ANTRENARE FABRICARE & ÎNCASTRARE VIZIONARE ÎNDEAPROAPE OBIECTE NOI MENȚIUNI ALE ACTUALIZĂRII
Ca și un spirit tânăr, zgomotosul Raijin a găsit Munții Wailing prea strâmți pentru gusturile sale, și așa a început expediția de a stârni vânturile din lumea întreagă. Dar nu a trecut mult după ce s-a aventurat și s-a găsit prins în vrăjile de convocare. Un elementalist amator numit Thunderkeg a sperat să pună capăt unei secete; în schimb și-a încheiat viața de muritor, pentru totdeauna transfigurat în entitatea pe nume Storm Spirit.
Static Remnant - Creează o imagine încărcată explosiv a lui Storm Spirit care se auto-detonează și face daune dacă un inamic se apropie de ea.
Electric Vortex - Un vortex care trage un inamic spre locația lui Storm Spirit.
Overload - Folosirea unei vrăji creează o încărcare electrică, care este eliberată din plin la următorul atac, rănind şi încetinind inamicii apropiaţi..
Ball Lightning - Storm Spirit devine electricitate volatilă, aruncându-se în câmpul de luptă până când rămâne fără mana sau ajunge la ținta sa.
Sculptată în piatră de jad sacră, o statuie a generalului Kaolin a fost îngropată la căpătâiul unei divizii de soldaţi, preoţi şi acrobaţi din piatră, aflată de milenii în măruntaiele Pământului. Prin acest jad curge spiritul Pământului însuşi, un duh al Naturii, unul cu Planeta, care îşi adună toate forţele ca să iasă liber la suprafaţă. Acum Marele Spirit Kaolin al Pământului cutreieră ţinuturile, luptându-se cu duşmanii şi împărtăşind amintirea armatei sale îngropate.
Boulder Smash - Earth Spirit își sfărâmă ținta, trimițând-o zburând în direcția în care acesta se uită.
Rolling Boulder - Earth Spirit devine un bolovan, rostogolindu-se înainte pentru a face daune inamicilor.
Geomagnetic Grip - Trage aliatul sau Stone Remnant-ul câtre locația sa. Inamicii loviți de ținta zburătoare sunt năuciți.
Stone Remnant - Cheamă un Stone Remnant la locația țintă. Stone Remnanții fac abilitățile Earth Spirit-ului mai eficiente.
Magnetize - Face daune în timp într-o zonă mică. Victimele vor reporni Magnetize dacă acestea se aproprie de Stone Remnants.
În Fortress of Flares se află un cazan din topaz plin cu cenuşă - un rug pentru poetul-luptător Xin, care şi-a iniţiat discipolii în secretele aşa-numitelor Bonds of the Guardian Flame. Înduioşat de moştenirea dascălului său, Burning Celestial, întruchiparea focului, se aruncă asupra fortăreţei ca să reaprindă rămăşiţele omeneşti. Din aceşti tăciuni incandescenţi, a apărut imaginea lui Xin, înconjurată de flăcări, şi chipul său cugetător pare din nou gata să instruiască şi să înveţe, dispersând focurile cunoaşterii către toţi cei care caută îndrumare.
Searing Chains - Dezlănţuie temuţii bolas care îi ţin pe duşmani în loc şi fac damage la fiecare secundă.
Sleight of Fists - Atacă toţi inamicii apropiaţi dintr-o zonă prestabilită, apoi revine la locaţia iniţială.
Flame Guard - Acesta se înconjoară cu un scut de foc care face daune inamicilor și îl protejează pe acesta de daune magice.
Fire Remnant - Generează Fire Remnanți la care se poate repezi să îi detoneze, făcând daune inamicilor din apropiere.
Activate Fire Remnant - Selectează Fire Remnant-ul la care să ajungă.
Învaţă un prieten să joace Dota sau invită-ţi un prieten experimentat să te înveţe. Exersează într-o sesiune 1 la 1 şi apoi adună-ţi echipa şi joacă-te cu un jucător profesionist. Fie că eşti famliarizat cu matchmaking-ul, folosind lobby-uri private, sau doar vrei să ajuţi un jucător nou în primele lui jocuri împotriva AI-urilor, fii fără grijă că eşti acoperit.
Ca antrenor, îţi sunt puse la dispoziţie numeroase instrumente. Pune-te în locul elevilor tăi că să vezi ce văd şi ei, foloseşte spaţiul de joc şi miniharta pentru a-i ghida şi trimite elemente către HUD-ul lor pentru explicaţii. Prin intermediul canalului privat de comunicare, ai posibilitatea să acoperi şi să transmiţi toate informaţiile despre ceea ce înseamnă Dota. Sistemul uşor adaptabil permite o varietate de organizări: poţi antrena trei elevi în acelaşi timp sau poţi colabora cu un alt antrenor pentru un singur elev sau chiar poţi combina variante multiple de antrenament sau de elevi într-o singură echipă.
