EDZÉS BARKÁCSOLÁS ÉS FOGLALATKÉSZÍTÉS BEMUTATÓ NÉZET ÚJ TÁRGYAK FRISSÍTÉSI MEGJEGYZÉSEK
Lelkes és fiatal lélekként Raijin ízléséhez mérten túlságosan szűkösnek találta a Jajgató Hegyeket, hát elindult, hogy szelet kavarjon a tágasabb világban. De alighogy kimerészkedett, egy elbaltázott idézővarázslatba ragadva találta magát. Egy Dörgedelmes nevű amatőr elementalista az aszálynak remélt véget vetni, ám helyette saját halandó létének vetett véget, örök időkre átalakítva magát a most Storm Spirit néven ismert entitássá.
Static Remnant - Egy robbanó töltéssel bíró illúziót hoz létre Storm Spiritről, ami felrobbanva sebez, ha egy ellenséges egység a közelébe téved.
Electric Vortex - Egy örvény, mely egy ellenséget Storm Spirithez húz.
Overload - Minden varázslat elektromos töltést hoz létre, ami a következő támadáskor kisülés formájában kerül kibocsátásra, sebezve és lassítva a közeli ellenségeket.
Ball Lightning - Storm Spirit illékony elektromossággá változik, keresztülhasítva a csatatéren, míg a manája el nem fogy, vagy el nem éri célpontját.
Kaolin tábornok szent jádekőből kifaragott szobrát egy tízezer fős, katonákból és szent emberekből, bohócokból és akrobatákból álló kősereg élén temették évezredekre a föld mélyébe. A jádekő, melyben magának a földnek a szelleme áramlott, olyan elementális erő, mely egy magával a bolygóval, addig gyűjtögette erejét, míg végül a felszínre ásta magát. Most a nagy Kaolin Earth Spirit a világot járja, és eltemetett hadseregének maradványait szólítva magához küzd ellenségeivel.
Boulder Smash - Earth Spirit lecsap a célpontra, hátralökve azt abba az irányba, amerre ő néz.
Rolling Boulder - Earth Spirit vándorkővé változik, hogy előre gurulva sebezze az ellenségeket.
Geomagnetic Grip - Magához húzza a célzott szövetséges egységet vagy Stone Remnantot. A repülő cél által eltalált egységek megbénulnak.
Stone Remnant - Egy Stone Remnantot hív a célzott helyre. A Stone Remnantok hatékonyabbá teszik Earth Spirit képességeit.
Magnetize - Kis hatósugáron belül időarányosan sebzi az ellenséges hősöket. Az áldozatok újra előidézik a Magnetize-t, ha Stone Remnantokba futnak bele.
A Lángok Erődjében áll egy hamvakkal teli topázüst, az akolitusait a Védelmező Láng Kötelékeire tanító harcos-költő, Xin halotti máglyának maradványa. A tanító maradandó hagyatéka által megérintett Égő Mennyei lángra kapott az erődben, hogy újragyújtsa a maradványokat. Ezen izzó zsarátnokból emelkedett fel Xin lángoktól övezett töprengő képmása, edzésre és tanításra készen, hogy terjessze a tudás tüzét mindazok között, kik iránymutatást keresnek.
Searing Chains - Tüzes bolákat enged el, melyek helyhez szögezik az ellenséget és másodpercenként sebzést okoznak.
Sleight of Fist - Minden ellenséget lerohanva megtámad a célba vett hatóterületen, majd visszatér kiindulási helyére.
Flame Guard - Tűzpajzzsal veszi körül magát, mely az ellenséget sebzi, őt magát pedig védelmezi a mágikus támadásoktól.
Fire Remnant - Fire Remnantokat generál, melyekhez odarohanhat, és felrobbantva azokat sebezheti a közeli ellenségeket.
Activate Fire Remnant - Válaszd ki azt a Fire Remnantot, melyhez érkezni szeretnél.
Taníts egy barátot Dotázni, vagy kérj fel egy tapasztaltabb barátot, hogy tanítson téged! Melegítsetek be egy-egy elleni gyakorlással, aztán hozd össze az egész csapatodat egy profi játékos felügyelte meccsre. Akár játékkeresést, akár privát játékszobát használtok, vagy ha csak egy új játékost vezetsz végig első bot-meccsén, mi mindenre gondoltunk.
Edzőként rengeteg eszköz áll majd rendelkezésedre. Kövesd a meccset diákjaid szemszögéből, hogy azt lásd, amit ők látnak; rajzolj a földre és a térképre, hogy segítsd őket, és jelöld meg a HUD elemeit, ha magyarázni akarsz. Privát kommunikációs csatornátok segítségével olyan tempóban tárhatod fel a Dota világát, ami a diákjaidnak leginkább megfelel. A sokoldalú rendszer egy sor lehetőséget kínál: egyszerre taníthatsz három diákot, egy másik edzővel közösen segíthettek egy diáknak, vagy akár egyetlen csapatban kombinálhattok több edzőt és több diákot több edző-diák kombinációban.
