ANTRENARE FABRICARE & ÎNCASTRARE VIZIONARE ÎNDEAPROAPE OBIECTE NOI MENȚIUNI ALE ACTUALIZĂRII
Ca și un spirit tânăr, zgomotosul Raijin a găsit Munții Wailing prea strâmți pentru gusturile sale, și așa a început expediția de a stârni vânturile din lumea întreagă. Dar nu a trecut mult după ce s-a aventurat și s-a găsit prins în vrăjile de convocare. Un elementalist amator numit Thunderkeg a sperat să pună capăt unei secete; în schimb și-a încheiat viața de muritor, pentru totdeauna transfigurat în entitatea pe nume Storm Spirit.
Static Remnant - Creează o imagine încărcată explosiv a lui Storm Spirit care se auto-detonează și face daune dacă un inamic se apropie de ea.
Electric Vortex - Un vortex care trage un inamic spre locația lui Storm Spirit.
Overload - Folosirea unei vrăji creează o încărcare electrică, care este eliberată din plin la următorul atac, rănind şi încetinind inamicii apropiaţi..
Ball Lightning - Storm Spirit devine electricitate volatilă, aruncându-se în câmpul de luptă până când rămâne fără mana sau ajunge la ținta sa.
Sculptată în piatră de jad sacră, o statuie a generalului Kaolin a fost îngropată la căpătâiul unei divizii de soldaţi, preoţi şi acrobaţi din piatră, aflată de milenii în măruntaiele Pământului. Prin acest jad curge spiritul Pământului însuşi, un duh al Naturii, unul cu Planeta, care îşi adună toate forţele ca să iasă liber la suprafaţă. Acum Marele Spirit Kaolin al Pământului cutreieră ţinuturile, luptându-se cu duşmanii şi împărtăşind amintirea armatei sale îngropate.
Boulder Smash - Earth Spirit își sfărâmă ținta, trimițând-o zburând în direcția în care acesta se uită.
Rolling Boulder - Earth Spirit devine un bolovan, rostogolindu-se înainte pentru a face daune inamicilor.
Geomagnetic Grip - Trage aliatul sau Stone Remnant-ul câtre locația sa. Inamicii loviți de ținta zburătoare sunt năuciți.
Stone Remnant - Cheamă un Stone Remnant la locația țintă. Stone Remnanții fac abilitățile Earth Spirit-ului mai eficiente.
Magnetize - Face daune în timp într-o zonă mică. Victimele vor reporni Magnetize dacă acestea se aproprie de Stone Remnants.
În Fortress of Flares se află un cazan din topaz plin cu cenuşă - un rug pentru poetul-luptător Xin, care şi-a iniţiat discipolii în secretele aşa-numitelor Bonds of the Guardian Flame. Înduioşat de moştenirea dascălului său, Burning Celestial, întruchiparea focului, se aruncă asupra fortăreţei ca să reaprindă rămăşiţele omeneşti. Din aceşti tăciuni incandescenţi, a apărut imaginea lui Xin, înconjurată de flăcări, şi chipul său cugetător pare din nou gata să instruiască şi să înveţe, dispersând focurile cunoaşterii către toţi cei care caută îndrumare.
Searing Chains - Dezlănţuie temuţii bolas care îi ţin pe duşmani în loc şi fac damage la fiecare secundă.
Sleight of Fists - Atacă toţi inamicii apropiaţi dintr-o zonă prestabilită, apoi revine la locaţia iniţială.
Flame Guard - Acesta se înconjoară cu un scut de foc care face daune inamicilor și îl protejează pe acesta de daune magice.
Fire Remnant - Generează Fire Remnanți la care se poate repezi să îi detoneze, făcând daune inamicilor din apropiere.
Activate Fire Remnant - Selectează Fire Remnant-ul la care să ajungă.
Învaţă un prieten să joace Dota sau invită-ţi un prieten experimentat să te înveţe. Exersează într-o sesiune 1 la 1 şi apoi adună-ţi echipa şi joacă-te cu un jucător profesionist. Fie că eşti famliarizat cu matchmaking-ul, folosind lobby-uri private, sau doar vrei să ajuţi un jucător nou în primele lui jocuri împotriva AI-urilor, fii fără grijă că eşti acoperit.
Ca antrenor, îţi sunt puse la dispoziţie numeroase instrumente. Pune-te în locul elevilor tăi că să vezi ce văd şi ei, foloseşte spaţiul de joc şi miniharta pentru a-i ghida şi trimite elemente către HUD-ul lor pentru explicaţii. Prin intermediul canalului privat de comunicare, ai posibilitatea să acoperi şi să transmiţi toate informaţiile despre ceea ce înseamnă Dota. Sistemul uşor adaptabil permite o varietate de organizări: poţi antrena trei elevi în acelaşi timp sau poţi colabora cu un alt antrenor pentru un singur elev sau chiar poţi combina variante multiple de antrenament sau de elevi într-o singură echipă.
