A Frostivus hamarosan elérkezik! Vidám idők ezek, mikor a folyó befagy, eljön a hideg, és a Dire és Radiant képviselői egyaránt visszahúzódnak bázisaik melegébe. Itt az ideje hálát adni, sebeket nyalogatni és ünnepélyes kerekek között megszőni a következő esztendő halál- és pusztítássorozatainak terveit. Az erdők havasak, a folyó csúszós, a creepek pedig barlangjaikban szunyókálnak. Különleges napok ezek!

Mivel a folyó még a szokásosnál is csalárdabb, az ellenséges tájak fosztogatása kiszámíthatatlan vállalkozás, így a Frostivus hagyományosan a parttól partig terjedő fegyverszünet ideje. Ez az igen régi tradíció oly sok éve tart már, hogy lehetetlen elképzelni olyan eseményt, ami a megtöréséhez vezethet. A csizmákra, patákra és karmokra szerelt pengékkel remek idő ez a korcsolyázásra - ám harcra nem, de nem ám! Ne feledd a fegyverszünetet!

    Egyetlen Frostivus sem lenne teljes játékok végeláthatatlan sora és zsibongás nélkül. Emeljétek ünnepi poharaitok, és borítsátok csapattársaitokra! Dobáljátok Puckot hógolyó helyett! Feküdjetek a hóban, és készítsetek Death Prophet angyalokat! Döntsétek ki egyetlen Quelling Blade-del a legmagasabb Frostivus-fát! Derítsétek ki, ki képes feltűzni Treant homlokára az Őrület Csillagát!

Semmi sem szól ékesebben a Frostivus-ról, mint a tornyok köré halmozott ajándékok! Keressétek meg azt, amelyiken a ti nevetek áll, vagy kezdjetek vad gank-ajándékcserébe! Ajándékot adni és kapni, ez a Frostivus lényege. És az ajándékozásozás idején jó magatokkal is jót tenni: a Dota Áruház megtelik lenyűgöző ünnepi tárgyakkal, melyek győzelemre visznek majd az új évben!