A Meghasadt Őrző

Zet, az Arc Warden, aki ugyanazon ősi erő széthasadozott töredéke, mint maguk az Ősök, megesküdött, hogy végre dűlőre viszi a Radiant és a Dire közti viszályt, újraegyesítéssel vagy megsemmisítéssel.

Támadj magányos ellenségeket áradó energiával, vagy torzítsd a teret, hogy védőmezőt hozz létre szövetségesek körül. Idézz meg egy Spark Wraith-t, hogy egy területen járőrözve ellenségeket keressen, akikbe ártalmas mágiát olthat, majd hozz létre másolatot Zetből, tárgyaival és mindenével együtt, hogy ellenfeleid fölé kerekedj.

Flux

Örvénylő, illékony energiával burkol be egy ellenséges egységet, lassítva mozgását és időarányos sebzést okozva neki, ha egyedül van. Másik ellenséges egység közelsége elfojtja ezt a hatást.

Magnetic Field

Egy körkörös torzítóteret hoz létre mágneses energiából, amely a benne levő szövetséges hősöknek és épületeknek kitérés- és támadássebesség-bónuszokat ad.

Spark Wraith

Megidéz egy Spark Wraith-et, amely lassan anyagi formát ölt és egy célzott területen kísért, míg ellenség nem ér a hatósugarába. Miután célpontot talált, a szellem egyesül azzal, mágikus sebzést okozva.

Tempest Double

Széthasadt darabjait rövid ideig egybegyűjtve Arc Warden képes önmaga egy tökéletes elektromos másolatát létrehozni. A másolat képes használni Arc Warden összes jelenlegi tárgyát és képességét. A másolat létrehozásakor az összes elérhető tárgya és alapképessége újra van töltődve.

Tudj meg többet
 

A Viharisten Viharsisakja

Titokzatos tárgy Zeus számára

E Celestarr Kalapácsaival kovácsolt, és az Ősök energiáival átitatott sisak megtalálta méltó helyét magának a Mennyek Urának homlokán. A hitetlenek megremegnek majd, mikor a valódi mennydörgés átrobog a csatatéren!

A Titokzatos tartalma

E tárgy felszerelve a következő egyedi fejlesztéseket adja Zeusnak:

- Új alapmodell, textúrák és teljesen új animációk -

- Új effekt és hang a Thundergod’s Wrath-nak -

- Különleges ölés-effekt a Thundergod's Wrath-tel megölt ellenségeknek -

- Különleges Blink effekt és hang a Blink Dagger használatakor -

- Egyedi portré, hősikon, minitérkép ikon és képességikon -

- Módosított hang -

- Egy viharfelhő harci szekér, melyen Őfelsége utazik -

- Animált csevegés-hangulatjel -

Megvásárlás

Ha december 31-ig vásárolod meg, 'FENNKÖLT' minőséget kapsz erre a tárgyra.

Olvasd el a képregényt

Részesített már Zeus ama kegyben, hogy elmesélte, amikor a legbűbájosabb lényekből szórakoztatott egy odúnyit, midőn... Nem, nem is azt. Az az volt, amikor elvesztette képességei felét.
Ez annak története, hogyan szerezte vissza némelyiküket.

Kattints a képre a továbblépéshez

Letöltés CBR-ként
 

Új ebben a frissítésben

Sivatagi terep

A The International 2015 Összefoglaló birtokosainak megadott Sivatagi Terep célkitűzés bemutatkozik a Dota 2-ben. A kiterjedt látványbeli változások mellett az e terep létrehozásához használt eszközkészlet átdolgozása minden egyedi játékot készítőnek még több erőforrást ad ahhoz, hogy elképzeléseit a játéktér részévé tegye.

Sivatagi Zenecsomag

Ez a Matt Hawken Music által komponált sivatagi témájú zenecsomag a Steam Közösségi Műhelyből érkezik, tökéletes kísérőjeként az új Sivatagi Terepnek.

Ultra árnyékminőség

A játékosok most már választhatnak Ultra Árnyékminőséget a Képbeállítások menüben. A korábban támogatott felbontás kétszeresével megjelenítve az Ultra beállítás még élénkebb hős- és terepárnyékokat kínál a pályától, tereptípustól vagy időjárás-effekttől függetlenül.

Colosseum

Új sivatagi pálya

A mindenkinek elérhető Desert Colosseum pálya friss pályatervezést, és egy halálos sziklacsapdát ad a népszerű egyedi játékmódhoz. Kattints az Árkád fülre az új pálya, vagy bármelyik másik feltörekvő játékmód kipróbálásához az egyedi játékok növekvő gyűjteményéből!

Kincses Kincs II

Az e kínzó kincsesláda megvásárlói egy másik kincset találnak majd benne! Megtöltve a tavalyi év kincseinek friss sorával, a Kincses Kincs II esélyt ad arra is, hogy egy Szettbeváltó Zsetont kapj, aminek használatával bármelyik kiválasztható a többi lehetséges kincs által tartalmazott nem ritka tárgyak közül.

Újdonság a kliensben

Hősstatisztikák

Akár szorgalmas fejlődéshez, akár egy alázás utáni hencegéshez, tetteid részletes jegyzéke mindig jól jöhet. Nézd meg statisztikáidat minden egyes hős galériaoldalán, vagy egy átfogó listát a profilodon.

Könnyen elérhető fegyvertár

Egy modern hős fegyvertárát rendben tartani nem kis munka. Még rosszabb a poros karvédők és rozsdás kardok közt felkutatni majdnem elfeledett kincseket - ez a munka apródoknak való. Az új Fegyvertár eléréssel az időt és az apródok fizetését is megspórolhatod, mivel az összes nemrég szerzett tárgyat közvetlenül elérheted a kliens bármelyik menüjéből.

Egylépéses vásárlás

A legjobb boltok nem mind titkosak. A mostantól a Dota 2 kliens felső menüjében elérhető Bolt fület meglátogatva felpakolhatsz hősszettekből, általános tárgyakból és a legújabb kiemelt kincsekből.

Privát csevegőcsatornák

Hozz létre csevegőcsatornákat korlátozott tagsággal. Hívd meg barátaidat, ellenségeidet, akit csak akarsz... vagy ne! Olyan csatornát hozhatsz létre, ami csak a tiéd.

 

Új a 6.86-ban

Pályaváltozás

A természet akarata és a csata sebei megváltoztatták a folyó körüli tájat. Fedezz fel új ösvényeket, lehetőségét és menekülését, mind a Radiant, mind a Dire oldalon. Ezen ösvények mesteri ismerete eldöntheti, hogy teleportálással térsz-e vissza kutatokhoz, vagy a holtak fátylán túlról.

Új - Misztikus rúna

A hősök a csata kezdetétől az Ősök végzetéig összecsapnak a folyókanyarulatok közelében létrejövő misztikus energiák uralására. Most új erő áramlik rúnaformában. A varázstudók és harcosok számára is jutalom Misztikus Rúna misztikus energiával tölti el használója képességeit, csökkentve minden varázslat újratöltődési idejét és manaköltségét.

Új tárgyak

Faerie Fire

Szerény felajánlásért cserébe nyerd el a fae áldását. A Faerie Fire intenzív izzása megnövelt sebzést ad hordozójának ellenfeleivel szemben, és elfogyasztható az életerő visszanyerésére.

Dragon Lance

Rendelkezz egy sárkánylovas erejével és hatótávjával. A Dragon Lance egyforma mennyiségű erőt, támadási sebességet és sebzést ad. Kiterjeszti bármely távolsági hős harctávját is, aki a csatába viszi azt.

Aether Lens

Az Aether Lens megnöveli hordozója manáját és fokozza mágiaellenállását, közben megnövelt életerő-töltődést is adva. Mivel a lencse a misztikus erő gyűjtőpontja, egy varázsló megnövekedett varázslási távolságot és sebzést szerez.

Iron Talon

Páncél- és Quelling Blade bónuszokat kínálva az Iron Talon csatlakozik a nélkülözhetetlen csatatéri eszközök listájához. Bár nem jelent veszélyt az ellenséges hősökre, vagy az erdő ősi vadjaira, a talon átütő csapását féli minden kisebb lény, és esetenként fa.

Captains Mode kiegészítések

Nem elégedve meg többé azzal, hogy csak távolról nézzék az összecsapást, három hős lép a csata mezejére. Oracle, Terrorblade és Earth Spirit mostantól elérhető Captains Mode-ban.

Új semleges táborhelyek

Az erdő teremtményei kiterjesztették területüket. Két semleges creep-tábor került hozzáadásra a pályához; egy a Radiant Titkos Bolt közelébe, egy pedig a Dire-éhez. Ezzel az egyensúlyhoz adott arannyal és tapasztalattal az erőforrásokért vívott csata új alakot ölt.