Află mai multe despre obiectele nedorite! Foloseşte Polymorph Recipe pentru a transforma mai multe obiecte de aceeaşi raritate într-un obiect nou-nouţ sau testează Augment Recipe pentru a combina obiectele duplicate într-unul singur de o raritate aparte. Adună reţetele în timp ce joci sau prin deschiderea aşa-numitelor Ancient Scroll Cases -- în care poţi găsi Polymorph şi Augment Recipes, dar şi reţete mai rare care pot genera obiecte de excepţie.
Cerinţele pentru completarea unei reţete pot varia foarte mult, aşa că stai cu ochii pe Piaţa Comunitară Steam.
Ai un obiect preferat? Personalizează-l cât mai mult, adăungându-i locaşuri şi pietre preţioase. Introdu un Kinetic Gem în sabia ta favorită pentru a-i conferi o animaţie unică sau dotează-ţi curierul cu un Ethereal sau Prismatic Gem pentru a avea culori şi efecte noi. Convinge-ţi echipa să semneze obiectul de turneu cu Autograph Rune şi pune acolo şi un Inscribed Gem ca să arate cele mai bune statusuri ale eroului tău.
Preţuieşte lumea Dota 2 într-un mod deosebit. Măreşte imaginea pe terenul de luptă şi admiră-ţi eroul dintr-o nouă perspectivă, observă detalii pe care nu le-ai văzut până acum pe armura ta şi mergi pe urmele curierului într-o aventură prin locuri sălbatice şi periculoase. Vezi reluarea şi foloseşte Vizionarea Îndeaproape pentru a stabili unghiul perfect din care să priveşti cum cade un turn semeţ sau fă o captură de ecran perfectă cu care să te lauzi la prieteni. Pentru a activa Vizionarea Îndeaproape, apasă pe imaginea din stânga portretului eroului tău.
Creat în colaborare cu jucători prefesioniști, noile Obiecte pentru Jucător sunt modul perfect de a-ți susține jucătorul favorit. Aceste obiecte vor ține evidența jocurilor de Turneu la care participă jucătorul ales de tine. Poartă-le pentru a arăta tuturor pe care jucător favorizezi cel mai mult.
TREASURE of EMBER ESSENCE
Satisface-ți curiozitatea arzândă!
TREASURE of EARTH ESSENCE
Revendică ce se află dedesubt!
GHASTLY TREASURE of DIRETIDE
Disponibilă în 14 - 28 Noiembrie
Interfața utilizatorului
 • A fost introdusă alegerea de lane pe ecranul de selectare al eroului
 • Poți face schimburi în timpul jocului și cu oameni pe care nu îi ai în lista de prieteni (setări de confidențialitate sunt disponibile)
 • Jocurile care fac parte din serii „Cele mai bune” sunt acum grupate și protejate de spoilere
 • Răsfoirea în seturile de eroi a fost adăugată
 • Cromentatorii pot specifica acum țara și descrierea unui canal când organizează un lobby pentru spectatori
 • Vizionarea îndeaproape poate fi activată prin imaginea din stânga portretului eroului.
