ОБУЧАВАНЕ ИЗРАБОТВАНЕ И ЗАГНЕЗДВАНЕ ДЕТАЙЛЕН ИЗГЛЕД НОВИ АРТИКУЛИ БЕЛЕЖКИ ЗА ОБНОВЛЕНИЯТА
Като свеж млад дух, веселият Райджин намерил Ридаещите планини твърде тесни за своя вкус и решил да обикаля надълго и нашироко, следвайки ветровете по широкия свят. Но скоро след като се осмелил да поеме пътешествието, той открил, че е хванат в нескопосано направено заклинание. Аматьорът елементалист, наречен Тъндъркег, надявал да сложи край на сушата, но вместо това приключил смъртния си живот, завинаги преобразявайки се в съществото, познато като Storm Spirit.
Static Remnant — Създава експлозивно копие на Storm Spirit, което се взривява и нанася щети, ако го доближи вражеска единица.
Electric Vortex — Вихър, който издърпва вражеска единица към местоположението на Storm Spirit.
Overload — Изпълняването на заклинание създава електрически заряд, който бива освободен с взрив при следващата атака, нанасяйки щети и забавяйки близките врагове.
Ball Lightning — Storm Spirit се превръща в летливо електричество, преминавайки през бойното поле, докато маната му не свърши или достигне целта си.
Издълбана от свещен нефрит, статуя на генерал Каолин била заровена начело на каменната армия от десетки хиляди войници, светци и акробати, погребани за хилядолетия в прегръдката на почвата. В рамките на този нефрит бликал духът на самата Земя, стихия, силна като планетата, трупаща силата си, докато прокопавала свободата си. Сега великият Каолин — Earth Spirit крачи по земята, търсейки врагове, призовавайки останките от погребаната си армия.
Boulder Smash — Earth Spirit изблъсква целта, карайки я да излита в посоката, към която е обърната.
Rolling Boulder — Earth Spirit се превръща в търкаляща се канара, която нанася щети на враговете.
Geomagnetic Grip — Издърпва целевата приятелска единица или Stone Remnant към неговото местоположение. Враговете, поразени от летящата цел биват зашеметени.
Stone Remnant — Призовава Stone Remnant на целевата точка. Те правят уменията на Earth Spirit по-ефективни.
Magnetize — Нанася щети през време на враговете в малка площ. Жертвите ще задействат Magnetize отново, ако отидат към Stone Remnants.
В рамките на Пламенната крепост почива топазен котел, пълен с пепел, погребален огън на воина-поет Кзин, който тренирал последователите си в задълженията отредени за пазителите на пламъка. Докоснат от трайното наследство на учителя си, Пламтящото божество, аспект на огъня, се хвърлил в крепостта да разпали останките. От тази искряща жар се очертал образ на Кзин, обвит в пламъци, със замислено изражение, готово да тренира, преподава и разнася пламъците на знанието до тези, които търсят напътствия.
Searing Chains — Отприщва огнени ласа, които завързват враговете на място и нанасят щети всяка секунда.
Sleight of Fists — Атакува стремително всички врагове наблизо, които са в областта на действие, след което се връща към първоначалното си местоположение.
Flame Guard — Обгръща себе си с огнен щит, който наранява враговете, и го защитава от магически щети.
Fire Remnant — Генерира Fire Remnants, към които може да запрати и взриви, нанасяйки щети на враговете в близост.
Activate Fire Remnant — Избиране на Fire Remnant, към който да пристигне.
Научете приятел как да играе Dota или поканете някой по-опитен, който да ви научи. Загрейте в тренировка един срещу друг, а след това съберете целия си отбор за сесия с професионален играч. Дали ще тренирате в мач, ползвайки частни лобита или просто ще помагате на нов играч в първите му игри срещу ботове, поддържаме всичко това.
Като треньор, ще намерите много инструменти на Ваше разположение. Надзърнете през очите на учениците си, за да виждате същото като тях, рисувайте по земята и мини картата, така че да ги напътствате. Пингвайте върху елементи от проекционния дисплей, за да им ги обясните. С частния Ви канал за комуникация ще можете да обясните Dota на език, който те могат да разберат. Гъвкавата система позволява разнообразие от настройки: можете да тренирате трима ученици наведнъж или работите с друг треньор върху един ученик или дори да направите няколко комбинации от треньори и ученици в един отбор.
