 • A Hellbearnek mostantól egy összeadódó mágiaellenállási aurája van (20% egységeknek, 5% hősöknek)Ez a kicsi semleges creep a Hellbear táborból.
 • A Dragonhide Aura összeadódó páncélja 2-ről 3-ra növelve.
 • Az ősi sárkányok páncélja 1-gyel csökkentve.
 • Az ősi semleges creepek mostantól normál semleges creepként viselkednek és az utánuk járó tapasztalat megoszlik minden hős között a hatóterületen.

 • Új képességet adtunk hozzá az Ancient Black Dragonnak: Fireball

  Fireball
  =======

  Célba vesz egy területet és egy tűzgomolyagot lő felé, ami 10 másodpercre felgyújtja a 300-as hatóterületet. Másodpercenként 85 sebzést okoz.

  Újratöltődési idő: 10
  Manaköltség: 100
  Varázslási távolság: 1000


 • Az Ancient Thunderhide Frenzy képessége mostantól célozható egységekre.
 • A Hill Troll Priest manaaurája 2-ről 3-ra növelve.
 • A Satyr Banisher Purge képességének újratöltődési ideje 5-ről 3 másodpercre csökkentve.
 • A Satyr Tormenter Unholy Aura képességének életerő-töltődése 4-ről 6-ra növelve.
 • A Satyr Tormenter Shockwave képességének távolsága 800-ról 1200-ra növelve.
 • A Satyr Tormenter Shockwave képességének sebessége 1050-ről 900-ra csökkentve.
 • A Satyr Tormenter Shockwave képességének sebzése 125-ről 160-ra növelve.
 • A Dark Troll Summoner és a Hill Troll harctávja 500-ról 400-ra csökkentve.
 • A Dark Troll Summoner támadási sebzése 6-tal növelve.

 • Roshan alappáncélja 1-gyel növelve.
 • Roshan alap támadási ideje 1,0-ról 2,0-ra növelve.
 • Roshannak mostantól +100 támadási sebessége van.Továbbra is ugyanolyan gyorsan támad, de kevésbé befolyásolja a támadási sebesség csökkentése.

 • Hozzáadtuk az Őrjárat parancsot.
 • Mostantól fel tudod hozni a célzó egérmutatót, amikor el vagy hallgattatva, és nem a gomb megnyomásakor kapsz hibaüzenetet, hanem célzáskor.
 • Az egycélpontos területi hatású varázslatoknak mostantól új célzó felhasználói felületük van.Az olyan képességeknek, mint a Frost Blast, a Storm Hammer stb.

 • A Ranked All Pick kezdeti, választás előtti ideje 15-ről 5-re csökkentve.
 • A tornyoknak mostantól nincsen csekély tapasztalatjutalmuk (korábban 25 TP volt, ami egyenlően oszlott el egy területen).

 • Egyszerűsítettünk néhány kisebb sebzés- és páncéltípust.

  Eltávolítottuk a könnyű támadástípust és a következő egységeket az alap támadástípusba helyeztük át (effektíve 40%-ról 50%-ra változott az épületek elleni sebzés): Centaur Conqueror, Hellbear, Hellbear Smasher, Wildwind Ripper, Satyr Tormenter, Ancient Granite Golem, Ancient Black Dragon, Forged Spiritek, Spiderlingek és Warlock Golemei.

  Eltávolítottuk a gyenge páncéltípust és a következő egységet az alap páncéltípusba helyeztük át (ugyanaz, mint a creepeké): Beastmster sólyma.

  Összevontuk az alap és az erős páncéltípust (amit számos más semleges creep használ): Kobold Soldier, Vhoul Assassin, Ghost, Hill Troll Berserker, Hill Troll Priest, Harpy Scout, Harpy Stormcrafter, Beastmaster vadkanja, Undying Tombstone-ja, Pugna Nether Wardja, Templar Assassin Psionic Trapje, a Techies Land Mine-ja, a Techies Stasis Trapje és a Techies Remote Mine-ja.
Terep

