Den mest ildevarslende proces i Diretide er den årlige frigørelse af Roshans fortryllelse. Frigjort fra sin frygtelige hule, er han tvunget til at vandre i sin søgen efter det eneste føde, der kan dulme hans infernalske begær: Greevil-slik!

Mens Roshan vandrer gennem den endeløse nat, fylder helte deres lommer med søde sager, da hvert hold konkurrerer om at samle mere slik end det andet... indtil Roshan får færten! Og så, som en skællet, bevinget, decideret episk version af nabolagets bølle, lader Roshan ingen ynkelige helte stå mellem ham og hans slik.

Når han så har fyldt sig selv, kommer lidelsen kendt som Sugar Rush over Roshan -- og så er hele nabolaget i problemer. Det vil tage den kombinerede styrke, hast og kløgt fra både Radiant og Dire for at besejre Roshan!

Efter at have besejret bæstet, er belønningerne i sandhed søde. For hvor han normalt bevogter ost og udødelighed, efterlader Roshan i Diretide-sæsonen sjældne essenser og endda (sært nok) æg!*

Angående essenser, så er tiden lavet af det! Uret tikker! Morgenhanen og tusmørkeulven er ved at blive hæse!

Hver kamp mod Roshan beskues og opdages af slagmarksdronefuglens bydende, dømmende øje, som øjeblikkeligt flyver afsted for at rapportere til himlens store pointtæller. Det er godt at vide at selv i Diretide, er folk interesserede.

Når det kommer til at lave Greevil-slik, har Yhaurons konfektmagere vogtet deres hemmelige proces, og det er ikke noget under. Det er i sandhed en grufuld proces!

Faktisk, skulle Greevils nogensinde vide, hvad der er blevet gjort i deres navn, kunne ingen Yhauronsk slikmager nogensinde få et øjebliks fred. Men vi kan fortælle hemmelighederne her, for Greevils læser aldrig (og Yhauron udtales overhovedet ikke, som det staves).

Det er egentligt meget simpelt. Tag en Greevil. Stræk og fold den titusinde gange på en farverig greevil-slik-tortur-pinebænk og abrakadabra: Farverigt, velsmagende, sejt og ekstremt bruskfyldt slik.

Er der noget at sige til, at det kun er Roshan, der kan tåle sagerne?

Hvis du er en blid sjæl, der finder Diretide-sænonen for skræmmende, kan du uddrive Diretide-ånderne ved at shoppe. I Dota-butikken kan du finde sæsonpassende fortryllelser til Invoker, Death Prophet, Windranger og Anti-Mage, sammen med nøgler til at åbne de specielle Dire-kasser, der kan findes under Diretide-kampene. Dette er alt sammen en del af den besørgelige Dire-fejring, så det er måske lidt uhyggeligt. Men der er ikke det mindste ildevarslende ved en yndig baby-Roshan.

Kulminationen af Diretide-festivalen er, ironisk nok, en anledning af glæde.

Fryd hvis du, altså, finder håb i ankomsten af sværme af kaos-elskende Greevils, for det er nu, de udklækkes!

Gennem Diretide-fejringerne skal du behandle dit æg ordenligt. Fodr det med essenser tabt af Roshan...eller lad være! Det er op til dig. Det siges, (af en eller anden ældre vismand) at de udklækkende et let påvirkelige, og at hver essens påfører en unik indflydelse på det udklækkende væsen. Er der en metode til denne galskab? Erfaringens vej, og sammenligning af resultater, vil ganske vist afsløre reglerne bag Greevil-avl.

Et æg vil ganske vist smides til enhver helt, der forfølger og slår Roshan ihjel. Hvis du erkender, at du vil eksperimentere yderligere, er Greevil-æg også tilgængelige i Dota-butikken. Køb et dusin, eller endda et gros, til ære for smagen af Greevil-slik.