Frostivus komt eraan! De vrolijkste tijd van het jaar, wanneer de rivier bevriest, de kou binnenstroomt en zowel de Dire als de Radiant zich terugtrekken naar de knusse veiligheid van hun basis. Het is de tijd om je gelukkig te prijzen, je wonden te likken, en alvast feestelijke plannen te maken voor de campagnes aan dood en verderf in het volgende jaar. De bossen zijn besneeuwd, de rivier is glad, en de creeps slapen in hun nesten. Bijzondere dagen!

Nu de rivier verraderlijker is dan ooit worden strooptochten op vijandelijk terrein onvoorspelbare dingen, wat de reden is dat het tijdens Frostivus traditie is dat er een wapenstilstand wordt afgesloten van oever tot oever. Een eeuwenoude wapenstilstand die al zo lang bestaat dat het niet mogelijk is om je voor te stellen wat voor gebeurtenissen ervoor kunnen zorgen dat de wapenstilstand verbroken wordt. Met scheermessen vastgebonden aan hun laarzen, hoeven en klauwen is het een geweldige tijd om te schaatsen--maar niet om te vechten, oh nee! Eer de wapenstilstand!

    Geen Frostivus zou compleet zijn zonder eindeloze spellen en oproerig gedrag. Hef een kop Eultide-opbeuring de lucht in en gooi het over je teamgenoot heen! Gooi Puck rond in een potje IJs-geeft-niks-prijs! Lig in de sneeuw en maak Death Prophet-engelen! Hak de grootste Frostivus-boom om met alleen een Quelling Blade! Kijk wie de glitterende Star of Madness op het voorhoofd van Treant kan plaatsen!

Niets beschrijft Frostivus als cadeaus die opgestapeld rond de torens liggen! Zoek degene met jouw naam erop, of doe mee aan een waanzinnig spelletje Gankee Gift Swap. Het geven en ontvangen van cadeaus is het wezen van Frostivus. En zelfs in het geschenkseizoen is het goed om goed voor jezelf te zijn: De Dota-winkel wordt gevuld met geweldige voorwerpen voor het feestseizoen die je in het nieuwe jaar naar de overwinning zullen helpen!