1. Вземете Dota 2 от Steam.
Посетете страницата на Dota 2 в Steam и кликнете върху бутона „Вземете Dota 2“. Засега Вие ще бъдете добавени към опашката от чакащи за излизане на играта, а ние ще Ви уведомим, когато сме готови да Ви приветстваме в нея. Обемът от играчи, допуснати до игра, ще нараства постепенно, така че броят на чакащите ще намалява с времето.

2. Усъвършенствайте уменията си в серия от ръководства за нови играчи.
Веднъж допуснати в игра, Вие може да усетите какво в действителност е Dota 2 като изиграете уроците. След като усвоите някои от началните правила на играта, ние ще Ви предоставим ботове с изкуствен интелект и избираема трудност, срещу които да се сражавате. Може дори да се съберете с група приятели и да играете срещу ботовете. Това е идеален начин да навлезете в играта Dota 2 и да изберете кой ще бъде Вашият първи любим герой в нея.

3. Нека игрите да започнат!
След като сте готови да започнете с цели игри чрез търсенето на мачове, ще следим как се справяте, за да се уверим, че играете срещу други играчи, които са с Вашето ниво на умение. Също така има и дружинна система, така че Вие и до четири от приятелите Ви могат да играят заедно в един отбор.
Както вече споменахме по-рано, излизането на Dota 2 ще приеме една по-различна форма спрямо други продукти, които сме пускали преди. Целта ни е съществуващата аудитория да има непрекъснат достъп по време на излизането, докато същевременно въвеждаме нови играчи в Dota 2 чрез възможно най-безпроблемния начин. Накратко, искаме да изгладим традиционния пик при излизане, като своевременно дадем възможност на всеки да заповяда и изпробва Dota 2.

Потребителската база на Dota 2 вече е по-голяма от всяка игра, която някога сме правили и продължава да нараства. Знаейки, че моментът за излизането ѝ наближава, прекарахме последната година подготвяйки, както крайната инфраструктура, така и новото потребителско преживяване до положение, в което можем да приветстваме всеки, който иска да изпробва играта. След като тази работа беше приключена, дойде време да поканим всеки един, който иска да играе.

Ако искате да изпробвате Dota или имате приятел, който бихте искали да въведете в общността, кликнете върху бутона по-горе и ще влезете в опашката с чакащи за достъп. Ще виждате своето място там и когато дойде Вашият ред, ще изпратим е-писмо до Вас, за да Ви осведомим, че сте приети. Ще започнем да изпращаме е-писмата тази седмица.

Също така имаме обновление от екипа ни, който обикаля по целия свят инсталирайки сървъри, които, освен че наскоро са постигнали тройно диамантено платинено, ураново, бронирано ниво за статуса си на често пътуващи, също така значително са увеличили капацитета от игрални сървъри. По-голямата част от това пътуване е, за да се увеличи капацитетът на Стокхолм и Люксембург, но наскоро добавихме сървъри в западната част от САЩ, както и нов клъстър за Корея. Не се тревожете, ако Вашият клъстър не фигурира в тукашния списък, имаме готовност да добавяме толкова много сървъри, колкото са необходими, тъй като потребителската база расте. А ето и няколко снимки от изчислителния ни център в Люксембург:Тези сървъри предоставят възможност да допуснем още 450 000 своевременни играчи. Установяването на нужния капацитет, който да добавим, както и къде, е от главните аспекти за излизането на играта. За хората, които се интересуват от статистиката, броят едновременни играчи е по-полезен, когато се предвижда какъв би бил необходимият капацитет на специфичен регион. Това е така, тъй като потребителите на Dota от дадена област обикновено играят в сходно време. Активната ни база от потребители по целия свят е приблизително дванадесет пъти над пика за своевременни играчи.

Надяваме се, че бетата на Dota 2 е била толкова забавна за Вас, колкото и за нас. Макар и да е достигнала до своя край, ще продължим работата по играта за още дълго време и се вслушваме в това каква насока да поемем.
Ако играта е пусната, тогава защо не мога да я играя веднага?
Искаме да избегнем ситуация, при която внезапен приток на играчи би претоварил сървърната ни инфраструктура. С нарастването на капацитета ѝ, ще допускаме все повече играчи, които чакат за достъп.

Колко често ще допускате нови играчи?
Нови играчи ще се добавят на партиди. Ще започнем допускането на хора, наблюдавайки как цялата система реагира, за да се уверим, че не разстройваме цялата общност. Целта ни е да допуснем всички хора възможно най-бързо.

Каква е разликата между това и регистрацията за ранен достъп?
Играта е официално пусната. Ще допускаме нови потребители толкова бързо, колкото нашата сървърна инфраструктура ни позволява.

Мога ли да се присъединя, ако имам неупотребен пропуск за ранен достъп до Dota 2?
За съжаление, не. Докато трае излизането на играта трябва да сме в състояние да контролираме броя потребители, които влизат в системата, а пропуските, които са достъпни в общността биха могли да създадат по-голямо изискване, отколкото сървърите ни са способни, поне в началото, да понесат.

Мога ли все още да закупя пропуск за ранен достъп до Dota 2 или стартовия пакет?
Закупуването на стартов пакет и пропуски за ранен достъп вече не е възможно. Новите играчи могат да играят Dota 2 като натиснат бутона „Вземете Dota 2“ от страницата на играта в Steam.

Какво става с моите неизползвани пропуски за ранен достъп до Dota 2?
Всички, които участваха във фазата за ранен достъп, ще получат специален пропуск, който показва колко нови играчи са поканили в Dota 2, търгувайки пропуски за ранен достъп. Съществуващите такива копия ще изчезнат.

Има ли региони, в които все още няма да може да се играе Dota 2?
Единствените региони, където играта понастоящем не се пуска, са Китай и Корея, въпреки това тя ще излезе там скоро. Моля, посетете партньорите ни: Perfect World в Китай и Nexon в Корея за още информация.

Dota 2 достъпна ли е за Mac или Linux?
Да, Dota 2 вече е достъпна за Mac и Linux.

Сега, когато играта е извън бета, приключили ли сте работата си по нея?
Dota 2 ще продължи да се развива, както винаги. Все още имаме стари (след време нови) герои, които да изкараме и безкраен набор от функции, които да създадем. Пускаме играта сега, защото е готова, но естествено разработката на една игра е безкрайна. Подобно на това как сме действали, докато Dota 2 се развиваше през последните две години, ще продължим да се интересуваме от мнението Ви за това как се справяме и какво бихте искали да е следващото нещо, което да създадем.

Английски (English)  |  Испански (Español)  |  Немски (Deutsch)  |  Френски (Français)  |  Руски (Русский)  |  Опростен китайски (简体中文)  |  Бразилски португалски (Português — Brasil)