Намерете по-голяма полза за нежеланите артикули! Използвайте Polymorph рецепта, за да трансформирате няколко артикула от едно качество в чисто нов такъв. Или пък опитайте Augment рецепта, за да комбинирате повтарящи се артикули в нов такъв от по-високо качество. Събирайте рецепти играейки или отваряйки Ancient Scroll Cases, където можете да намерите Polymorph и Augment или дори по-редки рецепти, които генерират изключителни артикули.
Изискванията за завършване на рецепта могат да варират много, затова наглеждайте обществения Steam пазар.
Имате любим артикул? Персонализирайте го дори повече, добавяйки гнезда и камъни. Сложете „Кинетичен камък“, за да добавите уникални анимации към любимия си меч или вземете най-ценния си куриер и добавяте „Ефирен“ или „Призматичен камък“, за да се изфукате с нови цветове и ефекти. Накарайте любимия си отбор да подпише „Турнирния“ Ви артикул чрез „Руна с автограф“ и сложете „Инкрустиран скъпоценен камък“, с който да покажете най-добрите си статистика. Не можете да решите какво да изберете? Добри новини! Всеки артикул може да съдържа до пет камъка.
Оценете света на Dota 2 по нов начин. Приближете се до бойното поле и се възхитете на героя си от нова перспектива, намерете детайли, които никога не сте подозирали за новата си броня и проследете приключенията на куриера си през опасната пустош. Отворете повторение и използвайте „Детайлен изглед“, за да нагласите перфектния ъгъл, през който да гледате дръзко щурмуване на кула или направете перфектната снимка, която да покажете на приятелите си. За да активирате „Детайлния изглед“, кликнете върху иконката вляво от портрета на героя Ви.
Създадени съвместно с професионалните играчи, новите „Артикули от играчи“ са перфектният начин да подкрепите любимия си играч. Тези артикули ще проследяват турнирните игри, включващи избраният от Вас играч. Носете ги, за да покажете на света кой от професионалните играчи е Вашият фаворит.
TREASURE of EMBER ESSENCE
Прекратете изгарящото Ви любопитство!
TREASURE of EARTH ESSENCE
Вземете лежащото вътре!
GHASTLY TREASURE of DIRETIDE
Достъпен от 14 до 18 ноември
Потребителски интерфейс
 • Добавено е избиране на алея в екрана за избиране на героя;
 • Сега можете да поканите за търговия през Dota 2, включително и хора, с които не сте приятели (налични са частни настройки);
 • Игри, които са част от серии „Най-добри от няколко“ сега са групирани и защитени от спойлери в панела за последните игри;
 • Добавена е търсачка на комплекти при избирането на герой;
 • Коментаторите вече могат да посочват държава и описание на канала, когато създават лоби за наблюдатели;
 • Детайлният изглед може да бъде активиран чрез иконата в ляво от портрета на героя;
 • Добавена е опция за далтонисти;
 • Добавена е опция за субтитри;
 • Добавено е пояснението „Изчакващи покани“, което показва неуредени покани за дружини;
 • Добавен е разделът „Благодарности“ в библиотеката;
 • Поправени са грешните стрелки за ход при наблюдаване на избора в Captains Mode;
 • Нова конзолна променлива „dota_ability_legacy_mode_quick_cast“, караща изпълняването на всички умения с класически клавиши да бъде бързо изпълнение;
 • Вече няма нужда да екипирате емблеми, за да се обновява колко игри са наблюдавани и да се броят към отборите, които сте гледали на живо.
Новото потребителско преживяване
 • Ботовете вече ще заместват напусналите играчи в режима Limited Hero;
 • Добавени са тренировъчни мисии за последни удари.
Общност
 • Наказанието за нисък приоритет е променено от игрално време на брой игри;
 • Добавени са изскачащи съобщения и други индикации, свързани със статуса за нисък приоритет в интерфейса;
 • Добавени са нови проучващи въпроси за Вас и отборното сътрудничество.
