COACHEN ONTWERPEN EN SOCKETEN SHOWCASEVISIE NIEUWE ITEMS UPDATEOPMERKINGEN
Als onervaren jonge geest vond de onstuimige Raijin de Wailing Mountains te benauwd voor zijn smaak, en vertrok hij om de winden van de wijdere wereld te doen bewegen. Maar meteen nadat hij vertrokken was vond hij zichzelf gevangen in een mislukte oproepingsspreuk. Een amateurelementalist genaamd Thunderkeg had gehoopt een droogte te beëindigen, maar in plaats daarvan beëindigde hij zijn eigen leven, waardoor hij voorgoed veranderde in de entiteit die bekend staat als Storm Spirit.
Static Remnant - Creëert een explosief opgeladen afbeelding van Storm Spirit die ontploft en schade uitdeelt wanneer een vijandelijke eenheid dichtbij komt.
Electric Vortex - Een draaikolk die een vijandelijke eenheid naar Storm Spirit toetrekt.
Overload - Het uitspreken van een spreuk veroorzaakt een elektrische lading die bij zijn volgende aanval losbarst, waardoor nabije vijanden schade oplopen en worden vertraagd.
Ball Lightning - Storm Spirit verandert in vluchtige elektriciteit en raast het slagveld over totdat zijn mana op is of hij zijn doelwit bereikt.
Een uit heilig jade gehouwen beeld van generaal Kaolin was begraven voor een stenen leger van tienduizenden soldaten, heilige mannen en acrobaten, millennia lang weggeborgen in de omhelzing van de aarde. Binnen dit jade vloeide de geest van de Aarde zelf: een elementale kracht die gelijkstond aan de planeet, wiens kracht het verzamelde totdat het zichzelf kon uitgraven. Nu reist de grote Kaolin Earth Spirit door het land, vechtend tegen zijn vijanden terwijl hij de overblijfselen van zijn begraven leger oproept.
Boulder Smash - Earth Spirit verplettert het doelwit, waardoor het in de richting waar hij naar kijkt geworpen wordt.
Rolling Boulder - Earth Spirit verandert in een rots en rolt vooruit om vijanden schade toe te brengen.
Geomagnetic Grip - Trekt het geallieerde doelwit of Stone Remnant naar zijn locatie. Vijanden die door het vliegende doelwit geraakt worden raken verlamd.
Stone Remnant - Roept een Stone Remnant op op de aangewezen locatie. Stone Remnants maken de vaardigheden van Earth Spirit effectiever.
Magnetize - Deelt schade over tijd uit aan vijandelijke helden in een klein gebied. Slachtoffers zullen Magnetize opnieuw activeren als ze tegen Stone Remnants oplopen.
Binnen het Fortress of Flares rust een topazen ketel gevuld met as, een brandstapel voor de krijgsdichter Xin, die zijn acolieten opleidde in de Bonds of the Guardian Flame. Geraakt door het blijvende nalatenschap van zijn leraar, de Burning Celestial, aspect van het vuur, wierp hij zichzelf het fort in om de overblijfselen opnieuw aan te steken. Vanuit deze gloeiende sintels rees een afbeelding van Xin op, omringd in vuur, zijn attente gelaat voorbereid om te leiden en les te geven, en om het vuur van kennis te verspreiden aan ieder die leiding zoekt.
Searing Chains - Laat vlammende bola's los die vijanden op hun plaats vastzetten en elke seconde schade uitdelen.
Sleight of Fists - Valt alle nabije vijanden vlug aan in het aangewezen effectgebied en keert daarna terug naar zijn startlocatie.
Flame Guard - Omringt zichzelf met een schild van vuur dat vijanden schade toebrengt en hem beschermt tegen magische schade.
Fire Remnant - Genereert Fire Remnants waar hij naar toe kan rennen en op kan blazen, wat schade aan nabije vijanden uitdeelt.
Activate Fire Remnant - Selecteer de Fire Remnant waarbij je wilt aankomen.
Leer een vriend om Dota te spelen of nodig je meer ervaren vriend uit om het jou te leren. Loop alvast warm in een 1-op-1-trainingssessie en roep dan je hele team bij elkaar voor een sessie met een professionele speler. Of je nu traint in matchmaking, privé-lobby's gebruikt of een nieuwe speler door zijn of haar eerste spellen met bots heen helpt, we hebben het voor je.
Als coach heb je vele tools tot je beschikking. Kijk door de ogen van je studenten om te zien wat zij zien, teken op de grond en de minikaart om ze de weg te wijzen en ping elementen op hun HUD om ze iets uit te leggen. Met je privé-communicatiekanaal kun je Dota op een tempo onthullen dat voor hen werkt. Het veelzijdige systeem staat meerdere setups toe: je kunt drie studenten tegelijkertijd coachen, samen met een andere coach aan één student werken of zelfs meerdere combinaties van coaches en studenten in een enkel spel samenvoegen.
