Pahaenteisin tapahtuma Diretiden aikaan on Roshanin vuosittainen vapautuminen hänen kirouksestaan. Päästyään pois hänen pelontäyteisestä luolastaan, hän tuntee pakonomaista himoa etsiä yhtä tiettyä ruokaa, joka voi tyydyttää hänen hirmuisen halunsa: Ahnureitten toffeeta!

Kun Roshan vaeltaa loputtomassa yössä, sankarit täyttävät kipponsa herkuilla, ja molemmat joukkueet haluavat saada enemmän kuin vastustajansa.. kunnes Roshan saa vainun! Ja kuten suomuinen, siivekäs, ja suoraan sanottuna eeppinen versio naapuruston kiusaajasta, Roshan ei anna kenenkään seistä hänen ja namien tiellä.

Kun hän on syönyt itsensä ähkyksi, sokerihumala valtaa Roshanin - ja koko naapurusto on vaarassa! Roshanin kukistaminen vaatii sekä Radiantin että Diren yhteisen voiman, nopeuden ja viisauden.

Päihittäessänne pedon, saatte huiman palkinnon. Kun siinä missä hän normaalisti suojelee juustoa ja kuolemattomuutta, niin Diretiden aikana Roshan pudottaa harvinaisia olemuksia ja jopa (kummallista kylläkin) munia!*

Esansseista puheen ollen, aika on rajallista. Kello käy! Aamun Kukko ja Yön Susi käyvät käheinä!

Jokaista taistelua Roshania vastaan tarkkaillaan, ja sen tulokset ottaa ylös taistelukentän valvova silmä, joka hetkessä kiitää kertomaan suurelle pistelaskijalle taivaalla. On kiva tietää, että jopa Diretiden aikaan joku välittää.

Mitä tulee Greevilin nameihin, Yhauronin Konvehtiläiset ovat suojelleet salaista prosessia tarkasti, ja eipä ihme. Se on todellakin kamala tapahtuma!

Jos Greevilit saisivat koskaan tietää, mitä heidän nimeensä ollaan tehty, eivät Yhauronin karkintekijät saisi koskaan rauhaa. Mutta voimme paljastaa salaisuudet, sillä Greevilit eivät osaa lukea (eikä Yhauronia lausuta lähimainkaan niin kuin se kirjoitetaan).

Se on oikeasti hyvin yksinkertaista. Ota Greevil, taita ja käännä se kymmenentuhatta kertaa värikkäällä greevil-nami-kidutus-laitteessa ja hokkuspokkus: värikäs, makea, kova ja erittäin jauhoisa nami!

Onko se mikään ihme, että vain Roshan voi syödä moista karkkia?

Jos olet herkkä sielu, jonka mielestä Diretiden aika on raakaa ja julmaa, voit manata henget pois kaupankäynnillä. Dota-kaupasta löydät kausiaiheisia päivityksiä Invokerille, Death Prophetille, Windrangerille ja Anti-Magelle, sekä avaimia, joilla voit aukaista nämä erittäin kirotut laatikot, joita saat Diretiden tappeluiden aikaan. Nämä ovat kaikki kuitenkin osa tämän juhlan juhlistamista, joten ne voivat olla hieman karmaisevia. Mutta söpössä vauva-Roshanissa ei löydy mitään pahuutta ainakaan.

Diretide-juhlinnan kohokohta on, ironisesti, iso liuta onnea!

Onnea, jos siis odotat kaaosta rakastavien Greevilien saapumista innolla. Ne nimittäin syntyvät silloin!

Diretiden juhlinnan aikaan sinun täytyy pitää huoli munastasi. Syötä sille Roshanilta saatuja esansseja... tai älä. Se on aivan sinusta kiinni. Joku on joskus sanonut (ken lie), että poikaset ovat erittäin alttiita, ja jokainen esanssi muokkaa sitä täysin erilaiseksi. Onko tälle hulluudelle mitään järkevää keinoa? Kokeilemalla selviää, ja tulosten vertailu antaa selvästi jotain selkoa.

Jokaiselle sankarille, joka Roshanin kukistaa, ilmestyy varmasti muna. Jos kuitenkin koet halukkuutta kokeilla vielä enemmän, voit ostaa munia Dota-kaupasta. Osta tusina, tai tiu Greevilin namien maun kunniaksi!