Slumrande krafter vaknar
Vinterns grepp lättar,
och dem tidigaste färgerna av gryende liv börjar att sköljas över stridsfältet. Vildsinta krafter, som ej tillhör varken gott eller ont har börjat vakna när de kalla dagarna blir allt färre. Nu kommer New Bloom Festival, en tid av stort kaos och större belöningar, förutbestämd att ligga grund för kommande strider.
Det kommande Årsodjuret
Odjuret framträder
Alla barn känner till berättelsen. Varje år, när den mörka och kalla vintern faller tillbaka, börjar vilda energier som har slumrat i många månader att vrida och slå sig samman. Från detta myr av kuslig kraft, när de första blommorna börjar slå ut, tar Årsodjuret form för att dåna av sin grymhet och hunger. Den källa som genomsyrar varelsen med fruktansvärd kraft återfinns även i sällsynta ämnen som täcker den, redo att användas i tillverkning av unika vapen om de kan bändas bort från dess kropp.
Terrorcykler
Årsodjuret kommer och går likt cyklerna i naturen. Den är en mystisk varelse, flyktig och benägen till långa patruller av sitt märkliga, okända territorium, spridd över tid och rymd. I dagar kan den försvinna, kanske i jakt på sina föregångare i tidsslöjan, bara för att dyka upp igen återställd och förnyad, som om ingen tid hade passerat alls. De som vill försvara sig mot Årsodjuret måste vara både vaksamma och tålmodiga, och slå till vid de sällsynta tillfällen då varelsen väljer att visa sig.
Förberedd för strid
Att möta Årsodjuret kräver noggrann förberedelse. Att skada dess förtrollade skinn kräver både konventionella vapen och mer ändamålsenliga vapen. Under New Bloom, medan hjältar unnar sig sina gamla konflikter och stridigheter, kan de hitta Flammsaltstackor. I händerna på en företagsam hantverkare kan dessa tackor formas till flera olika saker, bland annat en mängd olika kraftfulla sprängämnen som kan inaktivera, distrahera, eller skada Årsodjuret.
Fortune's Favor
Bestämt dig för att möta Årsodjuret? Överväg att köpa Fortune's Favor, en lyckoamulett som temporärt ökar din intäkt av Flammsaltstackor, och låter dig hitta Jadepolletter som du kan byta in mot upplåsta Bloom Bounties.
Crimson Parcels
Ibland kommer hjältar att hitta Crimson Parcels, som kan innehålla små gåvor bestående av Flammsaltstackor till ditt försvar mot Årsodjuret, eller till och med Jadepolletter!
Belöna dig med jade
Några av föremålen som du skulle kunna få
Få nya sällsynta New Bloom-recept genom att möta Årsodjuret
Tillverka föremål som denna Wardfish av material från Årsodjuret
Hitta Beast of the Vermilion Wilds i Bloom Bounties med Jadepolletter
Och för Årsodjurets främsta motståndare:
den svårfångade REDHOOF-KURIREN
De Åtta Lyckoandarna
Offer från Vapenförrådet
Precis som den försvinnande kylan framkallar Årsodjurets barbari, väcker den även en essens av gynnsam tur. Tiden har kommit för att förbereda dina tribut till de Åtta Lyckoandarna! Rensa bort dina otursamma föremål, olycksbådande vapen eller kurirer som tjänats i tragiska strider, genom att offra dem från ditt Vapenförråd. Se upp: när du val har valt att ta bort ett föremål från Vapenförrådet och offra det, kan det inte tas tillbaka.
Fickle Fortune's Smile
De Åtta Lyckoandarna samlas och skingras som de behagar. På den ovanliga dagen då de finner sig sammankallade av sin impulsiva natur, accepterar de glatt all otur som läggs framför dem. Skulle de bedöma att ditt Offer är tillräckligt och rikligt, kommer de att le mot dig, och kanske belöna dig med sällsynta rustningar och material, eller Flammsaltstackor för att slåss mot Årsodjuret. Även om du måste skiljas från olyckor från förr, kommer ett sådant Offer aldrig förbli obelönat.
En arena återfödd
När New Bloom anländer, vaknar stridsfältet från dess långa slummer. Det är en förvandlad värld. Tidiga blommor täcker träden som darrar mot den mattande kylan. I dessa dimmiga dagar lyser papperslyktor upp vägarna där monument av ädla varelser ser sig mot det kommande året. Djärva hjältar rusar nu över detta uppfräschade land för att ge ny styrka åt striden.