Hősfrissítések

A bölcs hősök a csata menetével együtt változnak. Death Prophet, Faceless Void, Riki, Lone Druid és Doom mind új képességeket kaptak. Nézd meg alább a frissítési jegyzéket a változások teljes listájáért.

ÁLTALÁNOS

 • Misztikus rúna hozzáadva.

  Hatására minden varázslat újratöltődési ideje 30%-kal, a manaköltségek pedig 50%-kal csökkennek.

  50 másodpercig tart.


 • A creepjutalom minden fejlődésnél 1 arannyal nő.Vagyis minden 7,5. percben.

 • A hősök elleni ostromsebzés 75%-ról 85%-ra növelve.A tornyok és ostromegységek megközelítőleg 13%-kal sebeznek többet a hősökön.
  Például az 1. szintű tornyok hősök elleni sebzése effektíve 82,5-ről 93,5-re nőtt.

 • A hősök alap életereje 150-ről 180-ra növelve.

 • A creepek mostantól kissé közelebb találkoznak a felső Dire toronyhoz és az alsó Radiant toronyhoz.

 • A Random Draft hőskészlete 24-ről 50-re növelve.
 • Hozzáadtuk a Random Draftot a rangsorolt játékkereséshez.
 • A Random Draft mostantól ugyanazt a választási rendszert használja, mint a Ranked All Pick.

 • A Centaur Coursernek mostantól egy összeadódó mágiaellenállási aurája van (20% egységeknek, 5% hősöknek).Ez a kicsi semleges creep a Centaur táborból.
 • A Hellbearnek mostantól egy összeadódó mágiaellenállási aurája van (20% egységeknek, 5% hősöknek)Ez a kicsi semleges creep a Hellbear táborból.
 • A Dragonhide Aura összeadódó páncélja 2-ről 3-ra növelve.
 • Az ősi sárkányok páncélja 1-gyel csökkentve.
 • Az ősi semleges creepek mostantól normál semleges creepként viselkednek és az utánuk járó tapasztalat megoszlik minden hős között a hatóterületen.

 • Új képességet adtunk hozzá az Ancient Black Dragonnak: Fireball

  Fireball
  =======

  Célba vesz egy területet és egy tűzgomolyagot lő felé, ami 10 másodpercre felgyújtja a 300-as hatóterületet. Másodpercenként 85 sebzést okoz.

  Újratöltődési idő: 10
  Manaköltség: 100
  Varázslási távolság: 1000


 • Az Ancient Thunderhide Frenzy képessége mostantól célozható egységekre.
 • A Hill Troll Priest manaaurája 2-ről 3-ra növelve.
 • A Satyr Banisher Purge képességének újratöltődési ideje 5-ről 3 másodpercre csökkentve.
 • A Satyr Tormenter Unholy Aura képességének életerő-töltődése 4-ről 6-ra növelve.
 • A Satyr Tormenter Shockwave képességének távolsága 800-ról 1200-ra növelve.
 • A Satyr Tormenter Shockwave képességének sebessége 1050-ről 900-ra csökkentve.
 • A Satyr Tormenter Shockwave képességének sebzése 125-ről 160-ra növelve.
 • A Dark Troll Summoner és a Hill Troll harctávja 500-ról 400-ra csökkentve.
 • A Dark Troll Summoner támadási sebzése 6-tal növelve.

 • Roshan alappáncélja 1-gyel növelve.
 • Roshan alap támadási ideje 1,0-ról 2,0-ra növelve.
 • Roshannak mostantól +100 támadási sebessége van.Továbbra is ugyanolyan gyorsan támad, de kevésbé befolyásolja a támadási sebesség csökkentése.

 • Hozzáadtuk az Őrjárat parancsot.
 • Mostantól fel tudod hozni a célzó egérmutatót, amikor el vagy hallgattatva, és nem a gomb megnyomásakor kapsz hibaüzenetet, hanem célzáskor.
 • Az egycélpontos területi hatású varázslatoknak mostantól új célzó felhasználói felületük van.Az olyan képességeknek, mint a Frost Blast, a Storm Hammer stb.

 • A Ranked All Pick kezdeti, választás előtti ideje 15-ről 5-re csökkentve.
 • A tornyoknak mostantól nincsen csekély tapasztalatjutalmuk (korábban 25 TP volt, ami egyenlően oszlott el egy területen).

 • Egyszerűsítettünk néhány kisebb sebzés- és páncéltípust.

  Eltávolítottuk a könnyű támadástípust és a következő egységeket az alap támadástípusba helyeztük át (effektíve 40%-ról 50%-ra változott az épületek elleni sebzés): Centaur Conqueror, Hellbear, Hellbear Smasher, Wildwind Ripper, Satyr Tormenter, Ancient Granite Golem, Ancient Black Dragon, Forged Spiritek, Spiderlingek és Warlock Golemei.

  Eltávolítottuk a gyenge páncéltípust és a következő egységet az alap páncéltípusba helyeztük át (ugyanaz, mint a creepeké): Beastmster sólyma.

  Összevontuk az alap és az erős páncéltípust (amit számos más semleges creep használ): Kobold Soldier, Vhoul Assassin, Ghost, Hill Troll Berserker, Hill Troll Priest, Harpy Scout, Harpy Stormcrafter, Beastmaster vadkanja, Undying Tombstone-ja, Pugna Nether Wardja, Templar Assassin Psionic Trapje, a Techies Land Mine-ja, a Techies Stasis Trapje és a Techies Remote Mine-ja.
Terep

 • Hozzáadtunk egy-egy új semleges nehéz tábort mindkét csapatnak a titkos boltjaik közelében.
 • Hozzáadtunk egy kis rámpát a Radiant titkos boltjától a közvetlenül fölötte levő Ward-helyhez.
 • Közelebb tettük a Radiant nehéz táborát a Dire oldalsó vonalához.
 • Felcseréltük a közepes és nehéz tábort a Radiant dzsungelében.
 • Hozzáadtunk egy új útvonalat a Radiant középső vonalától a Radiant dzsungelbe.
 • Hozzáadtunk egy rámpát, ami összeköti a Radiant dzsungelt a Roshanhoz közeli területtel.
 • Létrehoztunk egy járható útvonalat a Radiant rúna Ward-helyéhez.
 • Létrehoztunk egy úgy menekülési pontot a Dire titkos bolt mögött.
 • Kibővítettük a terepet a 2-es szintű felső Radiant torony körül.
 • Egy kissé feljebb vittük az alsó rúnát.
 • Visszább vittük a Radiant 1-es szintű középső tornyát.
 • Igazítottunk a Radiant kis tábor születési négyzetén.
 • Hozzáadtunk egy új Ward-helyet a Radiant ősi creepek közelében (nem fedi fel a felső rúnát).
 • Létrehoztunk egy új útvonalat, ami a Radiant titkos boltja alatti Ward-helyhez vezet.
 • A felső rúnához vezető Radiant rámpát távolabb helyeztük a rúnától (kissé közelebb a középső vonalhoz).
 • A felső rúnához vezető Dire rámpát följebb helyeztük.
 • Kissé igazítottunk a Radiant ősi creepjeitól lefelé vezető terepen és rámpán.
 • Javítottunk a Dire oldalsó boltja körüli terep menekülési lehetőségein.
 • Hozzáadtunk egy ösvényt a Radiant oldalsó vonalán a bolttól lefelé, valamint hozzáadtunk pár menekülési ösvényt is.
 • Hozzáadtunk egy új Ward-helyet az 1-es szintű felső Radiant toronytól jobbra.
 • Hozzáadtunk pár fát a Radiant ősi creepektől lefelé vezető rámpától jobbra (kissé blokkolva a látómezőt onnan balra).
 • A Dire mostantól képes bejutni dzsungelbe a Radiant középső rámpáján át és elsétálni oldalra anélkül, hogy megtörne a Smoke-juk hatása.
 • Hozzáadtunk egy új útvonalat a felső Dire oldalsó bolt felett.
 • Létrehoztunk egy új útvonalat a 2-es szintű alsó Radiant torony melletti terület hosszú fasorának közepén.
 • Hozzáadtunk egy járható ösvényt az alsó rúna közelében levő Ward-helyhez.
 • Csökkentettük a Dire felső vonalán a kicsalható nehéz tábor születési négyzetét.
 • Hozzáadtunk egy járható útvonalat a felső rúna fölötti szirttől jobbra a Dire dzsungelbe.
 • Hozzáadtunk egy új útvonalat az alsó oldalsó bolt alatt.
 • Hozzáadtunk pár fát a Dire bázisán a középső és felső tornyok között a szirt mentén.
 • Igazítottunk a menekülési ösvényeken a Radiant nehéz táboránál levő Ward-hely közelében.
 • Hozzáadtunk egy új menekülési helyet az alsó Radiant nehéz tábortól lefelé.
 • Hozzáadtunk egy rejtekhelyet a Dire középső vonalán a titkos bolt peremének közelében.
 • Hozzáadtunk néhány fát a 2-es szintű felső Radiant torony alatt.
 • Igazítottunk a fákon a Dire oldalsó vonalától balra (a balról érkező hősök láthatóságára van hatással).
 • Hozzáadtunk egy útvonalat a Radiant ősi creepek fölött (ami az új Ward-helyhez vezet).
 • Kissé igazítottunk a Dire titkos bolt elhelyezkedésén.
 • Kissé igazítottunk a terep ösvényein a Radiant bal alsó Ward-helye körül.
 • Igazítottunk a fák elhelyezkedésén a Radiant közepes tábora fölött jobbra a szirten.
 • Kissé visszább vittük az alsó rúnához vezető Radiant rámpát.
 • Rejtekhelyeket adtunk hozzá a korábbi Radiant nehéz tábor (a mostani Radiant közepes tábor) fölötti facsoportban.
 • Kissé lejjebb tettük a Radiant kis táborát.
 • Kissé lejjebb tettük a Radiant középső vonali közepes táborát és igazítottunk a közeli fákon.
 • Hozzáadtunk egy új rejtekhelyet a Dire alsó vonalán a Dire ősi creepektől jobbra levő magasabb területen.
 • Kissé igazítottunk a Radiant középső rámpájának pozícióján.
 • Hozzáadtunk egy új menekülési helyet a terephez a Radiant kis táborától jobbra.
 • Igazítottunk a fák közti útvonalon és hozzáadtunk pár rejtekhelyet a 2-es szintű felső Dire torony fölött.HŐSÖK

