1. Hent Dota 2 på Steam
Besøk Steam-siden til Dota 2 og klikk på "Hent Dota 2"-knappen. Foreløpig, vil du bli lagt til i lanseringskøen, og vi vil sende deg en e-post når vi er klar for at du kan spille. Antall spillere som slippes inn vil gradvis øke, slik at vi kan spre ut lanseringsbelastningen over tid.

2. Spiss ferdighetene dine i den nye brukeropplevelsen
Når du er inne kan du få deg en følelse for hva Dota 2 handler om ved å spille gjennom treningen. Etter at du har mestret noen av spillets grunnprinsipper, har vi AI-kontrollerte boter som kan stilles på flere ulike vanskelighetsgrader, for å slåss mot. Du kan til og med ta med deg en gruppe med venner for å spille mot botene. Det er en bra måte å komme i gang med Dota 2 og finne ut hvem som blir din første favoritthelt.

3. La lekene begynne!
Når du er klar til å begynne å spille fullstendige kamper via matchmaking, vil vi holde et øye med hvordan det går for deg og passe på at du spiller mot andre spillere på samme ferdighetsnivå. Det finnes også et gruppesystem, så du og opptil fire venner kan spille i sammen på samme lag.
Som vi nevnte tidligere, kommer lanseringen av Dota 2 til å skje på et annerledes vis enn slik vi har gjort tidligere. Vi ville at den nåværende spillerkretsen skulle ha uavbrutt tilgang under lansering, og dessuten få inn nye spillere til Dota 2 på et vis som ikke ville være frustrerende. Kort sagt, vil vi jevne ut det tradisjonelle lanseringsrushet, men samtidig la hvem som helst få komme inn og prøve Dota 2.

Dota 2 sin brukerbase er allerede større enn for noe annet spill vi har lagd tidligere, og den fortsetter å vokse. Vi har visst at lanseringsøyeblikket har vært på vei, så vi har brukt det siste året på å arbeide med både å få backend-infrastrukturen og den nye brukeropplevelsen til et stadie hvor vi kan ønske velkommen til hvem som helst som ville prøve seg på spillet. Med det arbeidet unnagjort, er det nå på tide for oss å invitere alle til å komme og spille.

Hvis du har lyst til å prøve deg på Dota, eller om du har en venn som du vil få med inn i samfunnet, klikk på knappen ovenfor for å stille deg i lanseringskøen. Du kommer til å få se din plass i køen, og når det er din tur sender vi deg en e-post som sier at du har kommet inn. Vi kommer til å begynne å sende disse e-postene denne uken.

Vi har også en oppgradering fra våre verdensomreisende serverinstallatører, som i tillegg til å ha lykkes i å nå nivå trippeldiamant platinum/uranium/aegis i frequent flyer bonus, nå har lagt til en betydelig mengde med serverkapasitet. Det meste av denne reisen har gått ut på å legge til kapasitet i Stockholm og Luxembourg, men vi har også nylig lagt til servere i vestre USA og vår nye cluster in Korea. Ikke uroe deg hvis ditt cluster ikke er nevnt her, vi er klare til å legge til så mange servere som behøves når brukerbasen vokser. Her er noen bilder fra datasenteret i Luxembourg:Disse tjenerne representerer evnen til å være vert for ytterligere 450 000 spillere samtidig. Å finne ut hvor mye kapasitet å legge til, og hvor, er en viktig side ved denne lanseringen. For statistikkfolket der ute, samtidige tall er mer nyttige når man skal forutse hvilken kapasitet vi trenger for bestemte regioner, fordi Dota-spillere i den samme regionen pleier som regel å spille i samme tidsrom. Vår verdensomspennende aktive spillerbase er omtrent tolv ganger større enn den høyeste samtidigheten.

Forhåpentligvis har Dota 2-betaen vært like moro for deg som den har vært for oss. Selv om den er over, kommer vi til å bygge opp spillet i en lang tid framover, og lytte etter hvilken retning vi burde ta.
Hvis spillet er lansert, hvorfor kan jeg ikke spille det med en gang?
Vi vil unngå en situasjon der en tilstrømning av spillere overbelaster våre tjeneres infrastruktur. Når vi øker kapasiteten vår, vil vi slippe til flere folk inn i lanseringskøen.

Hvor ofte ønsker dere å slippe nye spillere inn?
Nye spillere legges til i partier. Vi slipper folk inn og følger med på hvordan hele systemet reagerer, og passer på at vi ikke forstyrrer hele samfunnet. Vårt mål er å slippe inn folk så fort som mulig.

Hva er forskjellen mellom dette og registreringen for tidlig tilgang?
Spillet er offisielt lansert. Vi slipper til nye spillere så raskt som vår tjenerinfrastruktur tillater.

Kan jeg delta hvis jeg har et ubrukt tidlig tilgang-pass?
Vel, nei. I løpet av oppstarten har vi behov for å kontrollere hvor mange brukere som kommer inn i systemet, og med tanke på antallet tilgangspass som er tilgjengelig ute i samfunnet, kunne det skapt større etterspørsel enn tjenerkapasiteten vår i utgangspunktet er i stand til å håndtere.

Kan jeg fortsatt kjøpe et tidlig tilgangspass eller startpakke til Dota 2?
Startpakkene og tidlig-tilgangpassene er avviklet. Å gå til Dota 2s Steam-side og klikke på "Få Dota 2"-knappen er måten nye spillere kan spille spillet på.

Hva skjer med mine ubrukte Dota 2 tidlig tilgang-pass?
Alle som deltok i tidlig tilgang-fasen vil motta et spesialutgavepass som forteller hvor mange nye spillere de brakte til Dota 2 ved å handle tidlig tilgang-pass. Eksisterende tidlig tilgang-pass vil forsvinne.

Finnes det noen regioner som ikke kan spille Dota 2 ennå?
De eneste regionene som ikke starter nå er Kina og Korea, men de kommer til å begynne i nær fremtid. Vennligst besøk våre partnere: Perfect World i Kina og Nexon i Korea for mer informasjon.

Er Dota 2 tilgjengelig for Mac eller Linux?
Ja, Dota 2 er nå tilgjengelig for både Mac og Linux.

Nå som spillet er ute av betaversjon, er dere ferdig med å arbeide med det?
Dota 2 vil fortsette med å bevege seg fremover, slik det alltid har gjort. Vi har fortsatt noen gamle (og eventuelt noen nye) helter å slippe ut og en endeløs strøm av funksjoner å bygge. Vi slipper ut spillet nå siden det er klargjort, men selvfølgelig vil ikke det si slutten for utviklingen av spillet. Akkurat slik som vi har gjort de siste par årene som Dota 2 har vokst, så vil vi se frem til å kunne høre dine meninger om hvordan vi gjør det og om hva du ville likt at vi skulle bygge i neste omgang.

Engelsk  |  Spansk  |  Tysk  |  Fransk  |  Russisk  |  Kinesisk  |  Portugisisk (BR)