 • Hozzáadtunk egy-egy új semleges nehéz tábort mindkét csapatnak a titkos boltjaik közelében.
 • Hozzáadtunk egy kis rámpát a Radiant titkos boltjától a közvetlenül fölötte levő Ward-helyhez.
 • Közelebb tettük a Radiant nehéz táborát a Dire oldalsó vonalához.
 • Felcseréltük a közepes és nehéz tábort a Radiant dzsungelében.
 • Hozzáadtunk egy új útvonalat a Radiant középső vonalától a Radiant dzsungelbe.
 • Hozzáadtunk egy rámpát, ami összeköti a Radiant dzsungelt a Roshanhoz közeli területtel.
 • Létrehoztunk egy járható útvonalat a Radiant rúna Ward-helyéhez.
 • Létrehoztunk egy úgy menekülési pontot a Dire titkos bolt mögött.
 • Kibővítettük a terepet a 2-es szintű felső Radiant torony körül.
 • Egy kissé feljebb vittük az alsó rúnát.
 • Visszább vittük a Radiant 1-es szintű középső tornyát.
 • Igazítottunk a Radiant kis tábor születési négyzetén.
 • Hozzáadtunk egy új Ward-helyet a Radiant ősi creepek közelében (nem fedi fel a felső rúnát).
 • Létrehoztunk egy új útvonalat, ami a Radiant titkos boltja alatti Ward-helyhez vezet.
 • A felső rúnához vezető Radiant rámpát távolabb helyeztük a rúnától (kissé közelebb a középső vonalhoz).
 • A felső rúnához vezető Dire rámpát följebb helyeztük.
 • Kissé igazítottunk a Radiant ősi creepjeitól lefelé vezető terepen és rámpán.
 • Javítottunk a Dire oldalsó boltja körüli terep menekülési lehetőségein.
 • Hozzáadtunk egy ösvényt a Radiant oldalsó vonalán a bolttól lefelé, valamint hozzáadtunk pár menekülési ösvényt is.
 • Hozzáadtunk egy új Ward-helyet az 1-es szintű felső Radiant toronytól jobbra.
 • Hozzáadtunk pár fát a Radiant ősi creepektől lefelé vezető rámpától jobbra (kissé blokkolva a látómezőt onnan balra).
 • A Dire mostantól képes bejutni dzsungelbe a Radiant középső rámpáján át és elsétálni oldalra anélkül, hogy megtörne a Smoke-juk hatása.
 • Hozzáadtunk egy új útvonalat a felső Dire oldalsó bolt felett.
 • Létrehoztunk egy új útvonalat a 2-es szintű alsó Radiant torony melletti terület hosszú fasorának közepén.
 • Hozzáadtunk egy járható ösvényt az alsó rúna közelében levő Ward-helyhez.
 • Csökkentettük a Dire felső vonalán a kicsalható nehéz tábor születési négyzetét.
 • Hozzáadtunk egy járható útvonalat a felső rúna fölötti szirttől jobbra a Dire dzsungelbe.
 • Hozzáadtunk egy új útvonalat az alsó oldalsó bolt alatt.
 • Hozzáadtunk pár fát a Dire bázisán a középső és felső tornyok között a szirt mentén.
 • Igazítottunk a menekülési ösvényeken a Radiant nehéz táboránál levő Ward-hely közelében.
 • Hozzáadtunk egy új menekülési helyet az alsó Radiant nehéz tábortól lefelé.
 • Hozzáadtunk egy rejtekhelyet a Dire középső vonalán a titkos bolt peremének közelében.
 • Hozzáadtunk néhány fát a 2-es szintű felső Radiant torony alatt.
 • Igazítottunk a fákon a Dire oldalsó vonalától balra (a balról érkező hősök láthatóságára van hatással).
 • Hozzáadtunk egy útvonalat a Radiant ősi creepek fölött (ami az új Ward-helyhez vezet).
 • Kissé igazítottunk a Dire titkos bolt elhelyezkedésén.
 • Kissé igazítottunk a terep ösvényein a Radiant bal alsó Ward-helye körül.
 • Igazítottunk a fák elhelyezkedésén a Radiant közepes tábora fölött jobbra a szirten.
 • Kissé visszább vittük az alsó rúnához vezető Radiant rámpát.
 • Rejtekhelyeket adtunk hozzá a korábbi Radiant nehéz tábor (a mostani Radiant közepes tábor) fölötti facsoportban.
 • Kissé lejjebb tettük a Radiant kis táborát.
 • Kissé lejjebb tettük a Radiant középső vonali közepes táborát és igazítottunk a közeli fákon.
 • Hozzáadtunk egy új rejtekhelyet a Dire alsó vonalán a Dire ősi creepektől jobbra levő magasabb területen.
 • Kissé igazítottunk a Radiant középső rámpájának pozícióján.
 • Hozzáadtunk egy új menekülési helyet a terephez a Radiant kis táborától jobbra.
 • Igazítottunk a fák közti útvonalon és hozzáadtunk pár rejtekhelyet a 2-es szintű felső Dire torony fölött.HEROES

[[alchemist]]
 • Greevil's Greed Bounty Rune multiplier rescaled from 5x to 3/4/5/6x
 • Fixed Greevil's Greed granting full gold during Buyback gold penalty phase
[[bane]]
 • Movement speed reduced from 315 to 310
[[batrider]]
 • Base HP regeneration increased from 0.25 to 2.0
 • Flamebreak mana cost reduced from 140 to 110/120/130/140
[[beastmaster]]
 • Wild Axes no longer has unit targeting
 • Call of the Wild cooldown rescaled from 40 to 42/38/34/30
[[bloodseeker]]
 • Blood Rite cooldown rescaled from 29/26/23/20 to 30/25/20/15
[[bounty_hunter]]
 • Jinada movement and attack speed reduction increased from 25% to 25/27/29/31%
[[brewmaster]]
 • Drunken Haze cooldown reduced from 8 to 8/7/6/5
 • Primal Split's Dispel Magic damage to summons increased from 200 to 500
 • Primal Split's Dispel Magic cooldown reduced from 6 to 4
 • Primal Split's Wind Walk cooldown reduced from 7 to 5
[[bristleback]]
 • Added Scepter to Bristleback

  Nasal Goo is no longer targeted, instead it applies Goo to all enemies around you in 600 AoE when casted

 • Nasal Goo mana cost reduced from 30 to 25
 • Quill Spray max damage increased from 400 to 450
[[broodmother]]
 • Spawn Spiderlings damage reduced from 75/150/225/300 to 70/140/210/280
[[centaur]]
 • Return damage increased from 30/42/54/66 to 30/45/60/75%
[[chaos_knight]]
 • Reality Rift bonus damage increased from 60/80/100/120 to 60/100/140/180
[[chen]]
 • Base strength increased from 20 to 23
 • Penitence mana cost reduced from 100 to 70
 • Penitence duration increased from 5/6/7/8 to 8
[[clinkz]]
 • Agility growth increased from 3 to 3.3
[[rattletrap]]
 • Strength growth increased from 2.7 to 2.9
 • Power Cogs now spawn in a circle rather than a rectangle
[[crystal_maiden]]
 • Crystal Nova cooldown reduced from 13 to 12
 • Arcane Aura level 4 mana regen increased from 2.5/5 (allies/self) to 3/6
[[dark_seer]]
 • Base intelligence reduced from 27 to 25
 • Ion Shell is now purgeable
[[dazzle]]
 • Poison Touch mana cost reduced from 100 to 70
 • Shallow Grave cast point increased from 0.3 to 0.35
 • Shallow Grave mana cost increased from 140/130/120/110 to 150
 • Weave no longer provides 800 flying vision. Now provides ground vision for the AoE of the ability for 3 seconds
[[death_prophet]]
 • Temporarily removed from Captain's Mode
  Due to hero redesigns, the following heroes have been removed from Captain's Mode for a short period: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki and Winter Wyvern.

  Most of these will return to Captain's Mode in a subsequent 6.86b/c patch.

 • Replaced Witchcraft with a new ability, Spirit Siphon

  Spirit Siphon
  =======

  Creates a spirit link between you and the target, draining 20 + 1/1.8/2.6/3.4% Max HP per second and slowing movement speed by 6/10/14/18%. Lasts 4 seconds.

  Cast Range: 500

  Buffer Distance: 300

  Has 1/2/3/4 charges, 45 second replenishA unit cannot be affected by multiple instances at the same time. Cannot target Roshan.
  Mana cost: 70/65/60/55

 • Base movement speed increased from 280 to 310
 • Crypt Swarm cooldown reduced from 8 to 8/7/6/5
 • Silence cooldown reduced from 15 to 15/14/13/12
 • Exorcism spirit count increased from 8/14/21 to 8/16/24
 • Exorcism spawn rate decreased from 1 ghost per 0.1 seconds to 0.3 seconds
[[doom_bringer]]
 • Temporarily removed from Captain's Mode
  Due to hero redesigns, the following heroes have been removed from Captain's Mode for a short period: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki and Winter Wyvern.

