Най-зловещото събитие по време на „Diretide“ е годишното премахване на заклинанието над Roshan. Освободен от неговата страшна бърлога, той е принуден да се скита в търсене на храна, която може да задоволи адския му глад: „Greevil Taffy“!

Когато Roshan скита из безкрайната нощ, героите пълнят ковчежетата си със сладки лакомства, всеки отбор се състезава да събере повече бонбони от другия… докато Roshan не усети аромата им! И тогава, като долна, крилата, откровено епична версия на кварталния побойник, Roshan няма да остави някакви жалки герои да стоят между него и лакомствата му.

След като се натъпче, бедствието, известно като „Захарна треска“ обхваща Roshan — а тогава всички около него са в беда. Ще е нужна задружната сила, скорост и хитрост на Radiant и Dire, за да се покоси Roshan.

След като смажете звяра от бой, наградите наистина са сладки. Защото там, където той обикновено таи сирене и безсмъртие, по време на Diretide сезона, Roshan пуска редки есенции и дори (колкото и да е странно) яйца! *

Като говорим за есенции, времето е от съществено значение! Времето тече! Петелът на зазоряване и вълка при здрачаване са почти прегракнали!

Всяка битка срещу Roshan се гледа и записва от високомерното око на птицата съдник над бойното поле, която незабавно разперва крилата си, за да докладва на великия арбитър в небесата. Хубаво е да знаете, че дори и в Diretide, някой го е грижа.

Когато става въпрос за правене на Greevil Taffy, сладкарите от Яхурон стриктно пазели тайния си процес, и нищо чудно. Това наистина е ужасяващ процес!

Всъщност ако Greevils някога открият какво е направено в тяхно име, никой Яхуронски сладкар не ще види миг покой. Но тук можем да споделим тайните, защото Greevils никога не четат (и Яхурон ни най-малко не се произнася по начина, по който е написано).

Всъщност всичко е много е просто. Вземете Greevil. Опънете и го сгънете десет хиляди пъти на цветната карамелена greevil стойка за мъчения и абракадабра: цветен, вкусен, як и изключително жилест карамел!

Чудно ли е тогава, че само Roshan може да го преглътне?

Ако сте нежна душа, която намира Diretide сезона за твърде ужасяващ, можете да прогоните духовете на Direness като пазарувате. В Dota магазина ще намерите сезонни подобрения за Invoker, Death Prophet, Windranger и Antimage, заедно с ключове за отваряне на изключителните Dire сандъци, които се падат по време на Diretide битки. Всичко това е част от печалното Dire тържество, така че вероятно и те са малко плашещи. Но няма нищо, ни най-малко, зловещо за очарователни Roshan бебета.

Кулминацията на фестивала Diretide по ирония на съдбата е повод за радост.

Радост, или поне би била, ако намирате надежда в прииждането на рояци от Greevils, които обичат хаоса, защото именно тогава те ще се излюпят!

През цялото честване на Diretide, трябва да се отнасяте добре към Вашето яйце. Хранете го с есенции паднали от Roshan… или пък недейте! От Вас зависи. Казано е (от някакъв мъдър старейшина или някой друг), че новоизлюпените са силно податливи и всяка есенция оказва уникално влияние при инкубацията на създанието. Има ли някаква методика в тази лудост? Проба, грешка, както и малко сравняване на резултатите със сигурност ще разкрие правилния начин за Greevil скотовъдците.

На всеки герой, който преследва и убие Roshan, със сигурност ще падне яйце. Ако се окаже, че желаете да правите допълнителни експерименти, Greevil яйцата също са на разположение в Dota магазина. Купете дузина или колкото искате, в чест на вкусното Greevil Taffy.