[[alchemist]]
 • A Greevil's Greed Adomány rúna-szorzója 5-szörösről 3/4/5/6-szorosra alakítva.
 • Kijavítottuk, hogy a Greevil's Greed teljes aranyat adott a Visszavételi arany büntetés ideje alatt.
[[bane]]
 • Mozgási sebesség 315-ről 310-re csökkentve.
[[batrider]]
 • Alap életerő-töltődés 0,25-ről 2,0-ra növelve.
 • A Flamebreak manaköltsége 140-ről 110/120/130/140-re csökkentve.
[[beastmaster]]
 • A Wild Axes-nek mostantól nincs egységcélzása.
 • A Call of the Wild újratöltődési ideje 40-ről 42/38/34/30-ra alakítva.
[[bloodseeker]]
 • A Blood Rite újratöltődési ideje 29/26/23/20-ról 30/25/20/15-re alakítva.
[[bounty_hunter]]
 • A Jinada mozgási- és támadási sebességcsökkentése 25%-ról 25/27/29/31%-ra növelve.
[[brewmaster]]
 • A Drunken Haze újratöltődési ideje 8-ról 8/7/6/5-re csökkentve.
 • A Primal Split Dispel Magic képességének megidézettek elleni sebzése 200-ról 500-ra növelve.
 • A Primal Split Dispel Magic képességének újratöltődési ideje 6-ról 4-re csökkentve.
 • A Primal Split Wind Walk képességének újratöltődési ideje 7-ről 5-re csökkentve.
[[bristleback]]
 • Scepter hozzáadva Bristlebacknek.

  A Nasal Goo mostantól nem célzott, helyette varázsláskor minden ellenségre alkalmazódik körülötted egy 600-as hatóterületen.

 • A Nasal Goo manaköltsége 30-ról 25-re csökkentve.
 • A Quill Spray max. sebzése 400-ról 450-re növelve.
[[broodmother]]
 • A Spawn Spiderlings sebzése 75/150/225/300-ról 70/140/210/280-ra csökkentve.
[[centaur]]
 • A Return sebzése 30/42/54/66%-ról 30/45/60/75%-ra növelve.
[[chaos_knight]]
 • A Reality Rift többletsebzése 60/80/100/120-ról 60/100/140/180-ra növelve.
[[chen]]
 • Alaperő 20-ról 23-ra növelve.
 • A Penitence manaköltsége 100-ról 70-re csökkentve.
 • A Penitence időtartama 5/6/7/8-ról 8-ra növelve.
[[clinkz]]
 • Ügyességnövekedés 3-ról 3,3-ra növelve.
[[rattletrap]]
 • Erőnövekedés 2,7-ről 2,9-re növelve.
 • A Power Cogs mostantól köralakban helyezkedik el a négyzet helyett.
[[crystal_maiden]]
 • A Crystal Nova újratöltődési ideje 13-ról 12-re csökkentve.
 • Az Arcane Aura 4. szintű manatöltődése 2,5/5-ről (szövetségesek/magad) 3/6-ra növelve.
[[dark_seer]]
 • Alap intelligencia 27-ről 25-re csökkentve.
 • Az Ion Shell mostantól megtisztítható.
[[dazzle]]
 • A Poison Touch manaköltsége 100-ról 70-re csökkentve.
 • A Shallow Grave varázsláspontja 0,3-ról 0,35-re növelve.
 • A Shallow Grave manaköltsége 140/130/120/110-ről 150-re növelve.
 • A Weave mostantól nem biztosít 800-as repülési látómező. Mostantól földi látómezőt biztosít a képesség hatóterületén 3 másodpercig.
[[death_prophet]]
 • Ideiglenesen eltávolítva a Captains Mode-ból.
  A hős-áttervezések miatt a következő hősök egy rövid ideig el lettek távolítva a Captains Mode-ból: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki és Winter Wyvern.

  A legtöbbjük vissza fog térni a Captains Mode-ba egy későbbi 6.86b/c javításban.

 • A Witchcraft lecserélve egy új képességre: a Spirit Siphonra.

  Spirit Siphon
  =======

  Egy lélekkapcsolatot hoz létre közted és a célpont között, 20 + másodpercenként maximum életerőpontjának 1/1,8/2,6/3,4%-át elszívva és 6/10/14/18%-kal lassítva annak mozgási sebességét. 4 másodpercig tart.

  Varázslási távolság: 500

  Szakadási plusz távolság: 300

  1/2/3/4 töltete van, 45 másodperces töltődéssel.Egy egységre nem hathat több példány egyszerre. Roshant nem célozhatja.
  Manaköltség: 70/65/60/55

 • Alap mozgási sebesség 280-ról 310-re növelve.
 • A Crypt Swarm újratöltődési ideje 8-ról 8/7/6/5-re csökkentve.
 • A Silence újratöltődési ideje 15-ről 15/14/13/12-re csökkentve.
 • Az Exorcism szellemek száma 8/14/21-ről 8/16/24-re növelve.
 • Az Exorcism szellemek megjelenési üteme „0,1 másodpercenként 1 szellem”-ről „0,3 másodpercenként 1 szellem”-re csökkentve.
[[doom_bringer]]
 • Ideiglenesen eltávolítva a Captains Mode-ból.
  A hős-áttervezések miatt a következő hősök egy rövid ideig el lettek távolítva a Captains Mode-ból: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki és Winter Wyvern.

  A legtöbbjük vissza fog térni a Captains Mode-ba egy későbbi 6.86b/c javításban.

 • A Level Death lecserélve egy új képességre: az Infernal Blade-re.

  Infernal Blade
  =======

  Passzív/auto-varázslási támadási képesség. 0,3 másodpercig mini-bénít, és 4 másodpercig éget, ami 40 + a maximális életerő 1,25/2,5/3,75/5%-át okozza mágikus sebzésként.

  Újratöltődési idő: 16/12/8/4
  Manaköltség: 40

 • Alap támadási idő 1,7-ről 2,0-ra növelve.
 • A Scorched Earth sebzése/gyógyítása 12/23/34/45-ről 10/20/30/40-re csökkentve.
 • A Scorched Earth mozgási sebességbónusza 16%-ról 14%-ra csökkentve.
 • A Doom újratöltődési ideje 100-ról 125-re növelve.
[[dragon_knight]]
 • A Dragon Blood életerő-töltődése 2/3/4/5-ről 3/6/9/12-re növelve.
 • Az Elder Dragon Form Frost Breath képességének hatóterülete 250-ről 300-ra növelve.
  A területi sebzéssel megegyező hatóterület.
[[drow_ranger]]
 • Scepter hozzáadva Drow Rangernek.

  A Marksmanship hatására mostantól a támadásai kettéhasadnak a célponton, két véletlenszerű egységre hatva 375-ös sugárban. A széthasadt nyilak egyenként 50%-os sebzést okoznak. Az elsődleges célpont továbbra is teljes sebzést szenved.

  A széthasadt nyilak normális támadásként viselkednek, hordozva minden támadásmódosítót.