  Most of these will return to Captain's Mode in a subsequent 6.86b/c patch.

 • Replaced Level Death with a new ability, Infernal Blade

  Infernal Blade
  =======

  Passive/autocast attack ability. Ministuns for 0.3 seconds and applies a 4 second burn that deals 40 + 1.25/2.5/3.75/5% Max HP as magic damage.

  Cooldown: 16/12/8/4
  Mana cost: 40

 • Base Attack Time increased from 1.7 to 2.0
 • Scorched Earth damage/heal reduced from 12/23/34/45 to 10/20/30/40
 • Scorched Earth movement speed from 16% to 14%
 • Doom cooldown increased from 100 to 125
[[dragon_knight]]
 • Dragon Blood HP regen increased from 2/3/4/5 to 3/6/9/12
 • Elder Dragon Form Frost AoE increased from 250 to 300
  Same AoE as the splash damage
[[drow_ranger]]
 • Added Scepter to Drow Ranger

  Marksmanship now causes her attacks to splinter on the target and split into two arrows affecting two random units in a 375 radius. The splintered arrows deal 50% damage each. Primary target still takes full damage.

  The split arrows act as normal attacks, carrying all attack modifiers.

[[earth_spirit]]
 • Enabled Earth Spirit in Captain's Mode
 • Intelligence growth reduced from 2.4 to 2.1
 • Boulder Smash stun AoE reduced from 200 to 160
 • Geomagnetic Grip can now only pull allied heroes when using Scepter
[[elder_titan]]
 • Earth Splitter damage rescaled from 35% to 30/40/50%
 • Earth Splitter mana cost rescaled from 175 to 125/175/225
 • Earth Splitter's physical damage component is no longer reduced by Damage Block
[[ember_spirit]]
 • Fire Remnants no longer give vision
[[enchantress]]
 • Enchant cooldown reduced from 30/25/20/15 to 30/24/18/12
[[enigma]]
 • Eidolon movement speed increased from 250/250/260/260 to 260/280/300/320
 • Malefice damage increased from 25/40/55/70 to 30/50/70/90
 • Black Hole cooldown reduced from 200/190/180 to 200/180/160
[[faceless_void]]
 • Temporarily removed from Captain's Mode
  Due to hero redesigns, the following heroes have been removed from Captain's Mode for a short period: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki and Winter Wyvern.

  Most of these will return to Captain's Mode in a subsequent 6.86b/c patch.

 • Replaced Backtrack with a new ability, Time Dilation

  Time Dilation
  =======

  Applies a debuff to all nearby enemies (650 AoE) for 6/7/8/9 seconds. Causes time to be frozen on all enemy abilities, causing their cooldowns to make no progress while they have this debuff. Slows movement and attack speed by 4/6/8/10% for each locked ability.

  Cooldown: 34/28/22/16
  Mana cost: 50

 • Timewalk no longer slows units
 • Timewalk now undoes any damage taken in the last 2 seconds
 • Timewalk cooldown rescaled from 19/17/15/13 to 24/18/12/6
 • Timewalk mana cost reduced from 90 to 40
 • Timewalk range reduced from 700/900/1100/1300 to 550
 • Timewalk cast point reduced from 0.35 to 0.2
[[gyrocopter]]
 • Call Down's first missile damage reduced from 250/300/350 to 220/285/350
[[huskar]]
 • Berserker's Blood bonuses are provided linearly from full until 10% HP (rather than stepwise at 7% increments)
 • Berserker's Blood maximum magic resistance reduced from 42/56/70/84% to 20/30/40/50%
[[invoker]]
 • Invoker now starts with Invoke Level 1 at the beginning of the game
 • Invoke now has the standard 6/11/16 leveling
 • Level 25 invoker (since he is now missing an ability level) has an attribute bonus ability that grants 6 all stats
[[jakiro]]
 • Base damage increased by 7
[[keeper_of_the_light]]
 • Chakra Magic cooldown reduction increased from 2/3/4/5 to 3/4/5/6
 • Chakra Magic buff duration increased from 12 to 15 seconds
 • Chakra Magic now restores and increases mana capacity by 75/150/225/300
[[kunkka]]
 • Added Scepter to Kunkka

  Ghost Ship now drags enemies within a 200 AoE of it towards the crash site. It now starts from where you are, rather than behind you, lands in the same position it normally would have.

  Enemies are still able to perform actions while being pulled by the Ghost Ship. Works similiar to Drow Ranger's Gust knockback

 • Torrent now gives your team vision over target area immediately upon cast, rather than just when triggering
 • Tidebringer is now an autocast ability, will only trigger if turned on or cast directly on the target
 • Tidebringer damage bonus increased from 20/35/50/65 to 25/40/55/70
 • Tidebringer AoE rescaled from 500/500/500/600 to 450/500/550/600
 • Ghost Ship mana cost reduced from 150/200/250 to 125/175/225
[[legion_commander]]
 • Moment of Courage cooldown reduced from 2.7/2.1/1.5/0.9 to 2.6/2.0/1.4/0.8
 • Legion Commander's Scepter now makes you and your target immune to all damage unless the source is between the Duel participants.
 • Legion Commander's Scepter duration is now 4.75/5.5/6.25
[[life_stealer]]
 • Rage attack speed bonus increased from 30/45/60/80 to 50/60/70/80
 • Feast damage and lifesteal increased from 4/5/6/7% to 4.5/5.5/6.5/7.5%
 • Infest cooldown reduced from 100 to 100/75/50
[[lion]]
 • Earth Spike mana cost reduced from 100/120/145/170 to 100/120/140/160
 • Earth Spike duration increased from 1.02/1.52/2.02/2.52 to 1.1/1.6/2.1/2.6
 • Mana Drain reduced cooldown from 20/15/10/5 to 16/12/8/4
[[lone_druid]]
 • Temporarily removed from Captain's Mode
  Due to hero redesigns, the following heroes have been removed from Captain's Mode for a short period: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki and Winter Wyvern.

  Most of these will return to Captain's Mode in a subsequent 6.86b/c patch.

 • Replaced Synergy with a new ability for Lone Druid, Savage Roar

  Savage Roar
  =======

  Causes enemies in a 325 AoE around you or your bear to run away with 20% movement speed bonus for 1.2/1.6/2/2.4 seconds towards their fountain.