Haal meer uit je ongewenste items! Gebruik een Polymorph Recipe om diverse items van dezelfde zeldzaamheid in een nieuw item om te zetten, of een Augment Recipe om dubbele voorwerpen tot één item van hogere zeldzaamheid te combineren. Verzamel Recipes door te spelen of door Ancient Scroll Cases te openen, waarin je Polymorph en en Augment Recipes kan vinden, of zelfs zeldzamere Recipes die uitzonderlijke voorwerpen voortbrengen.
De vereisten om een Recipe te voltooien variëren sterk, dus hou de Steam Community-markt in het oog.
Heb je een favoriet item? Personaliseer het nog meer door sockets en juwelen toe te voegen. Voeg een Kinetic Gem toe om unieke animaties aan je favoriete zwaard toe te voegen of pak je meest geliefde koerier en voeg een Ethereal of Prismatic Gem toe om te pronken met nieuwe kleuren en effecten. Laat je favoriete team hun handtekeningen op je toernooi-item zetten met een Autograph Rune en gooi er ook een Inscribed Gem op om je beste heldenstatistieken te laten zien. Kun je niet beslissen? Goed nieuws! Elk item kan maximaal vijf juwelen dragen.
Werp een nieuwe blik op de wereld van Dota 2. Zoom in op het slagveld en bewonder je held vanuit nieuwe perspectieven, ontdek details die je nooit eerder had gezien op je favoriete harnas en volg het avontuur van je koerier door de gevaarlijke wildernis. Maak gebruik van het replay- en showcasezicht om de beste hoek in te stellen om een gedurfde torenaanval in beeld te brengen of maak de perfecte screenshot om mee te pronken bij je vrienden. Om Showcasezicht te activeren klik je op het icoon links van het portret van je held.
De nieuwe spelersitems, die in samenwerking met professionele spelers zijn gemaakt, zijn de perfecte manier om je favoriete speler te steunen. Deze items houden toernooispellen met je gekozen speler bij. Draag ze om de rest van de wereld te laten zien welke professionele speler jij het best vindt.
TREASURE of EMBER ESSENCE
Maak een eind aan je brandende nieuwsgierigheid!
TREASURE of EARTH ESSENCE
Pak wat er onder ons ligt!
GHASTLY TREASURE of DIRETIDE
Beschikbaar van 14 tot 28 november
User Interface
 • Lanepicker added to hero selection screen
 • You can now invite to trade from within Dota 2, including people you aren't friends with (privacy settings available)
 • Games that are part of a best-of series are now grouped and spoiler-protected in the recent games panel
 • Added set browser to Hero Picker
 • Broadcasters can now specify a country and description per channel when setting up a lobby for specators
 • Showcase View can be activated using the icon on the left side of your hero portrait.
 • Colorblind option added
 • Closed-captioning option added
 • Added a "Pending Invitations" tooltip when in a party that lists outstanding party invitations
 • Added Acknowledgements tab to the Library
 • Fixed incorrect turn arrows when spectating Captains Mode drafts
 • New convar dota_ability_legacy_mode_quick_cast causes all ability casts in Legacy keybinding mode to be Quick Casts
 • You no longer need to equip pennants to have their view counts updated and count towards teams you watch live
New Player Experience
 • Bots now substitute for players that leave in Limited Hero mode
 • Added last hit training missions
Community
 • Changed low-priority penalty metric from time-based to games played
 • Added messaging popups and more indications of low-priority status in interface
 • Added new survey questions about self and team cooperation
Audio
 • Game Voices and Sound Effects now have separate volume sliders
 • Added a damage sound to Blademail reflect (only audible to attacking player)
 • Added a sound on Diffusal Blade target units
 • Corrected Clockwerk's spawn line
 • Fixed FoW issues with some Invoker, Crystal Maiden, and Nature's Prophet abilities
 • Visage ult sound no longer stacks with number of familiars
 • Bloodrage target sound now retriggers even if target is still silenced
Visuals
 • New support for remnant based effects. Visual updates to Storm/Ember/Earth Spirit remnants can be applied to all wearable items and will properly mimic when Rubick steals them
 • Modified Storm Spirit's effects to bring them visually in line with other Spirits
Coaching
 • Anyone in a matchmaking party can specify that they'd like to coach the party instead of play. In lobbies, players can choose to coach a team instead of play or spectate. Coaches cannot be used in Team Matchmaking, or Tournament lobbies.
 • Increased maximum matchmaking party size to 6, to allow a coach to teach an entire team of students (but you can't Find Match if you have 6 players with no coach)
 • Coaches are able to use in-player perspective views and broadcaster tools like line drawing to teach their students. They are able to ping on the ground, the minimap, and anywhere in the HUD itself.
 • Coaches are considered to be on the same team as their students, so they cannot see anything in the game that their students can't see.
 • Coaches and students have private voice and text communication channels.
 • Coaches can hit their 'Hero Select' key to cycle through their students.
 • Coaches see spectator-style item purchase popups for their students.