Află mai multe despre obiectele nedorite! Foloseşte Polymorph Recipe pentru a transforma mai multe obiecte de aceeaşi raritate într-un obiect nou-nouţ sau testează Augment Recipe pentru a combina obiectele duplicate într-unul singur de o raritate aparte. Adună reţetele în timp ce joci sau prin deschiderea aşa-numitelor Ancient Scroll Cases -- în care poţi găsi Polymorph şi Augment Recipes, dar şi reţete mai rare care pot genera obiecte de excepţie.
Cerinţele pentru completarea unei reţete pot varia foarte mult, aşa că stai cu ochii pe Piaţa Comunitară Steam.
Ai un obiect preferat? Personalizează-l cât mai mult, adăungându-i locaşuri şi pietre preţioase. Introdu un Kinetic Gem în sabia ta favorită pentru a-i conferi o animaţie unică sau dotează-ţi curierul cu un Ethereal sau Prismatic Gem pentru a avea culori şi efecte noi. Convinge-ţi echipa să semneze obiectul de turneu cu Autograph Rune şi pune acolo şi un Inscribed Gem ca să arate cele mai bune statusuri ale eroului tău.
Preţuieşte lumea Dota 2 într-un mod deosebit. Măreşte imaginea pe terenul de luptă şi admiră-ţi eroul dintr-o nouă perspectivă, observă detalii pe care nu le-ai văzut până acum pe armura ta şi mergi pe urmele curierului într-o aventură prin locuri sălbatice şi periculoase. Vezi reluarea şi foloseşte Vizionarea Îndeaproape pentru a stabili unghiul perfect din care să priveşti cum cade un turn semeţ sau fă o captură de ecran perfectă cu care să te lauzi la prieteni. Pentru a activa Vizionarea Îndeaproape, apasă pe imaginea din stânga portretului eroului tău.
Creat în colaborare cu jucători prefesioniști, noile Obiecte pentru Jucător sunt modul perfect de a-ți susține jucătorul favorit. Aceste obiecte vor ține evidența jocurilor de Turneu la care participă jucătorul ales de tine. Poartă-le pentru a arăta tuturor pe care jucător favorizezi cel mai mult.
TREASURE of EMBER ESSENCE
Satisface-ți curiozitatea arzândă!
TREASURE of EARTH ESSENCE
Revendică ce se află dedesubt!
GHASTLY TREASURE of DIRETIDE
Disponibilă în 14 - 28 Noiembrie
Interfaţa Utilizatorului
 • A fost introdus Lanepicker-ul pe ecranul de selectare a eroului
 • Poţi face schimburi în timpul jocului şi cu oameni pe care nu îi ai la Prieteni (setări de confidenţialitate disponibile)
 • Jocurile care fac parte din serii Best Of sunt acum grupate şi protejate de spoiler-e
 • Răsfoirea în seturile de eroi a fost adăugată
 • Crainicii pot specifica acum ţara şi descrierea unui canal când organizează un lobby pentru spectatori
 • Vizionarea Îndeaproape poate fi activată prin imaginea din stânga portretului eroului.
 • O opţiune pentru daltonişti a fost adăugată
 • O opţiune de subtitrări a fost adăugată
 • A fost introdusă o opţiune de "Invitaţie în Aşteptare" când eşti într-un grup care listează toate invitațiile trimise
 • A fost adăugată o filă de Recunoaşteri în Colecţie
 • S-a corectat întoarcerea săgeţilor când eşti spectator în Modul Captains
 • O opţiune nouă - dota_ability_legacy_mode_quick_cast - face ca toate abilităţile în Modul Legacy, executate prin combinaţii de taste, să fie rapide
 • Nu mai eşti obligat să echipezi fanioane pentru contorizarea vizualizărilor în meciurile live pe acestea
Experienţa Jucătorului Nou
 • Boţii îi substituie pe jucătorii care părăsesc Modul Limited Hero
 • Au fost adăugate misiuni de antrenament pentru exersarea ultimei lovituri
Comunitate
 • A fost schimbată penalizarea de prioritate redusă
 • Au fost adăugate pop-up-uri pentru mesaje şi mai multe specificaţii despre prioritatea redusă
 • Au fost introduse întrebări suplimentare despre persoana ta şi cooperarea în echipă
Audio
 • Vocile din joc şi efectele de sunet au glisoare de volum separate
 • A fost adăugat un sunet pentru damage la atacul Blade-mail (se poate auzi doar de către jucătorul care poartă obiectul)
 • A fost adăugat un sunet pentru unităţile atacate de Diffusal Blade
 • A fost corectat locul de înviere a lui Clockwerk
 • Au fost rezolvate probleme FoW cu privire la abilităţile pe care le au Invoker, Crystal Maiden şi Nature's Prophet
 • Sunetul ultimatei lui Visage nu se mai suprapune cu numărul de familiari
 • Sunetul de atac al lui Bloodrage se menţine chiar dacă ţinta este amuţită
Vizual
 • Suport nou pentru efectele elementare ale rămăşiţelor. Îmbunătăţiri vizuale pentru rămăşiţele spiritelor Storm/Ember/Earth se pot aplica tuturor obiectelor purtabile şi se vor produce când Rubick le fură
 • Au fost modificate efectele lui Storm Spirit pentru a le face vizibile ca la celelalte spirite
Antrenamentul
 • Oricine care se află într-un grup de matchmaking poate alege să antreneze grupul în loc să joace. În lobby-uri, jucătorii pot alege să antreneze o echipă în loc să joace sau să fie spectatori. Antrenorii nu pot fi folosiţi în Team Matchmaking sau în lobby-urile de competiţii.