 • O opțiune pentru daltoniști a fost adăugată
 • O opțiune de subtitrări a fost adăugată
 • A fost introdusă o opțiune de „Invitație în așteptare” când ești într-un grup care listează toate invitațiile trimise
 • A fost adăugată o filă de recunoașteri în Colecție
 • S-a corectat direcția săgeților de indicare a rândului când ești spectator în modul „Căpitani”
 • O opțiune nouă - dota_ability_legacy_mode_quick_cast - face ca toate abilitățile în modul Legacy, executate prin combinații de taste, să fie rapide
 • Nu mai ești obligat să echipezi fanioane pentru contorizarea vizualizărilor în meciurile live
Experiența jucătorului nou
 • Boții îi substituie pe jucătorii care părăsesc modul „Erou limitat”
 • Au fost adăugate misiuni de antrenament pentru exersarea ultimei lovituri
Comunitate
 • A fost schimbată penalizarea de prioritate redusă
 • Au fost adăugate pop-up-uri pentru mesaje și mai multe specificații despre prioritatea redusă
 • Au fost introduse întrebări suplimentare despre persoana ta și cooperarea în echipă
Audio
 • Vocile din joc și efectele de sunet au glisoare de volum separate
 • A fost adăugat un sunet pentru damage la atacul Blade-mail (se poate auzi doar de către jucătorul care poartă obiectul)
 • A fost adăugat un sunet pentru unitățile atacate de Diffusal Blade
 • A fost corectat locul de înviere a lui Clockwerk
 • Au fost rezolvate probleme FoW cu privire la abilitățile pe care le au Invoker, Crystal Maiden și Nature's Prophet
 • Sunetul ultimatei lui Visage nu se mai suprapune cu numărul de familiari
 • Sunetul de atac al lui Bloodrage se menține chiar dacă ținta este amuțită
Vizual
 • Suport nou pentru efectele elementare ale rămășițelor. Îmbunătățiri vizuale pentru rămășițele spiritelor Storm/Ember/Earth se pot aplica tuturor obiectelor purtabile și se vor produce când Rubick le fură
 • Au fost modificate efectele lui Storm Spirit pentru a le face vizibile, ca la celelalte spirite
Antrenamentul
 • Oricine care se află într-un grup de matchmaking poate alege să antreneze grupul în loc să joace. În lobby-uri, jucătorii pot alege să antreneze o echipă în loc să joace sau să fie spectatori. Antrenorii nu pot fi folosiți în matchmakingul de echipă sau în lobby-urile de competiții.
 • Creșterea grupului de matchmaking la 6, pentru a permite unui antrenor să instruiască o echipă completă de elevi (dar nu poți găsi un meci dacă ai 6 jucători fără antrenor)
 • Antrenorii pot vedea din perspectiva jucătorului și îi pot indica, de exemplu, traiectoria de joc. Ei pot trimite semnale sonore și vizuale peste tot pe câmpul de luptă, pe minihartă și pretutindeni în HUD.
 • Antrenorii sunt considerați parte din echipa lor de elevi, de aceea ei nu pot vedea decât ceea ce văd elevii.
 • Antrenorii și elevii au canale private de comunicare prin voce și text.
 • Antrenorii pot folosi tasta pentru „Selectarea eroului” pentru a comuta între eroii elevilor.
 • Antrenorii văd mesajele de cumpărare ale unui obiect din perspectiva spectatorului.
 • În perspectiva jucătorului sunt vizibile acum statistici corecte pentru mai multe elemente de HUD (cumpărare rapidă din bazar, UDA/ultime lovituri/sacrificări, răscumpărare). Aceste îmbunătățiri se aplică în perspectivele din jocurile live și în reluări, precum și în cea de antrenor.
Economie
 • Piaţa comunitară Steam
  • Această actualizare poate perturba prețurile pe piață. Pentru a preveni achiziționarea obiectelor la prețurile speculative de dinaintea actualizării, am eliminat toate listările de obiecte și le-am înapoiat posesorilor lor. În timp ce acest proces de retragere are încă loc, obiectele noi nu vor putea fi listate pe Piaţa comunitară Steam.
  • Acum poți lista un obiect din Arsenal pe piață (clic dreapta: „vinde pe piaţă”).
  • Indiciile obiectului din Arsenal conţin de acum cel mai mic preț de schimb în prezent pentru un obiect din aceeași clasă. (Clasa este un concept oarecum relativ pentru moment, de aceea prețurile la curierii neobișnuiți vor fi mai puțin corecte față de o anumită componentă a echipamentului.)
 • Fabricare
  • Acum există șansa ca rețetele de fabricare să cadă ca bonus. Aceste situații nu înlocuiesc găsirile obișnuite de obiecte.

  • Rețete polimorfe
   • Aceste rețete cer un număr variabil de ingrediente de aceeași raritate, iar rezultatul este un obiect de aceeași raritate. Exemplu: 2 obiecte rare => 1 obiect rar aleator
  • Rețete augmentate
   • Aceste rețete cer o combinație de ingrediente de aceeași raritate, iar rezultatul este un obiect aleator de o raritate superioară. Exemplu: un obiect comun și un Wavecrester => un obiect necomun aleator
  • Ancient Scroll Case
   • Un nou tip de comoară, denumit „Ancient Scroll Case”, a fost adăugat. Acesta conține mai multe rețete.
   • Există șansa ca din Ancient Scroll Case să cadă o rețetă excepțională. Aceste rețete fac ca obiectele disponibile inițial de tip „Genuine” să fie transformate în obiecte „non-genuine”.
 • Pietre și monturi
  • Obiectele pot avea acum până la 5 monturi.
   • Un locaș poate primi o piatră. Fiecare locaș poate conține o singură piatră.
   • În unele locașuri se folosește un anumit tip de pietre.
