Cel mai ameninţător eveniment al Diretide este anuala încetare a farmecului asupra Roshan. Eliberat din îngrozitoru-i bârlog, este constrâns să pribegească în căutarea singurei gustări care îi satisface pofta infernală: Greevil Taffy!

În timp ce Roshan cutreieră prin noaptea fără sfârşit, eroii îşi umplu cuferele cu dulce plăcere, fiecare echipă întrecându-se în a aduna mai multe bomboane decât adversarii...până când Roshan le adulmecă urmele! Iar atunci, ca o versiune solzoasă, înaripată, de-a dreptul epică a unui bătăuş din vecini, Roshan nu va permite niciunui erou mititel să stea între el si bomboanele sale.

Deîndată ce s-a îmbuibat, nenorocirea cunoscută sub denumirea de Supradoză de zahăr se abate supra lui Roshan--şi atunci, toată vecinătatea este în pericol. Va fi nevoie ca Radiant şi Dire să-şi unească forţa, viteza şi viclenia pentru a-l doborî pe Roshan.

După ce doborâţi bestia, recompensa este, într-adevăr, dulce. Deşi, în mod normal, el ascunde brânză şi nemurire, în sezonul Diretide, Roshan lasă după el esenţe rare şi chiar (surprinzător) ouă!*

Că veni vorba de esenţe, Timpul este unul din ele! Se apropie ceasul! Cocoşul dimineţii şi Lupul amurgului îşi pierd glasul!

Fiecare luptă împotriva lui Roshan este urmărită și înregistrată de ochiul arogant și judecător al unei păsări de cercetare, ce zboară imediat să raporteze către marele om ce ține scorul în cer. E bine de știut, că până și pe timp de Diretide, există cineva căruia îi pasă.

Când vinde vorba despre prepararea de Dulciuri Greevil, patiserii din Yhauron și-au păstrat procesul secret cu strictețe, și nu e de mirare. Este un proces într-adevăr oribil!

De fapt, dacă ar descoperi vreodată monștrii Greevil ce se face în numele lor, niciun creator de dulciuri din Yhauron nu ar mai avea o clipă de pace. Dar noi vă putem spune secretul aici, fiindcă monștri Greevil nu citesc niciodată (și Yhauron nu se pronunță nici măcar asemănător după cum se scrie).

E chiar foarte simplu. Ia un Greevil. Întinde-l și îndoiește-l de zeci de mii de ori pe un mecanism colorat de tortură cu grijale folosit pentru Greevil Taffy, și abracadabra: Taffy colorat, plin de savoare, dur și foarte cartilaginos!

Există vreo mirare că doar Roshan poate tolera chestiile?

Dacă eşti o fire delicată ce crede că sezonul de Diretide este prea terifiante, poţi exorciza fioroasele spirite mergând la cumpărături. La Magazinul Dota vei găsi accesorii de sezon pentru Invoker, Death Prophet, Windranger şi Antimage, pe lângă chei ce deschid cumplitele lăzi ce cad numai în timpul luptelor Diretide. Ele fac parte din regretabilul festival Diretide, aşadar este posibil să fie puţin înfricoşătoare. Dar nu există nimic ameninţător la un bebeluş Roshan.

Apogeul festivalului Diretide este, destul de ironic, un motiv de bucurie.

Fericire, desigur, dacă vei găsi speranță în sosirea roiurilor de monștri Greevil iubitori de haos, asta fiind când Eclozează!

În timpul celebrărilor de Diretide, trebuie să te comporți cu oul tău foarte bine. Hrănește-l cu esențe de la Roshan... sau nu! Depinde numai de tine. S-a spus (de vreun înțelept în vârstă sau altul) că nou născuții sunt foarte sensibili, și că fiecare esență exercită o influență unică asupra creaturii incubate. Există vreo metodă pentru această nebunie? Mai multe încercări și eșecuri, câteva comparații de rezultat, și se vor divulga cu siguranță regulile de creștere ale creaturilor Greevil.

Pentru fiecare erou ce-l pândeşte şi-l nimiceşte pe Roshan, un ou va apărea cu siguranţă. Dacă doreşti să experimentezi în continuare, ouă Greevil sunt, de asemenea, disponibile în Magazinul Dota. Cumpără o duzină--sau chiar douăsprezece duzini, în onoarea savorii bomboanelor Greevil Taffy.