De meest onheilspellende gebeurtenis in Diretide is de jaarlijkse opschorting van Roshans betovering. Bevrijd van zijn afschrikwekkende hol, is hij gedwongen rond te dwalen in een zoektocht naar het enige voedsel dat zijn helse hunkering kan bevredigen: Greevil Snoepjes.

Terwijl Roshan ronddoolt gedurende eindeloze nachten, vullen helden hun schatkisten met zoete verukkingen, elk team voortsnellend om meer snoep te verzamelen dan het andere...totdat Roshan hun geur opvangt! En dan, als een geschubde, gevleugelde, simpelweg epische versie van de plaatselijke bullebak, zal Roshan geen nietige helden tussen hem en zijn snoep laten staan.

Als Roshan zich heeft volgestopt, wordt hij overvallen door de aandoening die bekend staat als de Sugar Rush - en dan is de hele buurt in gevaar. De gezamenlijke kracht, snelheid en sluwheid van de Radiant en Dire zullen nodig zijn om Roshan neer te halen.

Nadat je het beest hebt afgerammeld, zijn de beloningen wel degelijk zoet. Hoewel hij normaal kaas en onsterfelijkheid herbergt, laat hij tijdens het Diretide seizoen zeldzame extracten en en zelfs (raar genoeg) eieren vallen!*

Nu we het over essenties hebben, tijd is ervan gemaakt! De klok tikt door! De ochtendhaan en de nachtelijke wolf worden hees.

Elk gevecht tegen Roshan wordt bekeken en opgenomen door het heerszuchtige en oordelend oog van een vogel die het slagveld overziet, om vervolgens meteen weg te vliegen om rapport uit te brengen aan de grote scorehouder in de hemel. Het is goed om te weten dat zelfs in Diretide er iemand is die er om geeft.

Als het aankomt op het maken van Greevil Taffy, hebben de Banketbakkers van Yhauron hun geheime proces goed geheim gehouden, wat geen verrassing is. Het is een verschrikkelijk proces!

Het is zelfs zo dat als Greevils ooit zouden uitvinden wat er in hun naam gedaan is, geen enkele Yhauronische snoepmaker ooit nog een moment van rust zal kennen. Maar we kunnen hier de geheimen verklappen, omdat Greevils nooit lezen (en Yhauron niet zo wordt uitgesproken als je het spelt).

Eigenlijk is het heel simpel. Neem een Greevil. Strek hem uit en vouw hem tienduizend keer op, op een kleurrijk greevil-toffee-martel-pijnbank, en abracadabra: kleurrijke, hartige, stevige en extreem kraakbeenachtige toffees!

Is het een wonder dat alleen Roshan dit spul kan verdragen?

Als je een goedaardige ziel bent die het Diretide-seizoen te angstaanjagend vindt, kun je de geesten van de Direheid wegjagen door te winkelen. In de Dota-winkel kun je verbeteringen voor Invoker, Death Prophet, Windranger en Antimage vinden die bij het seizoen passen, plus sleutels voor het openen van de werkelijk Dire-achtige kratten die je kunt vinden tijdens Diretide-gevechten. Deze maken allemaal deel uit van de betreurenswaardige Dire-viering, dus ze zijn misschien een beetje eng. Maar er is helemaal niets onheilspellend aan een schattige baby-Roshan.

Het hoogtepunt van het Diretide-festival is, ironisch genoeg, een gebeurtenis van blijdschap.

Blijdschap is dat als je het leuk vindt als zwermen van chaosliefhebbende Greevils aankomen, omdat dit is wanneer ze uitkomen!

Gedurende de Diretide-viering moet je je ei goed behandelen. Voed het de essences die Roshan achterlaat... of niet! De keus is helemaal aan jou. Er wordt gezegd (door een wijze heer of zoiets) dat de eieren erg kwetsbaar zijn, en dat elke essence een unieke invloed op het incuberende beest heeft. Is er een methode voor deze waanzin? Wat probeersels, en het vergelijken van resultaten, zal vast en zeker de regels van Greevil-teelt onthullen.

Voor elke held die Roshan volgt en doodt valt zeker een ei. Als je verder wilt experimenteren kun je ook Greevileieren kopen in de Dota-winkel. Koop een dozijn, of een gros, ter ere van de smaak van Greevil Taffy.