  Cooldown: 28/24/20/16
  Mana cost: 50

  Note: An entangled hero will not be able to move still. Spirit Bear also has this ability, but the cooldown is shared with your hero.

 • Spirit Bear attack damage increased from 33 to 35/45/55/65
 • Spirit Bear movement speed increased from 320/320/330/340 to 320/330/340/350
 • Rabid duration increased from 10 to 18/22/26/30
 • Rabid movement speed increased from 5/10/15/20% to 10/15/20/25%
 • True Form Health Bonus increased from 250/400/600 to 300/600/900
[[luna]]
 • Turn rate increased from 0.4 to 0.6
 • Eclipse Scepter beam interval reduced from 0.6 to 0.3
[[lycan]]
 • Lycan Wolves and Shapeshift no longer grant critical strike
 • Lycan Wolves now gain Cripple at level 2, granting a 20% chance to cripple the target, causing it to take 8 damage per second and lose 40 Attack Speed for 4 seconds.
 • Shapeshift now grants all units under your control a 40% chance for 1.4/1.6/1.8x critical strike
[[magnataur]]
 • Added Scepter to Magnus

  Changes Empower to be an allied hero aura. Affects ranged heroes for half values and causes them to deal splash damage around the target in a 200 AoE.

  Can still be cast on units, but does not stack.

 • Skewer distance increased from 750/900/1050/1200 to 900/1000/1100/1200
 • Skewer slow reduced from 40% to 25/30/35/40%
 • Skewer slow duration increased from 2.5 to 2.5/2.75/3/3.25 seconds
[[medusa]]
 • Mystic Snake no longer increases manasteal per jump
 • Mystic Snake manasteal is now 11/14/17/20% of total mana
[[meepo]]
 • Double Damage no longer affects all Meepo units
[[mirana]]
 • Attack range increased from 600 to 630
 • Starstorm radius increased from 625 to 650
 • Sacred Arrow now instantly kills the first unit it hits if it is a non-ancient creep
[[morphling]]
 • Adaptive Strike base damage increased from 50/60/70/80 to 100
 • Adaptive Strike mana cost reduced from 100 to 100/90/80/70
 • Morph rate increased from 2/4/6/10 per second to 2/4/8/16
 • Morph now shifts in intervals of 1 rather than 2
  This change doesn't affect rate of change, just smoothness
 • Hybrid cooldown reduced from 140 to 120
[[naga_siren]]
 • Base Intelligence increased from 18 + 1.95 to 21 + 2.0
[[furion]]
 • Base intelligence increased by 4
 • Treant damage increased from 28 to 32 This means Greater Treant damage is increased from 84 to 96
[[necrolyte]]
 • Base armor increased by 1
[[night_stalker]]
 • Void slow at night reduced from 4 to 2.5/3/3.5/4 seconds
[[nyx_assassin]]
 • Nyx Impale duration increased from 1.27/1.77/2.27/2.77 to 1.6/2.0/2.4/2.8
 • Spiked Carapace cooldown reduced from 23/20/17/14 to 22/18/14/10
[[ogre_magi]]
 • Base health regen increased from 2.5 to 3.5
[[oracle]]
 • Enabled Oracle in Captain's Mode
 • Fate's Edict cooldown rescaled from 12 to 16/13/10/7
 • Fate's Edict duration reduced from 3/4/5/6 to 3/3.5/4/4.5
 • Fate's Edict cast range rescaled from 700 to 500/600/700/800
 • Fortune's End mana cost reduced from 130 to 110
 • Fortune's End can now target allies
  Does not root or hurt the ally, but purges and applies the effect in the area
 • False Promise no longer continuously dispels after the initial cast
  It previously continuously removed all debuffs including stuns
 • False Promise duration increased from 6/7/8 to 7/8/9
 • False Promise cooldown rescaled from 80/60/40 to 90/60/30
 • False Promise mana cost reduced from 200 to 100
[[obsidian_destroyer]]
 • Reworked how Astral Imprisonment works

  Astral Imprisonment now deals damage to enemies in an area around the target when it ends. The target itself will also take damage, if it is an enemy. Deals 75/150/225/300 magic damage. Affects a 400 area. You are only hurt once by this AoE with Scepter.

  No longer steals intelligence.

  Can now be targeted on creeps.

 • Astral Imprisonment cooldown rescaled from 18/16/14/12 to 20/17/14/11
 • Astral Imprisonment cast range rescaled from 500 to 450/500/550/600
 • Astral Imprisonment duration increased from 1/2/3/4 to 4
 • Essence Aura AoE reduced from 1000 to the standard 900 aura radius
 • Arcane Orb now steals 0/1/2/3 intelligence per hit for 40 seconds (heroes only)
 • Outworld Devourer intelligence growth reduced from 3.3 to 2.7
[[phantom_assassin]]
 • Base Intelligence increased from 13 + 1 to 15 + 1.4
[[phoenix]]
 • Sun Ray turn rate increased from 20 to 25
 • Supernova damage per second increased from 60/80/100 to 60/90/120
[[puck]]
 • Illusory Orb mana cost reduced from 150 to 80/100/120/140
 • Illusory Orb cooldown increased from 11 to 14/13/12/11
 • Waning Rift cooldown reduced from 16 to 16/15/14/13
 • Waning Rift no longer only silences heroes
[[pudge]]
 • Reworked Scepter on Pudge

  Reduces cooldown of Meat Hook to 4 seconds and increases damage from 360 to 475.

  Note: No longer grants previous Scepter bonuses.

 • Dismember damage from 75/125/175 to 60/90/120 +30/40/50% of strength
 • Dismember now heals you for the damage it does
[[pugna]]
 • Decrepify no longer slows allies
[[queenofpain]]
 • Scream of Pain damage reduced from 85/165/225/300 to 75/150/225/300
 • Sonic Wave travel speed reduced from 1100 to 900
[[riki]]
 • Temporarily removed from Captain's Mode
  Due to hero redesigns, the following heroes have been removed from Captain's Mode for a short period: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki and Winter Wyvern.

  Most of these will return to Captain's Mode in a subsequent 6.86b/c patch.

 • Reworked Permanent Invisibility to include Backstab

  Permanent Invisibility
  ============

  Riki grants 0.4/0.6/0.8/1.0 damage when attacking from behind.