Звукови
 • Гласовете и звуковите ефекти сега имат отделни плъзгачи за звука в играта;
 • Добавен е звук за отразените от Blademail щети (чуващ се само от атакуващия играч);
 • Добавен е звук за целевите единици на Diffusal Blade;
 • Поправено е изречението при прераждане на Clockwerk;
 • Поправени са проблемите за неизучената зона с някои умения на Invoker, Crystal Maiden и Nature's Prophet;
 • Звукът за ултимата на Visage вече не се натрупва с броя familiars;
 • Целевият звук на Bloodrage вече се задейства отново ако целта все още е заглушена.
Визуални
 • Нова поддръжка за ефектите оставящи следи. Визуални обновления по оставяните следи от Storm/Ember/Earth Spirit могат да въздействат на всички предмети за екипировка и ще бъдат правилно имитирани, когато Rubick ги открадне;
 • Променени са ефектите на Storm Spirit, за да са визуално идентични с тези на другите духове.
Обучаване
 • Всеки в дружина, търсеща мач, може да посочи дали да бъде треньор в съответната такава, вместо да играе. В лобитата потребителите могат да изберат да обучават отбор, вместо да играят или наблюдават. Треньорите не могат да бъдат използвани в отборни мачове или турнири лобита;
 • Увеличен е максималният брой играчи в търсеща мач дружина от 6, за да се позволи обучаването от треньор на цял отбор ученици (но не можете да търсите мач, ако сте 6 играча без треньор);
 • Треньорите могат да използват да използват игралните перспективни изгледи и коментаторски инструменти като рисуване на линии, за да обучат учениците си. Те могат да пингват по земята, мини картата, както и навсякъде по проекционния дисплей;
 • Счита се, че треньорите са в същия отбор с учениците си, така че могат да виждат само това, което и обучаваните от тях в играта;
 • Треньори и ученици имат частни гласови и текстови комуникационни канали;
 • Треньорите могат да натиснат своя клавиш „Избиране на герой“, за да преминат измежду учениците си;
 • Треньорите виждат известия при закупуване на предмет от учениците си, подобни на тези за наблюдатели;
 • Перспективата на играча сега показва правилното състояние за повече елементи на проекционния дисплей (бързо закупуване от магазина, Уб. Ум. А/последни удари/откази, откупуване). Тези подобрения по перспективата на играча важат както за игри на живо и повторения, така и за треньора.
Икономика
 • Общественият Steam пазар
  • Това обновление може коренно да промени пазарните цени. С цел да предотвратим продаването на предметите на старите цени отпреди обновлението с цел арбитраж, премахваме всички предмети и ги връщаме на собствениците им. Докато трае този процес на премахване, нови предмети няма да могат да бъдат продавани в обществения Steam пазар;
  • Сега можете да изберете предмет за продажба в пазара през оръжейната (десен клик: продаване в пазара);
  • Поясненията в оръжейната сега съдържат текущата най-ниска пазарна цена на избрания предмет от същия клас. (Класът е гъвкава концепция в момента, така че цените на необикновените куриери ще бъдат по-неточни от специфична екипировка.)
 • Изработване
  • Вече има възможност рецептите за изработване да се паднат като допълнителен предмет. Това не отнема от нормално падащите се, а са като допълнение към тях.

  • Polymorph рецепти
   • Тези рецепти взимат определен брой предмети от еднаква рядкост и създават случаен предмет от същата. Например: 2 произволни Rare => 1 случаен различен Rare.
  • Augment рецепти
   • Тези рецепти взимат комбинация предмети от еднаква рядкост и създават случаен предмет от следващата. Например: 1 произволен Common и 1 Wavecrester => 1 случаен Uncommon.
  • Ancient Scroll Case
   • Добавени са нов тип сандъци със съкровища, наречени „Ancient Scroll Case“. Тези дават няколко рецепти, когато бъдат отворени;
   • Има възможност Ancient Scroll Case да пусне изключителна рецепта. Това създава предмети, които са били налични единствено като промоционални с „Автентично“ качество. Рецептата създава неавтентичен вариант на предмета.
 • Камъни и гнезда
  • Предметите сега могат да имат 5 гнезда.