 • In-perspective player view now shows the correct state of more HUD elements (Shop Quickbuy, KDA/Last Hits/Denies, Buyback). These improvements apply the the in-perspective view in live games and replays, as well as coaches.
Economy
 • Steam Community Market
  • This update may greatly disrupt market prices. In order to prevent items being purchased at pre-update prices for arbitrage, we are removing all item listings and returning them to their owners. While this removal process is taking place, new items will not be able to be listed on the Steam Community Market.
  • You can now list an item on the market from the armory (right click: sell on the market).
  • Armory item tooltips now contain the current lowest trading price for an item of the same class as the one highlighted. (Class is a somewhat flexible concept at the moment, so unusual courier prices will be less accurate than a specific wearable piece of equipment.)
 • Crafting
  • Crafting recipes now have a chance of dropping as a bonus item. These drops do not take up your normal drops, but are in addition to them.

  • Polymorph Recipes
   • These recipes take a variable number of any input of the same rarity and output a random other item of the same rarity. Example: 2 of Any Rare => 1 Random Different Rare
  • Augment Recipes
   • These recipes take a combination of inputs of the same rarity and output a random other item of the next best rarity. Example: 1 of Any Common & 1 Wavecrester => 1 Random Uncommon
  • Ancient Scroll Case
   • A new type of Treasure Chest called the "Ancient Scroll Case" has been added. These cases drop multiple recipes when they are opened.
   • The Ancient Scroll Case has a chance to drop an Exceptional Recipe. These make items that were previously only available as Genuine quality promotional items. The recipe creates a non-genuine version of the item.
 • Gems & Sockets
  • Items can now have up to 5 sockets.
   • A socket can receive a gem. Each socket can only contain one gem.
   • Some sockets require specific types of gems.
   • When a gem is added to a socket that already contains a gem, the previous gem is destroyed.
  • New Socketing Tools:
   • Artificer's Chisel: Adds a socket to an item.
   • Artificer's Hammer: Extracts the gems from an item.
  • Gem Types:
   • Kinetic Gems
    • Adds a new animation to the hero using the item.
   • Inscribed Gems
    • Adds stat tracking ability to the item similar to the old strange system.
    • The item they are added to changes to the "Inscribed" quality.
   • Ethereal Gems
    • Adds a particle effect to the item.
    • All unusual effects can now be colorized.
   • Prismatic Gems
    • Colorizes the particle effect on the effect gem.
   • Ascendant Gems
    • The Ascendant Orb, Gem of Taegeuk, and Bloodstones are now Ascendant Gems.
    • The item they are added to changes to the "Ascendant" quality. (in addition to tracking victories or gifts given as they did before).
   • Autograph Runes
    • Autographs are now Autograph Runes.
    • Allows you to tag an item with a pro player's autograph.
    • Since an item can have 5 sockets, you can now get a whole team to autograph an item.
    • The item they are added to changes to the "Autographed" quality.
   • Spectator Gems
    • Items that previously tracked 'games viewed' now contain spectator gems.
    • Spectator gems follow a specific league or team.
    • Styles that previously required 'games viewed' now require a gem with the same number of games viewed (for the correct league / player / team / etc).
   • Ethereal & Prismatic gems are used together on unusual items (couriers).
   • More types of gems will be coming in the future.
   • Unusual items do not change quality when gems are added. Non-unusual items will change in the order gems are added.
 • Item Quality Keywords
  • The item quality keyword "Vintage" has been changed to "Elder".
  • The item quality keyword "Tournament" has been changed to "Heroic".
  • The item quality keyword "Haunted" has been changed to "Cursed".
  • The item quality keyword "Strange" has been changed to "Inscribed".
 • Strange Items
  • Strange modifiers on items have been converted into stat tracking Inscribed Gems.
  • The stats on items are no longer wiped when an item is traded.
  • Strange modifiers that haven't been applied have been turned into 'gem packs' that grant a living stat tracking gem and a Artificer's Chisel to create a socket on an item.
  • Previously strange quality items are now have the inscribed quality.
 • Unusual Paint & Colors
  • Unusual paint items have been changed into Gem Packs that will grant a gem of the same color of the old paint item when used.
  • All couriers that were painted in the past will now have color gems already installed of the appropriate color.
  • All legacy courier colors (very old drop colors, bugged colors, etc) have been preserved as color gems. If you want, you can smash the courier to recover the legacy color gem and use it on some other courier or effect combination.
  • All unusual paint items on the Steam Community Market have been delisted. You can relist the Color Gem Packs.
  • All non-legacy colors (colors that drop normally from Treasure Chests) now have specific names (i.e.: "Verdant Green"). Legacy colors will have the name "Legacy (R G B)". (Most Legacy Colors are completely unique, but there are a few where more than one of that color exist.)
  • New colors will appear on Treasure Chest unusuals from time to time moving forward. While we will avoid selecting legacy colors we cannot completely guarantee that new colors will not sometimes be similar. The 800 or so unique legacy colors in existence cover a large amount of color space.