1. Download Dota 2 op Steam
Bezoek de Dota 2 Steam-pagina en klik op de 'Dota 2 downloaden'-knop. Momenteel wordt je toegevoegd aan de wachtrij en zullen we je e-mailen wanneer we er klaar voor zijn om jou te laten spelen. Het aantal geaccepteerde spelers zal geleidelijk toenemen zodat we het aantal nieuwe spelers kunnen uitspreiden.

2. Verbeter je vaardigheden met de nieuwe gebruiker-ervaring.
Wanneer je binnen bent kun je ervaren waar Dota 2 om draait door de tutorial te spelen. Zodra je sommige basisconcepten van het spel onder de knie hebt, hebben we AI-gestuurde bots voor je om tegen te vechten, wat opgezet kan worden op enkele verschillende moeilijkheidsgraden. Je kunt zelfs een groep vrienden bijeenroepen om tegen de bots te spelen. Het is een goede manier om Dota 2 te leren kennen en te ontdekken wie je eerste favoriete held zal zijn.

3. Laat het spel beginnen!
Wanneer je er klaar voor bent om complete spellen te spelen via matchmaking, zullen wij een oogje houden op hoe je het doet om ervoor te zorgen dat je speelt tegen spelers van jouw niveau. Er is ook een groepssysteem, zodat jij en maximaal vier van je vrienden allemaal samen kunnen spelen op hetzelfde team.
Zoals we op voorhand gezegd hebben gaat de lancering van Dota 2 een andere vorm aannemen dan producten die we in het verleden geleverd hebben. De redenering is dat we het bestaande publiek ononderbroken toegang willen geven tijdens de lancering en tegelijkertijd op een niet-frustrerende manier nieuwe spelers in Dota 2 willen introduceren. Simpel gezegd, we willen de traditionele lanceringspiek afplatten, maar tegelijkertijd iedereen toelaten om binnen te komen en Dota 2 uit te proberen.

Het publiek van Dota 2 is al groter dan dat van eender welk spel dat we ooit gemaakt hebben en het blijft groeien. Wetende dat deze lancering komende was hebben we het voorbije jaar eraan gewerkt om zowel de backend-infrastructuur en een nieuwe gebruikerservaring tot zo een niveau te brengen dat we iedereen die het spel wil proberen kunnen verwelkomen. Met dat werk achter de rug is het tijd voor ons om iedereen uit te nodigen om te komen spelen.

Als je Dota wilt proberen of je hebt een vriend die je de community in wilt brengen, klik dan op de bovenstaande knop om in de lanceringswachtrij te komen. Je zal je plaats in de rij zien en wanneer het je beurt is zullen we je een e-mail sturen om te melden dat je binnen bent. We gaan die mails deze week beginnen te sturen.

We hebben ook een update van ons wereldafreizend server-installatieteam die, naast het behalen van een driedubbel diamant/platinum/uranium/aegis level frequent flyer-status, ook een substantiële verhoging van de gameservercapaciteit hebben toegevoegd. Het merendeel van deze tocht had tot doel om capaciteit toe te voegen aan Stockholm en Luxemburg, maar we hebben ook recent servers toegevoegd aan het westen van de VS en onze nieuwe cluster in Korea. Vrees niet als je cluster hier niet opgelijst staat, we staan klaar om zo veel servers toe te voegen als nodig is wanneer het publiek groeit. Hier zijn enkele foto's van het datacenter in Luxemburg:Deze servers staan ons toe 450.000 extra spelers tegelijkertijd te hosten. Het berekenen van de toe te voegen extra capaciteit, en waar, is een van de belangrijke aspecten van deze lancering. Voor de statistiekliefhebbers: aantallen van gelijktijdige spelers zijn nuttiger om te voorspellen hoeveel capaciteit we nodig hebben voor specifieke regio's, omdat Dota-spelers in dezelfde regio de neiging hebben om tijdens dezelfde uren te spelen. Ons wereldwijde actieve publiek is ongeveer twaalf maal de piek in gelijktijdige spelers.

We hopen dat de Dota 2-bèta even leuk voor jou is geweest als het voor ons was. Hoewel de bèta is afgelopen, zullen we nog lange tijd aan de game werken en luisteren welke richting we in moeten slaan.
Waarom kan ik niet meteen spelen wanneer het spel wordt uitgebracht?
We willen een situatie voorkomen waarin te veel mensen de infrastructuur van onze servers overbelasten. Naarmate we onze capaciteit vergroten zullen we meer mensen uit de wachtrij binnenlaten.

Hoe vaak laten jullie nieuwe spelers tot het spel toe?
Nieuwe spelers zullen worden toegevoegd in groepen. Eerst laten we spelers toe om te zien hoe het gehele systeem reageert, waarbij we moeten zorgen dat we de community niet ontwrichten. Ons doel is om mensen zo snel mogelijk toe te kunnen laten.

Wat is het verschil tussen dit en de Vervroegde toegang?
Het spel is officieel uitgebracht. We laten nieuwe spelers zo snel tot het spel toe als onze infrastructuur het toelaat.

Kan ik toegang krijgen als ik een ongebruikte pas voor vervroegde toegang van Dota 2 heb?
Nou, nee. Gedurende de beginperiode moeten we het aantal gebruikers in het systeem kunnen beheersen, en met het aantal passen die er in de community bestaan zou dat hoger verlangen kunnen scheppen dan onze servercapaciteit om te beginnen aankan.

Kan ik nog steeds een Dota 2 Early Access Pass of Starter Pack kopen?
De Starter Packs en Access Passes zijn stopgezet. Nieuwe spelers kunnen het spel spelen door naar de Dota 2 Steam-pagina te gaan en op de "Dota 2 downloaden"-knop te klikken.

Wat gebeurt er met mijn ongebruikte Dota 2 Early Access Passes?
Iedereen die deelnam in de Early Access fase zal een speciale editie-pas krijgen dat aangeeft hoeveel nieuwe spelers ze in Dota 2 brachten door het verhandelen van Early Access Passes. Bestaande Early Access Passes gaan verdwijnen.

Zijn er regio's die Dota 2 nog niet gaan kunnen spelen?
De enige regio's waarin momenteel geen lancering plaatsvindt zijn China en Korea, hoewel ze in de nabije toekomst wel beschikbaar zullen zijn. Bezoek onze partners, Perfect World in China en Nexon in Korea, voor meer informatie.

Is Dota 2 beschikbaar voor Mac of Linux?
Ja, Dota 2 is nu beschikbaar voor zowel Mac als Linux.

Zijn jullie klaar met de game nu dat het niet meer een bèta is?
Dota 2 zal vooruit gaan, zoals het altijd heeft gedaan. We hebben nog altijd oude (en uiteindelijk nieuwe) helden uit te brengen en een oneindige hoeveelheid mogelijkheden toe te voegen. We brengen het spel nu uit omdat het klaar is, maar er is natuurlijk geen einde aan de ontwikkeling van het spel. Net zoals de voorbije jaren terwijl Dota 2 gegroeid is, kijken we uit naar jullie reactie over hoe we er momenteel voor staan en wat het volgende is dat je in het spel zou willen zien.

Engels  |  Spaans  |  Duits  |  Frans  |  Russisch  |  Chinees, vereenvoudigd  |  Braziliaans Portugees