Hozz ki még többet a megunt tárgyaidból! Használj Összeolvasztó Receptet, hogy több, ugyanolyan ritkaságú tárgyat egy teljesen új tárggyá olvassz; vagy próbálj ki egy Fokozó Receptet, hogy azonos tárgyaidat egy másik, magasabb ritkaságú tárggyá kombináld. Gyűjts recepteket játékkal, vagy Ősi Tekercstokok kinyitásával -- melyekben találhatsz Összeolvasztó és Fokozó Recepteket, de akár még ritkábbakat is, melyekkel kivételes tárgyakat készíthetsz.
A receptek hozzávalói igen változatosak lehetnek, szóval tartsd szemmel a Steam Közösségi Piacot!
Van egy kedvenc tárgyad? Tedd még személyesebbé foglalatok és ékkövek hozzáadásával! Használj Kinetikus Ékkövet, hogy egyedi animációkat kölcsönözz kedvenc kardodnak, vagy fogd legféltettebb Futárodat és adj hozzá Éteri vagy Színjátszó Ékkövet, hogy kérkedhess az új színével és effektéjével. Írasd alá bajnoksági tárgyaid kedvenc csapatoddal az Aláírás Rúna segítségével, és még dobj hozzá egy Vésett Ékkövet is, hogy felvághass legjobb hős-statisztikáiddal. Nem tudsz dönteni? Minden tárgynak lehet akár öt foglalata is.
Értékeld a Dota 2 világát új módon. Közelíts rá a csatatérre és csodáld hősöd új nézőpontból, találj olyan részleteket kedvenc páncélodon, melyről soha nem tudtál, és kövesd futárod kalandját a veszélyes vadonon keresztül. Nyiss meg egy visszajátszást és használd a Bemutató nézetet egy merész torony mögötti támadás megnézésénél a tökéletes szög beállítására, vagy készíts egy tökéletes képernyőmentést és fitogtasd barátaidnak. A Bemutató nézet aktiválásához kattints a hősöd arcképén lévő bal oldali ikonra.
Hivatásos játékosokkal közösen készített új játékos-tárgyak a tökéletes mód kedvenc játékosod támogatására. Ezek a tárgyak nyomon fogják követni a választott játékosod bajnoksági játékait. Viseld őket, hogy megmutasd a világ többi részének, melyik profi játékost kedveled leginkább.
ZSARÁTNOK ESSZENCIA KINCSE
Vess véget égető kíváncsiságodnak!
A FÖLD ESSZENCIA KINCSE
Követeld, ami alant fekszik!
DIRETIDE KÍSÉRTETIES KINCSE
Elérhető november 14. és 28. között
User Interface
 • Lanepicker added to hero selection screen
 • You can now invite to trade from within Dota 2, including people you aren't friends with (privacy settings available)
 • Games that are part of a best-of series are now grouped and spoiler-protected in the recent games panel
 • Added set browser to Hero Picker
 • Broadcasters can now specify a country and description per channel when setting up a lobby for specators
 • Showcase View can be activated using the icon on the left side of your hero portrait.
 • Colorblind option added
 • Closed-captioning option added
 • Added a "Pending Invitations" tooltip when in a party that lists outstanding party invitations
 • Added Acknowledgements tab to the Library
 • Fixed incorrect turn arrows when spectating Captains Mode drafts
 • New convar dota_ability_legacy_mode_quick_cast causes all ability casts in Legacy keybinding mode to be Quick Casts
 • You no longer need to equip pennants to have their view counts updated and count towards teams you watch live
New Player Experience
 • Bots now substitute for players that leave in Limited Hero mode
 • Added last hit training missions
Community
 • Changed low-priority penalty metric from time-based to games played
 • Added messaging popups and more indications of low-priority status in interface
 • Added new survey questions about self and team cooperation
Audio
 • Game Voices and Sound Effects now have separate volume sliders
 • Added a damage sound to Blademail reflect (only audible to attacking player)
 • Added a sound on Diffusal Blade target units
 • Corrected Clockwerk's spawn line
 • Fixed FoW issues with some Invoker, Crystal Maiden, and Nature's Prophet abilities
 • Visage ult sound no longer stacks with number of familiars
 • Bloodrage target sound now retriggers even if target is still silenced
Visuals
 • New support for remnant based effects. Visual updates to Storm/Ember/Earth Spirit remnants can be applied to all wearable items and will properly mimic when Rubick steals them
 • Modified Storm Spirit's effects to bring them visually in line with other Spirits
Coaching
 • Anyone in a matchmaking party can specify that they'd like to coach the party instead of play. In lobbies, players can choose to coach a team instead of play or spectate. Coaches cannot be used in Team Matchmaking, or Tournament lobbies.
 • Increased maximum matchmaking party size to 6, to allow a coach to teach an entire team of students (but you can't Find Match if you have 6 players with no coach)
 • Coaches are able to use in-player perspective views and broadcaster tools like line drawing to teach their students. They are able to ping on the ground, the minimap, and anywhere in the HUD itself.
 • Coaches are considered to be on the same team as their students, so they cannot see anything in the game that their students can't see.
 • Coaches and students have private voice and text communication channels.