 • Creşterea grupului de matchmaking la 6, pentru a permite unui antrenor să instruiască o echipă completă de elevi (dar nu poţi găsi un meci dacă ai 6 jucători fără antrenor)
 • Antrenorii pot vedea din perspectiva jucătorului şi îi pot indica, de exemplu, traiectoria de joc. Ei pot trimite semnale sonore şi vizuale peste tot pe câmpul de luptă, pe minihartă şi pretutindeni în HUD.
 • Antrenorii sunt consideraţi parte din echipa lor de elevi, de aceea ei nu pot vedea decât ceea ce văd elevii.
 • Antrenorii şi elevii au canale private de comunicare prin voce şi text.
 • Antrenorii pot alege cheia 'Hero Select' prin intermediul elevilor lor.
 • Antrenorii văd mesajele de cumpărare a unui obiect din perspectiva spectatorului.
 • În perspectiva jucătorului sunt vizibile acum statistici corecte pentru mai multe elemente de HUD (Shop Quickbuy, KDA/Last Hits/Denies, Buyback). Aceste îmbunătăţiri se aplică în jocurile live şi în reluări, precum şi antrenorilor.
Economie
 • Piaţa Comunitară Steam
  • Acest update poate perturba preţurile pe piaţă. Pentru a preveni achiziţionarea obiectelor la preţurile speculative de dinaintea update-ului, am eliminat toate listările de obiecte şi le-am returnat pe acestea posesorilor lor. În timp ce acest proces de retragere are încă loc, obiectele noi nu vor putea fi listate pe Piaţa Comunitară Steam.
  • Acum poţi lista un obiect din Armory pe piaţă (clic dreapta: vinde pe piaţă).
  • Indiciile obiectului din Armory conţin de acum cel mai mic preţ curent de schimb pentru un obiect din aceeaşi clasă. (Clasa este un concept oarecum relativ pentru moment, de aceea preţurile la curierii unusual vor fi mai puţin corecte faţă de o anumită componentă a echipamentului.)
 • Fabricare
  • Acum există şansa ca reţetele de fabricare să pice ca bonus. Aceste situaţii nu înlocuiesc găsirile normale de obiecte.

  • Reţete Polymorph
   • Aceste reţete cer un număr variabil de ingrediente de aceeaşi raritate, iar rezultatul este un obiect de aceeaşi raritate. Exemplu: 2 obiecte rare => 1 obiect rar aleator
  • Reţete Augment
   • Aceste reţete cer o combinaţie de ingrediente de aceeaşi raritate, iar rezultatul este un obiect aleator de o raritate superioară. Exemplu: un obiect common & un Wavecrester => un uncommon aleator
  • Ancient Scroll Case
   • Un nou tip de Treasure Chest, denumit "Ancient Scroll Case", a fost adăugat. Acesta conţine mai multe reţete.
   • Există şansa ca din Ancient Scroll Case să pice o reţetă excepţională. Exceptional Recipe face ca obiectele disponibile iniţial ca Genuine să fie transformate în obiecte non-genuine.
 • Pietre şi monturi
  • Obiectele pot avea acum până la 5 monturi.
   • Un locaş poate primi o piatră. Fiecare locaş poate conţine o singură piatră.
   • În unele locaşuri se foloseşte un anumit tip de pietre.
   • Atunci când o piatră este introdusă într-un locaş în care există deja o piatră, piatra iniţilă este distrusă.