   • Едно гнездо може да получи камък. Всяко гнездо може да съдържа само един камък;
   • Някои гнезда изискват определен вид камъни;
   • Когато към гнездо се добави камък, а вече има такъв, предходния се унищожава.
  • Нови инструменти за загнездване:
   • Artificer's Chisel: Добавя гнездо на предмет;
   • Artificer's Hammer: Изважда камък от предмет.
  • Типове камъни:
   • Кинетични камъни
    • Добавят нова анимация на героя, ползващ предмета.
   • Инкрустирани камъни
    • Добавят възможност за следене на статистики, подобно на старата „Странна“ система;
    • Предметът, към който са добавени, променя качеството си на „Гравиран“.
   • Ефирни камъни
    • Добавят визуален ефект към предмета;
    • Необикновените ефекти могат да бъдат оцветявани.
   • Призматични камъни
    • Оцветяват визуалния ефект на „Ефирния камък“.
   • Асцедентни камъни
    • Ascendant Orb, Gem of Taegeuk и Bloodstones сега са „Асцедентни камъни“;
    • Предметът, към който са добавени, получава „Асцедентно“ качество. (в допълнение към следенето на победи и дадени подаръци, което правеха преди това).
   • Руна с автограф
    • Автографите вече са „Руна с автограф“;
    • Позволява Ви да сложите автограф на професионален играч върху предмет;
    • Тъй като предметите могат да имат до 5 гнезда, можете да сложите автографите на цял отбор върху един предмет;
    • Предметите, в които са добавени, получават качество „Подписан“.
   • Наблюдателски камъни
    • Предметите, които преди следяха брой гледани игри, сега съдържат „Наблюдателски камъни“;
    • „Наблюдателските камъни“ следват определена лига или отбор;
    • Стиловете, които преди изискваха „изгледани игри“, вече изискват камък със същия брой гледани игри (за правилната лига/играч/отбор/ и т.н.).
   • „Ефирните“ и „Призматичните“ камъни се използват заедно в необикновени предмети (куриери);
   • Повече видове камъни ще бъдат добавени в бъдеще;
   • Необикновените предмети не променят качеството си, когато получат нови камъни. Другите ще го променят според добавените.
 • Ключови думи за качествата на предметите
  • Ключовата дума за качеството „Изключителен“ е променена на „Старинен“;
  • Ключовата дума за качеството „Турнирен“ е променена на „Геройски“;
  • Ключовата дума за качеството „Обсебен“ е променена на „Прокълнат“;
  • Ключовата дума за качеството „Странен“ е променена на „Гравиран“.
 • Странни предмети
  • Странните модификатори на предметите са променени в следящите статистики „Инкрустирани камъни“;
  • Статистиките на предметите вече не се изчистват ако предметът е търгуван;
  • Неизползваните странни модификатори са превърнати в „Пакети камъни“, които дават статистическия камък и Artificer's Chisel, за да създадете гнездо на предмета;
  • Предишните предмети със „Странно“ качество вече са „Гравирани“.
 • Необикновени бои и цветове
  • Необикновените предмети за бои сега са превърнати в „Пакети камъни“, които ще променят старата боя на предмета при използване;
  • Всички куриери, които преди това са били боядисани, ще имат камъни с правилния цвят;
  • Всички класически цветове на куриери (много стари цветове, неизправни цветове и т.н.) са запазени като цветни камъни. Ако желаете, можете да „смачкате“ куриера, за да възстановите класическия цветен камък и го използвате на друг или в комбинация с различен ефект;
  • Всички необикновени предмети за бои са премахнати от обществения Steam пазар. Можете да продадете „Пакетите цветни камъни“;
  • Всички некласически цветове (цветове, които се получават при отваряне на сандъци със съкровища) сега имат специфични имена (напр.: "Verdant Green"). Класическите ще носят името "Legacy (R G B)". (Повечето класически цветове са напълно уникални, но някои може и да се повтарят с един и същ цвят.);
  • Нови цветове ще се получават от време на време за необикновените куриери в сандъците със съкровища. Въпреки, че ще избегнем избирането на класически цветове, не можем напълно да гарантираме, че новите цветове няма да се повтарят понякога. Съществуват на 800 уникални класически цвята, които покриват голяма част от цветовото пространство.