  Invisibility Fade Time: 6/5/4/3 seconds

  Note: No longer grants 6/8/10/12 HP regeneration

 • Blink Strike back to basic ability without charges

  Damage: 20/40/60/80
  Cooldown: 16/12/8/4
  Mana cost: 50

 • Added a new ultimate for Riki, Tricks of the Trade

  Tricks of the Trade
  ============

  Riki phases out of the world for up to 3/4/5 seconds, attacking every enemy from behind in a 450 area around him. He attacks once when phasing out and then once per second while being phased out. Can be cancelled any time.

  Cooldown: 90/80/70
  Mana cost: 75
  Cast Point: 0.4

 • Strength growth reduced from 2.0 to 1.6
 • Agility growth reduced from 2.9 to 2.2
 • Base armor reduced by 1
 • Smoke Screen no longer slows turn rates
[[rubick]]
 • Fade Bolt attack damage reduction increased from 14/20/26/32 to 20/25/30/35
[[sand_king]]
 • Reworked Scepter on Sand King

  Doubles Burrowstrike cast range and applies Caustic Finale poison to heroes

  Note: No longer grants previous Scepter bonuses.

 • Base strength increased from 18 to 21
 • Caustic Finale slow increased from 25% to 30%
[[shadow_demon]]
 • Disruption illusions duration from 5/6/7/8 to 6/8/10/12 seconds
[[nevermore]]
 • Added Scepter to Shadow Fiend

  Requiem of Souls waves now return back to Shadow Fiend dealing 40% damage on the way back.

  All of the damage the Requiem does to heroes on its way back heals you.

 • Base armor reduced by 1
 • Shadow Raze mana cost increased from 75 to 90
[[shadow_shaman]]
 • Shackles total damage increased from 120/180/240/300 to 120/200/280/360
 • Mass Serpent Wards require 2 hits to destroy
  Previously had 135/150/150 hp
[[silencer]]
 • Replaced Curse of the Silent with a new ability, Arcane Curse

  Arcane Curse
  =======

  Targets an area, causes enemies to take damage over time. Anytime they cast a spell, the duration of the debuff is increased. If an enemy affected by this debuff is silenced, the debuff will pause (no damage and no time elapses).

  Duration: 7 seconds
  Stacking Duration: 4 seconds (anytime a spell is cast, this is added to the duration)
  DPS: 14/21/28/35

  Cooldown: 18/16/14/12
  Mana cost: 75/95/115/135
  Radius: 425

  Affects Creeps.

  Note: Spell cast means the same stuff as CotS rules were, stuff that procs magic stick and isn't an item.

 • Glaives of Wisdom is no longer a Unique Attack Modifier
[[skywrath_mage]]
 • Concussive Shot mana cost reduced from 110 to 95
[[slardar]]
 • Amplify Damage now only reveals the target rather than the area around it
[[storm_spirit]]
 • Electric Vortex mana cost reduced from 100/110/120/130 to 85
[[sven]]
 • Base damage increased by 4
 • God's Strength Scepter aura bonus damage increased from 50/75/100% to 75/100/125%
[[templar_assassin]]
 • Refraction is now always visible
[[terrorblade]]
 • Enabled Terrorblade in Captain's Mode
[[tidehunter]]
 • Added Scepter to Tidehunter

  Causes Gush to become a ground targeted wave ability that travels for 1800 range.

  AoE: 240
  Projectile speed: 1500
  Cooldown: 7

 • Anchor Smash cast time reduced from 0.5 to 0.4
 • Ravage stun duration rescaled from 2.02/2.32/2.77 to 2.0/2.4/2.8
[[shredder]]
 • Whirling Death debuff duration increased from 7 to 11
 • Whirling Death mana cost decreased from 70/80/90/100 to 70
 • Reactive Armor duration rescaled from 16 to 14/16/18/20
[[tinker]]
 • Laser cast time improved from 0.53 to 0.4
 • Laser cast range increased from 550 to 650
[[tiny]]
 • Craggy Exterior now triggers on attacks landing, rather than on start
[[treant]]
 • Leech Seed mana cost reduced from 100/110/120/130 to 80/95/110/125
 • Overgrowth AoE increased from 675 to 800
 • Scepter Overgrowth damage and vision AoE increased from 700 to 800
[[troll_warlord]]
 • Fervor reduced from 20/25/30/35 to 15/20/25/30
 • Fervor max stacks increased from 4 to 6
 • Ranged Whirling Axes cooldown reduced from 20/19/18/17 to 20/18/16/14
[[tusk]]
 • Movement speed reduced from 305 to 300
 • Ice Shards damage reduced from 70/140/210/280 to 60/120/180/240
 • Snowball can no longer pull units out of Blackhole or Chronosphere
 • Snowball gather radius reduced from 400 to 350
[[undying]]
 • Tombstone Zombie damage reduced from 35 to 33
 • Tombstone bounty increased from 75/100/125/150 to 125/150/175/200
 • Tombstone no longer grants 44 XP
[[ursa]]
 • Scepter added to Ursa

  Allows you to cast your ultimate while disabled and reduces cooldown from 50/40/30 to 30/24/18 seconds.

 • Enrage is no longer purgeable
[[vengefulspirit]]
 • Added Scepter bonus to Vengeful Spirit

  Causes you to spawn a Vengeance Illusion when you die. The Vengeance Illusion deals 50% damage, takes 150% damage, and is able to use all of your abilities (but not items). The Vengeance Illusion lasts until she revives.

  Note: Still grants previous Scepter bonuses to Netherswap.

[[venomancer]]
 • Venomous Gale cooldown reduced from 22 to 21/20/19/18
[[visage]]
 • Stone Form AoE increased from 340 to 350
[[warlock]]
 • Base strength increased by 4
 • Shadow Word duration increased from 11 to 12 seconds
[[weaver]]
 • Base damage increased by 3
 • The Swarm Beetles' Base Attack Time improved from 1.4/1.25/1.1/0.95 to 1.25/1.1/0.95/0.8
[[windrunner]]
 • Shackleshot is now disjointable
 • Shackleshot speed increased from 1515 to 1650
 • Shackleshot angle reduced from 26 degrees to 23 degrees
 • Powershot speed no longer decreases by a small amount as it goes through units
[[winter_wyvern]]
 • Temporarily removed from Captain's Mode
  Due to hero redesigns, the following heroes have been removed from Captain's Mode for a short period: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki and Winter Wyvern.

  Most of these will return to Captain's Mode in a subsequent 6.86b/c patch.