[[earth_spirit]]
 • Engedélyezve a Captains Mode-ban.
 • Intelligencianövekedés 2,4-ről 2,1-re csökkentve.
 • A Boulder Smash bénításának hatóterülete 200-ról 160-ra csökkentve.
 • A Geomagnetic Grip Sceptert használva mostantól csak szövetséges hősöket tud húzni.
[[elder_titan]]
 • Az Earth Splitter sebzése 35%-ról 30/40/50%-ra alakítva.
 • Az Earth Splitter manaköltsége 175-ről 125/175/225-re alakítva.
 • Az Earth Splitter fizikai sebzésösszetevőjét mostantól nem csökkenti a sebzéskivédés.
[[ember_spirit]]
 • A Fire Remnantok mostantól nem adnak látómezőt.
[[enchantress]]
 • Az Enchant újratöltődési ideje 30/25/20/15-ről 30/24/18/12-re csökkentve.
[[enigma]]
 • Az Eidolonok mozgási sebessége 250/250/260/260-ról 260/280/300/320-ra növelve.
 • A Malefice sebzése 25/40/55/70-ről 30/50/70/90-re növelve.
 • A Black Hole újratöltődési ideje 200/190/180-ról 200/180/160-ra csökkentve.
[[faceless_void]]
 • Ideiglenesen eltávolítva a Captains Mode-ból.
  A hős-áttervezések miatt a következő hősök egy rövid ideig el lettek távolítva a Captains Mode-ból: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki és Winter Wyvern.

  A legtöbbjük vissza fog térni a Captains Mode-ba egy későbbi 6.86b/c javításban.

 • A Backtrack lecserélve egy új képességre: a Time Dilationre.

  Time Dilation
  =======

  Gyengítést alkalmaz minden közeli ellenségen egy 650-es hatóterületen 6/7/8/9 másodpercig. Befagyasztja az összes ellenséges újratöltődési időt, melyek a gyengítés hatása alatt nem haladnak előre. Minden befagyasztott képesség után 4/6/8/10%-kal lassítja a mozgási és támadási sebességeket.

  Újratöltődési idő: 34/28/22/16
  Manaköltség: 50

 • A Time Walk mostantól nem lassítja az egységeket.
 • A Time Walk mostantól visszacsinál az utolsó 2 másodpercben elszenvedett bármely sebzést.
 • A Time Walk újratöltődési ideje 19/17/15/13-ról 24/18/12/6-ra alakítva.
 • A Time Walk manaköltsége 90-ről 40-re csökkentve.
 • A Time Walk távolsága 700/900/1100/1300-ról 550-re csökkentve.
 • A Time Walk varázsláspontja 0,35-ről 0,2-re csökkentve.
[[gyrocopter]]
 • A Call Down első rakétájának sebzése 250/300/350-ről 220/285/350-re csökkentve.
[[huskar]]
 • A Berserker's Blood bónuszai egyenletesen biztosítódnak teljes ÉP-től 10%-ig (és nem lépésről lépésre, 7%-onként).
 • A Berserker's Blood maximális mágiaellenállása 42/56/70/84%-ról 20/30/40/50%-ra csökkentve.
[[invoker]]
 • Invoker mostantól 1. szintű Invoke képességgel kezd a játék elején.
 • Az Invoke-nak mostantól normál, 6/11/16. szintű fejlesztése van.
 • 25. szinten Invokernek (mivel mostantól hiányzik egy képességszintje) egy tulajdonságbónusz képessége van, ami minden tulajdonsághoz 6 pontot ad hozzá.
[[jakiro]]
 • Alapsebzés 7-tel növelve.
[[keeper_of_the_light]]
 • A Chakra Magic újratöltődés-csökkentése 2/3/4/5-ről 3/4/5/6-ra növelve.
 • A Chakra Magic erősítésének időtartama 12-ről 15 másodpercre növelve.
 • A Chakra Magic mostantól manát ad vissza és megnöveli a manakapacitást 75/150/225/300 ponttal.
[[kunkka]]
 • Scepter hozzáadva Kunkkának.

  A Ghostship mostantól egy 200-as hatóterületről a becsapódás helye felé húzza az ellenségeket. Mostantól onnan indul, ahol te vagy, nem mögüled, és ugyanarra a helyre érkezik, ahová korábban is.

  Az ellenségek a Ghostship húzása közben továbbra is képesek cselekvéseket végrehajtani.Drow Ranger Gust hátralökéséhez hasonlóan működik.

 • A Torrent mostantól varázsláskor azonnal látómezőt ad csapatodnak a célterületen, és nem csak a bekövetkezéskor.
 • A Tidebringer mostantól auto-varázsolható képesség: csak akkor aktiválódik, ha be van kapcsolva, vagy közvetlenül a célpontra varázsolod.
 • A Tidebringer többletsebzése 20/35/50/65-ről 25/40/55/70-re növelve.
 • A Tidebringer hatóterülete 500/500/500/600-ról 450/500/550/600-ra alakítva.
 • A Ghostship manaköltsége 150/200/250-ről 125/175/225-re csökkentve.
[[legion_commander]]
 • A Moment of Courage újratöltődési ideje 2,7/2,1/1,5/0,9-ről 2,6/2,0/1,4/0,8-ra csökkentve.
 • Legion Commander Scepteres Duelje mostantól őt és a célpontját is immunissá teszi minden sebzésre, kivéve, ha a forrás a Duel résztvevőinek egyike.
 • A Duel Scepteres időtartama mostantól 4,75/5,5/6,25 másodperc.
[[life_stealer]]
 • A Rage támadási sebességbónusza 30/45/60/80-ról 50/60/70/80-ra növelve.
 • A Feast sebzése és életlopása 4/5/6/7%-ról 4,5/5,5/6,5/7,5%-ra növelve.
 • Az Infest újratöltődési ideje 100-ról 100/75/50-re csökkentve.
[[lion]]
 • Az Earth Spike manaköltsége 100/120/145/170-ről 100/120/140/160-ra csökkentve.
 • Az Earth Spike időtartama 1,02/1,52/2,02/2,52-ről 1,1/1,6/2,1/2,6-ra növelve.
 • A Mana Drain újratöltődési ideje 20/15/10/5-ről 16/12/8/4-re csökkentve.
[[lone_druid]]
 • Ideiglenesen eltávolítva a Captains Mode-ból.
  A hős-áttervezések miatt a következő hősök egy rövid ideig el lettek távolítva a Captains Mode-ból: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki és Winter Wyvern.

  A legtöbbjük vissza fog térni a Captains Mode-ba egy későbbi 6.86b/c javításban.

 • A Synergy lecserélve egy új képességre: a Savage Roarra.

  Savage Roar
  =======

  Hatására az ellenségek körülötted vagy a medvéd körül egy 325-ös hatóterületről a kútjuk felé menekülnek 20%-os mozgási sebességbónusszal 1,2/1,6/2/2,4 másodpercig.

  Újratöltődési idő: 28/24/20/16
  Manaköltség: 50

  Megjegyzés: Egy Entangle hatása alatt álló hős nem tud mozogni. A Spirit Bear is rendelkezik ezzel a képességgel, de az újratöltődési ideje közös a hősöddel.

 • A Spirit Bear támadási sebzése 33-ról 35/45/55/65-re növelve.
 • A Spirit Bear mozgási sebessége 320/320/330/340-ről 320/330/340/350-re növelve.
 • A Rabid időtartama 10-ről 18/22/26/30-ra növelve.
 • A Rabid mozgási sebessége 5/10/15/20%-ról 10/15/20/25%-ra növelve.
 • A True Form életerő-bónusza 250/400/600-ról 300/600/900-ra növelve.
[[luna]]
 • Fordulási idő 0,4-ről 0,6-ra növelve.
 • Az Eclipse Scepteres sugár időköze 0,6-ról 0,3-ra csökkentve.
[[lycan]]
 • Lycan farkasai és a Shapeshift mostantól nem biztosítanak kritikus támadást.
 • Lycan farkasai mostantól 2. szinten kapják meg a Cripple-t, ami 20%-os esélyt ad a célpont megnyomorítására, másodpercenként 8 sebzést és 40 támadási sebességvesztést okozva 4 másodpercen keresztül.
 • A Shapeshift mostantól minden irányításod alatt álló egységnek 40%-os esélyt biztosít 1,4/1,6/1,8-szoros kritikus támadás okozására.
[[magnataur]]
 • Scepter hozzáadva Magnusnak.

  Megváltoztatja az Empowert, hogy az szövetséges hősaura legyen. A távolsági hősökre fele értékkel hat, és ők területi sebzést okoznak a célpont körül egy 200-as hatóterületen.

