1. Köp Dota 2 på Steam
Besök Steam-sidan för Dota 2 och klicka på "Skaffa Dota 2"-knappen. För tillfället kommer du läggas till i lanseringskön, och vi kommer e-posta dig när vi är redo för dig att komma och spela. Antalet spelare som släpps in kommer gradvis att öka så att vi kan sprida ut lanseringsbelastningen över tid.

2. Vässa dina förmågor i den Nya Användarupplevelsen
När du är inne kan du få en känsla för vad Dota 2 handlar om genom att spela igenom träningen. Efter att du har bemästrat några av spelets grunder, har vi AI-kontrollerade bottar, som kan ställas i på flera olika svårighetsgrader, att slåss mot. Du kan till och med ta med dig en grupp med vänner att spela mot bottarna. Det är ett bra sätt att komma igång med Dota 2 och lista ut vem som blir din första favorithjälte.

3. Låt spelen börja!
När du är redo att börja spela fullständiga matcher via matchning, kommer vi hålla ett öga på hur det går för dig och se till att du spelar mot andra spelare med samma skicklighetsnivå. Det finns också ett gruppsystem, så du och upp till fyra vänner kan alla spela tillsammans i samma lag.
Som vi nämnde förut, kommer lanseringen av Dota 2 ske på ett annorlunda sätt jämfört med hur vi har gjort förut. Vi ville att den nuvarande spelarkretsen ska ha oavbruten tillgång under lansering, och dessutom få in nya spelare till Dota 2 på ett sätt som inte är frustrerande. Kort sagt, vi vill jämna ut den traditionella lanseringsrushen, men samtidigt låta vem som helst komma in och pröva Dota 2.

Dota 2:s användarbas är redan det större än för något spel vi tidigare har gjort, och den fortsätter att växa. Vi har vetat att lanseringsögonblicket har varit på väg, så vi har spenderat det senaste året med att arbeta på att både få den hjälpande infrastrukturen och den nya användarupplevelsen till ett skick där vi kan välkomna vem som helst som vill pröva på spelet. Med det arbetet slutfört, är det nu dags för oss att bjuda in alla till att komma och spela.

Om du vill pröva på Dota, eller om du har en vän som du vill få in i gemenskapen, klicka på ovanstående knapp för att ställa dig i lanseringskön. Du kommer se din plats i kön, och när det är din tur så skickar vi dig ett e-postmeddelande som säger att du har kommit in. Vi kommer börja skicka dem e-postmeddelandena denna vecka.

Vi har också en uppdatering från våra världsresande serverinstallatörer, som förutom att ha lyckats nå nivå trippeldiamant platinum/uranium/aegis i frekvent flygresenärsstatus, har lagt till en betydande mängd utökad serverkapacitet. Det mesta av resan har varit om att lägga till kapacitet i Stockholm och Luxemburg, men vi har också nyligen lagt till servrar i västra USA och vårt nya kluster i Korea. Oroa dig inte om ditt kluster inte finns listat här, vi är redo att lägga till så många servrar som behövs när användarbasen växer. Här är några bilder från datacentret i Luxemburg:Dessa servrar representerar möjligheten att husera ytterligare 450 000 spelare samtidigt. Att lista ut hur mycket kapacitet man bör lägga till, och var, är en av de viktiga aspekterna av denna lansering. För de av er som gillar statistik så är antalet samtida spelare mer användbart när man ska uppskatta hur mycket kapacitet en given region behöver, då Dota-spelare i samma region vanligtvis spelar vid samma tidpunkt. Vår världsomspännande, aktiva spelarbas är ungefär tolv gånger större än då vi har som flest spelare vid en och samma tidpunkt.

Vi hoppas att Dota 2-betan har varit lika rolig för er som den varit för oss. Trots att den nu är över så kommer vi fortsätta utveckla spelet under en lång tid framöver, och lyssna på era åsikter om vilken riktning vi ska styra det i.
Om spelet har lanserats, varför kan jag då inte spela det omedelbart?
Vi vill undvika att en flodvåg av spelare överbelastar vår serverinfrastruktur. I takt med att vi ökar vår kapacitet så kommer vi släppa in fler spelare ur kön.

Hur ofta ska ni låta nya spelare in i spelet?
Nya spelare kommer läggas till i omgångar. Vi kommer att börja släppa in spelare och övervaka hur hela systemet reagerar, och försäkra oss om att vi inte rubbar hela gemenskapen. Vårt mål är att få in folk i spelet så snabbt som möjligt.

Vad är skillnaden mellan detta och "Tidig tillgång"-registreringen?
Spelet är officiellt lanserat. Vi kommer att släppa in nya spelare så snabbt som vår serverinfrastruktur tillåter.

Kan jag spela om jag har ett oanvänt "tidig tillgång"-pass?
Tyvärr inte. Under lanseringen så måste vi kunna kontrollera antalet spelare som kommer in i systemet, och med tanke på antalet pass som finns ute i gemenskapen så skulle det kunna skapa högre efterfrågan än vår serverkapacitet till en början kan hantera.

Kan jag fortfarande köpa ett "tidig tillgång"-pass eller ett startpaket?
Startpaketen och "tidig tillgång"-passen har upphört. Nya spelare kan spela Dota 2 genom att gå till spelets Steam-sida och klicka på "Skaffa Dota 2"-knappen.

Vad händer med mina oanvända Dota 2 "tidig tillgång"-pass?
Alla som deltog i "tidig tillgång"-fasen kommer få en specialutgåva av passet som säger hur många nya spelare de bytte passen till och därigenom introducerade till Dota 2. Befintliga "tidig tillgång"-pass kommer att försvinna.

Finns det några regioner där man fortfarande inte kommer att kunna spela Dota 2?
De enda regionerna som Dota 2 i nuläget inte lanseras i är Kina och Korea, men inom en snar framtid kommer spelet att lanseras även där. Besök gärna våra partners: Perfect World i Kina och Nexon i Korea för mer information.

Finns Dota 2 till Mac eller Linux?
Ja, Dota 2 finns både till Mac och Linux.

Nu när spelet har lämnat beta-fasen, innebär det att ni slutat arbeta med det?
Dota 2 kommer att fortsätta röra sig framåt, precis som det alltid har gjort. Vi har fortfarande gamla (och, så småningom, nya) hjältar att släppa och ett oändligt antal funktioner att utveckla. Vi lanserar spelet nu eftersom det är klart, men självklart finns det inget slut på utvecklandet av spelet. Precis som vi gjort under de senaste åren som Dota 2 har vuxit så kommer vi att vilja höra från er om hur vi sköter oss och vad ni skulle vilja att vi utvecklar här näst.

Engelska  |  Spanska  |  Tyska  |  Franska  |  Ryska  |  Kinesiska  |  Portugisiska (BR)