 • Cold Embrace cooldown increased from 17/16/15/14 to 24/21/18/15
 • Arctic Burn slow reduced from 25/30/35/40% to 19/26/33/40%
 • Winter's Curse primary and secondary units are now immune to all damage from their enemies
 • Winter's Curse secondary units now have 50 attack speed bonus
 • Winter's Curse AoE increased increased from 400 to 500
 • Winter's Curse cooldown increased from 110/100/90 to 120/110/100
 • Winter's Curse duration increased from 2.5/3/3.5 to 3.25/4/4.75
 • Fixed Winter's Curse lingering if the primary target died
[[witch_doctor]]
 • Maledict mana cost reduced from 120 to 105/110/115/120
 • Maledict cast range increased from 525 to 575
[[skeleton_king]]
 • Vampiric Aura can now be toggled to make the lifesteal for heroes only

TÁRGYAK

ÚJ TÁRGYAK

Faerie Fire
 • Új elfogyasztható tárgy

  Ár: 75 arany

  Ezeket adja:
  + 2 sebzés

  Használat: fogyaszd el a Faerie Fire-t 75 ÉP visszatöltéséhez. Újratöltődési idő: 5 másodperc.


Dragon Lance
 • Új tárgy Ogre Clubból és Quarterstaffból készítve.

  Ez kell hozzá:
  Ogre Club (1000)
  Quarterstaff (875)
  Összesen: 1875

  Ezeket adja:
  + 10 erő
  + 10 támadási sebesség
  + 10 sebzés
  + 130 harctáv (csak távolsági hősöknek; nem adódik össze)

  Szétszerelhető.


Aether Lens
 • Új tárgy Energy Boosterből, Ring of Health-ből és Cloakból készítve.

  Ez kell hozzá:
  Energy Booster (900)
  Ring of Health (850)
  Cloak (550)
  Összesen: 2300

  Ezeket adja:
  + 250 mana
  + 8 életerő-töltődés
  + 15 mágiaellenállás
  + 200 varázslási távolság
  + 8% varázssebzés


  A varázslási távolság javítása hatással van a célzott varázslatokra és a távolságfüggő varázslatokra, mint például a Venomous Gale. Nincs hatással olyan hatóterületi képességekre, mint a Poison Nova.

Iron Talon
 • Új tárgy Quelling Blade-ből, Ring of Protectionből és egy receptből készítve.

  Ez kell hozzá:
  Quelling Blade (200)
  Ring of Protection (175)
  Recept (125)
  Összesen: 500

  Ezeket adja:
  + 2 páncél
  A Quelling Blade bónuszai.

  Aktív: célba vehetsz nem-játékos ellenséges egységeket, hogy eltávolítsd jelenlegi ÉP-jüknek 40%-át. Újratöltődési idő: 14 másodperc.

  Megjegyzés: Ősi creepeket nem célozhat. Normál, 4 másodperces újratöltődési ideje van fákon használva.

TÁRGYVÁLTOZÁSOK
[[abyssal_blade]]
 • A Bash sebzése 60-ról 120-ra növelve.
 • A többletsebzés 85-ről 70-re csökkentve.
  A következő tárgyak többletsebzés- és Bash sebzés változásai kapcsolódnak egymáshoz: Abyssal Blade, Javelin, Monkey King Bar és Skull Basher.
[[courier]]
 • A futárvásárlás újratöltődési ideje 7 másodpercről 2 percre növelve.
 • Az Animal Courier ára 120-ról 100-ra csökkentve.
[[arcane_boots]]
 • Mozgási sebesség 5-tel, a teljes ár pedig 50-nel csökkentve (lásd a Boots of Speed változásait).Ez a következőkre érvényes:
  Boots of Speed, Arcane Boots, Phase Boots, Power Treads és Tranquil Boots.
[[assault]]
 • A támadási sebesség aurabónusza mostantól hat az épületekre.A páncél már eddig is hatott az épületekre.
[[blade_mail]]
 • Újratöltődési idő 15-ről 13-ra csökkentve.
[[boots]]
 • Ár 450-ről 400-ra csökkentve.
 • Mozgási sebesség 5-tel csökkentve.Ez a következőkre érvényes:
  Boots of Speed, Arcane Boots, Phase Boots, Power Treads és Tranquil Boots.
[[bottle]]
 • Ár 700-ról 660-ra csökkentve.
 • A töltetenkénti életerő-visszatöltés 110-ről 90-re csökkentve.
 • A töltetenkénti manavisszatöltés 70-ről 60-ra csökkentve.
 • Egy töltet mostantól 2,5 másodperc alatt gyógyít 3 másodperc helyett (a teljes mennyiség így is 90/60).
 • Hozzáadtuk a Bottle-t az oldalsó bolthoz; csak egy töltettel rendelkezik.Szokás szerint, ha használod a tárgyat, már nem adhatod el teljes áron.
[[butterfly]]
 • A Flutter mozgási sebessége 25%-ról 35%-ra növelve.
 • A Flutter időtartama 6-ról 4 másodpercre csökkentve.
[[clarity]]
 • A manavisszatöltés „170 mana 45 másodperc alatt”-ról „190 mana 50 másodperc alatt”-ra növelve.A másodpercenkénti manatöltődés változatlan.
[[cloak]]
 • A mágiaellenállás 20%-ról 15%-ra csökkentve.
[[crimson_guard]]
 • A sebzéskivédés 75%-os eséllyel 40/20-ról 100%-os eséllyel 32/16-ra változtatva.
 • Újratöltődési idő 70-ről 60-ra csökkentve.
[[greater_crit]]
 • A Critical Strike 25%-os eséllyel 2,4-szeres sebzésről 30%-os eséllyel 2,2-szeres sebzésre változtatva.
  Az átlagos sebzés 35%-ról 36%-ra nőtt.
[[diffusal_blade]]
 • Ügyességbónusz 20/35-ről 25/35-re növelve.
 • Intelligenciabónusz 6/10-ről 10/15-re növelve.
[[ancient_janggo]]
 • Az Endurance bónusz mozgási sebessége 10%-ról 13%-ra növelve.Az Endurance az aktív képessége.
[[ethereal_blade]]
 • Manaköltség 150-ről 100-ra csökkentve.
[[flying_courier]]
 • Ár 220-ról 200-ra csökkentve.
[[glimmer_cape]]
 • Alap mágiaellenállás 20%-ról 15%-ra csökkentve.
[[heart]]
 • Életerő-töltődés 4%-ról 4,75%-ra növelve.
[[helm_of_the_dominator]]
 • A Dominate mostantól 350-re állítja az irányított creepek alap mozgási sebességét.A Dominate az aktív képessége.
[[hood_of_defiance]]
 • Mostantól van egy aktív képessége.