  Továbbra is varázsolható egységekre, de nem adódik össze.

 • A Skewer távolsága 750/900/1050/1200-ról 900/1000/1100/1200-ra növelve.
 • A Skewer lassítása 40%-ról 25/30/35/40%-ra csökkentve.
 • A Skewer lassításának időtartama 2,5-ről 2,5/2,75/3/3,25 másodpercre növelve.
[[medusa]]
 • A Mystic Snake manalopása mostantól nem növekszik az ugrásokkal.
 • A Mystic Snake manalopása mostantól a teljes mana 11/14/17/20%-a.
[[meepo]]
 • A Dupla sebzés mostantól nem hat az összes Meepo egységre.
[[mirana]]
 • Harctáv 600-ról 630-ra növelve.
 • A Starstorm sugara 625-ről 650-re növelve.
 • A Sacred Arrow mostantól azonnal megöli az első eltalált egységet, ha az nem ősi creep.
[[morphling]]
 • Az Adaptive Strike alapsebzése 50/60/70/80-ról 100-ra növelve.
 • Az Adaptive Strike manaköltsége 100-ról 100/90/80/70-re csökkentve.
 • A Morph sebessége másodpercenként 2/4/6/10-ről másodpercenként 2/4/8/16-ra növelve.
 • A Morph mostantól 1 pontonként vált 2 pont helyett.
  Ez a változás nincs hatással a váltás sebességére, csak az egyenletességére.
 • A Hybrid újratöltődési ideje 140-ről 120-ra csökkentve.
[[naga_siren]]
 • Alap intelligencia 18 + 1,95-ről 21 + 2,0-ra növelve.
[[furion]]
 • Alap intelligencia 4-gyel növelve.
 • A Treantek sebzése 28-ról 32-re növelve.Ez azt jelenti, hogy a Greater Treantek sebzése 84-ről 96-ra növekszik.
[[necrolyte]]
 • Alappáncél 1-gyel növelve.
[[night_stalker]]
 • A Void éjszakai lassítása 4-ről 2,5/3/3,5/4 másodpercre csökkentve.
[[nyx_assassin]]
 • Az Impale időtartama 1,27/1,77/2,27/2,77-ről 1,6/2,0/2,4/2,8-ra növelve.
 • A Spiked Carapace újratöltődési ideje 23/20/17/14-ről 22/18/14/10-re csökkentve.
[[ogre_magi]]
 • Alap életerő-töltődés 2,5-ről 3,5-re növelve.
[[oracle]]
 • Engedélyezve a Captains Mode-ban.
 • A Fate's Edict újratöltődési ideje 12-ről 16/13/10/7-re alakítva.
 • A Fate's Edict időtartama 3/4/5/6-ról 3/3,5/4/4,5-re csökkentve.
 • A Fate's Edict varázslási távolsága 700-ról 500/600/700/800-ra alakítva.
 • A Fortune's End manaköltsége 130-ról 110-re csökkentve.
 • A Fortune's End mostantól célozhat szövetségeseket.
  Nem gyökerezteti le, vagy nem sebzi a szövetségest, de megtisztít és a hatóterületen alkalmazza a hatást.
 • A False Promise mostantól nem szüntet meg folyamatosan a kezdeti varázslat után.
  Korábban folyamatosan eltávolított minden gyengítést, beleértve a bénításokat is.
 • A False Promise időtartama 6/7/8-ról 7/8/9-re növelve.
 • A False Promise újratöltődési ideje 80/60/40-ről 90/60/30-ra alakítva.
 • A False Promise manaköltsége 200-ról 100-ra csökkentve.
[[obsidian_destroyer]]
 • Átdolgoztuk az Astral Imprisonment működését.

  Mostantól sebzést okoz az ellenségeken a célpont körüli területen, amikor véget ér. Maga a célpont is sebződik, ha ellenség. 75/150/225/300 mágikus sebzést okoz. A hatóterület 400-as.Ez a hatóterület Scepteresen csak egyszer sebezhet meg.

  Mostantól nem lop intelligenciát.

  Mostantól célozható creepekre.

 • Az Astral Imprisonment újratöltődési ideje 18/16/14/12-ről 20/17/14/11-re alakítva.
 • Az Astral Imprisonment varázslási távolsága 500-ról 450/500/550/600-ra alakítva.
 • Az Astral Imprisonment időtartama 1/2/3/4-ről 4-re növelve.
 • Az Essence Aura hatóterülete 1000-ről a szokásos 900-as aurasugárra csökkentve.
 • Az Arcane Orb mostantól találatonként 0/1/2/3 intelligenciát lop 40 másodpercre (csak hősöktől).
 • Intelligencianövekedés 3,3-ról 2,7-re csökkentve.
[[phantom_assassin]]
 • Alap intelligencia 13 + 1-ről 15 + 1,4-re növelve.
[[phoenix]]
 • A Sun Ray fordulási ideje 20-ról 25-re növelve.
 • A Supernova másodpercenkénti sebzése 60/80/100-ról 60/90/120-ra növelve.
[[puck]]
 • Az Illusory Orb manaköltsége 150-ről 80/100/120/140-re csökkentve.
 • Az Illusory Orb újratöltődési ideje 11-ről 14/13/12/11-re növelve.
 • A Waning Rift újratöltődési ideje 16-ról 16/15/14/13-ra csökkentve.
 • A Waning Rift mostantól nem csak a hősöket hallgattatja el.
[[pudge]]
 • Pudge Scepterje átdolgozva.

  4 másodpercre csökkenti a Meat Hook újratöltődési idejét és 360-ról 475-re növeli a sebzést.

  Megjegyzés: mostantól nem biztosítja a korábbi Scepteres bónuszokat.

 • A Dismember sebzése 75/125/175-ről 60/90/120 + erejének 30/40/50%-ára módosítva.
 • A Dismember mostantól gyógyít téged az okozott sebzés értékében.
[[pugna]]
 • A Decrepify mostantól nem lassítja a szövetségeseket.
[[queenofpain]]
 • A Scream of Pain sebzése 85/165/225/300-ról 75/150/225/300-ra csökkentve.
 • A Sonic Wave sebessége 1100-ról 900-ra csökkentve.
[[riki]]
 • Ideiglenesen eltávolítva a Captains Mode-ból.
  A hős-áttervezések miatt a következő hősök egy rövid ideig el lettek távolítva a Captains Mode-ból: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki és Winter Wyvern.

  A legtöbbjük vissza fog térni a Captains Mode-ba egy későbbi 6.86b/c javításban.

 • Átdolgoztuk a Permanent Invisibilityt, hogy a Backstab is a része legyen.

  Permanent Invisibility
  ============

  Riki ügyesség * 0,4/0,6/0,8/1,0 többletsebzést kap, amikor hátulról támad.

  Láthatatlanság eltűnési ideje: 6/5/4/3 másodperc

  Megjegyzés: mostantól nem biztosít 6/8/10/12 életerő-töltődést.

 • A Blink Strike ismét a régi, alap képesség, töltetek nélkül.

  Sebzés: 20/40/60/80
  Újratöltődési idő: 16/12/8/4
  Manaköltség: 50

 • Új ultimate képesség hozzáadva Rikinek: a Tricks of the Trade.

  Tricks of the Trade
  ============

  Riki legfeljebb 3/4/5 másodpercre kilép a világból, hátulról lecsapva minden ellenségre egy 450-es területen belül maga körül. Egyszer támad kilépéskor, majd másodpercenként egyszer kilépve a világból.Bármikor megszakítható.

  Újratöltődési idő: 90/80/70
  Manaköltség: 75
  Varázsláspont: 0.4

 • Erőnövekedés 2,0-ról 1,6-ra csökkentve.
 • Ügyességnövekedés 2,9-ről 2,2-re csökkentve.
 • Alappáncél 1-gyel csökkentve.
 • A Smoke Screen mostantól nem lassítja a fordulási sebességeket.
[[rubick]]
 • A Fade Bolt támadási sebzéscsökkentése 14/20/26/32-ről 20/25/30/35-re növelve.
[[sand_king]]
 • Sand King Scepterje átdolgozva.

  Megkétszerezi a Burrowstrike varázslási távolságát és Caustic Finale mérget alkalmaz a hősökre.

  Megjegyzés: mostantól nem biztosítja a korábbi Scepteres bónuszokat.

 • Alaperő 18-ról 21-re növelve.
 • A Caustic Finale lassítása 25%-ról 30%-ra növelve.
[[shadow_demon]]
 • A Disruption illúziók időtartama 5/6/7/8-ról 6/8/10/12 másodpercre növelve.
[[nevermore]]
 • Scepter hozzáadva Shadow Fiendnek.

  A Requiem of Souls vonalai mostantól visszatérnek Shadow Fiendhez, 40%-os sebzést okozva a visszaúton.

