Потайните сили се пробуждат
Хватката на зимата се отпуска
и най-ранните цветове на зората предвещаващи живот започват да пропукват над бойното поле. Бурните сили неподвластни на добро или зло започват своето пробуждане с настъпващите все по-дълги студени дни. Наближава фестивала на „Новия разцвет“ (New Bloom Festival) — време, в което цари огромен хаос и още по-велики награди, а това е отредено да подготви почвата за предстоящите трудности.
Настъпващата година на звяра
Звярът излиза наяве
Няма дете, което не знае тази приказка. Всяка година, когато тъмнината и студа на зимата отстъпват от своята кулминационна точка, дивите енергии, които са спели спокойно през дългите месеци, започват да се разкършват и набират сили. От тази позорна и ужасна сила, докато първите цветя разцъфват, годишният звяр добива форма, за да огласи със своя рев свирепостта и глада си. Въпреки това точно този източник, който изпълва съществото с ужасната сила, също така го изпълва с искрящ нефрит, който е готов да бъде похарчен за уникални въоръжения, ако може да се добие от тялото му.
Циклите на терора
Пристигането и оттеглянето на годишния звяр са циклични по природа. Това е мистериозно създание, смахнато и склонно към дългите патрули около своята странна, непознаваема територия, разпръсната в пространството и времето. То може да изчезне дни наред, вероятно дирейки своите предшественици отвъд воала на времето, само за да се появи отново, ободрено и възстановено сякаш не е минал нито миг. Тези, които се надяват да защитават срещу набезите на годишния звяр, трябва да са своевременно бдителни и търпеливи, нанасяйки удряйки в онези редки моменти, когато съществото избере да се разкрие.
Подготвени за битка
Ако се опълчвате на годишния звяр, ще Ви е нужна внимателна подготовка. За да нараните неговата омагьосана кожа се изисква употребата както на конвенционални средства, така и на по-специално изградено въоръжение. Докато тече „Новият разцвет“ (New Bloom), а героите се отдават на своите вековни конфликти и вражди, те могат да намерят Flamesalt Ingots. В ръцете на предприемчив занаятчия тези Ingots могат да бъдат изработени в няколко дрънкулки, включително разнообразие от мощни експлозиви способни да преустановяват, разсеят или нанесат щети на годишния звяр.
Благосклонността на съдбата
Твърдо сте решени да се опълчите на годишния звяр? Обмислете да закупите „Благосклонността на съдбата“ (Fortune's Favor), късметлийски талисман за временното повишаване на придобитите от Вас Ingots, а също ще Ви позволи да намерите Jade Tokens, които се търгуват за незаключени Bloom Bounties.
Пурпурни колети
Понякога героите ще попадат на „Пурпурни колети“ (Crimson Parcels), който може да съдържат малки подаръци от Flamesalt Ingots за Вашата защита срещу годишния звяр или дори Jade Tokens!
Възнаградете се чрез нефрита
Ето някои от артикулите, които бихте могли да получите
Изработете уникална екипировка използвайки рецепти от „Новия разцвет“ (New Bloom)
Дръжте под око своите неприятели с Fishward
Beast of the Vermilion Wilds е готов за битка
А за най-пламенните неприятели на годишния звяр:
Неуловимият куриер Redhoof
Осемте нюанса на съдбата
Даровете на оръжейната
Тъкмо когато чезнещият хлад призовава свирепостта на годишния звяр, също тъй се пробужда есенцията на благоденстващия късмет. Настъпва времето да подготвите своята почит към „Осемте нюанса на съдбата“ (Eight Shades of Fortune)! Отхвърлете надалеч своите артикули носещи лош късмет, злополучните оръжия или куриери, спечелени в трагична битка, като ги прехвърлите от Вашата „Оръжейна“ към „Жертвеника“ Ви. Но бъдете предпазливи: след като сте избрали да премахнете артикул от Вашата „Оръжейна“ към „Жертвеника“ Ви, той не може да бъде върнат обратно.
Чудатата усмивка на съдбата
„Осемте нюанса на съдбата“ (Eight Shades of Fortune) се струпват и разсейват според собствената си прищявка. В някой от редките дни, когато техният импулсивен характер сметне да ги събере, те с радост ще приемат всичкото нещастие, което им е предложено. Ако те преценят, че Вашият „Жертвеник“ е достатъчен и изобилен, възможно е да Ви се усмихнат, а може би и възнаградят с редки доспехи и материали или Flamesalt Ingots, с които да се сражавате срещу годишния звяр. Макар че може да се разделяте с миналите нещастия, подобен „Жертвеник“ никога не ще остане без възнаграждение.
Превъплътената арена
С настъпването на „Новия разцвет“ (New Bloom) бойното поле се събужда от дългия си покой. Това е един преобразен свят. Ранните цъфнали цветове покриват дърветата, които потреперват спрямо затихващия студ. В тези неясни дни, хартиени фенери осветяват пътеките, където паметниците на благородни зверове са извърнали поглед към предстоящата година. Смелите герои сега препускат през тази свежа земя, за да принесат в жертва своята сила по време на битката.