  Egy varázspajzsot hoz létre a hősödön, mely legfeljebb 325 mágikus sebzést nyel el.

  Időtartam: 12 másodperc
  Újratöltődési idő: 60 másodperc
  Manaköltség: 75

[[branches]]
 • Mostantól használható a földet célozva: egy vidám kis fácskát ültet, ami 20 másodpercig marad meg. 200-as varázslási távolság.
[[javelin]]
 • A Pierce 20%-os eséllyel 40 többletsebzésről 25%-os eséllyel 85 többletsebzésre javítva.A Pierce a passzív képesség.
 • Többletsebzés 21-ről 10-re csökkentve.
  A következő tárgyak többletsebzés- és Bash sebzés változásai kapcsolódnak egymáshoz: Abyssal Blade, Javelin, Monkey King Bar és Skull Basher.
[[sphere]]
 • Újratöltődési idő 16-ról 13-ra csökkentve.
 • Többletsebzés 10-ről 15-re növelve.
[[mantle]]
 • Eltávolítottuk az oldalsó boltból.
[[monkey_king_bar]]
 • A Mini-Bash sebzése 100-ról 160-ra növelve.
 • Többletsebzés 88-ról 66-ra csökkentve.
  A következő tárgyak többletsebzés- és Bash sebzés változásai kapcsolódnak egymáshoz: Abyssal Blade, Javelin, Monkey King Bar és Skull Basher.
[[necronomicon]]
 • Recept ára 1250-ről 1200-ra csökkentve.
 • A Necronomicon Archer harctávja 350/450/550-ről 450/500/550-re növelve.
[[ward_dispenser]]
 • Az Observer és Sentry Wardoknak mostantól hatóterületi jelzésük van lehelyezés előtt.Új felhasználói felületet is használnak a lehelyezéshez.
[[ward_observer]]
 • Tapasztalatjutalom 50-ről 100-ra növelve.
[[octarine_core]]
 • Mostantól hat a töltetalapú képességek töltődési idejére.
[[orb_of_venom]]
 • A Poison Attack mostantól nem egyedi támadásmódosító.
[[phase_boots]]
 • A Phase mostantól nem szakítja meg varázsláskor a fenntartásokat.
 • Mozgási sebesség 5-tel, a teljes ár pedig 50-nel csökkentve (lásd a Boots of Speed változásait).Ez a következőkre érvényes:
  Boots of Speed, Arcane Boots, Phase Boots, Power Treads és Tranquil Boots.
[[power_treads]]
 • Mozgási sebesség 5-tel, a teljes ár pedig 50-nel csökkentve (lásd a Boots of Speed változásait).Ez a következőkre érvényes:
  Boots of Speed, Arcane Boots, Phase Boots, Power Treads és Tranquil Boots.
[[quelling_blade]]
 • Ár 225-ről 200-ra csökkentve.
[[ring_of_protection]]
 • Ár 200-ról 175-re csökkentve.
 • Páncélbónusz 3-ról 2-re csökkentve.
[[rod_of_atos]]
 • A Cripple újratöltődési ideje 10-ről 12-re növelve.
 • A Cripple mostantól 40%-os pontosságot biztosít a célpontot támadó egységeknek.
  Ez azt jelenti, hogy a célpontot támadó egységek az esetek 40%-ában nem fogják elvéteni.
[[sange]]
 • A Maim mostantól nem hatol át a varázsimmunitáson.
[[sange_and_yasha]]
 • A Greater Maim mostantól nem hatol át a varázsimmunitáson.
[[satanic]]
 • Időtartam 4-ről 4,5-re növelve.
[[sheepstick]]
 • A Hex újratöltődési ideje 30-ról 25-re csökkentve.
[[silver_edge]]
 • A gyengítés mostantól nem szüntethető meg.
[[basher]]
 • Erőbónusz 8-ról 10-re növelve.
 • A Bash sebzése 60-ról 120-ra növelve.
 • Sebzés 25-ről 10-re csökkentve.
  A következő tárgyak többletsebzés- és Bash sebzés változásai kapcsolódnak egymáshoz: Abyssal Blade, Javelin, Monkey King Bar és Skull Basher.
[[smoke_of_deceit]]
 • Ár 100-ról 50-re csökkentve.
[[tango]]
 • A felerősített Tangók mostantól kétszer annyi ideig tartanak a dupla gyógyítási érték helyett.
 • Az Iron Branch fákon használva a Tangót megduplázódik a gyógyítás időtartama.
[[tranquil_boots]]
 • Páncél 4-ről 3-ra csökkentve.
 • Mozgási sebesség 5-tel, a teljes ár pedig 50-nel csökkentve (lásd a Boots of Speed változásait).Ez a következőkre érvényes:
  Boots of Speed, Arcane Boots, Phase Boots, Power Treads és Tranquil Boots.
[[vanguard]]
 • A sebzéskivédés 75%-os eséllyel 40/20-ról 100%-os eséllyel 32/16-ra változtatva.
[[veil_of_discord]]
 • Mostantól két darab Robe of the Magi kell hozzá egy 900-as recept helyett. (Az intelligenciabónusz 12-vel nőtt.)
[[vitality_booster]]
 • Hozzáadtuk az oldalsó bolthoz.
[[ultimate_orb]]
 • Eltávolítottuk az oldalsó boltból.
[[yasha]]
 • A mozgási sebességbónusz 10%-ról 8%-ra csökkentve.A Sange and Yasha és a Manta Style nem változott.

