Το πιο δυσοίωνο γεγονός του Diretide είναι η ετήσια διακοπή των δεσμών του Roshan. Ελεύθερος από το τρομερό του λημέρι, περιπλανιέται προς αναζήτηση του μοναδικού φαγητού που μπορεί να ικανοποιήσει την καταχθόνια λαχτάρα του: Greevil Taffy!

Καθώς ο Roshan περιπλανιέται στην ατέλειωτη νύχτα, οι ήρωες γεμίζουν τα καλάθια τους με γλυκά, με τις ομάδες να διαγωνίζονται για το ποια θα μαζέψει τα περισσότερα... μέχρι που ο Roshan πιάνει τη μυρωδιά τους! Και τότε, ως ένας μεγάλος φτερωτός νταής, δε θα αφήσει κανέναν ήρωα να σταθεί ανάμεσα σε αυτόν και τα γλυκά του.

Μόλις χορτάσεις, τον πιάνει κάτι γνωστό ως Sugar Rush και όλη η γειτονιά έχει πρόβλημα. Οι Radian και οι Dire πρέπει να ενώσουν τη δύναμη, την ταχύτητα και την ευφυΐα τους για να κατατροπώσουν τον Roshan.

Και μόλις νικήσουν το θηρίο, τα βραβεία είναι πολύ γλυκά. Καθώς αν και συνήθως χαρίζει τυρί και αθανασία, στην περίοδο του Diretide ο Roshan δίνει σπάνιες ουσίες και ακόμα (περιέργως) αυγά!*

Και μιλώντας για ουσίες, ο χρόνος είναι μια τέτοια. Και η ώρα περνάει! Ο κόκορας της αυγής και ο λύκος της δύσης γίνονται όλο και πιο βραχνοί!

Κάθε μάχη εναντίον του Roshan παρακολουθείται και καταγράφεται. Ακόμα και στο Diretide, κάποιοι νοιάζονται.

Όσον αφορά τη δημιουργία του Greevil Taffy, οι εξομολογητές του Yhauron έχουν φυλάξει τη μυστική διαδικασία πολύ προσεκτικά. Και καλά κάνουν, μιας και είναι πραγματικά πολύ τρομερή διαδικασία!

Αν ποτέ τα Greevil ανακαλύψουν τι γίνεται στο όνομα τους, κανένας ζαχαροπλάστης από το Yhauron δε θα έβρισκε ξανά ηρεμία. Αλλά μπορούμε να αποκαλύψουμε τα μυστικά εδώ, επειδή τα Greevil δε διαβάζουν ποτέ.

Βασικά είναι πολύ απλό. Παίρνεις ένα Greevil. Το τεντώνεις και το διπλώνεις δέκα χιλιάδες φορές σε ένα χρωματιστό κρεβάτι βασανιστηρίων για Greevil taffy και θα φτιάξεις ένα πολύχρωμο, σκληρό, νόστιμο και εξαιρετικά τραγανό γλυκό!

Να γιατί μόνο ο Roshan μπορεί να καταπιεί αυτά τα πράματα...

Αν είστε ευγενική ψυχή και βρίσκετε την εποχή του Diretide πολύ τρομακτική, μπορείτε να εξορκίσετε τα πνεύματα με αγορές. Στο κατάστημα Dota θα βρείτε εποχιακές εμφανίσεις για τον Invoker, την Death Prophet, την Windranger και τον Antimage, μαζί με κλειδιά που ανοίγουν ειδικά κιβώτια που βρίσκεται σε μάχες Diretide. Αυτά είναι όλα μέρος του εορτασμού για το Diretide και είναι ίσως λίγο τρομακτικά. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα κακό με ένα αξιολάτρευτο μωρό Roshan.

Η σύναξη για τη γιορτή του Diretide είναι, ωστόσο, μια εκδήλωση χαράς.

Χαρείτε, αν σας αρέσει η άφιξη ορδών ταραχοποιών Greevil, καθώς αυτή είναι η περίοδος που εκκολάπτονται!

Κατά τη διάρκεια των εορτασμών του Diretide, πρέπει να περιποιηθείτε καλά το αυγό σας. Δώστε του ουσίες που πέφτουν από τον Roshan... ή όχι! Από εσάς εξαρτάται. Λέγεται (από γέροντες σοφούς) ότι τα μικρά είναι πολύ εύπλαστα και κάθε ουσία έχει μια μοναδική επήρεια στο νεογνό. Υπάρχει καμιά μέθοδος για αυτή την τρέλα; Μόνο με δοκιμές και λάθη και σύγκριση αποτελεσμάτων θα αποκαλύψουν τους κανόνες της ανατροφής των Greevil.

Κάθε ήρωας που σκοτώνει τον Roshan θα βρει σίγουρα ένα αυγό. Αν θέλετε να πειραματιστείτε περαιτέρω, αυγά Greevil είναι διαθέσιμα στο κατάστημα του Dota. Αγοράστε μια δωδεκάδα προς τιμή της γεύσης του Greevil Taffy.