Нещастие след нещастие! С настъпването на студа, така очаквахме Frostivus. А вместо това настъпи Greeviling! Магазините са ограбени, подаръците са разпорени, ценните пратки са разпръснати из гората с потресаващото прииждане на Greevils! На какво се дължи този гъмжащ хаос? Кой е излюпил всички тези Greevil яйца? Кой може да е виновен, че сме заринати от тази орда пакостливи дяволчета? Какво искате да кажете? Сами сме си виновни?

Нима вината беше наша?

         Те са навсякъде! Из цялата гора, грабливите Greevils се наслаждават на откраднатите от нас подаръци в своите отвратителни бърлоги. Ще се предадат единствено със сила! Ако се изправите пред тези диви Greevils, уверете се, че водите своите собствени, добре възпитани Greevils с Вас. И когато нещата загрубеят, използвайте свирката си, за да извикате своя Greevil! Той ще Ви скрие на сигурно място (не сме сигурни точно къде) и ще поеме нещата в своите мърляви нокти!

Ето защо Greeviling е време за безкрайни кръвопролития, когато Greevils творят безредици и снегът е обагрен в червено. Дори и така, все пак има своите развлечения. Всеки див Greevil, чието съкровище сте плячкосали, ще изплюе подарък както за приятели, така и неприятели! (Добре ще е да го избършете, тъй като е бил в хранопровода на Greevil.) Възможно е да не получите това, което сте поискали, но не е ли по-удовлетворително, когато давате, отколкото да получавате? Някой били обяснил това на Greevils?!

         Ако по някаква причина не сте се наситили на непоносимите същества, неизлюпените Greevil яйца са на разположение и готови да бъдат наситени с магическите есенции, които ги правят като трън в… имам предвид, нещо чудесно, което да съзрете!

         Макар че Frostivus ще трябва да почака до следващата година, това е идеалното време за отпразнуване на Greeviling с изобилие от подаръци. Dota 2 магазинът е зареден с нови чудеса извън обсега на алчните Greevils — като например печелившите попълнения от „Polycount“ конкурса.