A Diretide legbaljósabb eseménye a Roshant fogva tartó bűbáj évenkénti felfüggesztése. Kiszabadulva rettegett odújából vágyakozása a belső sóvárgását csillapítani képes egyetlen étel, a greevil-karamella után vándorlásra kényszeríti!

Míg Roshan a végtelen éjt járja, a hősök édes csemegékkel töltik meg ládáikat, csapatokban versengve, hogy több karamellát gyűjtsenek, mint a többiek... míg Roshan szagot nem fog! És akkor a környék rosszcsontjának pikkelyes, szárnyas és igencsak eposzi változataként Roshan nem tűrheti, hogy holmi nyamvadt hősök álljanak közé és karamellája közé.

Miután teli tömte magát, Roshanon erőt vesz a Cukortéboly nevű bántalom, és akkor az egész környék bajban van. A Radiant és a Dire egyesített erejére, gyorsaságára és eszességére lesz szükség Roshan legyőzéséhez.

Miután elpáholjátok a bestiát, jutalmatok valóban édes lesz. Mert bár egyébként sajt és halhatatlanság van nála, a Diretide idején Roshan ritka eszenciákat, és (igen különös módon) tojásokat ejt el!*

Ha már esszenciális dolgokról van szó, az idő is igencsak az! Telik az idő! A Hajnali Kakas és az Alkonyi Farkas még egészen berekedtek!

Egy harctéri dongómadár dölyfös, bíráló tekintettel tart szemmel és jegyez fel minden Roshan elleni harcot, majd elszárnyal jelentést tenni a nagy égi pontozóbírónak. Jó tudni, hogy valaki még a Diretide idején is törődik ezzel.

Ha a greevil-karamella készítése kerül szóba, Yhauron Cukrászmesterei éberen őrzik a titkos eljárást, és nem is véletlenül. Igencsak rettentő folyamat az!

Igazából, ha a greevilek felfedeznék, miket művelnek a nevükben, egy yhauroni cukorkakészítőnek sem lenne soha egy perc nyugalma. De itt elárulhatjuk a titkot, mert a greevilek nem szoktak olvasni (és a yhauron szót közel sem úgy ejtik, mint ahogy le van írva).

Igazából nagyon egyszerű az egész! Fogsz egy greevilt. Tízezerszer kinyújtod és összehajtod egy színes greevil-karamella kínzóállványon, és abrakadabra! Színes, ízletes, kemény és rendkívül ropogós karamella!

Ezek után lehet-e csodálkozni, hogy csak Roshan gyomra bírja?

Ha olyan gyengéd lélek volnál, ki a Diretide idejét túl rémisztőnek találja, a komorság hangulatát elűzheted vásárlással. A Dota Áruházban alkalmi bűbájokat találsz Invoker, Death Prophet, Windranger és Anti-Mage​ számára, valamint kulcsokat a különlegesen komor ládák kinyitásához, melyek a Diretide csaták során esnek. Ezek mind a sírással teli komor ünnepség részei, szóval lehet, hogy kissé ijesztőek. De egy aranyos kicsi Roshanban a világon semmi ijesztő sincsen.

A Diretide fesztivál csúcspontja, ironikus módon, egy örömteli esemény.

Feltéve, hogy örömtelinek találod a rajokban érkező, káoszimádó greevileket, ugyanis épp ekkor kelnek ki!

A Diretide ünnepség ideje alatt jól kell bánnod a tojásoddal. Etesd azt a Roshan által elejtett eszenciákkal... vagy ne! Igazából rajtad áll. Azt mondják (egyes idősebb bölcsek), hogy a fiókák igen fogékonyak, és minden eszencia különleges hatással van a fejlődő lényre. Van rendszer ebben az őrültségben? Próbálgatás, és az eredmények összehasonlítása biztosan felfedi a greevil-tenyésztés titkát.

Minden hősnek, aki becserkészi és megöli Roshant, biztosan esni fog egy tojás. Ha tovább kívánnál kísérletezni, greevil-tojások a Dota Áruházban is kaphatók. Vegyél egy tucattal, vagy akár egy nagytucattal, a greevil-karamella ízének tiszteletére.