Den mest illevarslende hendelsen i Diretide er den årlige ventingen på Roshans trolldom. Frigitt fra hans grusomme hi, er han tvunget til å vandre i søken etter den ene matsorten som vil kunne tilstredstille hans infernalske sug: Greevil Taffy!

Mens Roshan streifer gjennom endeløse netter, fyller helter sine skrin med søt glede, hvert lag skynder seg for å skaffe mer taffy enn de andre...helt til Roshan kjenner lukten av dem! Og så, som en skjellete, bevinget, og regelrett episk utgave av nabolagets bølle, vil Roshan ikke la noen ynkelige helter stå mellom han og hans taffy.

Og når han har fylt seg selv, vil lidelsen kjent som sukkerrush komme over Roshan--og da har hele nabolaget problemer. Det vil da den kombinerte styrken, hastigheten og listen til både Radiant og Dire for å få brakt Roshan ned.

Etter at du beseirer utdyret vil du finne at belønningen er mer enn søt. For hvor han normalt huser ost og udødelighet, vil Roshan under Diretide-seongen droppe sjeldne essenser, og til og med (merkelig nok) egg!*

Og når vi prater om essenser, tiden er laget av nettopp det! Klokken tikker! Hanen fra daggry og skumringsulven er begge hese!

Hver kamp mot Roshan blir sett og tatt opp av det befalende, dømmende øyet til en slagmarksdronefugl, som umiddelbart flyr avgårde til den store poengholderen i himmelen. Det er godt å vite, at selv under Diretide, er det noen som bryr seg.

Når det kommer til å lage Greevil Taffy, vil konditorene fra Yhauron vokte sin hemmelige prosess nøye, og det er ikke rart. Det er en virkelig grusom prosess!

Faktisk så er det slik at dersom Greevils noensinne skulle oppdage hva som har blitt gjort i deres navn, vil ingen Yharuonish konditor noensinne få fred. Men vi kan røpe deres hemmeligheter her, fordi Greevils leser aldri (og Yhauron uttales overhode ikke slik det skrives).

Det er faktisk veldig enkelt. Ta en Greevil. Strekk og brett den ti tusen ganger i et fargerikt greevil-taffy-torturstativ, og abakadabra: fargerik, smakfull, tøff og ekstremt gristly taffy!

Er det noe rart at det kun er Roshan som har mage for dette?

Dersom du er en forsiktig sjel som synes Diretide-tiden er for skremmende, kan du bedrive eksorsisme på Direness-åndene ved å handle. I Dota-butikken vil du kunne finne sesongbaserte fortryllelser for invoker, death prophet, windrunnder og antimage, i tillegg til nøkler for å åpne de spesifike Dire-kassene som droppes under Diretide-kamper. Disse er alle del av Dire-feiringen, så de er mulig litt skremmende. Men det er overhode ikke noe illevarslende med en bedårende baby-Roshan.

Høydepunktet av Diretide-festivalen er, ironisk nok, en gledelig anledning.

Glede, det er å finne håp i ankomsten til store svermer med kaoselskende Greevils, for dette er når de klekkes!

I løpet av Diretide-feiringene vil du måtte behandle ditt egg bra. Gi det essensene som Roshan dropper... eller ikke. Det er virkelig opp til deg. Det blir sagt (av noen eldre vise menn eller noe) at det som klekker er veldig mottagelige, og hver essens har en unik innvirkning på det inkuberende dyret. Er det en metode til galskapen? Prøv å feile, og sammenligning av resultater, og du vil garantert fatte reglene til Greevils dyrehold.

Til en hver helt som følger etter og dreper Roshan, ett egg vil falle. Skulle du se at du har lyst til å eksperimentere videre, er Greevil-egg også tilgjengelig i Dota-butikken. Kjøp et dusin--eller et helt gross, for å ære smaken til Greevil Taffy.