TOVÁBBI VÁLTOZTATÁSOK

Frissítettük a műszerfal felső sávját
 • A Fegyvertár a Hősök fülről át lett téve felülre egy önálló gombként (a kilépés gomb mellé).
 • A Fegyvertárnak mostantól van egy Új tárgyak előnézeti panelje az egérmutatóval rámutatva.
 • Az egyedi játékok mostantól az Árkád fülön belül találhatóak.
 • Mostantól van egy külön felső Bolt fül, ami tartalmazza a kiemelt tárgyakat, a legkelendőbbeket, az új megjelenéseket, a kincs-reflektorfényt és az akciós tárgyakat.
 • A Kincstár át lett helyezve a Bolt fülön belülre.
Frissítettük az ARDM játékmódot
 • Kijavítottunk különféle, az ARDM-hez köthető kliensösszeomlásokat.
 • Amikor tárgyakat adsz el az ARDM-ben, mostantól a vásárlási ár 85%-át kapod.
 • Mostantól láthatod a következő hősödet (és fejlesztheted a képességeit), amint a jelenlegi hősöd meghal.
A Steam kliens december 10-én, csütörtökön kiadott javításai
 • Kijavítottunk egy problémát, ami képkockaszám-eséseket okozhatott, főleg olyan játékosoknál, akik nagy számú hősútmutatóra vannak feliratkozva.
 • Hozzáadtunk egy mechanizmust a Steamhez, ami jelenti, amikor Dota meccsben vagy, hogy a Steam ne frissítse a játékot. Amint elindítod a Dotát, a Steam soha nem fogja letölteni a játék frissítéseit, vagy a korábban már teljesen telepített egyedi játékok elemeit. Ez a változás biztosítja, hogy a Steam akkor sem fogja frissíteni a Dotát, ha kilépsz a játékból, vagy az összeomlik, és megpróbálod újraindítani.
 • Hozzáadtunk egy beállítást annak meghatározására, hogy mindig az alapértelmezett újraszületési zenét akarod-e hallani, még akkor is, amikor zenecsomagot használsz.
 • A privát várók mostantól beállíthatják a szüneteltetés módját a játékban: „Korlátlan”, amikor bármely játékos szüneteltethet; „Korlátozott”, amikor a játékosoknak korlátozott mennyiségű szüneteltetési lehetőségük van; és „Kikapcsolva”, amikor a szüneteltetés tiltva van.
 • Hozzáadtunk egy új célzó felhasználói felületet egycélpontos területi hatású képességekhez.
 • Az „lmao” beírása a csevegésbe mostantól megnevetteti a hősödet.
 • A Kútgyógyítás mostantól egy erősítésikont mutat az időtartama alatt.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol a profilkártyákon statisztika helyett a „Nincs” lehetőség választása nem mentődött el.
 • Hozzáadtunk egy „Törlés” gombot a helyek törlésére a profilkártyádon.
 • Hozzáadtunk egy tárgyrészletek oldalt a vásárolható tárgyak jellemzésére, mely tárgyleírást, márkát és kapcsolódó ligainformációkat, a csomagok tárgyainak felsorolását, demó módot, valamint képességikonokat és a tárgyak más kapcsolódó módosítóit tartalmazza.
 • Javítottunk a Színjátszó ékkövek kinézetén a Fegyvertárban.
 • A Nézői ékkövek mostantól mutatják a hozzájuk kapcsolódó csapat logóját a Fegyvertárban.
 • A Testreszabás képernyőn mostantól lehetőség van kiválasztani egy szett összes tárgyát egyetlen tárgyként jobb egérgombbal kattintva a tárgyra és a „Szett-tárgyak kiválasztása” lehetőséget választva.
 • Javítottuk, hogy Terrorblade néhány démonalak tárgyának nem jelentek meg a részecskéi a hős tárgykiosztásában és a játékbeli hősválasztó képernyőn.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol Legion Commander, Shadow Fiend és a Techies Titokzatosa hibásan látszott a játékbeli hősválasztó képernyőn.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol Terrorblade démonalak tárgyai nem vették fel helyesen a Titokzatos ékkőszínét a Testreszabás képernyőn.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol a Barátok menü néha levágta egyes elemek végét.
 • Kijavítottuk a dota_spectator_auto_spectate_games konzolparancsot.
 • Hozzáadtuk a dota_redeem_item_code konzolparancsot régi Dota-kódok beváltásához (kiváltképpen a TI3 és TI4 aláírásaihoz).
 • Kijavítottuk a Dire tornyainak rombolt portréit.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol a műszerfal hangjai néha játszódtak játék közben.
 • Kijavítottuk a „Dota 2 előtérbe hozása meccstalálatkor” beállítás helytelen működését „Kizárólagos teljes képernyő” módban.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol néhány képernyőrázkódási effekt nem történt meg (pl. Enigma halhatatlan Black Hole-jánál).
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol a hősök portréján néha hiányzott az arcmozgás.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol véletlenszerű sokszögek álltak ki a hősök arcából.
 • Javítottuk a Dilinyós, az Őrült állapoteffektjeit és illúzióeffektjeit.
 • Javítottunk egy hibát, ahol a részecske-effektek előnézete hibás volt a részecskeszerkesztőben.
 • Javítottunk egy összeomlást, ami bizonyos viselhető tárgyak felszerelésekor történt (olyan tárgyakénál, melyekhez nem volt modell rendelve).
 • Javítottunk pár esetet, melyeknél a tárgykiosztás képernyője helytelen piaci árat mutatott és a Piac gomb rossz piaci oldalra vitt.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol a szellemegységek néha a minitérkép közepén jelentek meg.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol a tárgyak leírásában néhány szöveg le lett vágva.
 • Csökkentettük a memóriahasználatot, kiváltképpen a kincsek adatlapjain.
Műhely-importáló
 • Lehetőséget adtunk hozzá olyan munkák előnézetére, melyek még nem teljesítik a beküldési feltételeket (beküldeni továbbra sem lehet őket, amíg a hibák nincsenek kijavítva).
 • Általános javítások a Műhely-importáló felhasználói felületéhez.
 • Több információt adtunk hozzá a beküldési feltételekről (háromszögkorlát stb.) a Műhely-importáló felhasználói felületéhez.
 • Támogatást adtunk hozzá az effekthálókhoz (kardragyogás-geometria stb.)
 • Támogatást adtunk hozzá kurzorcsomagok és zenecsomagok importálásához.
SFM
 • A karakterválasztó mostantól képes előnézni és létrehozni alternatív modellszetteket (Tiny, Night Stalker) és helyettesítő modelleket (Dragon Knight, Lone Druid, Lycan, Terrorblade).
 • A karakterválasztó mostantól előnézi a tárgyakat és specifikus részecske-pillanatképet készít ahelyett, hogy mindig az alap tárgy pillanatképét használná (ez javítja például Anti-Mage fegyverragyogását).
 • Javítottuk a ruhaütközéses modelleknél a hibásan procedurálisnak jelölt csontokat (Axe, Zeus).