   • Atunci când o piatră este introdusă într-un locaș în care există deja o piatră, piatra inițilă este distrusă.
  • Instrumente noi de încastrare:
   • Artificer's Chisel: adaugă un locaș la un obiect.
   • Artificer's Hammer: extrage pietrele dintr-un obiect.
  • Tipuri de pietre:
   • Pietre prețioase Kinetic
    • Este adăugată o nouă animație eroului care foloseşte pietre prețioase Kinetic.
   • Pietre prețioase Inscribed
    • Este adăugată o abilitate de urmărire a stării unui obiect, similară cu sistemul vechi.
    • Calitatea obiectului pe care este pus se schimbă în „Inscripționat”.
   • Pietre prețioase Ethereal
    • Adaugă obiectului un efect cu particule.
    • Toate efectele neobișnuite pot fi acum colorate.
   • Pietre prețioase Prismatic
    • Colorează efectul de particule al pietrei.
   • Pietre prețioase Ascendant
    • Ascendant Orb, pietrele prețioase Taegeuk și Bloodstone sunt, de acum, pietre prețioase.
    • Obiectul căruia îi sunt adăugate primește calitatea de „Ascendant” (pe lângă contorizarea victoriilor și a cadourilor, ca până acum).
   • Rune Autograph
    • Autograph sunt acum Rune Autograph.
    • Îți permit să semnezi un obiect cu un autograf al unui jucător profesionist.
    • De vreme ce un obiect poate avea 5 locașuri, acum poți avea tot atâtea semnături pe acel obiect.
    • Obiectul căruia îi sunt adăugate primește calitatea de „Autographed”.
   • Pietre prețioase Spectator
    • Obiectele care anterior au urmărit jocuri conțin acum pietre prețioase Spectator
    • Pietre prețioase Spectator se regăsesc la o ligă sau o echipă anume.
    • Stilurile care cereau iniţial „jocuri vizualizate” au nevoie acum de o piatră cu același număr de jocuri vizualizate (pentru liga / jucătorul / echipa / etc respectivă).
   • Pietre prețioase Ethereal & Prismatic sunt folosite împreună pentru obiecte neobișnuite (curieri).
   • Mai multe feluri de pietre vor fi disponibile în viitor.
   • Obiectele neobișnuite nu își schimbă calitatea când le sunt adăugate pietre. Obiectele non-neobișnuite își schimbă calitatea în funcție de pietrele care le sunt adăugate.
 • Cuvinte-cheie ale calității obiectelor
  • Termenul „Vintage” a fost schimbat cu „Elder”.
  • Termenul „Tournament” a fost schimbat cu „Heroic”.
  • Termenul „Haunted” a fost înlocuit de „Cursed”.
  • Termenul „Strange” a fost schimbat cu „Inscribed”.
 • Obiecte Strange
  • Modificatorii strange aplicați pe obiecte au fost transformați în pietre prețioase Inscribed cu urmărire completă a statisticilor.
  • Statisticile obiectelor nu mai sunt șterse atunci când obiectul face parte a unui schimb.
  • Modificatorii strange care nu au fost încă aplicați au fost transformați în „pachete de pietre” care oferă o piatră cu urmărirea statisticilor și un „Artificer's Chisel” pentru crearea unui locaș pe un obiect.
  • Obiectele cu o calitate strange anterioară au acum calitatea inscripționată.
 • Vopsele și culori neobișnuite
  • Obiectele neobișnuite vopsite au fost transformate în pachete de pietre prețioase, care vor oferi o piatră de aceeași culoare cu vopseaua inițială a obiectului.
  • Toți curierii care au fost vopsiți în trecut au acum pietre de culori.
  • Toate culorile Legacy ale curierilor (culori foarte vechi, culori cu erori etc.) au fost menținute ca și pietre prețioase de culori. Dacă vrei, poți să-ți distrugi curierul pentru a recupera pietrele prețioase de culori Legacy și a le folosi pe un alt curier sau pentru o combinație de efect.
  • Toate culorile neobișnuite au fost retrase de pe piaţa comunitară Steam. Poți pune înapoi pachete de pietre prețioase de culori.
  • Toate culorile non-Legacy (culori care cad în mod normal din comori) au acum nume specifice (de ex.: „Verdant Green”). Culorile Legacy se vor numi „Legacy (R G B)”. (Cele mai multe culori Legacy sunt unice, dar există unele care au cel puţin o dublură.)
  • Culori noi vor apărea pe obiectele neobișnuite găsite în comori. Vom evita să selectăm culorile Legacy, dar nu putem garanta că noile culori nu vor fi niciodată similare. Există aproximativ 800 de culori Legacy.