  A Requiem of Souls által visszafelé, hősökön okozott összes sebzés gyógyít téged.

 • Alappáncél 1-gyel csökkentve.
 • A Shadowraze manaköltsége 75-ről 90-re növelve.
[[shadow_shaman]]
 • A Shackles teljes sebzése 120/180/240/300-ról 120/200/280/360-ra növelve.
 • A Mass Serpent Wardok elpusztításához 2 találat szükséges.
  Korábban 135/150/150 ÉP-jük volt.
[[silencer]]
 • A Curse of the Silent lecserélve egy új képességre: az Arcane Curse-re.

  Arcane Curse
  =======

  Területet céloz és hatására az ellenségek időarányosan sebződnek. Valahányszor varázsolnak, a gyengítés időtartama növekszik. Ha egy ellenség elhallgattatásra kerül a gyengítés hatása alatt, a gyengítés szünetelni fog (nem sebez és nem telik az időtartam).

  Időtartam: 7 másodperc
  Összeadódási időtartam: 4 másodperc (valahányszor varázsolnak, ez hozzáadódik az időtartamhoz)
  Sebzés / mp: 14/21/28/35

  Újratöltődési idő: 18/16/14/12
  Manaköltség: 75/95/115/135
  Sugár: 425

  Hat a creepekre.

  Megjegyzés: ugyanaz számít varázslásnak, mint a Curse of the Silent esetében; olyan dolgok, amik varázshatásúak, de nem tárgyak.

 • A Glaives of Wisdom mostantól nem egyedi támadásmódosító.
[[skywrath_mage]]
 • A Concussive Shot manaköltsége 110-ről 95-re csökkentve.
[[slardar]]
 • Az Amplify Damage mostantól csak a célpontot fedi fel, a körülötte levő területet nem.
[[storm_spirit]]
 • Az Electric Vortex manaköltsége 100/110/120/130-ról 85-re csökkentve.
[[sven]]
 • Alapsebzés 4-gyel növelve.
 • A God's Strength Scepteres többletsebzés-aurája 50/75/100%-ról 75/100/125%-ra növelve.
[[templar_assassin]]
 • A Refraction mostantól mindig látható.
[[terrorblade]]
 • Engedélyezve a Captains Mode-ban.
[[tidehunter]]
 • Scepter hozzáadva Tidehunternek.

  Hatására a Gush földre célozható hullámmá válik, ami 1800-as távolságra ér el.

  Hatóterület: 240
  Lövedéksebesség: 1500
  Újratöltődési idő: 7

 • Az Anchor Smash varázsláspontja 0,5-ről 0,4-re csökkentve.
 • A Ravage bénításának időtartama 2,02/2,32/2,77-ről 2,0/2,4/2,8-ra alakítva.
[[shredder]]
 • A Whirling Death gyengítésének időtartama 7-ről 11-re növelve.
 • A Whirling Death manaköltsége 70/80/90/100-ról 70-re csökkentve.
 • A Reactive Armor időtartama 16-ról 14/16/18/20-ra alakítva.
[[tinker]]
 • A Laser varázsláspontja 0,53-ról 0,4-re javítva.
 • A Laser varázslási távolsága 550-ről 650-re növelve.
[[tiny]]
 • A Craggy Exterior mostantól a támadások beérkezésekor aktiválódik, nem az elindításukkor.
[[treant]]
 • A Leech Seed manaköltsége 100/110/120/130-ról 80/95/110/125-re csökkentve.
 • Az Overgrowth hatóterülete 675-ről 800-ra növelve.
 • A Scepteres Overgrowth sebzése és látómezeje 700-ról 800-ra növelve.
[[troll_warlord]]
 • A Fervor értéke 20/25/30/35-ről 15/20/25/30-ra csökkentve.
 • A Fervor maximális összeadódása 4-ről 6-ra növelve.
 • A távolsági Whirling Axes újratöltődési ideje 20/19/18/17-ről 20/18/16/14-re csökkentve.
[[tusk]]
 • Mozgási sebesség 305-ről 300-ra csökkentve.
 • Az Ice Shards sebzése 70/140/210/280-ról 60/120/180/240-re csökkentve.
 • A Snowball mostantól nem húzhatja ki az egységeket a Blackhole-ból vagy a Chronosphere-ből.
 • A Snowball összegyűjtési hatósugara 400-ról 350-re csökkentve.
[[undying]]
 • A Tombstone zombisebzése 35-ről 33-ra csökkentve.
 • A Tombstone aranyjutalma 75/100/125/150-ről 125/150/175/200-ra növelve.
 • A Tombstone mostantól nem biztosít 44 TP-t.
[[ursa]]
 • Scepter hozzáadva Ursának.

  Engedi, hogy magatehetetlenül is varázsold az ultimate képességedet, és 50/40/30-ról 30/24/18 másodpercre csökkenti az újratöltődési idejét.

 • Az Enrage mostantól nem tisztítható meg.
[[vengefulspirit]]
 • Vengeful Spirit Scepterje átdolgozva.

  Hatására létrejön egy Vengeance Illusion, amikor meghalsz. A Vengeance Illusion 50%-os sebzést okoz, 150%-osan sebződik és minden képességedet használhatja (de a tárgyaidat nem). A Vengeance Illusion az újraéledésedig tart.

  Megjegyzés: továbbra is biztosítja a korábbi Scepteres bónuszokat a Netherswapnak.

[[venomancer]]
 • A Venomous Gale újratöltődési ideje 22-ről 21/20/19/18-ra csökkentve.
[[visage]]
 • A Stone Form hatóterülete 340-ről 350-re növelve.
[[warlock]]
 • Alaperő 4-gyel növelve.
 • A Shadow Word időtartama 11-ről 12 másodpercre növelve.
[[weaver]]
 • Alapsebzés 3-mal növelve.
 • A The Swarm bogarainak alap támadási időköze 1,4/1,25/1,1/0,95-ről 1,25/1,1/0,95/0,8-ra javítva.
[[windrunner]]
 • A Shackleshot mostantól lerázható.
 • A Shackleshot sebessége 1515-ről 1650-re növelve.
 • A Shackleshot szöge 26 fokról 23 fokra csökkentve.
 • A Powershot sebessége mostantól nem csökken egy kicsit sem, amikor egységeken halad keresztül.
[[winter_wyvern]]
 • Ideiglenesen eltávolítva a Captains Mode-ból.
  A hős-áttervezések miatt a következő hősök egy rövid ideig el lettek távolítva a Captains Mode-ból: Death Prophet, Doom, Faceless Void, Lone Druid, Riki és Winter Wyvern.

  A legtöbbjük vissza fog térni a Captains Mode-ba egy későbbi 6.86b/c javításban.

 • A Cold Embrace újratöltődési ideje 17/16/15/14-ről 24/21/18/15-re növelve.
 • Az Arctic Burn lassítása 25/30/35/40%-ról 19/26/33/40%-ra csökkentve.
 • A Winter's Curse elsődleges és másodlagos egységei mostantól immunisak ellenségeik minden sebzésére.
 • A Winter's Curse másodlagos egységei mostantól 50 támadási sebességbónuszt kapnak.
 • A Winter's Curse hatóterülete 400-ról 500-ra növelve.
 • A Winter's Curse újratöltődési ideje 110/100/90-ről 120/110/100-ra növelve.
 • A Winter's Curse időtartama 2,5/3/3,5-ről 3,25/4/4,75-re növelve.
 • Kijavítottuk, hogy a Winter's Curse megmaradt az elsődleges célpont halála után is.
[[witch_doctor]]
 • A Maledict manaköltsége 120-ról 105/110/115/120-ra csökkentve.
 • A Maledict varázslási távolsága 525-ről 575-re növelve.
[[skeleton_king]]
 • A Vampiric Aura mostantól ki-/bekapcsolható, hogy az életlopás csak hősökre hasson.

TÁRGYAK

ÚJ TÁRGYAK

Faerie Fire
 • Új elfogyasztható tárgy

  Ár: 75 arany

  Ezeket adja:
  + 2 sebzés

  Használat: fogyaszd el a Faerie Fire-t 75 ÉP visszatöltéséhez. Újratöltődési idő: 5 másodperc.


Dragon Lance
 • Új tárgy Ogre Clubból és Quarterstaffból készítve.

  Ez kell hozzá:
  Ogre Club (1000)
  Quarterstaff (875)
  Összesen: 1875

  Ezeket adja:
  + 10 erő
  + 10 támadási sebesség
  + 10 sebzés
  + 130 harctáv (csak távolsági hősöknek; nem adódik össze)

  Szétszerelhető.


Aether Lens
 • Új tárgy Energy Boosterből, Ring of Health-ből és Cloakból készítve.