  • Instrumente noi de montare:
   • Artificer's Chisel: adaugă un locaş la un obiect.
   • Artificer's Hammer: extrage pietrele dintr-un obiect.
  • Tipuri de pietre:
   • Pietre Prețioase Kinetic
    • Este adăugată o nouă animaţie eroului care foloseşte Pietre Prețioase Kinetic.
   • Pietre Prețioase Inscribed
    • Este adăugată o abilitate de urmărire a statutului unui obiect similara cu sistemul vechi.
    • Calitatea obiectului pe care este pus se schimbă în "Inscripționat"
   • Pietre Prețioase Ethereal
    • Adaugă obiectului un efect cu particule.
    • Toate efectele neobişnuite pot fi acum colorate.
   • Pietre Prețioase Prismatic
    • Colorează efectul de particule al pietrei.
   • Pietre Prețioase Ascendant
    • Ascendant Orb, Pietrele Prețioase Taegeuk şi Bloodstones sunt, de acum, Pietre Prețioase.
    • Obiectul căruia îi sunt adăugate capătă calitatea de "Ascendant" (pe lângă contorizarea victoriilor şi a cadourilor, ca până acum).
   • Autograph Runes
    • Autographs sunt acum Autograph Runes.
    • Îţi permit să semnezi un obiect cu un autograf al unui jucător profesionist.
    • De vreme ce un obiect poate avea 5 locaşuri, acum poţi avea tot atâtea semnături pentru acel obiect.
    • Obiectul căruia îi sunt adăugate capătă calitatea de "Autographed".
   • Pietre Prețioase Spectator
    • Obiectele care anterior au urmărit jocuri conţin acum Pietre Prețioase Spectator
    • Pietre Prețioase Spectator se regăsesc la o ligă sau o echipă anume.
    • Stilurile care cereau iniţial 'jocuri vizualizate' au nevoie acum de o piatră cu acelaţi număr de jocuri vizualizate (pentru liga / jucătorul / echipa / etc respectiv(ă)).
   • Pietre Prețioase Ethereal & Prismatic sunt folosite împreună pentru obiecte neobişnuite (curieri).
   • Mai multe feluri de pietre vor fi disponibile în viitor.
   • Obiectele unusual nu îşi schimbă calitatea când le sunt adăugate pietre. Obiectele non-unusual îşi schimbă calitatea în funcţie de pietrele care le sunt adăugate.
 • Cuvinte-cheie ale calităţii obiectelor
  • Termenul "Vintage" a fost schimbat cu "Elder".
  • Termenul "Tournament" a fost schimbat cu "Heroic".
  • Termenul "Haunted" a fost înlocuit de "Cursed".
  • Termenul "Strange" a fost schimbat cu "Inscribed".
 • Obiecte Strange
  • Modificatorii strange aplicaţi pe iteme au fost transformaţi în Pietre Prețioase Inscribed cu urmărire completă a statisticilor.
  • Statisticile obiectelor nu mai sunt şterse atunci când obiectul devine parte a unui schimb.
  • Modificatorii strange care nu au fost încă aplicaţi au fost transformaţi în 'pachete de pietre' care oferă o piatră cu urmărirea statisticilor şi un Artificer's Chisel pentru crearea unui locaş pe un obiect.
  • Obiectele cu o calitate strange anterioară au acum calitatea inscripţionată.
 • Vopsele şi culori unusual
  • Obiectele unusual vopsite au fost transformate în Pachete de Pietre Prețioase care vor oferi o piatră de aceeaşi culoare cu vopseaua iniţială a obietului.
  • Toţi curierii care au fost vopsiţi în trecut au acum pietre de culori.
  • Toate culorile Legacy ale curierilor (culori foarte vechi, culori cu erori etc.) au fost menţinute ca şi Pietre Prețioase Color. Dacă vrei, poţi să-ţi distrugi curierul pentru a recupera Pietre Prețioase Legacy Color şi a o folosi pentru alt curier sau pentru o combinaţie de efecte.
  • Toate vopselele unusual au fost retrase de pe Piaţa Comunitară Steam. Poţi pune înapoi pachete de Pietre Prețioase Color.
  • Toate culorile Non-Legacy (culori care cad în mod normal din Treasure Chests) au acum nume specifice (de ex.: "Verdant Green"). Culorile Legacy se vor numi "Legacy (R G B)". (Cele mai multe culori Legacy sunt unice, dar există unele care au cel puţin o dublură.)
  • Culori noi vor apărea pe obiectele unusuals găsite în Treasure Chests. Vom evita să selectăm culorile Legacy, dar nu putem garanta că noile culori nu vor fi niciodată similare. Există aproximativ 800 de culori Legacy.