 • Coaches can hit their 'Hero Select' key to cycle through their students.
 • Coaches see spectator-style item purchase popups for their students.
 • In-perspective player view now shows the correct state of more HUD elements (Shop Quickbuy, KDA/Last Hits/Denies, Buyback). These improvements apply the the in-perspective view in live games and replays, as well as coaches.
Economy
 • Steam Community Market
  • This update may greatly disrupt market prices. In order to prevent items being purchased at pre-update prices for arbitrage, we are removing all item listings and returning them to their owners. While this removal process is taking place, new items will not be able to be listed on the Steam Community Market.
  • You can now list an item on the market from the armory (right click: sell on the market).
  • Armory item tooltips now contain the current lowest trading price for an item of the same class as the one highlighted. (Class is a somewhat flexible concept at the moment, so unusual courier prices will be less accurate than a specific wearable piece of equipment.)
 • Crafting
  • Crafting recipes now have a chance of dropping as a bonus item. These drops do not take up your normal drops, but are in addition to them.

  • Polymorph Recipes
   • These recipes take a variable number of any input of the same rarity and output a random other item of the same rarity. Example: 2 of Any Rare => 1 Random Different Rare
  • Augment Recipes
   • These recipes take a combination of inputs of the same rarity and output a random other item of the next best rarity. Example: 1 of Any Common & 1 Wavecrester => 1 Random Uncommon
  • Ancient Scroll Case
   • A new type of Treasure Chest called the "Ancient Scroll Case" has been added. These cases drop multiple recipes when they are opened.
   • The Ancient Scroll Case has a chance to drop an Exceptional Recipe. These make items that were previously only available as Genuine quality promotional items. The recipe creates a non-genuine version of the item.
 • Gems & Sockets
  • Items can now have up to 5 sockets.
   • A socket can receive a gem. Each socket can only contain one gem.
   • Some sockets require specific types of gems.
   • When a gem is added to a socket that already contains a gem, the previous gem is destroyed.
  • New Socketing Tools:
   • Artificer's Chisel: Adds a socket to an item.
   • Artificer's Hammer: Extracts the gems from an item.
  • Gem Types:
   • Kinetic Gems
    • Adds a new animation to the hero using the item.
   • Inscribed Gems
    • Adds stat tracking ability to the item similar to the old strange system.
    • The item they are added to changes to the "Inscribed" quality.
   • Ethereal Gems
    • Adds a particle effect to the item.
    • All unusual effects can now be colorized.
   • Prismatic Gems
    • Colorizes the particle effect on the effect gem.
   • Ascendant Gems
    • The Ascendant Orb, Gem of Taegeuk, and Bloodstones are now Ascendant Gems.
    • The item they are added to changes to the "Ascendant" quality. (in addition to tracking victories or gifts given as they did before).
   • Autograph Runes
    • Autographs are now Autograph Runes.
    • Allows you to tag an item with a pro player's autograph.
    • Since an item can have 5 sockets, you can now get a whole team to autograph an item.
    • The item they are added to changes to the "Autographed" quality.
   • Spectator Gems
    • Items that previously tracked 'games viewed' now contain spectator gems.
    • Spectator gems follow a specific league or team.
    • Styles that previously required 'games viewed' now require a gem with the same number of games viewed (for the correct league / player / team / etc).
   • Ethereal & Prismatic gems are used together on unusual items (couriers).
   • More types of gems will be coming in the future.
   • Unusual items do not change quality when gems are added. Non-unusual items will change in the order gems are added.
 • Item Quality Keywords
  • The item quality keyword "Vintage" has been changed to "Elder".
  • The item quality keyword "Tournament" has been changed to "Heroic".
  • The item quality keyword "Haunted" has been changed to "Cursed".
  • The item quality keyword "Strange" has been changed to "Inscribed".
 • Strange Items
  • Strange modifiers on items have been converted into stat tracking Inscribed Gems.
  • The stats on items are no longer wiped when an item is traded.
  • Strange modifiers that haven't been applied have been turned into 'gem packs' that grant a living stat tracking gem and a Artificer's Chisel to create a socket on an item.
  • Previously strange quality items are now have the inscribed quality.
 • Unusual Paint & Colors
  • Unusual paint items have been changed into Gem Packs that will grant a gem of the same color of the old paint item when used.
  • All couriers that were painted in the past will now have color gems already installed of the appropriate color.
  • All legacy courier colors (very old drop colors, bugged colors, etc) have been preserved as color gems. If you want, you can smash the courier to recover the legacy color gem and use it on some other courier or effect combination.
  • All unusual paint items on the Steam Community Market have been delisted. You can relist the Color Gem Packs.
  • All non-legacy colors (colors that drop normally from Treasure Chests) now have specific names (i.e.: "Verdant Green"). Legacy colors will have the name "Legacy (R G B)". (Most Legacy Colors are completely unique, but there are a few where more than one of that color exist.)
  • New colors will appear on Treasure Chest unusuals from time to time moving forward. While we will avoid selecting legacy colors we cannot completely guarantee that new colors will not sometimes be similar. The 800 or so unique legacy colors in existence cover a large amount of color space.