  Ez kell hozzá:
  Energy Booster (900)
  Ring of Health (850)
  Cloak (550)
  Összesen: 2300

  Ezeket adja:
  + 250 mana
  + 8 életerő-töltődés
  + 15 mágiaellenállás
  + 200 varázslási távolság
  + 8% varázssebzés


  A varázslási távolság javítása hatással van a célzott varázslatokra és a távolságfüggő varázslatokra, mint például a Venomous Gale. Nincs hatással olyan hatóterületi képességekre, mint a Poison Nova.

Iron Talon
 • Új tárgy Quelling Blade-ből, Ring of Protectionből és egy receptből készítve.

  Ez kell hozzá:
  Quelling Blade (200)
  Ring of Protection (175)
  Recept (125)
  Összesen: 500

  Ezeket adja:
  + 2 páncél
  A Quelling Blade bónuszai.

  Aktív: célba vehetsz nem-játékos ellenséges egységeket, hogy eltávolítsd jelenlegi ÉP-jüknek 40%-át. Újratöltődési idő: 14 másodperc.

  Megjegyzés: Ősi creepeket nem célozhat. Normál, 4 másodperces újratöltődési ideje van fákon használva.

TÁRGYVÁLTOZÁSOK
[[abyssal_blade]]
 • A Bash sebzése 60-ról 120-ra növelve.
 • A többletsebzés 85-ről 70-re csökkentve.
  A következő tárgyak többletsebzés- és Bash sebzés változásai kapcsolódnak egymáshoz: Abyssal Blade, Javelin, Monkey King Bar és Skull Basher.
[[courier]]
 • A futárvásárlás újratöltődési ideje 7 másodpercről 2 percre növelve.
 • Az Animal Courier ára 120-ról 100-ra csökkentve.
[[arcane_boots]]
 • Mozgási sebesség 5-tel, a teljes ár pedig 50-nel csökkentve (lásd a Boots of Speed változásait).Ez a következőkre érvényes:
  Boots of Speed, Arcane Boots, Phase Boots, Power Treads és Tranquil Boots.
[[assault]]
 • A támadási sebesség aurabónusza mostantól hat az épületekre.A páncél már eddig is hatott az épületekre.
[[blade_mail]]
 • Újratöltődési idő 15-ről 13-ra csökkentve.
[[boots]]
 • Ár 450-ről 400-ra csökkentve.
 • Mozgási sebesség 5-tel csökkentve.Ez a következőkre érvényes:
  Boots of Speed, Arcane Boots, Phase Boots, Power Treads és Tranquil Boots.
[[bottle]]
 • Ár 700-ról 660-ra csökkentve.
 • A töltetenkénti életerő-visszatöltés 110-ről 90-re csökkentve.
 • A töltetenkénti manavisszatöltés 70-ről 60-ra csökkentve.
 • Egy töltet mostantól 2,5 másodperc alatt gyógyít 3 másodperc helyett (a teljes mennyiség így is 90/60).
 • Hozzáadtuk a Bottle-t az oldalsó bolthoz; csak egy töltettel rendelkezik.Szokás szerint, ha használod a tárgyat, már nem adhatod el teljes áron.
[[butterfly]]
 • A Flutter mozgási sebessége 25%-ról 35%-ra növelve.
 • A Flutter időtartama 6-ról 4 másodpercre csökkentve.
[[clarity]]
 • A manavisszatöltés „170 mana 45 másodperc alatt”-ról „190 mana 50 másodperc alatt”-ra növelve.A másodpercenkénti manatöltődés változatlan.
[[cloak]]
 • A mágiaellenállás 20%-ról 15%-ra csökkentve.
[[crimson_guard]]
 • A sebzéskivédés 75%-os eséllyel 40/20-ról 100%-os eséllyel 32/16-ra változtatva.
 • Újratöltődési idő 70-ről 60-ra csökkentve.
[[greater_crit]]
 • A Critical Strike 25%-os eséllyel 2,4-szeres sebzésről 30%-os eséllyel 2,2-szeres sebzésre változtatva.
  Az átlagos sebzés 35%-ról 36%-ra nőtt.
[[diffusal_blade]]
 • Ügyességbónusz 20/35-ről 25/35-re növelve.
 • Intelligenciabónusz 6/10-ről 10/15-re növelve.
[[ancient_janggo]]
 • Az Endurance bónusz mozgási sebessége 10%-ról 13%-ra növelve.Az Endurance az aktív képessége.
[[ethereal_blade]]
 • Manaköltség 150-ről 100-ra csökkentve.
[[flying_courier]]
 • Ár 220-ról 200-ra csökkentve.
[[glimmer_cape]]
 • Alap mágiaellenállás 20%-ról 15%-ra csökkentve.
[[heart]]
 • Életerő-töltődés 4%-ról 4,75%-ra növelve.
[[helm_of_the_dominator]]
 • A Dominate mostantól 350-re állítja az irányított creepek alap mozgási sebességét.A Dominate az aktív képessége.
[[hood_of_defiance]]
 • Mostantól van egy aktív képessége.

  Egy varázspajzsot hoz létre a hősödön, mely legfeljebb 325 mágikus sebzést nyel el.

  Időtartam: 12 másodperc
  Újratöltődési idő: 60 másodperc
  Manaköltség: 75

[[branches]]
 • Mostantól használható a földet célozva: egy vidám kis fácskát ültet, ami 20 másodpercig marad meg. 200-as varázslási távolság.
[[javelin]]
 • A Pierce 20%-os eséllyel 40 többletsebzésről 25%-os eséllyel 85 többletsebzésre javítva.A Pierce a passzív képesség.
 • Többletsebzés 21-ről 10-re csökkentve.
  A következő tárgyak többletsebzés- és Bash sebzés változásai kapcsolódnak egymáshoz: Abyssal Blade, Javelin, Monkey King Bar és Skull Basher.
[[sphere]]
 • Újratöltődési idő 16-ról 13-ra csökkentve.
 • Többletsebzés 10-ről 15-re növelve.
[[mantle]]
 • Eltávolítottuk az oldalsó boltból.
[[monkey_king_bar]]
 • A Mini-Bash sebzése 100-ról 160-ra növelve.
 • Többletsebzés 88-ról 66-ra csökkentve.
  A következő tárgyak többletsebzés- és Bash sebzés változásai kapcsolódnak egymáshoz: Abyssal Blade, Javelin, Monkey King Bar és Skull Basher.
[[necronomicon]]
 • Recept ára 1250-ről 1200-ra csökkentve.
 • A Necronomicon Archer harctávja 350/450/550-ről 450/500/550-re növelve.
[[ward_dispenser]]
 • Az Observer és Sentry Wardoknak mostantól hatóterületi jelzésük van lehelyezés előtt.Új felhasználói felületet is használnak a lehelyezéshez.
[[ward_observer]]
 • Tapasztalatjutalom 50-ről 100-ra növelve.
[[octarine_core]]
 • Mostantól hat a töltetalapú képességek töltődési idejére.
[[orb_of_venom]]
 • A Poison Attack mostantól nem egyedi támadásmódosító.
[[phase_boots]]
 • A Phase mostantól nem szakítja meg varázsláskor a fenntartásokat.
 • Mozgási sebesség 5-tel, a teljes ár pedig 50-nel csökkentve (lásd a Boots of Speed változásait).Ez a következőkre érvényes:
  Boots of Speed, Arcane Boots, Phase Boots, Power Treads és Tranquil Boots.
[[power_treads]]
 • Mozgási sebesség 5-tel, a teljes ár pedig 50-nel csökkentve (lásd a Boots of Speed változásait).Ez a következőkre érvényes:
  Boots of Speed, Arcane Boots, Phase Boots, Power Treads és Tranquil Boots.
[[quelling_blade]]
 • Ár 225-ről 200-ra csökkentve.
[[ring_of_protection]]
 • Ár 200-ról 175-re csökkentve.
 • Páncélbónusz 3-ról 2-re csökkentve.
[[rod_of_atos]]
 • A Cripple újratöltődési ideje 10-ről 12-re növelve.
 • A Cripple mostantól 40%-os pontosságot biztosít a célpontot támadó egységeknek.
  Ez azt jelenti, hogy a célpontot támadó egységek az esetek 40%-ában nem fogják elvéteni.
[[sange]]
 • A Maim mostantól nem hatol át a varázsimmunitáson.
[[sange_and_yasha]]
 • A Greater Maim mostantól nem hatol át a varázsimmunitáson.
[[satanic]]
 • Időtartam 4-ről 4,5-re növelve.
[[sheepstick]]
 • A Hex újratöltődési ideje 30-ról 25-re csökkentve.
[[silver_edge]]
 • A gyengítés mostantól nem szüntethető meg.
[[basher]]
 • Erőbónusz 8-ról 10-re növelve.
 • A Bash sebzése 60-ról 120-ra növelve.
 • Sebzés 25-ről 10-re csökkentve.
  A következő tárgyak többletsebzés- és Bash sebzés változásai kapcsolódnak egymáshoz: Abyssal Blade, Javelin, Monkey King Bar és Skull Basher.
[[smoke_of_deceit]]
 • Ár 100-ról 50-re csökkentve.
[[tango]]
 • A felerősített Tangók mostantól kétszer annyi ideig tartanak a dupla gyógyítási érték helyett.
 • Az Iron Branch fákon használva a Tangót megduplázódik a gyógyítás időtartama.
[[tranquil_boots]]
 • Páncél 4-ről 3-ra csökkentve.
 • Mozgási sebesség 5-tel, a teljes ár pedig 50-nel csökkentve (lásd a Boots of Speed változásait).Ez a következőkre érvényes:
  Boots of Speed, Arcane Boots, Phase Boots, Power Treads és Tranquil Boots.
[[vanguard]]
 • A sebzéskivédés 75%-os eséllyel 40/20-ról 100%-os eséllyel 32/16-ra változtatva.
[[veil_of_discord]]
 • Mostantól két darab Robe of the Magi kell hozzá egy 900-as recept helyett. (Az intelligenciabónusz 12-vel nőtt.)
[[vitality_booster]]
 • Hozzáadtuk az oldalsó bolthoz.
[[ultimate_orb]]
 • Eltávolítottuk az oldalsó boltból.
[[yasha]]
 • A mozgási sebességbónusz 10%-ról 8%-ra csökkentve.A Sange and Yasha és a Manta Style nem változott.

TOVÁBBI VÁLTOZTATÁSOK

Frissítettük a műszerfal felső sávját
 • A Fegyvertár a Hősök fülről át lett téve felülre egy önálló gombként (a kilépés gomb mellé).
 • A Fegyvertárnak mostantól van egy Új tárgyak előnézeti panelje az egérmutatóval rámutatva.
 • Az egyedi játékok mostantól az Árkád fülön belül találhatóak.
 • Mostantól van egy külön felső Bolt fül, ami tartalmazza a kiemelt tárgyakat, a legkelendőbbeket, az új megjelenéseket, a kincs-reflektorfényt és az akciós tárgyakat.
 • A Kincstár át lett helyezve a Bolt fülön belülre.
Frissítettük az ARDM játékmódot
 • Kijavítottunk különféle, az ARDM-hez köthető kliensösszeomlásokat.
 • Amikor tárgyakat adsz el az ARDM-ben, mostantól a vásárlási ár 85%-át kapod.
 • Mostantól láthatod a következő hősödet (és fejlesztheted a képességeit), amint a jelenlegi hősöd meghal.
A Steam kliens december 10-én, csütörtökön kiadott javításai
 • Kijavítottunk egy problémát, ami képkockaszám-eséseket okozhatott, főleg olyan játékosoknál, akik nagy számú hősútmutatóra vannak feliratkozva.
 • Hozzáadtunk egy mechanizmust a Steamhez, ami jelenti, amikor Dota meccsben vagy, hogy a Steam ne frissítse a játékot. Amint elindítod a Dotát, a Steam soha nem fogja letölteni a játék frissítéseit, vagy a korábban már teljesen telepített egyedi játékok elemeit. Ez a változás biztosítja, hogy a Steam akkor sem fogja frissíteni a Dotát, ha kilépsz a játékból, vagy az összeomlik, és megpróbálod újraindítani.
 • Hozzáadtunk egy beállítást annak meghatározására, hogy mindig az alapértelmezett újraéledési zenét akarod-e hallani, még akkor is, amikor zenecsomagot használsz.
 • A privát várók mostantól beállíthatják a szüneteltetés módját a játékban: „Korlátlan”, amikor bármely játékos szüneteltethet; „Korlátozott”, amikor a játékosoknak korlátozott mennyiségű szüneteltetési lehetőségük van; és „Kikapcsolva”, amikor a szüneteltetés tiltva van.
 • Hozzáadtunk egy új célzó felhasználói felületet egycélpontos területi hatású képességekhez.
 • Az „lmao” beírása a csevegésbe mostantól megnevetteti a hősödet.
 • A Kútgyógyítás mostantól egy erősítésikont mutat az időtartama alatt.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol a profilkártyákon statisztika helyett a „Nincs” lehetőség választása nem mentődött el.
 • Hozzáadtunk egy „Törlés” gombot a helyek törlésére a profilkártyádon.
 • Hozzáadtunk egy tárgyrészletek oldalt a vásárolható tárgyak jellemzésére, mely tárgyleírást, márkát és kapcsolódó ligainformációkat, a csomagok tárgyainak felsorolását, demó módot, valamint képességikonokat és a tárgyak más kapcsolódó módosítóit tartalmazza.
 • Javítottunk a Színjátszó ékkövek kinézetén a Fegyvertárban.
 • A Nézői ékkövek mostantól mutatják a hozzájuk kapcsolódó csapat logóját a Fegyvertárban.
 • A Testreszabás képernyőn mostantól lehetőség van kiválasztani egy szett összes tárgyát egyetlen tárgyként jobb egérgombbal kattintva a tárgyra és a „Szett-tárgyak kiválasztása” lehetőséget választva.
 • Javítottuk, hogy Terrorblade néhány démonalak tárgyának nem jelentek meg a részecskéi a hős tárgykiosztásában és a játékbeli hősválasztó képernyőn.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol Legion Commander, Shadow Fiend és a Techies Titokzatosa hibásan látszott a játékbeli hősválasztó képernyőn.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol Terrorblade démonalak tárgyai nem vették fel helyesen a Titokzatos ékkőszínét a Testreszabás képernyőn.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol a Barátok menü néha levágta egyes elemek végét.
 • Kijavítottuk a dota_spectator_auto_spectate_games konzolparancsot.
 • Hozzáadtuk a dota_redeem_item_code konzolparancsot régi Dota-kódok beváltásához (kiváltképpen a TI3 és TI4 aláírásaihoz).
 • Kijavítottuk a Dire tornyainak rombolt portréit.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol a műszerfal hangjai néha játszódtak játék közben.
 • Kijavítottuk a „Dota 2 előtérbe hozása meccstalálatkor” beállítás helytelen működését „Kizárólagos teljes képernyő” módban.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol néhány képernyőrázkódási effekt nem történt meg (pl. Enigma halhatatlan Black Hole-jánál).
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol a hősök portréján néha hiányzott az arcmozgás.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol véletlenszerű sokszögek álltak ki a hősök arcából.
 • Javítottuk a Dilinyós, az Őrült állapoteffektjeit és illúzióeffektjeit.
 • Javítottunk egy hibát, ahol a részecske-effektek előnézete hibás volt a részecskeszerkesztőben.
 • Javítottunk egy összeomlást, ami bizonyos viselhető tárgyak felszerelésekor történt (olyan tárgyakénál, melyekhez nem volt modell rendelve).
 • Javítottunk pár esetet, melyeknél a tárgykiosztás képernyője helytelen piaci árat mutatott és a Piac gomb rossz piaci oldalra vitt.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol a szellemegységek néha a minitérkép közepén jelentek meg.
 • Kijavítottunk egy hibát, ahol a tárgyak leírásában néhány szöveg le lett vágva.
 • Csökkentettük a memóriahasználatot, kiváltképpen a kincsek adatlapjain.
Műhely-importáló
 • Lehetőséget adtunk hozzá olyan munkák előnézetére, melyek még nem teljesítik a beküldési feltételeket (beküldeni továbbra sem lehet őket, amíg a hibák nincsenek kijavítva).
 • Általános javítások a Műhely-importáló felhasználói felületéhez.
 • Több információt adtunk hozzá a beküldési feltételekről (háromszögkorlát stb.) a Műhely-importáló felhasználói felületéhez.
 • Támogatást adtunk hozzá az effekthálókhoz (kardragyogás-geometria stb.)
 • Támogatást adtunk hozzá kurzorcsomagok és zenecsomagok importálásához.
SFM
 • A karakterválasztó mostantól képes előnézni és létrehozni alternatív modellszetteket (Tiny, Night Stalker) és helyettesítő modelleket (Dragon Knight, Lone Druid, Lycan, Terrorblade).
 • A karakterválasztó mostantól előnézi a tárgyakat és specifikus részecske-pillanatképet készít ahelyett, hogy mindig az alap tárgy pillanatképét használná (ez javítja például Anti-Mage fegyverragyogását).
 • Javítottuk a ruhaütközéses modelleknél a hibásan procedurálisnak jelölt csontokat (Axe, Zeus).